Amerika met kleine kinderen

Amerika met kleine kinderen

Reizen met kleine kinderen heeft wat meer voeten in de aarde, maar is prima mogelijk. Als fervente Amerika-reizigers hebben we met kleine kinderen regelmatig the states al bezocht. In dit artikel vind je dan ook een aantal van onze tips en adviezen uit eigen ervaring. 

Schiphol met kleine kinderen

In het gebied waar de intercontinentale vluchten vertrekken vind je een vrij groot gebied en speciale babyruimte. Dit is ideaal als je moet voeden, maar ook om in alle rust het vliegtuig in te kunnen gaan. De Babycare lounge vind je op "Holland Boulevard" na de checkin. 

Je kunt de kinderwagen meenemen tot aan de gate. Achterlaten en gratis inchecken via "Odd size baggage" is ook een optie. Voor iets grotere kinderen is het panoramaterras een goede plek om nog even vliegtuigen te kijken. 

voorbereiding reizen met kinderen

Bovenstaande Trunki Boosterpacks zijn een goede oplossing voor wat grotere kinderen. Deze rugzak doet dienst als rugzak, maar ook als autostoel. Handig mee te nemen, een stuk minder gesjouw en handig om allerlei spullen voor de kinderen in mee te nemen. Als je aangeeft dat het stoeltjes zijn check je ze ook nog eens gratis in.  

Paspoort en ESTA

Ook voor kinderen is het hebben van een eigen paspoort verplicht. Daarnaast moet een ESTA ook voor kinderen worden aangevraagd. Houd er rekening mee dat een paspoort nog een half jaar geldig moet zijn bij terugkomst uit de VS (of Canada). 

De vlucht zelf

Voor kinderen tot 2 jaar hoef je geen apart vliegticket te kopen als ze geen stoel bezetten. Er zijn speciale babybedjes die vastgemaakt kunnen worden in het vliegtuig waarmee baby's goed kunnen slapen onderweg. 

Een paar tips voor tijdens de vlucht:

  • Bij het opstijgen en dalen wordt er vaak even gehuild door baby's, met name door het luchtdrukverschil. Meestal is dit snel voorbij. 
  • Zorg altijd voor een setje reservekleding
  • Ook voor wat oudere kinderen kan het tijdens een lange vlucht handig zijn om toch een luier om te doen. Waarschijnlijk gebruiken ze die niet, maar het is handiger dan tijdens turbulentie opeens met een kind te zitten dat geplast heeft (in het gunstigste geval). 
  • Zorg voor voldoende snacks voor onderweg. Het is een lange zit
  • Boek waar mogelijk rechtstreekse vluchten. 1 zit van 10 uur is prettiger dan een vlucht van 6 uur, overstap van 2 uur, en dan nog eens 4 uur door te moeten vliegen. Het komt de rust ten goede.
  • Neem ooglapjes mee (of vraag die aan het personeel). Doordat er minder licht is, lukt slapen veel beter. 
  • Houd er rekening mee dat de heenweg naar de VS en Canada altijd dagvluchten zijn. Grootste nadeel? Mensen zijn overdag veel rustelozer en lopen en bewegen meer. Op de terugweg heb je een nachtvlucht, die opvallend veel rustiger zal verlopen.
  • Bereid "vliegtuigkadootjes" voor. Als we vliegen met de kinderen zorgen we dat er elke twee uur een klein kadootjes uitgepakt kan worden. Het doodt de tijd, maar maakt een vlucht ook stukken leuker omdat er concrete dingen zijn om naar uit te kijken. Kadootjes hoeven niet duur of ingewikkeld te zijn, maar pak het wel leuk in. 
  • Babyvoeding is in het vliegtuig te krijgen. Je mag ook zelf voeding meenemen, ze warmen het graag voor je op. 
  • Reis je met wat oudere kinderen? Neem dan wat snacks mee voor onderweg, bij een lange vlucht is alleen de vliegtuigmaaltijd vaak niet helemaal voldoende. 

Voorbereiding reizen met kids

Vliegtuigkadootjes

Een gouden tip voor het reizen met kinderen is het introduceren van vliegtuigkadootjes (of autokadootjes tijdens de rondreis door de Verenigde Staten). Door een beetje handig te shoppen kun je tegen lage prijzen een pakketje samenstellen met verschillende kadootjes voor onderweg. Dit hoeven geen dure kadootjes te zijn, maar een kleurboek, stickervel, een boekje om te lezen en wat klein speelgoed kunnen al een hoop helpen.

Reis je met oudere kinderen, dan pas je de inhoud van de kadootjes natuurlijk een beetje aan. We pakken zelf de kadootjes ook altijd in, zodat er ook nog een stukje verrassing bij zit. Door kinderen telkens iets te geven om naar uit te kijken (en om mee te spelen) is het veel makkelijker voor ze om de vlucht vol te houden zonder problemen. 

