Voorbereiden voor je groepsreis naar de VS (en Canada)

Voorbereiden voor je groepsreis naar de VS (en Canada)

Binnenkort ga je mee op groepsreis naar Amerika en/of Canada! Of je nou mee gaat met de Verenigde Staten singlereis of gezinsreis, beide soorten reizen kunnen natuurlijk als spannend worden ervaren. Misschien is dit zelfs wel de eerste keer dat je in het vliegtuig naar Amerika of Canada stapt. In deze blog zullen we de spanning een beetje verminderen door je tips te geven voor het voorbereiden op de reis naar de Verenigde Staten en Canada. 

Algemene tips voorbereiding groepsreis VS

Er is geen betere voorbereiding voor een singlereis of gezinsreis naar de VS en/of Canada dan je goed inlezen. Op onze supportpagina geven we bijvoorbeeld al informatie over onder andere het vliegen naar amerika, wat handig is om mee te nemen naar Amerika en rijden in Amerika. Ondanks dat je een groepsreis hebt geboekt en heel veel al voor je uitgestippeld is, bieden onze reizen ook zeker flexibiliteit. Om alles uit je reis te halen raden we je daarom zeker aan om je vooraf in te lezen in de steden die je bezoekt en de nationale parken die je gaat ontdekken. Welke bezienswaardigheden wil je graag gaan ontdekken? Zijn er optionele activiteiten die je graag wilt doen? Zodoende kom je er niet op de bestemming achter dat je een leuke activiteit hebt gemist en heb je geen last van spijt achteraf. Sommige activiteiten dien je namelijk al ruim van tevoren te boeken. Een voorbeeld hiervan is de helikoptervlucht boven de Grand Canyon die je vooraf bij ons kunt boeken. Ook als je kans wilt maken op het bezoeken van the Wave, kun je meer kans maken door je hier vooraf in te verdiepen en enkele maanden van tevoren mee te doen aan de online loterij naast de fysieke loterij in Kanab.

Regelen voor vertrek naar de Verenigde Staten en Canada

Indien je op singlereis of gezinsreis gaat naar de Verenigde Staten en/of Canada, moet je altijd kijken welke documenten je nodig hebt om het land in te mogen reizen. Daarnaast kan het ook zeker raadzaam te zijn om te controleren wanneer je passen verlopen.

Standaard benodigde documenten

Voor reizen naar de Verenigde Staten heb je een aantal documenten standaard nodig:

 • Paspoort

Je paspoort moet tenminste tot de terugkeer in Nederland nog geldig zijn, echter is het advies om een paspoort te hebben dat langer geldig is. Indien je mee gaat met de gezinsreizen: Voor reizen naar Amerika is het verplicht dat iedereen een eigen paspoort heeft. Kinderen mogen dus niet op het paspoort van de ouders meereizen. Indien je paspoort niet lang genoeg meer geldig is of als je kinderen nog geen paspoort hebben, is het raadzaam om het nieuwe paspoort zo snel mogelijk aan te vragen. Wij hebben namelijk tijdig de paspoortgegevens nodig voor je vliegticket en je hebt de paspoorten ook nodig voor de ESTA (en eTA) aanvraag / aanvragen.

 • ESTA (en eTA Canada)

Voor zowel Amerika en Canada heb je een toestemmingsformulier nodig om het land in te mogen. Dit is geen visum, maar heeft wel dezelfde werking. Beide formulieren kunnen online worden ingevuld, waarna je ook online het de toestemming in kunt zien als de aanvraag is goedgekeurd. We raden het sterk aan de ESTA enkel aan te vragen via de officiele website. De ESTA kost 14 dollar en kun je betalen met een creditcard (hoeft niet op je naam te staan). Voor reizen waarbij je ook Canada gaat bezoeken heb je een eTA nodig. Deze kun je via de officiele website aanvragen en kost ongeveer 7 dollar. Indien je nog een oude ESTA of eTA hebt die nog geldig is, houd er dan rekening mee dat de formulieren paspoortgebonden zijn. Als je een nieuw paspoort hebt, is de toestemming dus niet meer geldig en dien je het opnieuw aan te vragen.

