Sacramento: ‘The City of Trees’

Sacramento: ‘The City of Trees’

Veel mensen noemen San Francisco en Los Angeles als eerste steden als ze aan de staat Californië denken. Toch is Sacramento de echte hoofdstad van deze staat, ondanks dat de twee andere steden veel groter zijn. Op de achtste dag van de Californië groepsreis zullen we naar Sacramento reizen en hier ook een nachtje slapen. Zo heb je een dag de tijd om door deze stad te struinen en de grootste hoogtepunten te ontdekken. In dit blog lees je deze hoogtepunten om te bezoeken in Sacramento, ‘ The City of Trees’. Wij raden je aan om naar twee stadsgedeelten te gaan, namelijk het State Capitol en Old Sacramento, aangezien in deze twee gedeelten namelijk het meest valt te beleven. We zullen de leukste ideeën geven voor deze twee stadsgedeelten.

Sacramento - California State Capitol en Capitol Park

State Capitol is het staatsgebouw van Californië en als je van geschiedenis of politiek houdt is het al helemaal de moeite waard om dit gebouw te bezichtigen. Wat je vooral op zal vallen is dat de gebouwen in dit stadsgedeelte een stuk minder hoog zijn dan in andere grote steden in Californië. Dit heeft als reden dat er in dit gedeelte nog wel eens aardbevingen voorkomen en dan is laagbouw veiliger. Een leuke tip is een bezoek aan het California State Capitol. De grote bekende koepel kun je in en dient als museum en als hoofdkantoor. Het gebouw is gebouwd is 1860, wat voor Amerika vrij oud is. Check wel even van tevoren de openingstijden als je een bezoek wilt plannen!

Als je dit gebouw in Sacramento hebt bekeken, is het leuk om daarna door het Capitol Park te lopen. Sacramento heeft de bijnaam ‘ City of Trees’ te danken aan de vele bomen in de stad. Het park ligt om het State Capitol heen en staat naast diverse bomen, vol met standbeelden van belangrijke mensen in Californië. 

Old Sacramento

Old Sacramento kun je het beste verkennen te voet. Het is het oudste stadsgedeelte van Amerika dat in originele staat bewaard is gebleven. De stad heeft altijd geprobeerd de geschiedenis zichtbaar te laten blijven en zodoende staan er nog allemaal gebouwen in Wilde Westen stijl. Je kunt hier veel leuke winkeltjes vinden waarbij je als je binnenkomt, het gevoel hebt dat je in een andere tijd belandt bent. Ook is een bezoekje aan het California State Railroad Museum hier de moeite waard. Hier kun je gerestaureerde oude stoomlocomotieven vinden samen met een heel stuk geschiedenis over Sacramento en Californie. Alles valt prima te voet te ontdekken. 

Andere leuke locaties in Sacramento

Als je het California State Capitol, het Capitol Park en Old Sacramento hebt bezocht, zijn er nog een aantal andere locaties die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Heb je nog tijd over? Overweeg dan de volgende locaties:

 • Big Four House

  Dit huis heeft zijn naam te danken aan de vier mensen die ervoor hebben gezorgd dat de Southern Pacific Railroad realiteit is geworden. 

 • Governor’s Mansion

  Dit is een sprookjesachtig gebouw dat is gebouwd in 1877. In dit huis woonde de gouverneur van Sacramento. 

 • Cathedralof the Blessed Sacrament

  Dit is een rooms-katholieke kathedraal met een zeer bijzondere architectuur. 

 • Leland Stanford Mansion

  Leland Stanford Mansion is een gedeelte van het State Historic Park en staat vol met oude gebouwen met een bijzondere architectuur.

 • Tower Bridge

  De bekende hefbrug die over Sacramento River is gebouwd en de hoofdstad verbindt met West Sacramento.

 • University Arboretum

  De botanische tuin van de universiteit van Sacramento. 

Wil je meer weten over de reis naar Californie waarbij je naar Sacramento gaat? Bekijk dan de rondreis door Californie groepsreis. Indien je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

terug naar blogs