Autorondreis Amerika

Amerika kent grote onderlinge afstanden. Als je wilt rondreizen door Amerika is een camper of autohuur bijna noodzaak. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Bij Eager2Travel geven we over het algemeen de voorkeur aan autorondreizen door Amerika.

Behalve dat het reizen met een camper best intensief is, is het met name in de grote steden vaak lastig om bijvoorbeeld goed te parkeren. Ook het vooraf reserveren van campings is niet altijd eenvoudig. Met een auto ben je flexibeler, kun je op veel meer plekken komen en ben je niet duurder uit dan met een camper. 

Bij Eager2Travel boek je je rondreis Amerika altijd inclusief autohuur, verblijf en retourvluchten. We hebben routes uitgezet die alle hoogtepunten meenemen, maar waar je soms ook op hele verrassende plekken komt. Op deze pagina leggen we je uit hoe een autorondreis Amerika werkt. 

Groot, groter, grootst

Als je in Amerika een auto huurt zijn zelfs de kleinste auto's een stuk groter dan we in Europa gewend zijn. Over het algemeen raden we een auto aan van minimaal de categorie IFAR (midsize SUV) zodat je lekker de ruimte hebt. Deze zijn vaak bijna net zo zuinig als de iets kleinere auto's, maar bieden wel veel meer comfort en opbergruimte voor bijvoorbeeld je koffers. 

Daarnaast kun je bij veel autoverhuurders nog kiezen uit grotere of luxere auto's. Reis je met twee personen, dan is een Ford Mustang bijvoorbeeld een veelgeboekte auto voor een rondreis. 

Alle auto's die via Eager2 worden gehuurd hebben:

  • Volledige afkoop eigen risico, geen gedoe dus
  • Volledige verzekering tegen diefstal en schade
  • Vergoeding voor sleepkosten (altijd even contact opnemen!)
  • Verzekering voor schade aan ruiten, velgen en banden

Het voordeel van een auto huren in de VS is ook dat bijna elke stad wel kantoren heeft van de verhuurder. Als er iets is met je auto kun je deze vaak eenvoudig laten omwisselen, zonder bijkomende kosten. Ook als er bijvoorbeeld een lampje brandt dat niet hoort te branden is het vaak eenvoudig om een bezoekje te brengen aan een van de kantoren van de autoverhuurder, waarna je ongedwongen je weg weer vervolgt. 

Parkeren bij hotels

In Amerika is betaald parkeren op lang niet alle plekken het geval. In de grote steden vaak wel, maar ook daar zoeken we altijd hotels uit waar betaald parkeren niet te duur is of gratis. Op populaire plekken, met name in de grotere steden is er vaak wel sprake van betaald parkeren, maar vanuit je hotel bestel je net zo eenvoudig een Uber of Lyft. Dit is in grote steden sowieso een makkelijke manier om van a naar b te komen. 

Vrijheid en roadtrippen

Een huurauto geeft daarnaast een groot gevoel van vrijheid. Veel auto's beschikken over SiriusXM waarmee je overal bereik hebt, maar eigenlijk zijn de meeste auto's ook altijd wel voorzien van een mogelijkheid om via USB je telefoon aan te sluiten en bijvoorbeeld spotify te luisteren. Met bijvoorbeeld T-mobile koop je goedkoop een databundel met 10 of 20 gigabyte aan data. Heb je zelf een t-mobile abonnement? Dan heb je vaak zelfs tot 20 gigabyte aan data in de VS om te gebruiken. 

Het gevoel van vrijheid wordt daardoor nog groter! 

Flexibiliteit in Nationale Parken

Voor campers zijn er binnen Nationale Parken vaak regels. Ook zijn de wegen vaak smal, waardoor het rijden met een camper voor mensen zonder ervaring best een uitdaging kan zijn. Het kan heel onrustig voelen om over een klein bergweggetje te rijden met een hele rij auto's achter je aan. Een beetje camper heeft al snel een brandstoftank van tussen de 150 en 300 liter, waarbij je moet rekenen op een verbruik van ongeveer 1 liter per 5 kilometer. 

Voor de meeste auto's ligt het verbruik ergens tussen de 1 op 10 en de 1 op 14, afhankelijk van de gekozen auto, rijstijl en rij-omstandigheden. 

Met een huurauto tijdens je rondreis door de VS ben je al snel goedkoper uit, maar wat ons betreft is het vooral de wendbaarheid en flexibiliteit die het verschil maken. 

Beste autorondreis routes Verenigde Staten

Als je een autorondreis boekt in de VS is het belangrijk om goed te kijken naar de onderlinge afstanden. Er zijn gebieden waar je ruim de tijd moet nemen omdat er ontzettend veel te zien is, maar ook gebieden die relatief minder interessant zijn. Het wegennetwerk in de VS is over het algemeen prima, maar het is wel altijd handig te checken of je tank vol genoeg is. Het is niet abnormaal om minimaal 50 kilometer geen tankstation tegen te komen. Bij sommige rondreizen vind je 100 kilometer of langer geen tankstations. 

Bij het samenstellen van een rondreis met de auto moet je dus goed opletten. Met name binnen de Nationale Parken ben je vaak veel langer onderweg dan de navigatie aangeeft, terwijl je op andere stukken gemakkelijk 100 kilometer aflegt binnen een uur. Dat is ook 1 van de redenen dat mensen ervoor kiezen om hun autorondreis door Eager2 te laten organiseren. 

De meest populaire rondreizen:

  1. Rondreis Californië
  2. USA/Canada (langere rij-afstand, niet ideaal met kleinere kinderen)
  3. Rondreis Nationale Parken

Het voordeel van de rondreizen Californië en Nationale Parken is de relatief kleine afstand die je aflegt tijdens je rondreis. Nog altijd enkele duizenden kilometers in totaal, maar je zult merken dat rijden in de VS een totaal andere beleving is. De wegen zijn breder, er is buiten de grote steden veel minder verkeer en alle auto's zijn een automaat.

Rondreizen USA auto 

Georganiseerde rondreis per auto

Als je via Eager een rondreis per auto boekt, hoef je je nergens meer druk om te maken. Wij regelen alle hotels, je vluchten en de autohuur. Daarnaast ontvang je een uitgebreid roadbook met de mooiste plekken om onderweg te stoppen, verborgen pareltjes die we uit eigen ervaring met je delen en een afwisselende rondreis waar dagafstanden slim op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast zijn alle reissommen altijd volledig gegarandeerd. Je loopt dus geen risico als reiziger. 

We sluiten niet uit dat je ergens anders een goedkopere autorondreis kunt vinden of dat het zelf samenstellen van een rondreis goedkoper uitvalt. Je kiest echter voor een reisorganisatie ook om je te ontzorgen. Daarnaast profiteren we als reisorganisatie vaak van betere tarieven voor zowel vluchten als autohuur als hotelprijzen, waardoor het per saldo niet zoveel meer scheelt. 

Rondreizen VS

Rondreis Californië

Rondreis Nationale Parken

Rondreis Noordwest USA

Autohuur VS/Canada