Rondreis noord USA en Canada

Ontdek het noorden van de VS en West-Canada

Het machtige Yellowstone National Park, het fraaie Glacier National Park, de indrukwekkende Rocky Mountains en Vancouver Island komen allemaal voorbij tijdens deze natuurrondreis door de VS en Canada. Maar, ook minder bekende gebieden zoals het Sawtooth National Forest in Idaho (een absolute aanrader en nauwelijks bezocht door buitenlanders) geven je een onvergetelijke vakantie in het noorden van de Verenigde Staten en het zuidwesten van Canada. 

Startpunt rondreis: Calgary, Canada

Eindpunt rondreis: Calgary, Canada

Hoogtepunten van deze rondreis:

 • Yellowstone National Park, met de indrukwekkende geisers en prachtige kleuren
 • Banff National Park
 • Icefields Parkway en Columbia Icefield
 • Jasper National Park
 • Glacier National Park en de Going-to-the-sun road
 • Lewis en Clark National Forest
 • Cowboystadje Cody
 • Jackson Hole
 • Craters of the Moon National Monument
 • Sawtooth National Forest met natuurlijke hotsprings en een gold dredge

Bij deze rondreis door het noordwesten van de VS en Canada kom je midden in de ruige natuur. De staten Montana, Wyoming en Idaho zijn bergachtig, afwisselend, ruig en er wonen maar weinig mensen. Je komt hier in contact met het "echte" Amerika. Dit is het ongerepte Amerika, waar mensen jagen, naar bars gaan die je alleen in films ziet, waar cowboys nog echt op een ranch werken en waar je grote kans hebt op het zien van bijvoorbeeld beren. 

We bieden deze rondreis aan als gezinsreis en als individuele rondreis. Houd rekening met lange dagafstanden en veel tijd in de auto. We raden je aan bij het selecteren van een huurauto goed na te denken over het formaat. We raden deze rondreis vooral aan voor ouders met oudere kinderen (10 jaar en ouder). 

Rondreis USA/Canada

15 dagen

Reis met leeftijdgenoten door de USA en Canada. Groeps fly-drive langs de mooiste nationale parken en de beste gebieden van de VS.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Bagage inclusief
voor 2359.00
BEKIJK REIS

Gezinsreis USA/Canada

18 dagen

Rondreis USA en Canada met kinderen. Reis door prachtige natuur in het noorden van de VS en het zuiden van Canada.

voor 2299.00
BEKIJK REIS

Rondreizen door Montana

Montana ligt aan de grens met Canada en is een van de ruigste staten in de Verenigde Staten. Er zijn nauwelijks grote steden, de onderlinge afstanden zijn groot en de natuur is ruig, met hele gebieden waarin je bijna geen huizen tegenkomt. Reizen door Montana brengt je door het echte Amerika. Onderweg kom je langs fantastische plekken zoals het Lewis and Clark National Forest, Flathead Lake en Flathead National Forest. Het hoogtepunt is Glacier National Park. Dit Nationale Park vind je tegen de grens met Canada en staat bekend om de indrukwekkende uitzichten. De going-to-the-sun road is het meest bekende en is slechts enkele maanden per jaar geopend door de immense hoeveelheid sneeuw die er elk jaar valt. 

Rondreizen door Wyoming

Voor een groot gedeelte bestaat Wyoming uit hoogvlaktes en onherbergzaam terrein. Daarnaast is Wyoming het thuis van misschien wel het meest unieke nationale park van de Verenigde Staten: Yellowstone National Park. Tijdens onze rondreizen verblijven we onder andere in het stadje Cody, dat als echt cowboy-stadje in de zomer elke dag een fantastische rodeo op de planning heeft staan. 

Rondreizen door Idaho

Idaho wordt tijdens rondreizen niet vaak uitgebreid bezocht. Toch is Idaho een van de mooiste staten van de VS. Met Craters of the Moon national monument, maar vooral ook de Salmon river die door de staat stroomt, zijn er verschillende plekken die meer dan de moeite van een bezoek waard zijn. De route die we volgen via Sun Valley is een onvergetelijk gedeelte van je roadtrip. 

Banff, Jasper, Whistler

Banff en Jasper National Park zijn voor veel mensen dé reden om West-Canada te bezoeken. Ook het Olympische Whistler is een levendige stad in zowel zomer als winter. De Rocky Mountains staan garant voor adembenemende uitzichten, aangevuld met meren en bossen, gletsjers en kans op het zien van beren, elanden, herten en meer. 

Verlenging rondreizen

Deze rondreis is te verlengen met:

 • 7-daagse verlenging Vancouver Island 
 • 9-daagse verlenging Vancouver Island en Seattle area

Rondreizen VS

Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

Rondreis USA/Canada