--

Rondreizen Deep South USA

Rondreizen Deep South USA

Het zuiden van de Verenigde Staten kent veel interessante plekken. Tijdens deze rondreizen kom je niet alleen in aanraking met de geschiedenis van de Verenigde Staten, maar bezoek je ook de plekken die voor de muziek van groot belang zijn geweest. Zo bezoeken we Nashville, de bakermat van de country en de plek waar talloze artiesten nog altijd hun hits opnemen, maar ook het levendige New Orleans, Memphis (Elvis!!) en bezoeken we verschillende plekken die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog een grote rol hebben gespeeld. 

Behalve een reis terug in de tijd bezoek je ook levendige plekken als Orlando en Miami en bezoeken we de Floriday Keys waar je het carribisch gevoel 

Deze rondreis raden we aan vooral in de periode tussen maart en mei en tussen september en oktober te doen. In de zomervakantie is een rondreis natuurlijk ook mogelijk, maar in die periode kan het in het binnenland erg heet zijn. Temperaturen van 40 graden of hoger zijn dan geen uitzondering. Als je je planning daar een beetje op aanpast geen probleem, maar het is belangrijk dat je er rekening mee houdt. 

Hoogtepunten van de rondreis Deep South:

 • Bruisend Nashville
 • Savannah
 • New Orleans
 • Memphis
 • Orlando 
 • Miami
 • en meer! 

Deep South rondreis

16 dagen

Rondreis door de zuidelijke staten van de VS. Bezoek steden als Memphis, Nashville, New Orleans en bruisend Miami tijdens deze groepsreis in zonnig Florida.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 2459.00
BEKIJK REIS

Deep South USA

16 dagen

Individuele rondreis door het zuiden van de Verenigde Staten. 

voor 2199.00
BEKIJK REIS

Het zuiden van de VS

Het zuiden van de Verenigde Staten heeft veel te bieden. Met name voor de Amerika-fans die al eerder een rondreis gemaakt hebben is Deep South een waardevolle toevoeging. Tijdens deze rondreis kom je door de staten Georgia, Tennessee, Mississippi, Alabama en eindigt in Florida. Elke staat is net anders, waarbij Florida het meest afwijkt van de andere staten waar je doorheen reist. 

In de Zuidelijke staten werkten veel slaven in de suikerrietteelt en op kantoenplantages en tabaksplantages. Aan het einde van de 18e eeuw ontstond steeds meer protest tegen slavernij. Uitiendelijk werd in 1860 Abraham Lincoln gekozen tot president van de VS. Op 20 december 1860 scheidde South Carolina zich als eerste af van de VS. Vervolgens volgden enkele maanden later Mississippi, Florida, Alabama, Georgia, Louisiana en Texas. Uiteindelijk kwamen ook Virginia, Arkansas, Tennessee en North Carolina daar nog bij. 

Terug in de tijd

Het zuiden van de VS is in veel opzichten anders dan de staten in het noorden en met name heel anders dan het noordoosten van de VS. Er is een andere keuken, er worden andere gerechten gemaakt, de muziek is anders, maar ook het klimaat is geheel anders. Hoewel we als Nederlanders de Verenigde Staten vaak als 1 land zien, is het belangrijk te beseffen dat dit in de VS helemaal niet zo wordt ervaren. 

Maar ook...

De Carribische sferen van de Florida Keys, het mondaine karakter van Miami, het levendige Orlanod met wereldberoemde pretparken, het zijn allemaal indrukken die je tijdens deze rondreis ook op zult doen. Waar het eerste gedeelte van de rondreis zich focust op de historie en de unieke plaatsen in de Zuidelijke Staten, eindig je de rondreis in Florida, dat op alle punten weer heel anders is. 

Muziek en de zuidelijke staten

Blues, Jazz, Country, Rock n Roll, het zijn muziekstromingen die voor een groot deel afkomstig zijn uit het zuiden van de Verenigde Staten. Nashville, Memphis en New Orleans zijn bekende steden in de muziekwereld. Waar Nashville de bakermat is van de countrymuziek is Memphis meer op blues gericht. New Orleans is waar jazz ontstaan is. Een rondreis door het zuiden van de VS is dus ook een muzikale belevenis. Voor muziekliefhebbers, ongeacht of je interesse in de genres hebt, is een bezoek aan deze steden een fantastisch avontuur. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Florida Keys