Yosemite Park: de hotspots

Yosemite Park is een van de meest bezochte plekken in de VS met maar liefst 3 miljoen bezoekers per jaar. Het park staat bekend om haar watervallen, haar hoge Sequoia bomen en bekende hotspots zoals Glacier Point, de Half Dome en El Captain. Niet voor niets brengen we twee dagen een bezoek aan dit park tijdens onze Californië groepsreis. In deze blog laten we je lezen welke hotspots je sowieso moet ontdekken als je een bezoek brengt aan dit nationale park.

Yosemite National Park: let's start met de belangrijkste facts

We beginnen eerst even met de basis. Want waarom staat Yosemite National Park eigenlijk bekend? Waar ligt Yosemite Park? In welke maanden kan ik het beste Yosemite National Park bezoeken? Yosemite Park is een nationaal park van 3.000 km2 groot, gelegen in het oosten van de staat Californië in de VS. Een leuk weetje is dat het een van de eerste nationale parken was van de Verenigde Staten en zelfs van de wereld!

Wat dit park onderscheidt van andere parken, is de bouw van het park. Yosemite Park staat het meest bekend om de Yosemite Valley, dat is ontstaan door gletsjers tijdens de ijstijden. Daarnaast zul je het park vast ook herkennen door de Sequoia Trees, een van de hoogste boomsoorten ter wereld. Verder staat het park ook erg bekend om haar gigantische watervallen en rotswanden. Je kunt het park het gehele jaar bezoeken, 24 uur per dag. Wel schijnen de watervallen het mooist te zijn in de maanden mei en juni, omdat dan de hoeveelheid smeltwater het meest is. 

Het park is ontzettend groot, maar toch valt het mee hoe ver weg het ligt van de bekende steden. Zo ligt het 150 km (2 uur) van Freso, 77 km van Oakhurst (1 uur) en 120 km (2 uur) van Lee Vining. Dit maakt het een perfecte toevoeging voor de ideale roadtrip door West Amerika!

De echte must see hotspots van Yosemite National Park

Yosemite Park is dus ontzettend groot. Daarom is het erg handig om van te voren vast je bezoek te plannen. Tijdens onze groepsreis bezoek je samen met je leeftijdsgenoten de belangrijkste hoogtepunten en maken we een aantal wandelingen. Zo gaan we met de groep onder andere naar Half Dome, Yosemite Valley, El Captain en Glacier View. Daarnaast krijg je natuurlijk ook genoeg vrije tijd om zelf of met een aantal groepsgenoten nog een aantal bijzondere plekken in Yosemite Park te ontdekken. De tofste plekken van het park en leukste activiteiten kun je hieronder lezen!

Mammoetbomen (Sequoia Trees)

Een van de meest bekende attracties van het Nationale Park Yosemite zijn de Sequoia Trees, ook wel de mammoetbomen. De grootste mammoetboom, de General Sherman Tree, is maar liefst 83 meter hoog, heeft een omtrek van 31 meter bij de bodem en is te vinden in Sequoia National Park. Niet getreurd dat deze boom niet in Yosemite Park staat, want met deze groepsreis naar Californië brengen we ook een bezoek aan het Sequoia National Park! Deze bomen zijn ideale hotspots om een leuke treehug groepsfoto bij te maken. Met daarbij een leuke challenge om de hele boom op het plaatje te krijgen.

Zwarte beren

Ben je niet bang voor een beetje avontuur en wil je proberen om een beer te spotten? Dat is in Yosemite Park zeker mogelijk! Ondanks dat het een drukbezocht park is, leven er maar liefst 500 zwarte beren die vaak genoeg gespot worden. Wel moet je hiervoor een beetje een ochtendmens zijn, want het spotten van beren lukt het beste in de ochtend. Daarnaast biedt vroeg opstaan het voordeel dat je de massa voor bent. Overige dieren die hier leven zijn onder andere de rode lynx, de bergleeuw, de grijze vos, muildierherten, de gevlekte bosuil, eekhoorns en verschillende soorten vleermuizen.

Yosemite Valley

De vallei Yosemite Valley is ontzettend groot. Het kent een diepte van 900 meter en een breedte van 3 kilometer. Vooral in dit gebied vindt je de gigantishe watervallen, kliffen en indrukwekkende rotspartijen. Dit maakt het de grootste bezienswaardigheid van het nationale park. Hier kan ook een mooie korte wandelroute worden gelopen, de Mist Trail, waarbij je aan de voet van de waterval komt te staan. De lengte is 4 km retour naar de Vernal Fall, of als je tot de Nevada Fall loopt 9 km retour. Je doet er ongeveer 3 uur over bij de korte route en 5,5 uur bij de lange route. Houdt er rekening mee dat je flink wordt natgespetterd! Wil je een mooi uitzicht over de vallei? Ga dan naar de Valley View, aan de Northside Drive. Dat ligt tussen de Bridalveil Fall en de Pohono Bridge in en geeft je een mooie overview.

Yosemite waterval

De Yosemite Fall is ook zeker een wandelingetje waard. Als je dichtbij bent is het niet heel moeilijk meer om deze hotspot te vinden. Je hoort vanzelf het kletteren van de waterval door de reusachtige stroming van maar liefst 740 meter hoog. Het is de vijfde hoogste waterval van de wereld en het bestaat zelfs uit drie gedeelten. Rond deze waterval kan je ook een mooie korte wandeling maken, de Lower Yosemite Fall Trail. Deze wandeling duurt ongeveer 20 minuten en je loopt in totaal zo'n 800 meter. Ook voor deze route geldt dat je het beste in de vroege ochtend kunt vertrekken, aangezien dit een van de meest bewandelde routes is in het park.

El Capitan

De El Capitan is een 900 meter hoge bergwand in Yosemite Park en staat bekend als een populaire klimberg voor professionele klimmers. Deze berg schijnt er elke dag in het jaar mooi bij te staan. Ook mooi kan het zijn om naar de El Capitan Meadow tegaan, aan de Northside Drive. Vanaf hier kijk je recht naar de El Captain. Dit is ook mogelijk bij Inspiration Point.   

terug naar blogs