--

Rondreizen Californië

Rondreizen Californië

Californië is wellicht de meest veelzijdige staat van de VS. Onze rondreizen Californië boek je als gezinsreis, individuele rondreis of als groepsreis. Californië ligt aan de zonnige westkust van Amerika en heeft alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie. 

Wij raden een rondreis Californië vaak aan aan mensen die voor het eerst een rondreis in de VS doen. Ook voor reizigers die met kinderen reizen is Californië een topbestemming. Dat komt niet alleen door de aanwezige pretparken, maar Californië biedt je ook de mogelijkheid om afstanden relatief beperkt te houden. De veelzijdigheid, van wereldsteden als San Francisco en Los Angeles, tot uitgestrekte Nationale Parken en prachtige stranden, zorgen ervoor dat Californië enorm aantrekkelijk is als reisbestemming. 

Hoogtepunten van Californië

  • Highway 1 - een must-see tijdens je rondreis door Californië. Deze weg langs de kust geeft je het ideale roadtrip-gevoel. Raampjes open, muziekje erbij en genieten van geweldige uitzichten!
  • Santa Monica - gelegen net buiten LA is dit een plekje dat je eigenlijk niet over moet slaan. De Santa Monica Boulevard, maar met name de Santa Monica Pier zijn plekken
  • Yosemite National Park - Yosemite staat bekend om de gigantische rotswanden en prachtige natuur. Met name in de weekenden is het er erg druk, maar zodra je de drukte een klein beetje ontvlucht kom je op de meest fantastische plekken. Daarnaast heb je kans op het zien van zwarte beren!
  • Sequoia & Kings Canyon - deze twee Nationale Parken liggen aan elkaar. Het Sequoia National Park staat vooral bekend om de grote sequoia bomen die vaak honderden jaren oud zijn. 
  • San Francisco - natuurlijk! San Francisco, met de Golden Gate Bridge en het bekende Fisherman's Wharf, het gevangeniseiland Alcatraz en de bekende kabeltrams is een van de meest geliefde bestemmingen onder Nederlanders. De invloed van Silicon Valley dat ten zuiden van San Francisco ligt is hier duidelijk merkbaar. 

en nog heel veel meer! Californië is enorm veelzijdig en kent bossen, woestijnen, bergen, stranden, meren, wereldsteden en meer. 

Rondreizen Californi�«

17 dagen

17-daagse individuele rondreis door Californië. Ideale reis voor mensen die voor het eerst richting de VS trekken. Californië is Amerika in het klein.

voor 1999.00
BEKIJK REIS

Californië - wereldsteden en natuur

Californië is natuurlijk de staat waar grote steden als Los Angeles, San Diego en San Francisco te vinden zijn. Daarnaast is het een fantastische staat om te ontdekken met enorm veel natuur. Niet alleen het bekende Yosemite National Park en het Sequoia National Park kun je hier terugvinden, maar ook een groot aantal State Parks en minder bekende nationale parken in de VS. 

Hoogtepunten van Californië

Hét grote voordeel van Californië is dat het voor elk wat wils heeft. Ben je een echte strandganger? Dan zijn de uitgestrekte stranden aan de Stille Oceaan een absolute aanrader. Met name rondom San Diego vind je enkele mooie zandstranden, maar ook rondom Los Angeles zijn er verschillende stranden te vinden. De bekendste is wellicht Venice Beach, maar ook Huntington Beach en kuststadjes als Santa Barbara en Santa Cruz zijn aanraders voor strandliefhebbers. 

Autorondreizen Californië

Wij bieden onze rondreizen door Californië aan in combinatie met een huurauto. De hoofdreden daarvoor is dat we vinden dat je met een huurauto de beste mogelijkheid hebt om de verschillende Nationale Parken, maar ook de steden te kunnen zien. Met een grote camper mag je op sommige wegen niet rijden of is het rijden wat spannend. Daarnaast moet je de kosten voor rondreizen met een camper niet onderschatten en ben je veel minder flexibel. 

De huurauto's die wij boeken zijn over het algemeen medium SUV's. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist en het comfort dat je zoekt kun je ervoor kiezen een grotere of juist kleinere of luxere auto te huren. Voor 90% van de mensen volstaat de door ons aangeboden huurauto echter.

Roadbook en tips voor onderweg

Boek je je rondreis met Eager? Dan ontvang je van ons voor vertrek een roadbook. Daarin beschrijven we interessante tussenstops op weg naar je eindbestemming van die dag. Reis je met kinderen? Dan hebben we extra stops die leuk zijn met kinderen opgenomen in je roadbook. 

Californië is namelijk nog veel meer dan alleen de bekende plekken. Er zijn ontelbaar veel bijzondere plekjes. Zo is de stad Sacramento een plek die vaak overgeslagen wordt, maar veel te bieden heeft. Ook interessant: de vele state parks. Minder bekend dan de Nationale Parken en daardoor vaak veel minder bezocht, maar meer dan eens juist de moeite van het bezoeken waard.

Relatief korte rondreizen

We hebben ervoor gekozen de rondreizen die we aanbieden niet te lang te maken. Je kunt wel verlengen, maar de basis van de rondreis is altijd rond de twee weken of iets langer. Dit geeft je de gelegenheid om, zonder teveel te betalen, te genieten van al het mooist dat Californië te bieden heeft.

Verlengingen die interessant én populair zijn:

  • 5-daagse verlenging San Diego en Anaheim (pretparken)
  • 8-daagse verlenging noordkust Californië

Beste reistijd rondreis Californië

Dé beste reistijd bestaat niet. In principe zou je de staat het hele jaar door kunnen bezoeken. In de praktijk zien we echter dat Californië tussen begin mei en eind oktober het meest bezocht wordt. Houd er rekening mee dat als je vroeg in het seizoen een rondreis boekt, sommige wegen nog afgesloten zijn in verband met sneeuwval. Met name de Tioga Road dwars door Yosemite opent soms pas begin juni. 

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat bosbranden regelmatig voorkomen in Californië. Natuurlijk houden wij je als reiziger op de hoogte als er iets speelt. Met name in september en oktober zijn bosbranden iets dat met enige regelmaat voorkomt, maar ook in de zomermaanden kan het gebeuren. 

Rondreizen VS

Beste reistijd Californië