Uber of Lyft gebruiken in de VS

Uber of Lyft gebruiken in de VS

Een "uber" nemen is in de Verenigde Staten in de meeste steden inmiddels de vervanger van de taxi. Zeker in de grotere steden hoef je gemiddeld slechts enkele minuten te wachten voor de chauffeur bij je is. 

Uber is het bedrijf dat chauffeurs koppelt aan passagiers. Dit is vaak goedkoper dan een reguliere taxi en middels de app kun je precies zien welke ubers er in de buurt rondrijden. Een concurrent van Uber is Lyft dat op vergelijkbare manier werkt. 

Tijdens je rondreis door de VS is het in sommige steden erg handig om een Uber of Lyft app te installeren op je mobiel. Op veel plekken, met name bij hotels en populaire bezienswaardigheden zul je op een rideshare plek moeten staan om mee te kunnen. 

Uber of Lyft?

Er zit niet zoveel verschil in. We raden je aan om voor beiden te registeren. Je kunt eenvoudig Uber promotiecodes of Lyft promotiecodes vinden online. Vaak krijg je dan bij de eerste rit een bepaald tegoed of krijg je korting op een rit. Uber is groter en heeft meer chauffeurs waardoor je minder lang hoeft te wachten vaak. Wel is het zo dat in grote steden de beschikbaarheid groot genoeg is. 

Veiligheid

Als je via Uber of Lyft een rit boekt krijg je de review-score van de chauffeur te zien evenals het kenteken en het type auto waarmee je opgehaald wordt. Je kunt kiezen uit de optie om alleen te reizen of een rit te delen.

In het laatste geval kan het zijn dat je meerdere tussenstops maakt om mensen op te pikken en af te zetten, maar de prijs is daarmee over het algemeen lager. Voorafgaand aan je rit krijg je een prijsschatting te zien. Deze kan afwijken van de daadwerkelijke prijs, maar klopt over het algemeen vrij goed.

Doordat je vooraf weet wie je komt oppikken in welke auto is het gebruik van zowel Uber als Lyft net zo veilig of veiliger dan een reguliere taxi. 

Via de app zie je precies waar je chauffeur is. Soms moet je naar een bepaald punt lopen, maar dat is afhankelijk van waar je bent. 

Hoe betaal je?

Een groot voordeel is dat je geen contant geld nodig hebt om je rit te betalen. Zodra je de uber uitstapt ontvang je een e-mail met het bedrag dat zal worden afgeschreven. Dit kan ofwel middels een creditcard die je in de Uber-app hebt ingevoerd of via PayPal. Deze kun je eventueel rechtstreeks koppelen aan je bankrekening. Het is wel handig om dit al voor vertrek uit Nederland te doen, dan ben je er helemaal klaar voor als het nodig is. 

Wanneer gebruik je Uber of Lyft?

Vooral in grote steden waar parkeren onhandig is of als je een avond uit gaat is een Uber of Lyft handig om te gebruiken. Zeker als je met meerdere mensen reist is het een goedkope optie. We raden op sommige bestemmingen zelfs aan om een hotel te kiezen dat iets verder uit de stad ligt. Je bespaart daarmee niet alleen een hoop geld, maar met een uber heen en weer ben je nog altijd goedkoper uit voor vaak betere hotels. 

Houd er rekening mee dat je wel wifi moet hebben of mobiel internet. Dat zal als je vanuit je hotel vertrekt geen probleem zijn (alle hotels in de VS hebben goed internet, vrijwel zonder uitzondering). Voor je rondreis in de VS raden we je aan te kijken of mobiel internet sowieso niet handig is. T-mobile biedt een tourist plan aan bijvoorbeeld. Heb je een Nederlands T-mobile abonnement? Dan kun je kijken of je tijdelijk je abonnement kunt aanpassen voor internet in de VS. Ook Vodafone heeft in de VS een prima optie voor toeristen. 

Kosten en fooi

Een fooi kun je achteraf geven via de app. De meeste chauffeurs rijden voor Uber of Lyft als tweede baan en maken vaak vele rij-uren. Een rideshare is over het algemeen goedkoper dan een reguliere taxi. 

Tips en advies

  • Installeer voor vertrek uit Nederland de app en koppel je creditcard of PayPal account hieraan. 
  • Ga op zoek naar promotiecodes online en voer deze in in je app. 
  • In grote steden als Los Angeles en San Francisco raden we je aan om 's avonds laat een uber of lyft te nemen in plaats van terug te lopen naar je hotel (tenzij het heel dichtbij is). 
  • Maak een praatje met de chauffeur. Vinden ze leuk en zo kom je al snel wat meer te weten over de levens van de chauffeurs.
  • Via je app kun je zien hoe ver de chauffeur is en of je eventueel naar een vast oppikpunt moet lopen. 
  • In vrijwel alle grote Amerikaanse steden geldt dat bij grote hotels een aparte oppikplek is. 
terug naar blogs