Zion NP: Groepsvakantie hikes

Zion NP: Groepsvakantie hikes

Zion National Park is onder Nederlanders enorm populair. Niet zonder reden, want het bizar mooie landschap van Zion is niet te vergelijken met veel andere plekken en is een absolute must see als je naar de VS gaat. Tijdens onze rondreis ‘nationale parken USA’ bezoek je diverse nationale parken. Bijvoorbeeld de Grand Canyon, de Bruce Canyon, de Antelope Canyon en ook Zion National Park. Met het laatste park beginnen we meteen tijdens deze singlereis! 

Zion National Park is het eerste nationale park van de staat Utah en het is één van de meest bezochte parken van de Verenigde Staten. Je kunt er doorheen wandelen, fietsen, autorijden, motorrijden... Wij van Eager2Travel vinden het één van de mooiste parken van de Verenigde Staten om te bezoeken met onze groepsreizen. Wat maakt dit nationale park zo geliefd? En welke hikes zijn het meest avontuurlijk? Lees het in deze blog! 

groepsreizen zion national park

De avontuurlijkste hikes door Zion National Park tijdens de jongerenvakantie 

1. Angel's Landing 

Angel’s Landing is een hike dwars door het Zion National Park. Het is een van de meest bekende hikes in deze omgeving. Deze hike is vooral tof als je tijdens de groepsreis wat uitdaging wilt en als je geen hoogtevrees hebt. De hike staat namelijk bekend om steile hellingen en flinke hoogtes, zoals op een gegeven moment een rotsklif van 453 meter hoog waarbij je uitkijkt op de Virgin-rivier. De gehele route is 8.7 kilometer lang en de top van de rotsklif is het hoogste punt. Je hebt ook diverse ‘slickrocks’ waarbij je moet klimmen langs een ijzeren ketting. Je doet vier á vijf uur over deze tocht tijdens de single vakantie. 

2. The Narrows 

The Narrows is een langere hike van ongeveer 16 kilometer. Je loopt door smalle kloven en door het water om het einde van de tocht te bereiken. Draag dus vooral schoenen die nat mogen worden! Ook een wandelstok is bij deze route niet verkeerd als je deze route loopt tijdens de groepsvakantie. De korte versie van de hike is 5.8 kilometer en de hike duurt ongeveer 3 uur. Maar trek vooral meer tijd uit als je even rustig wilt zitten om van de natuur te genieten. Deze route is misschien wel de mooiste van allemaal. 

3. Canyon Overlook Trail 

Deze trail is 1.6 kilometer lang en kent een hoogteverschil van 50 meter. Je bent er ongeveer een uurtje mee bezig, maar snelle mensen zijn met een half uur weer terug. Dit komt met name omdat het beginpunt van de route hoog ligt en je hierdoor niet zo veel meer hoeft te klimmen. Zoals de naam al zegt kom je op veel uitkijkpunten terecht waarbij je het park van bovenaf kunt zien. Zeker het einde is spectaculair waarbij je ook de Towers of the Virgin kunt zien liggen. Je gaat ook een stukje klimmen en over rotsen lopen. Een korte wandeling dus, maar zeker de moeite waard! 

4. Archeology Trail 

Tijdens de Archeology Trail wandel je 600 meter in ongeveer 30 minuten. Tijdens deze korte route, met een hoogteverschil van 24 meter, zie je diverse wilde bloemen en sta je uiteindelijk op de top van een heuvel met uitzicht op het bezoekerscentrum en de Watchman-camping. Daarnaast zijn er fundamentele overblijfselen te zien van een oude opslagschuilplaats voor voedsel, de 'Ancestral Puebloan food storage shelter'. De hike begint dichtbij het Zion Canyon Visitor Center. Het hoogteverschil is slechts 20 meter, dus deze hike is goed te doen na een wat zwaardere hike als je nog wat energie over hebt. De voorwerpen die zijn gevonden op deze locatie liggen in het Zion Human History Museum. 

5. Lower and Middle Emerald Pool Trail 

Dit betreffen twee trials: De Lower Emerald Pool Trail en de Middle Emerald Pool Trail. De eerste kent een afstand van 1.9 kilometer en een hoogteverschil van 24 meter. Bij de 

tweede kun je kiezen tussen 2.7 of 3.2 kilometer en heb je maximaal 49 meter hoogteverschil. De eerste route is vrij gemakkelijk en loop je over begaanbare en verharde paden. Tijdens deze route kom je ook langs een mooie waterval die uitloopt in een klein meertje! De tweede route is iets moeilijker maar ook zeker te doen. Je kunt kiezen tussen twee paden (vandaar de kilometer verschillen). Je loopt over treden van rotsen en je loopt onder een waterval door. Je kunt beide routes ook combineren door eerst de Lower Emerald Pool Trial te lopen en daarna de hoogte in te gaan met de Middle Emerald Pool Trail. 

