Nationale parken in de staat Washington

Nationale parken in de staat Washington

Washington is een prachtige staat aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Washington is een perfecte staat om een rondreis te maken. De hoofdstad van de staat is Olympia. Verder zijn Seattle en Spokane bekende steden in deze staat. Er zijn veel nationale parken te bezoeken die ieder voor zich weer schitterende bezienswaardigheden hebben. In deze blog lees je dan ook welke nationale parken dit zijn en wat er te zien en te doen is. 

Olympic National Park

Het Olympic National Park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit park heeft verschillende landschappen, de bossen zijn hierbij het populairst. De herfst is de beste tijd om een bezoek te brengen aan het park. Hierbij komen er veel beren af op de rivier waar zalmen zwemmen, dit is echt een unieke ervaring! Ook is er een strand in dit national park, Rialto Beach, dit is zeker een bezoekje waard! Als je een dagje wilt kajakken of kanoën, bezoek dan eens Lake Crescent, een prachtig meer tussen de bergen. In dit National Park zijn een aantal mooie hikes die je kunt vinden op onze website.

Meer hoogtepunten

 • Hoh regenwoud: een schiereiland met een prachtig regenwoud.
 • Hurricane Hill: een hike van 5 kilometer in totaal heen en terug. 
 • Ruby Beach: een steenstrand met ruige rotsen die uit het water steken. 
 • Quinault Rain forest nature trail: een hike van 1,4 kilometer. 

Ruby Beach, Olympic National Park

Mount Rainier National Park

De Mount Rainier is een vulkaan en het middelpunt van het nationale park. De vulkaan is zo’n 150 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten, echter is de vulkaan nog wel actief. Het Mount Rainier National Park is erg groot en ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers. Ook hier zijn weer veel hikes die naar de mooiste plekjes in het park gaan. Deze kun je vinden op onze website. Het hoogtepunt van dit nationale park is de vulkaan Mount Rainier. Het park bevat veel bossen, watervallen, weides en gletsjers. Het park heeft vijf gebieden die erg leuk zijn om te bezoeken. Ideaal voor een mooie rondreis

Meer hoogtepunten

 • Skyline trail: een prachtige hike van 10 kilometer waar je ongeveer 3,5 uur over doet. 
 • Tolmie Peak: een mooie hike van 9 kilometer. 
 • ATV-tocht: op avontuur met een quad. 
 • Carbon River: een mooie waterval met veel bijzondere natuur door de grote regenval. 
 • Mowich Lake: Het diepste en grootste meer in dit nationale park. 
 • Ohanapecosh River: een mooie rivier die door een bijzonder oerbos loopt. 

Mount Rainier National Park

North Cascades National Park 

Het North Cascades National Park heeft een ruig gebergte. Er zijn in dit park drie gebieden die leuk zijn om te bezoeken. Het park heeft weinig wegen of faciliteiten. Ook binnen dit park zijn weer mooie hikes te maken, deze zijn ook te vinden op onze website. Er zijn ook enorm veel gletsjers. In het North Cascades National Park zijn een aantal uitkijkpunten die erg mooi zijn om te bezoeken. 

Meer hoogtepunten

 • Thornton Lake Trail: een wat pittigere hike van 17,5 kilometer. 
 • Washington Point Overlook: een korte wandeling met een prachtig uitzichtpunt. 
 • Ross Lake Overlook: een mooi uitzichtpunt over een prachtig blauw meer.
 • Gorge Lake watervallen: een kleine wandeling met een mooi uitzicht over de watervallen. 
 • Stehekin Valley: een mooi gebied die alleen bereikbaar is per boot, voet of een vliegtuigje. Er is hier prachtige natuur te zien!
 • Huur een boot, kano of kajak bij het Ross Lake.

North Cascades National Park

Ligging van de parken 

De bovengenoemde nationale parken bevinden zich in de staat Washington. Het Olympic National Park ligt in het noord-westen van de VS, onder Vancouver Island. Het Mount Rainier National park bevindt zich iets meer naar het binnenland toe. Hierboven ligt dan weer het North Cascades National Park, dit park ligt meer richting de grens met Canada. Vanaf Olympic National Park is het ongeveer 3 uur rijden naar Mount Rainier National park afhankelijk van de plaats waarvan je vertrekt of waar je naar toe rijdt. Vanaf Mount Rainier National Park naar North Cascades National Park is het ongeveer 4 uur rijden en hier geldt ook weer afhankelijk van welke plaats je vertrekt en waar je naar toe gaat. De parken zijn erg goed met elkaar te combineren! 

Overnachten 

Voor overnachtingen in deze nationale parken kun je het beste buiten het park verblijven omdat er binnen de parken vrijwel geen of weinig faciliteiten zijn en als ze er wel zijn kunnen deze erg duur zijn. In de dorpen en steden die vlakbij het park liggen zijn genoeg hotels of motels te vinden. Als je met een camper een rondreis maakt zijn er genoeg campings in de nationale parken om te kunnen overnachten. 

Tips

 • Ook in deze staat is er een kans om beren tegen te komen, wees hierop voorbereid door bijvoorbeeld een bearspray mee te nemen. 
 • Zorg dat je een nationaal park in gaat met een volle tank. 
 • Zorg dat je altijd voldoende water en snacks bij je hebt. 
 • Plan je reis voor vertrek, de nodige voorbereiding scheelt uiteindelijk tijd. Bekijk van tevoren wat je wilt zien of welke hikes je wilt maken, op deze manier deel je je dagen tactisch in. 
 • Houd rekening met lange afstanden in de VS. 
 • Combineer een reis door Washington met rondreis door West-Canada of de noordelijke Staten van de VS.

Kortom, deze parken zijn ideaal voor de natuur- en de wandelliefhebbers die een prachtige rondreis willen maken! Bezoek onze website om meer informatie te vinden over rondreizen door de Nationale parken in de Verenigde Staten. 

terug naar blogs