De hoogtepunten van Highway 1

De hoogtepunten van Highway 1

Tijdens de groepsreis Californie kan natuurlijk niet een rit ontbreken over de Highway 1. Dit is werkelijk waar een prachtige rit en staat niet voor niets op veel mensen hun to do-lijstje als ze een keer Amerika willen verkennen. Het wordt vaak de mooiste snelweg van de Verenigde Staten genoemd, en daar zijn wij het volledig mee eens. Je rijdt constant langs de kustlijn van de Stille Oceaan en krijgt diverse mooie uitzichten te zien.

Je hoeft niet enkel in de auto te zitten tijdens deze route van de soloreis, want onderweg zijn er voldoende leuke plekken om een stop te maken. Dit kun je doen bij een leuk plaatsje, bij een mooi strand of bij een van de plekken die bekend staat als de perfecte surfplekken. Misschien nog wel het mooiste aan de route is dat je door de prachtige natuur rijdt en geen stoplichten of drukke steden tegenkomt, totdat je in Los Angeles terecht komt. Je volgt de kustlijn maar het zal ook niet ontbreken aan groen.

Tijdens de Amerika groepsreizen is er altijd best ruimte voor flexibiliteit en vrijheid, waardoor je ook met je autogroepje zelf mag bepalen waar je tussenstops maakt en voor hoe lang, zolang je maar op de afgesproken tijd in het volgende hotel aanwezig bent! In deze blog geven we je daarom tips voor leukste tussenstops om jouw rit op de Highway 1 tijdens de Californie groepsreis compleet te maken.

Route groepsreis dag 11 - San Francisco - San Simeon

Deze ochtend van de jongerenreis wordt je wakker in het gezellige San Francisco. Het volgende hotel ligt in San Simeon, zo'n 340 kilometer verderop. Ofwel, er staat je een mooie route van (minimaal) vijf uur rijden te wachten langs de kust van de Stille Oceaan! Omdat je uiterlijk om 19.00 uur pas in het hotel hoeft te zijn, heb je voldoende tijd om alles op deze route te ontdekken. Onze aanraders op deze route zijn als volgt.

Half Moon Bay

Half Moon Bay is een plaatsje net onder San Francisco. In het plaatsje zelf is niet heel veel te doen, maar je kunt er een ontzettend mooi strand vinden. Dit is de Half Moon Bay State Beach, waar je met een prachtig uitzicht de zee in kunt of een drankje kunt doen met je groepsgenoten van de jongerenreis op het strand. Een leuke stop voor als je op z'n gangetje de dag in wilt vullen.

San Jose

Het ligt een klein stukje van de rijroute af (50 minuten rijden in zuid-oostelijke vanaf de Half Moon Bay), maar ook San Jose kan een leuke stop zijn. Het is een leuke stad en vooral leuk als je into tech bent, want diverse grote hoofdkantoren zijn hier te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Facebook, Google en Apple? Afgelopen dag heb je de Golden Gate Bridge kunnen bewonderen in San Francisco, maar hier kun je ook de Google Gate Bridge bewonderen. Deze brug is gebouwd tussen verschillende gebouwen van Google. Verdere hoogtepunten zijn het Winchester Mystey House, Mothership Apple (ja, het hoofdkantoor heeft serieus die naam), de Municipal Rose Garden en het in Spaanse stijl gebouwde winkelcentum Santana Row.

Monterey

Tijdens de route over de Highway 1 kom je tijdens de groepsrondreis langs een relatief klein schiereilandje, waar je Monterey kunt vinden. Veel mensen reizen naar deze plaats om de bekende Monterey 17 mile drive te rijden (2 uur lange rit met tol betaling). Bij deze route rijdt je nog steeds langs de kust, maar kom je verschillende luxe villa's en woestere kustgebieden tegen. Op de Fisherman's Wharf van Monterey kun je verschillende restaurantjes vinden om met een mooi uitzicht te lunchen. 

Big Sur

Big Sur is geen plaatsje, maar juist een gebied wat je kunt bezoeken. Het is een van de mooiste regio's die je tegenkomt tijdens het rijden over de Highway 1 tijdens de Californie groepsreis en het kan de moeite waard zijn om hier iets meer tijd te besteden. Wat je kunt verwachten? Prachtige groene landschappen, fantastische uitzichten en kleine strandjes. Hier kun je trouwens ook hele mooie korte wandelingen maken. Er zijn verschillende plekken waar je de auto even kunt parkeren om een mooie foto te maken bij een uitzichtpunt. In dit gebied worden de meeste foto's gemaakt van de Highway 1. Tip: Het strandje met de McWay waterval.

Route singlereis dag 12 - San Simeon - Ventura

Deze nacht heb je overnacht in San Simeon en in de ochtend vertrek je richting het leuke Ventura. De tips voor onderweg zijn als volgt!

Bubblegum Alley

Bubblegum Alley is een beetje een vieze, maar wel een onwijs gave en unieke ervaring. Bereid je voor op kouwgom, heel veel kouwgom. Verder willen we je eigenlijk niet te veel verklappen :-).

Shell Beach

Shell Beach staat bekend om haar prachtige rotsformaties. Het is te vinden bij Primo Beach en het heet de Shell Beach area. Een aanrader op deze locatie is een zeekajak tour. Let op: Zeer populair, dus vergeet het niet vooraf te reserveren! Maar er zijn genoeg leuke optionele activiteiten te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van paardrijden, surfen, hiken en vissen? Of gewoon heerlijk genieten op het strand en af en toe een duik nemen in de zee?

Route jongerenreis dag 13 - Ventura - Los Angeles

De laatste dag van de route over de Highway 1 is aangebroken. We hopen dat je na deze dag 3 topdagen hebt gehad met spetterende uitzichten! Je vertrekt vandaag uit Ventura en reist naar Los Angeles. Daarom is het laatste hoogtepunt die wij als tip geven Santa Monica, omdat je waarschijnlijk ook voldoende tijd wilt hebben om LA te ontdekken!

Santa Monica

Santa Monica heeft een mooie pier en een leuk strand om een tussenstop te maken. Het weer is er bijna altijd hartstikke fijn en daarnaast kun je er leuke winkeltjes vinden. De pier staat bekend omdat er in de jaren zestig een attractiepark op gebouwd is.

Een laatste leuke tip die we je willen meegegeven is om met een aantal medereizigers of met de gehele groep een surfles te nemen! Een groep heeft dit in 2018 gedaan en was hier erg enthousiast over. Deze kustlijn heeft immers de beste surfplekken!

Als je benieuwd bent wat er nog meer op het programma staat van de Californie groepsreis, bekijk dan de Californie reispagina! Heb je nog extra vragen? Neem dan contact met ons op. Of wil je juist wat extra blogs lezen?!

terug naar blogs