New York: De Hotspots

New York: De Hotspots

Als je naar New York gaat wil je natuurlijk het liefst alles uit je dag halen en zo veel mogelijk van deze grote stad ontdekken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je graag alle filmlocaties bezoekt van jouw favoriete films en series, of dat je graag naar dat ene bekende restaurantje gaat. Misschien zie je graag het vrijheidsbeeld of de Brooklyn Bridge en misschien wil je gewoon lekker winkelen in de enorme winkels. Tijdens de New York en Washington Kerstreis van Eager2Travel bezoeken we de bekendste plekken en heb je daarnaast genoeg tijd om naar de hotspots te gaan die je altijd al een keer hebt willen zien. In dit blog kun je alles lezen over de leukste plekken om te bezoeken in New York. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Kerstreis New York locaties die je sowieso gaat zien

Eerst zullen we jullie vertellen welke locaties in New York we tijdens de reis met de groep gaan bekijken. Dan weet je welke locaties je niet meer in je eigen planning hoeft op te nemen (tenzij je er natuurlijk nog een keer naartoe wilt)! Dag twee en dag drie zijn volgepland met leuke activiteiten en daarnaast wat vrije tijd. Op dag vier krijg je de gehele dag vrije tijd en ook de laatste dag heb je nog de gehele dag om naar wens in te plannen voordat je in de avond weer in het vliegtuig stapt. Genoeg tijd dus om naar je favoriete New York hotspots te gaan!

De hoogtepunten die wij in New York sowieso gaan bezoeken en activiteiten die wij gaan doen zijn als volgt:

  • Jingle Bells Cruise Op dag twee, de dag na aankomst, gaan we 2 uur lang mee met een Jingle Bells Cruise over de Hudson en East River. Hierbij heb je een mooi uitzicht over de skyline en varen we ook langs het vrijheidsbeeld. Kerstmutsen mee dus!
  • Freedom Tower Op dag twee brengen we een bezoek aan de Freedom Tower, waar vanaf je een uitzicht hebt over heel New York.
  • Schaatsen Central Park Op dag drie reizen we met openbaar vervoer (ook dat moet je namelijk een keer meemaken) naar het Central Park, waar we een typische activiteit gaan doen voor New York; schaatsen!
  • Times Square Daarna reizen we gezamenlijk op de derde dag naar Times Square, waar je vrije tijd krijg om zelf of met een groepje medereizigers de leukste plekjes te ontdekken.

Leukste New York locaties bij Times Square

Zoals verteld krijg je vrije tijd bij Times Square om vanaf daar een leuke activiteit te ondernemen of een aantal leuke locaties te bezoeken. Wij raden aan om naar de grote Macy’s vlakbij Times Square te gaan of om het Empire State Building te bezoeken. Ook kan het erg leuk zijn om vanaf Central Park een fiets te huren, om daarmee de Brooklyn Bridge over te steken. Of maak een route waarbij je langs de locaties komt van jouw favoriete films en series! Natuurlijk kan je ook gewoon lekker rond gaan lopen over Times Square om te kijken waar je uitkomt.

New York hoogtepunten om de vrije dagen mee te vullen

Tijdens de vrije dagen heb je genoeg tijd om New York verder te ontdekken. De New York hotspots die wij aanraden zijn als volgt:

  • Hop on hop off bus Op de vierde dag kan je ervoor kiezen om samen met een aantal medereizigers met de hop on hop off bus mee te gaan! Dit kan je eenvoudig bijboeken via ons en met deze tour kom je langs alle bekende plekken van New York.
  • 5th Avenue en Macy's Wil je liever door de bekendste winkelstraat lopen met alle grote namen? Ga dan naar 5th Avenue. Ook kan je naar de Macy's gaan, het grootste kledingwarenhuis van Amerika.  
  • Rooftopbar met zwembad Liever naar een leuke rooftopbar met uitzicht over New York? Ga dan naar Jimmy at the James. De cocktails hier zijn erg  prijzig, maar dan heb je wel een zwembad en een prachtig uitzicht.
  • The High Line bewandelen In voor een mooie wandeling? Ga dan naar the High Line. Dit was vroeger een metrolijn en is nu een park waarbij je dwars door New York gaat.
  • Ground Zero En wat sombere maar wel een locatie waar je ook echt naar toe moet is Ground Zero, het monument van 9/11.
  • Empire State Building Ook is het de moeite waard naar het Empire State Building te gaan, de grootste wolkenkrabber van New York. 

Bezoeken van filmlocaties in New York

Bezoek de filmlocaties van onder andere Suits, Gossip Girl, Friends, Sex and the City en How I met your mother! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een tour te boeken, maar je kunt ook zelf een route uitstippelen. Zo was het Empire State Building bijvoorbeeld te zien in King Kong en Gossip Girl en zag je de New York Public Library in Breakfast at Tifany's, the Day After Tomorrow, Sex and the City en Spider Man. Het Central Park zag je onder andere in Suits, Glee en Enchanted. Wist je dat het Peason Spector Litt kantoor eigenlijk is uitgekozen in Toronto?

Meer lezen over de reis naar New York? Bekijk dan de Groepsreis New York Kerst!

terug naar blogs