Indien er geen gekke dingen zijn, ontvang je de goedkeuring direct. Bij het aanvragen van deze formulier kunnen we je helaas niet helpen, deze informatie dient enkel als hulpmiddel. Indien je er niet uitkomt kun je ook een visum bureau inschakelen die je hebt bij de aanvraag. Echter is dit wel een stuk duurder dan als je het zelf doet. We raden je sterk aan de formulieren pas in te vullen zodra je van ons te horen hebt gekregen dat de reis definitief doorgaat. Dit krijg je te horen middels de vertrekinformatie, uiterlijk vier weken voor vertrek. Voor de aanvragen heb je het eerste adres en telefoonnummer nodig van waar je gaat overnachten. Dit zullen we ook delen in de vertrekinformatie. De aanvragen kunnen tot 72 uur voor vertrek, maar we raden aan dit al eerder te doen.

 • Rijbewijs (indien je gaat rijden)

Bij het boeken van een singlereis naar Amerika kun je aangeven of je wel of niet wilt rijden tijdens de reis. Om te mogen rijden dien je naast een jaar het rijbewijs in bezit te hebben, ook minimaal 21 jaar oud te zijn. Mensen boven de 25 krijgen hierbij voorrang. Het rijbewijs dient tijdens de gehele reis in Amerika (en Canada) nog geldig te zijn. Voor zowel de singlereizen als de gezinsreizen is het niet nodig om een internationaal rijbewijs aan te vragen. Je hoeft enkel je Nederlandse rijbewijs mee te nemen. 

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgen dat al je reisdocumenten op orde zijn en dat je het land in mag reizen.

Betalen in Amerika

In de Verenigde Staten wordt betaald met de Amerikaanse dollar. In Amerika worden betalingen vaker gedaan met de creditcard dan met een bankpas. Echter worden op veel plekken beide passen geaccepteerd. Met de bankpas betalen is vaak goedkoper dan met de creditcard. Het is handig om je vooraf even in te lezen over de betaallimieten en niet te vergeten de betaalpas in te stellen op wereldwijde betalingen. Er zijn voldoende geldautomaten te vinden in de Verenigde Staten. Net zoals in Nederland zijn er in de grotere steden wel meer geldautomaten te vinden dan in kleinere plaatsjes.

Bij een restaurant is het overigens gebruikelijk om een fooi te geven van 15%. Indien de service wat minder was, is 10% gebruikelijk en als de service fantastisch was, is een fooi van 20% gebruikelijk. Soms is de fooi al berekend in de prijs. Indien dat het geval is, kun je dit vinden op de rekening. Dan staat er 'tip / gratuity included'.

In Amerika kennen ze als je iets gaat kopen geen BTW, maar wel Sales Tax. Deze tax is niet inbegrepen bij de prijs en wordt pas aan het product toegevoegd bij de kassa. Per staat verschilt het hoeveel de tax bedraagt. 

Meenemen op gezinsreis of singlereis USA

Praktisch inpakken

Op onze paklijsten pagina kun je ons advies vinden van wat we je aanraden om mee te nemen op reis naar Amerika en/of Canada. We raden je zeker aan om goed te kijken naar wat je echt allemaal nodig hebt. Standaard mag je 23 kilo ruimbagage inchecken en 10 kilo handbagage meenemen (beiden 1 stuk). De auto's waarmee tijdens de rondreizen wordt gereden zijn groot, maar we raden het zeker aan alles wat je echt nodig hebt praktisch in te pakken en niet met een te grote koffer op pad te gaan. Dit maakt het voor iedereen, inclusief jezelf, een stuk comfortabeler! Om je kleding geordend mee te nemen kan het een aanrader zijn om te kijken naar packing cubes. Dit zijn een soort van reistasjes waarin je je kleding compact en geordend mee kunt nemen.

Reisstekker

In Amerika wordt niet gebruik gemaakt van dezelfde stekkers en is het aantal volt niet hetzelfde. Je hebt een wereldstekker nodig of een verloopstekker van type A of type B om apparatuur op te kunnen laden. De voltage is in Amerika 120 volt. 

Niet vergeten!

