Vliegen naar Amerika - hoe gaat dat?

Vliegen naar Amerika - hoe gaat dat?

Ga je mee op groepsreis met een van onze Amerika en/of Canada reizen? Dan kun je in deze blog meer lezen over hoe het vliegen naar Amerika in z'n werk gaat. We geven je meer informatie over de vluchtduur, hoe het groepsticket werkt, waar je op moet letten bij het boeken van de reis en daarnaast geven we je een aantal tips voor als je voor de eerste keer gaat vliegen en voor tijdens de vlucht zelf.

Vliegen naar Amerika met een groepsvliegticket

Bij onze reizen naar Amerika vlieg je met een groepsticket naar de bestemming. Indien je later geboekt hebt, kan er sprake zijn van individuele tickets waarbij je wel altijd met iemand anders samen reist. Uiteraard proberen we dan met je samen een passende oplossing te vinden. Het groepssticket heeft verschillende voordelen, bijvoorbeeld:

 • Het tarief van de vlucht ligt vooraf al vast waardoor de prijs van de reis niet hoeft te stijgen naarmate het toeristische seizoen nadert. Daarnaast weten we zodoende zeker dat we voldoende plekjes hebben in het vliegtuig.
 • Online vooraf inchecken is niet nodig. Je hoeft enkel je paspoort mee te nemen naar de juiste balie en zij regelen alles verder. Van ons ontvang je hiervoor een boekingscode.
 • Je reist met een groepsticket altijd met de groep samen met hetzelfde vliegtuig. Sommige vliegtmaatschappijen zorgen er zelfs voor dat je ook samen zit, al kunnen we dit nooit 100% garanderen.

Hoe werkt het inchecken met een groepsvliegticket?

Het inchecken met een groepsvliegticket is heel simpel. Zoals we het bij het vorige kopje al aangaven, heb je enkel je paspoort nodig en de boekingscode die je van ons krijgt. Op de monitors kun je zien bij welke balie je dient te zijn. Je kunt je paspoort afgeven bij deze balie. De baliemedewerker bekijkt alle gegevens en geeft je een boardingpass. Nu hoef je enkel nog de goede gate op te zoeken om te vliegen naar Amerika.

Hoe lang duren de vluchten?

 • Groepsreis Californie: Je vliegt naar Los Angeles. Je bent ongeveer 10 tot 14 uur in de lucht. Je vliegt met 1 overstap. Het is hier 8 uur vroeger dan in Nederland.
 • Singlereis Nationale Parken: Je vliegt naar Las Vegas. De vlucht duurt ongeveer 9 tot 11 uur. Je vliegt met 1 overstap. Het is hier 9 uur vroeger dan in Nederland.
 • Groepsrondreis USA/Canada: Je vliegt naar Calgary (Canada). Je hangt ongeveer 9 tot 11 uur in de lucht. Er kan sprake zijn van een overstap. Het is hier 8 uur vroeger dan in Nederland. Als je de grens overgaat van Canada naar de VS is er sprake van een uur tijdsverschil.
 • Kerstreis New York/Washington: Je vliegt naar Newark. Je bent ongeveer 7-9 uur in de lucht. Er kan sprake zijn van een overstap. Het is hier 6 uur vroeger dan in Nederland.

De reis boeken

Het is van groot belang dat je op je boekingsformulier alles goed doorloopt als je met ons op singlereis gaat. Je eerste officiele voornaam en je achternaam dienen exact overeen te komen met de namen die op je paspoort staan. Bekijk ook extra goed of je geboortedatum er juist in staat. Meld het zo snel mogelijk bij ons als je denkt toch een foutje gemaakt te hebben. Helaas dienen we wel eventuele bijkomende kosten bij je in rekening te brengen voor het wijzigen van je naam bij de luchtvaartmaatschappij. Indien je er op de luchthaven pas achter komt dat je je naam verkeerd hebt doorgegeven, dan kan de vliegtuigmaatschappij op de luchthaven nog extra kosten in rekening brengen. 

