Rare wetten in de Verenigde Staten

Rare wetten in de Verenigde Staten

Nieuwsgierig naar de bijzondere wetten van Amerika en de meest grappige wetten van de Verenigde Staten? Dat de Verenigde Staten soms dingen wat anders aanpakken dan wij gewend zijn, dat is bekend. In deze blog nemen we je mee naar verschillende staten van de VS en de bijzondere wetten die ze hebben. Stuk voor stuk zijn deze wetten van Amerika.... zeer bijzonder, zullen we maar zeggen. Je zult er niet zo snel wat mee te maken krijgen, tenzij je van plan was om zingend in een badpak door het leven te gaan in Sarasota, Florida of met opzet een paard wilde laten struikelen in de staat Californie. De wetten kunnen allemaal nog bestaan, maar of ze nog worden nageleefd is de tweede vraag. Pak een lekkere snack en geniet van het lezen van deze bijzondere wetten van Amerika!

Grappige en bijzondere wetten Amerika

Wetten Amerika met dieren

 1. In de stad Natchez in Mississippi mogen olifanten geen bier drinken.

 2. In Alaska zijn er bijzonder veel wetten over dieren. Ben je toevallig in Fairbanks, Alaska terecht gekomen en heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Probeer dan maar geen eland dronken te voeren. Dat is strafbaar. Ook mag je in Alaska beren niet wakker maken om er een selfie mee te maken en mogen in de stad Tuscumbia niet meer dan acht konijnen in een straat wonen. Dat je het maar even weet.

 3. Ooit van plan geweest om vissen dronken te voeren (slecht plan)? Probeer dat maar niet in Oklahoma!

 4. In Nevada kun je maar beter geen kameel huren om een rondje mee te maken over de snelweg.

 5. In Raton (New Mexico) mag je als vrouw gekleed in een kimono geen paard rijden.

 6. Ooit geprobeerd op vissen te lagen met een lasso? We hebben geen idee hoe, maar in Tennessee is dat verboden. In Memphis (Tennessee) is het verboden voor kikkers om in de nacht te kwaken. Of ze al eens een kikker de rechtbank in hebben gesleept is onbekend.

 7. Ben je in Utah aan het rijden en wandelt er een vogel lekker over de weg? Dan moet je officeel gezien aan deze vogel voorrang verlenen.

 8. In Tennessee mag je niet op vissen jagen met een lasso. In Memphis mogen kikkers 's nachts niet kwaken.

 9. In Utah hebben vogels op de snelweg voorrang. 

 10. Pas in Fayetteville (Kansas) maar op waar je staat, want je mag ieder levend wezen hier niet doden. Succes met het ontwijken van mieren. Ook mag je geen koeien blinddoeken die over de openbare weg lopen.

 11. In Californië is het verboden om te schieten op wilde dieren. Op zich geen bijzondere wet, maar de uitzondering luidt dat je wel mag schieten op walvissen, maar enkel vanuit de auto. Dat maakt het toch een beetje een vreemde wet. 

 12. In New York mag je geen selfies maken met tijgers. In Miami, Florida, mag je geen dieren nadoen. De kinderen dus maar niet meenemen naar de dierentuin dus. 
 13. In de gehele staat Arizona mag je niet op kamelen jagen. 

 14. Houd je kippen in de stad Quitman (Georgia)? Houd ze dan maar goed bij je, want ze mogen niet de straat oversteken. 

 15. In Topeka (Kansas) mag je geen eekhoorns lastig vallen. In Maryland mag je geen oesters mishandelen. 

San Francisco, Californie

Wetten Amerika met eten

 1. Ben je in de staat Kansas en heb je zin in een stuk kersentaart? Dan mag dit op alle dagen van de week, behalve op zondag. 

 2. In Columbus, Ohio, mogen winkel op zondag geen cornflakes verkopen. 

 3. In Arizona mag je een glas water niet weigeren als deze je wordt aangeboden.

 4. In New Jersey kun je beter je soep maar netjes opeten, want slurpen is verboden. Ook mag je na 18.00 uur geen ijs meer kopen tenzij dit moet van je dokter. Probeer daarnaast in Trenton maar geen bedorven augurken op straat te gooien!

 5. Denk je een bioscoop in New York te beginnen, moet je iedere maand de kauwgom verplicht onder de stoelen wegkrabben.

 6. Vraag ons niet hoe, maar als vrouw mag je in de staat Wyoming volgens de wet in de kroeg niet binnen anderhalve meter van de bar staan. Beetje jammer als je dorst hebt wel. 

 7. Woon je in Idaho en denk je je lief een leuk cadeau te geven? Pas dan maar op als je gaat voor snoep. Een snoepzak moet minstens 50 pond wegen om cadeau te mogen geven. 

 8. Nog zo'n bijzondere wet die wel bij die hierboven past. In Idaho moet je je vrouw een doos chocola geven van minstens 22,5 kilo. Daar ben je wel even zoet mee. Misschien ook maar verplichten in Nederland? 