Op onze paklijst kun je onze aanraders vinden om mee te nemen. Spullen die vaak worden vergeten:

 • Telefoonoplader
 • Zwemkleding
 • Zonnebril
 • Zonnebrand
 • Oordopjes
 • Medicijnen
 • Een jas of vest

Aangekomen in de VS of Canada: de douane

Houd er rekening mee dat de douane in Amerika vrij streng is. Niet enorm spannend als je je gewoon normaal gedraagt, maar wel handig om rekening mee te houen. In het vliegtuig zal je worden gevraagd een formulier in te vullen. Hiervoor is het handig om een pen mee te nemen in de handbagage. Dit formulier is een aangifte formulier voor de douane en die heb je nodig als je het vliegtuig verlaat en door de douane heen gaat.

Indien je een overstap maakt zul je eerst bij de eerste douane controle aankomen. Het is belangrijk dat je alle papieren en documenten gereed hebt als je bij de douane staat te wachten vanwege de snelle doorloop. Je dient hier het formulier te laten zien dat je in het vliegtuig hebt ingevuld en daarnaast wordt ook je paspoort gecontroleerd. Het kan voorkomen dat je vingerafdrukken worden afgenomen en dat er een pasfoto wordt gemaakt. 

Vervolgens haal je de bagage op (indien deze niet wordt doorgevlogen - vaak niet het geval) en loop je door naar waar je de bagage weer af mag geven voor de volgende vlucht. Vervolgens kom je bij de tweede doune controle. Hier dien je het formulier af te geven dat je in het vliegtuig hebt ingevuld (bij de eerste controle is dit enkel snelle inzage). Hierna kun je doorlopen naar de gate. Omdat je in Nederland al hebt ingecheckt, is dit niet nog een keer nodig.

Bij de douane is het trouwens heel gebruikelijk dat ze je een aantal vragen stellen. Deze vragen kunnen persoonlijk zijn, maar het is heel belangrijk dat je serieus blijft. Hiermee voorkom je namelijk dat je een langere ondervraging krijgt ;-). Vragen die vaak gesteld worden hebben betrekking op wat je gaat doen op reis, waar je gaat overnachten, met welke reisorganisatie je op pad gaat en welk werk je doet. Ook is het heel normaal dat je koffer wordt gecontroleerd.

Rijden in Amerika en verkeersregels

Tijdens de Amerika en/of Canada groepsreizen maken we gebruik van huurauto's. Deze halen we op na het landen in de Verenigde Staten of Canada. De auto's zijn altijd automaat en je hoeft dus niet te schakelen. Wel zo gemakkelijk! Je zult zien dat de auto's wat breder zijn dan in Nederland, maar gelukkig zijn de wegen en parkeerplekken dat ook. Heb je een singlereis geboekt? Dan hebben mensen boven de 25 jaar met minimaal een jaar een rijbewijs voorrang bij het rijden. Om te mogen rijden dien je naast een jaar het rijbewijs in bezit te hebben, ook minimaal 21 jaar oud te zijn. In de Verenigde Staten zijn de verkeersregels iets anders dan in Nederland. De belangrijkste verschillen zijn als volgt:

Verenigde Staten

 • De afstanden worden niet aangegeven in kilometers, maar in miles.
 • Je kunt zowel links als rechts worden ingehaald. Rechts inhalen is enkel toegestaan als er meerdere rijsroken zijn en op eenrichtingswegen. 
 • De stoplichten staan meestal aan de overkant van de straat. Stop je dus bij het stoplicht, dan ben je dus te ver doorgereden :-).
 • De in- en uitvoegstroken zijn korter dan in Nederland.
 • In grotere steden in de VS kun je soms gebruikmaken van de carpool lanes om files te ontwijken.
 • "Keep your lane" is in Amerika heel gebruikelijk.
 • Op een gelijkwaardig kruispunt in Amerika zonder voorrangstekens geldt: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". 
 • Een stilstaande schoolbus met knipperende rode lichten mag je in Amerika niet inhalen totdat de lichten weer gedoofd zijn. 
 • Tenzij anders aangegeven mag je bij rood licht rechtsaf slaan. Let wel even op andere bestuurders die voorrang hebben. 
 • Niet anders dan in Nederland, maar wel strengere controle: Stop altijd voor stopborden!
 • Niet anders dan in Nederland, maar wel strengere controle: Parkeer enkel in parkeervakken, want de auto wordt echt weggesleept
 • Ga niet voor de grap naar elkaar toeteren. Dit mag enkel en alleen als er direct gevaar is.
 • Parkeren mag niet tegen de rijrichting in. Dit mag wel in straten met eenrichtingsverkeer.
 • In zowel Amerika en Canada dient de verlichting van de auto ook overdag aan te staan. 
 • Indien je mee gaat met een gezinsreis, controleer dan zeker ook even de regels met betrekking tot kinderzitjes!