Aankomst in Amerika

Bij aankomst moet je eerst door de Amerikaanse douane. Dit kan supersnel gaan of wat langer duren. Vaak is er een aparte rij voor mensen met kleine kinderen, maar niet altijd. Dit is het vervelendste stukje van de reis, omdat na een lange vlucht iedereen wel moe is. 

Als je een auto gehuurd hebt zul je deze ook nog moeten afhalen. Boek je bij Eager2Travel? Dan bieden we je vooraf de mogelijkheid om alle gegevens al in te vullen en aan te leveren. Je hoeft dan niet alles ter plekke nog te regelen maar kan de auto gewoon afhalen. 

Eerste overnachting

We raden je aan een hotel te boeken dat niet te ver van het vliegveld af ligt. Een hapje eten is aan te raden, ook omdat je daarmee het slaapmoment een beetje uitstelt. In verband met de jetlags is het aan te raden zoveel mogelijk de "normale" bedtijden aan te houden. Zo voorkom je dat iedereen om twee uur 's nachts wakker wordt. 

We raden je aan om de ochtend na je aankomst al op tijd in de ochtend te vertrekken. Naar alle waarschijnlijkheid is iedereen vroeg in de ochtend wakker. Het loont dan om op tijd te vertrekken en je route te beginnen. Zo kom je ook lekker op tijd aan in het volgende hotel en kun je nog even genieten van het zwembad en bijkomen. Je zult zien dat de tweede nacht stukken relaxter verloopt. 

Hotelkamers

Als het om familiekamers gaat hebben de meeste hotels kamers met double queen beds. Nadeel is dat je dan als gezin wel bij elkaar op de kamer ligt. Vaak is het mogelijk om bijvoorbeeld connected kamers te boeken met een tussendeur. Dit is iets duurder natuurlijk, maar wel een overweging voor ieders nachtrust en een beetje privacy. Ook het boeken van een condo (appartementje) is vaak een goede optie. 

Sommige hotelkamers zijn uitgerust met een klein keukentje. Vrijwel alle hotels hebben een magnetron op de kamer. 

Tip: wil je nog wat gaan drinken in de hotelbar, dan is het downloaden van een babyfoon app een aanrader. Deze kosten maar een paar euro, maar je hebt er jarenlang plezier van. 

Uit eten met kleine kinderen

Uit eten gaan is in de Verenigde Staten met kinderen een feestje. Er is geen restaurant waar je niet direct een kleurplaat en kleurtjes voorgeschoteld krijgt. Kindermenu's zijn uitgebreid. Houd er wel rekening mee dat porties vaak erg groot zijn, waardoor wij vaak 1 gerecht bestelden om met 2 kinderen op te eten. Een ander voordeel: voor kinderen wordt drinken standaard in afsluitbare bekers gebracht, waardoor knoeigevaar een stuk minder is. 

Een ander groot voordeel is dat je zonder problemen in drie kwartier weer buiten staat, wat met de gemiddelde concentratieboog van de kinderen wel prettig is. Vrijwel elk restaurant beschikt over wifi, dus voor het eten een filmpje kijken op de telefoon is ook geen probleem.

Roadtrippen met kleine kinderen

Roadtrippen is met kleine kinderen net weer anders dan wanneer ze al wat ouder zijn. Regelmatige tussenstops zijn belangrijk, maar ook spelletjes onderweg, een extra stop bij een speeltuin en dat soort dingen maken de reis beter te doen. Blijf je langer op een bepaalde plek? Check dan eens de lokale groupon website voor leuke uitjes. Vaak zijn er verschillende goedkope uitjes te plannen op die manier.

In de auto zelf hebben we in de warmere gebieden vaak een handdoek tussen de ruiten gehangen. Zo schijnt de zon minder fel naar binnen. Het is een beetje gedoe, maar wel de moeite waard. 

Het reizen zelf is een beetje wennen, maar de meeste kinderen hebben geen moeite met de langere auto-stukken. 

Tijdens wandelingen kun je ofwel kiezen voor de kinderwagen, maar zelf gebruikten we altijd draagrugzakken. Ideaal als de kinderen wel lopen, maar geen lange afstanden kunnen doen. Je moet hier wel een beetje fit voor zijn natuurlijk. 

Autostoeltjes

Autostoeltjes kun je huren, maar dat is vaak bijna net zo duur als een autostoel kopen. Meenemen vanuit Nederland is de goedkoopste manier. Autostoeltjes check je gratis in. Het is wel wat meer gesleep met spullen natuurlijk, maar het scheelt al snel een paar honderd dollar, die je beter kunt gebruiken om leuke dingen van te doen. 

Meer informatie over reizen naar de VS met kinderen?

Stel gerust je vragen over het reizen met kinderen. Natuurlijk zijn alle kinderen anders, maar in grote lijnen kunnen we je zeker op weg helpen bij het boeken van een rondreis met kleine kinderen. 

terug naar blogs