 9. In Illinois mag je niet gaan vissen in je pyjama. Ook mag je je poedel niet meenemen naar de opera.

 10. In Michigan mag je geen krokodil vastbinden aan een brandkraan. Handig om te weten...

Las Vegas, Nevada

Wetten Amerika op het gebied van uiterlijk

 1. In North Dakota mag je niet slapen met je schoenen aan.

 2. Ben je in Florida als man en heb je de neiging om een strapless jurk te dragen? Toch maar niet doen, dit is strafbaar. 

 3. Vrouwen mogen in Florida, tenzij gehuwd, niet op zondag een sprong maken met een parachute. 

 4. In Tuscan, Arizona mag je als vrouw officieel gezien geen broek dragen.

 5. Woon je in Columbus, Georgia, en denk je met lekker weer even te gaan zonnen in een zwembroek op je varanda? Doe maar niet, je moet netjes gekleed zijn. Wat de definitie van netjes is, is dan weer de vraag. 

 6. Als je aan Hawaii denkt, denk je wellicht aan de hele dag rondlopen in je badkleding. Toch is er een wet die zegt dat je niet enkel in een zwembroek op straat mag verschijnen. 

 7. Als je in Alabama bent en van plan bent om een kerk te bezoeken, zet dan de verzorgingsproducten voor je snor maar opzij! Als deze namelijk als lachwekkend wordt beschouwd door kerkgangers, ben je volgens de wet gezien strafbaar.

 8. In Morrisville, Pennsylvania, moeten vrouwen officieel gezien een vergunning hebben om make-up te mogen dragen. Oef.

Wetten Amerika vermaak en vrije tijd

 1. Kom je toevallig een indiaan tegen in de stad Globe (Arizona), stel dan ook maar niet het spelen van een kaartspel voor.

 2. In South Dakota mogen geen films in de bioscoop draaien waren politie-agenten worden mishandeld. In Montana mag je helemaal geen films kijken waarin iets strafbaars wordt gepleegd. Succes met je filmkeuzes op Netflix.

 3. In Maine mag er nauwelijks gegokt worden. De maximale prijs die je mag winnen is maar liefst 3 dollar. Toch maar een vliegticket naar Las Vegas overwegen.

 4. In North Carolina mag een potje bingo niet langer dan vijf uur duren. Langer is toch niet vol te houden ;-).

New York, New York

Wetten Amerika overig

 1. In de stad Glendale (Arizona) heb je pech als je verkeerd bent gereden, want achteruit rijden is uit den boze. 

 2. In Georgia mag je geen etalagepoppen omkleden in zicht van anderen.

 3. In Kentucky mag je niet viermaal met dezelfde man trouwen.

 4. In Alabama is het prima legaal om als man je vrouw te slaan met een stok, maar mag deze niet dikker zijn dan de duim van de man. De heftigste straf in Alabama? Dat is de doodstraf als je zout op een spoorlijn strooit.

 5. Ook in Arkansa is het blijkbaar prima om je vrouw te slaan, als je het maar beperkt tot één keer per maand. 

 6. In Connecticut kun je de stad Hartford vinden. Hier mogen mannen volgens de wet hun vrouwen niet kussen op een zondag en mag je ook je hond niks nieuws leren. 

 7. In Asheville (North Carolina) mag je niet op straat niezen. Ook mag je geen melk drinken in de trein en mag je niet vals zingen.

 8. In South Carolina mag je gewoon je geweer meenemen in de kerk. 

 9. In Baltimore (Maryland) mag je volgens de wet je aanrecht niet schoonmaken. Lekker hygienisch. 

 10. Nu komen we bij een hele bijzondere wet. In Chigaco, Illinois geldt nog een wet dat mensen die er 'afstotelijk' uitzien door een handicap of ziekte niet in het openbaar mogen verschijnen. 

 11. In Minneapolis in Minnesota kun je een gevangenisstraf krijgen als je dubbel geparkeerd staat. Ook is er een bepaald district waarbij mannen hun hoed af moeten nemen als ze een koe tegen komen.

 12. In Natoma (Kansas) mag je niet zomaar gooien met messen naar mensen die streepjeshemden dragen. 

 13. Op woensdag mag je volgens de wet niet douchen in Cheyenne, Wyoming.

 14. In Massachusetts mag je geen gevecht met waterpistolen beginnen en moet je een vergunning hebben om een sikje te hebben.

 15. In West Virgina mag je niet slapen of je ogen dicht doen in de trein. 

 16. Van plan om naar Georgia te verkassen en hier te gaan wonen op een woonboot? Doe maar niet, het is verboden om langer dan 30 dagen aan boord te zijn.

 17. In San Francisco kun je beter een doek op spons gebruiken om je auto schoon te maken, want dit mag namelijk niet met een oude onderbroek. 

Bovenstaande wetten zijn in een blog verwerkt als vermaak. Het kan zijn dat inmiddels wetten zijn veranderd of niet meer van toepassing zijn. 

terug naar blogs