Canada

 • Je kunt zowel links als rechts worden ingehaald. Rechts inhalen is enkel toegestaan als er meerdere rijsroken zijn en op eenrichtingswegen. 
 • De stoplichten staan meestal aan de overkant van de straat. Stop je dus bij het stoplicht, dan ben je dus te ver doorgereden :-).
 • De in- en uitvoegstroken zijn korter dan in Nederland.
 • In Canada dien je op een gelijkwaardig kruispunt zonder voorrangstekens voorrang te verlenen aan bestuurders van rechts, tenzij anders aangegeven. 
 • In Canada dien je een bus die van de halte wegrijdt voorrang te verlenen.
 • Als in Canada de hulpdiensten achter je rijden, dien je aan de rechterzijde van de weg te stoppen totdat je bent ingehaald. 
 • Niet anders dan in Nederland, maar wel strengere controle: Stop altijd voor stopborden!
 • Niet anders dan in Nederland, maar wel strengere controle: Parkeer enkel in parkeervakken, want de auto wordt echt weggesleept
 • Wees in Canada wat oplettender op wat je doet achter het stuur. Je kunt een boete krijgen als je iets anders doet achter het stuur. Hier valt ook onder dat je iets eet of drinkt.
 • Ga niet voor de grap naar elkaar toeteren. Dit mag enkel en alleen als er direct gevaar is.
 • Parkeren mag niet tegen de rijrichting in. Dit mag wel in straten met eenrichtingsverkeer.
 • In zowel Amerika en Canada dient de verlichting van de auto ook overdag aan te staan. 
 • Indien je mee gaat met een gezinsreis, controleer dan zeker ook even de regels met betrekking tot kinderzitjes!

Heel veel staat duidelijk aangegeven op de borden, dus het komt allemaal goed!

Omgangsregels in de Verenigde Staten

In Amerika zijn er een aantal dingen een beetje anders. We sommen de belangrijkste verschilen voor je op!

 • De standaard begroeting in de Verenigde Staten is "Hi, how are you?". Nu is het niet de bedoeling dat je je hele levensverhaal gaat vertellen, maar kun je gewoon antwoorden met "Hello", of "Fine, how are you".
 • Gebruikelijk bij afscheid is om even gedag te zeggen met "Bye". Indien je langer met iemand gesproken hebt wordt vaak een "Bye, nice talking to you" gewaardeerd.
 • Grappen en uitspraken die te maken hebben met geloof, ras en geweld worden niet gewaardeerd en als beledigend ervaren. Ook praten of politiek kun je beter gewoon achterwege laten. Vloeken trouwens ook.
 • We begonnen eerder in deze blog al over fooi geven. Te weinig fooi geven wordt ook als onbeleefd beschouwen, omdat de serveerders een minimumloon ontvangen. Daarover gesproken. Omdat ze graag een mooie fooi ontvangen is vaak de service nog beter dan in Nederland. Hiermee wordt het ook als onbeleefd gezien als je de ober roept. 

Handige weetjes

 • De temperatuur wordt in de VS aangegeven in Fahrenheit. 20 graden celcius is 68 Fahrenheit. In Canada gebruiken ze gewoon graden Celcius. 
 • In de Verenigde Staten en in Canada is er sprake van tijdsverschil. Meerdere zelfs!
 • Voor tijdens het rijden in de VS: 1 mijl is 1.61 km. In Canada worden gewoon kilometers gebruikt.
 • In Amerika wordt betaald met de Amerikaanse dollar. In Canada wordt betaald met de Canadese dollar.

De allerbelangrijkste tip

Naast alle voorgaande tips hebben we de beste tip voor het laatst bewaard. Geniet! Geniet van de voorpret, van het vooruitzicht en natuurlijk vooral van de groepsreis zelf! Heb je nog meer vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

terug naar blogs