Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/eager2travel/page_country.php on line 41

Waarin wijken verkeersregels Verenigde Staten af?


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/eager2travel/page_country.php on line 52


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/eager2travel/page_country.php on line 53


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/eager2travel/page_country.php on line 57

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/eager2travel/page_country.php on line 89

Als je gaat rondreizen in de Verenigde Staten is het handig om op de hoogte te zijn van verschillen in verkeersregels. Hoewel verkeersregels grotendeels overeenkomen, is het handig op de hoogte te zijn van afwijkende verkeersregels in de VS.

Verschillende verkeersregels per staat

Niet elke staat heeft dezelfde verkeersregels, maar in grote lijnen zijn verkeersregels overal gelijk. Zo is het rijden met een mobiele telefoon niet in alle staten verboden. We raden je echter aan je aandacht bij de weg te houden en je niet af te laten leiden. 

Snelheden worden aangegeven in mijlen. Een mijl is 1.6 kilometer. Op interstates ligt de maximale snelheid vaak tussen de 55 en 80 mijl per uur, afhankelijk van het gebied en de staat waar je in rijdt. Een snelheidsbord herken je aan de onderstaande bordjes. Deze worden regelmatig weergegeven. 

snelheidslimiet usa

Plaatsing van verkeerslichten

Een belangrijk verschil is dat verkeerslichten in de Verenigde Staten pas na het kruispunt staan. Vaak hangen ze aan de overzijde van de weg. Er is geen overgang van rood naar oranje naar groen, maar de lichten gaan van rood naar groen. Andersom springen ze wel op oranje als het rood gaat worden. 

Houd er rekening mee dat je bij de stopstreep stopt en dus niet midden op het kruispunt. In de praktijk went dit heel snel omdat de weg ook zodanig ingericht is dat het logisch is.

STOP-borden

Bij een stopbord is het de bedoeling dat je ook daadwerkelijk helemaal stopt. In tegenstelling tot in Nederland heeft verkeer van rechts geen voorrang, maar gaat het erom wie als eerste bij het betreffende kruispunt stilstond. Amerikanen doen dit erg precies en stoppen ook als er in geen velden of wegen iemand te zien is. Ons advies is om altijd volledig te stoppen bij een kruispunt met STOP-bord, ook omdat het een geliefde plek voor politiecontroles is. 

stopborden verenigde staten

Rechtsaf bij rood

Rechtsafslaan bij een rood verkeerslicht is toegestaan, tenzij er een bord staat dat dit verbiedt. Je ziet dan een bordje met "no turn on right". Houd wel rekening met verkeer vanuit de andere richtingen die waarschijnlijk groen licht hebben op dat moment.

Zeker in het begin is dit even wennen!

Carpool lanes

In grote steden zijn er vaak carpool lanes te vinden. Deze worden aangegeven met een ruitvormig bord met daaronder de voorwaarden. Vaak moet je met minimaal 2 personen in een auto zitten om gebruik te mogen maken van de carpool lanes. 77% van de Amerikanen reist alleen met de auto van en naar het werk, waardoor je dus zo driekwart van de autogebruikers achter je laat. Zeker in grote steden als Los Angeles is het gebruiken van de carpool lane een verademing die je veel tijd kan schelen. 

Scherpe bochten

Regelmatig zul je borden tegenkomen die aangeven dat de weg bochtig wordt of dat er een scherpe bocht aan komt. Over het algemeen zijn de bochten dan ook daadwerkelijk scherp en is het raadzaam om goed af te remmen. 

Scherpe bocht usa

Rechts inhalen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is ook in de Verenigde Staten het idee dat je plek op de weg aan de rechterkant is. De praktijk hiervan is echter vaak heel anders. Zeker op de lange, lege snelwegen zie je heel vaak mensen aan de linkerkant rijden en rechts inhalen. Dit is over het algemeen ook geen probleem, maar helemaal officieel is het dus niet zo dat je rechts mag inhalen. Regelmatig zul je ook borden zien met de tekst "keep right except to pass". Het rechts inhalen is in de VS niet verboden

Snelheid van vrachtwagens

De enorme vrachtwagens die je in de VS overal ziet rijden vallen op, vaak ook door de snelheid waarmee ze rijden. In tegenstelling tot vrachtwagens in Europa is de maximumsnelheid voor vrachtwagens anders geregeld. Trucks mogen 110 kilometer per uur rijden op snelwegen. Het kan je dus prima gebeuren dat zo'n grote truck je inhaalt. 

Internationaal rijbewijs nodig?

Voor het rijden in de Verenigde Staten heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Dit wordt anders als je langere tijd in de VS verblijft voor studie of werk, maar als toerist kun je met je gewone Nederlandse of Belgische rijbewijs een auto huren. Houd er wel rekening mee dat een geldige creditcard die op je eigen naam staat altijd nodig is. 

 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Rondreis Noordwest USA

Paklijsten groepsreizen Eager2Travel

Regelen voor vertrek singlereizen USA en Canada