Voor de eerste keer vliegen 

Ga je voor de eerste keer vliegen naar Amerika voor een groepsreis of uberhaupt voor de eerste keer vliegen? Dan zullen we even voor je uitleggen hoe alles werkt op Schiphol! Schiphol is namelijk de derde grootste luchthaven van Europa. Het is allemaal niet heel moeilijk, maar de eerste keer kan het best even zoeken zijn. Gelukkig reis je altijd met iemand samen!

 • Stap 1. De goede vertrekhal vinden
  Er zijn op Schiphol Airport drie vertrekhallen, nummer 1, 2 en 3. Je kunt op de schermen je vlucht opzoeken en kijken naar welke vertrekhal je moet. Je kunt simpelweg de borden volgen, alles wijst zich vanzelf! Op de digitale bordenkun je ook het rij-nummer om in te checken, eventuele extra informatie en de gate-informatie vinden. 
 • Stap 2. Naar de incheckbalie
  Bij de incheckbalie geef je je paspoort af en ook je ruimbagage kun je hier achterlaten. Je krijgt een boardingpass (instapkaart) die je straks nodig hebt bij de gate. Bewaar deze dus goed! Als je ruimbagage hebt afgegeven voor het vliegen naar Amerika krijg je ook een bagagelabel. Ook deze moet je goed bewaren. 
 • Stap 3. Door de controles
  Op de borden kun je weer terugvinden naar welke gate je moet lopen voor de vlucht naar Amerika. Onderweg kom je de controle tegen. Bij de lopende band liggen grijze bakjes waar je al je spullen in moet doen. Je rugzak, broekzak inhoud, maar ook je broekriem, jas en sieraden moeten allemaal in het bakje worden geplaatst. Als je nog drinken bij je hebt, dien je dat hier weg te gooien. Straks bij de winkeltjes kun je drinken kopen voor de vlucht naar Amerika. Je bagage wordt gecontroleerd en zelf dien je wanneer de medewerker het zegt door een poortje te lopen. Niet stressen indien je bagage wordt doorzocht of als het poortje af gaat. Dit gebeurt bij genoeg mensen (er kan bijvoorbeeld metaal in je schoenen zitten of er kan extra controle zij).
 • Stap 4. De goede gate vinden, winkelen en instappen
  Shopping time! Je bent nu in het gedeelte van het vliegveld aangekomen waar je allerlei winkeltjes ziet. Je kunt ook hier weer opnieuw de borden volgen om bij je gate aan te komen. Controleer extra goed hoe laat je bij de gate moet zijn en houd ook de omroep in de gaten voor de zekerheid. Als je ruim op tijd op het vliegveld aanwezig was en je snel door de controles heen bent gekomen heb je nu nog voldoende tijd om een kopje koffie te scoren of om wat snacks in te kopen voor onderweg.

Tips voor in het vliegtuig

De vluchten naar Amerika duren wel een aantal uurtjes. Daarom geven we je een aantal tips voor tijdens de vlucht, om het jezelf een beetje comfortabel te maken:

 • Neem altijd wat lekkere snacks mee voor onderweg (maar let er wel op wat je wel en niet mee mag nemen in het vliegtuig).
 • Volg je een speciaal dieet? Vergeet dit dan niet op tijd aan te geven bij de vliegmaatschappij.  
 • Trek comfortabele kleding aan. 
 • Neem iets mee om te doen. Bijvoorbeeld oortjes voor muziek of een goed boek.
 • Het kan afkoelen als je in de lucht bent. Een fleecedekentje voor als je gaat slapen kan erg fijn zijn. Ook een klein kussentje kan wellicht fijn zijn als je snel last krijgt van een stijve nek.
 • Maak af en toe, wanneer het mag, even een kort wandelingetje door het vliegtuig. Goed voor de bloedsomloop! 
 • Vermijd cafeine en alcohol. Je droogt sneller uit in de lucht door de drogere lucht. Drink dus ook voldoende water! Helpt ook weer tegen de jetlag ;-).

Indien je nog vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen!

terug naar blogs