De Rocky Mountains ontdekken in de USA en Canada

De Rocky Mountains ontdekken in de USA en Canada

De Rocky Mountains staan verspreid over zo’n groot gebied, dat je er een hele reis omheen kunt organiseren. Tijdens de Canada en Amerika jongerenreis van Eager2Travel zullen wij op diverse locaties de Rocky Mountains bezichtigen. Hierdoor zul je ook merken dat dit gebergte, ook wel the Rockies genoemd, er op de verschillende plekken ook totaal anders uit zal zien. De bergen zijn overal anders gevormd en doordat de rest van de natuur overal anders is, is het op ieder dag weer een nieuwe verrassing wat het zal bieden. Deze groepsreis biedt je een afwisseling van the Rocky Mountains, het ruige noorden van the USA, diverse nationale parken en andere hoogtepunten die je in dit gebied sowieso moet bezoeken. 

De Rocky Mountains in de Verenigde Staten

Tijdens de Canada USA groepsreis zullen we de Rocky Mountains te zien krijgen in Yellowstone National Park. Grand Teton NP, Glacier NP en Sawtooth National Forest. Om the Rockies op z’n mooist te zien, zullen we stops en ook diverse wandelingen maken. Hieronder zullen we er meer over vertellen.

Yellowstone NP

Bij Yellowstone National Park kun je je voorbereiden op heel veel groen met in de achtergrond de Rocky Mountains. Op dag 8 van de reis zullen we naar dit mooie nationale park gaan en zul je vooral veel geisers zien. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de Old Faithfull geiser, die meerdere keren per dag tot wel 56 meter hoog tot uitbarsting zal komen voor 1,5 tot 6 minuten.

Grand Teton NP

Op de negende dag en misschien ook wel, afhangend van het programma, de achtste dag van de groepsreis zullen we naar het Grand Teton Park gaan. Dit park staat bekend om de afwisseling van mooie valleien en de ruwe Rocky Mountains in de achtergrond. In dit park zullen we een mooie wandeling maken zodat je alle bijzondere plekken van het park zult ontdekken.

Glacier NP

Tijdens de rondreis bezoeken we op de zesde dag Glacier National Park, ook een van de veel bezochte parken in de Verenigde Staten. Op dit park zullen we vooral naar veel hoogtepunten gaan waarbij je de meest prachtige uitzichten hebt over het park en de Rocky Mountains. 

Sawtooth National Forest

Ook Sawtooth National Forest slaan we zeker niet over! Op dag 11 rijden we van Bellevue naar Salmon en rijden we dwars door dit natuurgebied heen. Samen met the Rockies is dit misschien wel het ruigste natuurgebied dat we zullen bekijken. We maken verschillende tussenstops bij de mooiste locaties. Voor de mensen die vandaag zullen rijden zal het vandaag ook extra leuk zijn aangezien er lekker veel kronkelige wegen zijn.

The Rockies in Canada 

Ook in Canada zullen we tijdens de singlereis de Rocky Mountains tegen komen in twee verschillende nationale parken, namelijk Banff National Park en Jasper National Park. We zullen net als in the USA sowieso een mooie wandeling en genoeg stops maken voor de meest prachtige vakantiekiekjes. Hieronder lees je wat je kunt verwachten.

Banff en Jasper NP

In Canada zullen we de Rocky Mountains op z’n mooist kunnen bekijken in Banff National Park en Jasper National Park. Deze parken bezoeken we op het eerste gedeelte van de reis al, op dag 2. Deze dag reizen we van Canmore naar Hinton en maken we tussendoor mooie stops om foto’s te kunnen maken en te kunnen genieten van het mooie uitzicht. De mooiste plek om the Rockies te bekijken is tijdens de stop bij Columbia Icefield, waarbij alles is bedekt met een laagje sneeuw. Een leuk weetje is dat we de reis beginnen in Canmore, wat ook het begin (of het eind) is van het gebergte.

Meer weten? Bekijk dan de USA/Canada reis!

terug naar blogs