6. Weeping Rock Trail 

De Weeping Rock Trail is een kleine wandeling van 600 meter die je kunt lopen tijdens deze jongerenvakantie. Het is de kortste wandeling van het park, waardoor het perfect is als je na een lange route nog een klein stukje wilt lopen. Het hoogteverschil is ongeveer 30 meter en je loopt de route in ongeveer 30 minuten. Je kunt trouwens nat worden tijdens deze route! Je loopt namelijk langs een rotspartij waarbij water naar beneden druppelt, wat het ook direct een fijne route maakt bij heel warm weer. Op een gegeven moment kom je ook langs een waterval. Het pad van deze route tijdens deze jongerenreis is redelijk stijl. 

7. Riverside walk 

Tijdens deze route volg je de Virgin River, waarbij je uitkomt bij de Zion Narrows. Je loopt dwars door een smal ravijn. De wandeling is ongeveer 3.5 km, waar je 1,5 uur over doet. Het hoogteverschil is bij deze route niet zo veel, namelijk 17 meter. Deze route is zeker geschikt als je daarna eventjes wilt relaxen bij de rivier. Loop deze route wel in de vroege ochtend of in de late middag, want dit is één van de populairste routes in dit gebied. Ook heb je bij deze route de kans om veel vogels te zien. 

8. Kayenta Trail 

Bij deze groepsreis kan je ook de Kayenta Trail lopen. Je loopt hierbij in ongeveer 2 uur naar de Emerald Pools. De route kent een afstand van 3.2 kilometer en een hoogteverschil van 46 meter. De naam heeft zich te danken aan de groene kleur die de algen geven aan de meren waar je langsloopt. Je loopt over een rots- en een zandpad. Deze trail kan je ook samen lopen met de Lower Emerald Pool Trail indien je een langere afstand langs het water wilt lopen. 

Leuke feitjes over het bezoek aan Zion NP tijdens de groepsreis! 

 • Wist je dat Zion National park 289 vogelsoorten, 8 vissoorten en 32 soorten reptielen en amfibiën kent? Ook heb je kans op het zien van een aantal van de 79 soorten zoogdieren in het park. Hierbij kun je denken aan grijze vossen, poema's, ringstaartkatten, muilezels, herten en prairiewolven.
 • Wist je dat Zion NP 2 tot 3 uur van Las Vegas ligt, waar de jongerenvakantie begint en eindigt?
 • Wist je dat Zion pas sinds 1919 officieel een nationaal park is?
 • Wist je dat Zion National Park nu op de derde plaats staat van meest bezochte parken in de VS?
 • Wist je dat het bezoekersaantal van 2010 tot 2012 een stijging heeft doorgemaakt van 66%
 • Wist je dat door de hoogteverschillen de weersomstandigheden sterk kunnen veranderen in het park?
 • Wist je dat het in de zomer wel 35 tot 40 graden celcius kan worden in Zion NP?
 • Wist je dat naast de rotsen, zelfs ook de wegen rood zijn in het park?
 • Wist je dat Zion National Park ook erg bekend staat om canyoning en rotsklimmen?
 • Wist je dat tijdens zonsopgang en zonsondergang de rode gloed over hat park extra wordt benadrukt?
 • Wist je dat er ook veel tropische watervallen te vinden zijn in het park?
 • Wist je dat er ook vier bekende autowegen door Zion NP lopen? Als je minder zin hebt in hiken, probeer dan vooral één van deze autoroutes: de Zion-Mount-Carmel Highway (met de bekende en lange Carmel-tunnel!), de Zion Canyon Scenic Drive, de Kolob Canyons Road en de Kolob Terrace Road. 

Dan nog een laatste tip! Bezoek ook The Watchman Viewpoint als je alles uit je dag wilt halen! Deze plek moet je vooral bezoeken als je met prachtige plaatjes thuis wilt komen. Het biedt namelijk een mooie overview waarbij je miles in de verte kunt kijken. Het is wel een bekende plek onder de toeristen, bezoek deze plek dus vroeg in de ochtend als je de drukte voor wilt zijn! Daarnaast is het in de ochtend extra mooi. De bergen vangen dan namelijk de zon waardoor ze rood kleuren en waardoor ook het water helemaal zal oplichten. 

Ga je ook mee naar Amerika om de mooiste en meest rustgevende locatie te bezoeken voor het zien van een zonsondergang? Om een park te zien dat helemaal rood is in plaats van groen? Om zelfs rode wegen door het park te zien lopen? Om prachtige golvende bergen te zien met een mooie overgang van kleuren? Lees dan snel meer over de nationale parken jongerenrondreis USA!

terug naar blogs