Rondreis Nationale Parken VS

Nationale Parken USA

De Nationale Parken rondreis brengt je langs een aantal van de meest indrukwekkende Nationale Parken in de Verenigde Staten. We hebben ervoor gekozen de route zo compact mogelijk te houden, zonder hoogtepunten te hoeven missen. Deze Nationale Parken rondreis boek je als gezinsreis, individuele rondreis of groepsreis. Deze rondreizen bestaan vrijwel uitsluitend uit hoogtepunten! Doordat we alle rondreizen aanbieden als autorondreizen kun je zelf bepalen hoeveel tijd je ergens doorbrengt. 

De Nationale Parken die we tijdens onze route bezoeken liggen allemaal in Californië, Utah of Nevada. Vergeet ook de soms indrukwekkende State Parks niet die in deze regio liggen. En hoewel Antelope Canyon misschien de bekendste canyon is zijn er een aantal slot canyons die minstens zo mooi zijn. 

De Nationale Parken die onderdeel uitmaken van deze rondreis in de VS:

 • Zion National Park
 • Bryce Canyon
 • Grand Canyon North Rim
 • Grand Canyon South Rim
 • Arches National Park
 • Capitol Reef National Park
 • Canyonlands National Park
 • Joshua Tree National Park

Daarnaast heb je gelegenheid om bijvoorbeeld de volgende plekken nog te bezoeken:

 • Monument Valley
 • Horseshoe Bend
 • Dead Horse State Park
 • Valley of Fire
 • Valley of the Gods
 • Red Rock Canyon
 • Antelope Canyon

Gezinsrondreizen Nationale Parken

17 dagen

Gezinsrondreis VS. Reis met andere gezinnen maar in je eigen SUV langs de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten.

voor 2099.00
BEKIJK REIS

Groepsreis Nationale Parken

16 dagen

16-daagse groepsreis Nationale Parken VS

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2699.00
BEKIJK REIS

Rondreis Nationale Parken VS

17 dagen

Rondreis langs onder andere Bryce Canyon, Zion NP, Grand Canyon, Joshua Tree, Monument Valley en meer per SUV.

voor 1999.00
BEKIJK REIS

In the desert! 

De Nationale Parken rondreizen beginnen en eindigen in dé entertainmentstad van de wereld: Las Vegas. Een plek die je zonder meer een keer zou moeten bezoeken. Deze gigantische stad middenin de woestijn staat vooral bekend om de vele casino's. Toch moet je Las Vegas niet onderschatten, want zo'n beetje alle wereldsterren treden er op en je kunt er de beste shows en acts vinden ter wereld. Daarnaast heeft Las Vegas een groot aantal goede restaurants van bekende sterrenchefs. Voor veel Nederlanders is Las Vegas een beetje "too much", maar meemaken moet je het in elk geval!

Een groot deel van deze rondreis gaat door woestijngebieden en hoogvlaktes. Je zult echter al snel merken dat de woestijn allesbehalve dor en saai is. De natuurparken die je tijdens deze rondreis ontdekt zijn zonder uitzondering adembenemend mooi en uniek. 

Amerikaanse natuurparken

Als we het over een Nationaal Park hebben is het moeilijk voor te stellen wat het precies inhoudt. De omvang van de meeste nationale parken is enorm. De meeste parken hebben een geasfalteerde weg of rondrit die je kunt maken. De omvang van de parken kan enorm verschillen. Er zijn relatief kleine Nationale Parken zoals Bryce Canyon en Arches National Park, maar ook gigantische Nationale Parken waarin je weken zou kunnen rondlopen zonder iemand tegen te komen. 

Een aantal van de hoogtepunten beschrijven we hieronder.

Zion National Park

Zion National Park is het eerste Nationale Park dat je zult bezoeken tijdens je rondreis. Een indrukwekkend natuurpark waar je dwars doorheen kunt rijden. Ons advies is om vroeg te vertrekken vanuit Las Vegas. Omdat veel mensen toch al vroeg wakker zijn vanwege de jetlag is een vroeg vertrek ook nooit een probleem. Bij aankomst in Zion National Park kun je vervolgens parkeren. Hoewel de parkeerplaatsen vaak al vroeg vol zijn, zijn er in het nabijgelegen stadje voldoende parkeergelegenheden. Je kunt vervolgens met de gratis shuttles door het Nationaal Park trekken. Er zijn een aantal indrukwekkende en memorabele wandeltochten te maken, maar die vereisen wel wat planning vooraf. 

Grand Canyon North Rim

De North Rim van de Grand Canyon is normaliter geopend vanaf half mei ongeveer (afhankelijk van sneeuwval). Deze noordzijde wordt stukken minder bezocht dan het enorm drukke zuiden van de Grand Canyon, waar je tijdens deze rondreis ook langs zult komen. Hoewel het dezelfde canyon is waar de Colorado River doorheen stroomt, lijken de twee gebieden niet echt op elkaar. De noordzijde is groener en ruiger, de zuidzijde heeft mooiere rotspartijen en meer zichtbare diepte. 

Bryce Canyon

Bryce Canyon is altijd een favoriet bij Nederlanders. Volledig terecht ook, want hoewel Bryce Canyon geen groot nationaal park is zijn de uitzichten fantastisch. Door winderosie zijn de mooiste rotsformaties ontstaan. Er zijn verschillende mooie korte en iets langere wandeltochten te maken. Ook in Bryce kun je met shuttlebussen door het park, maar het is ook met de auto vaak goed te doen. Alleen de weekenddagen kunnen erg druk zijn, maar ook hier geldt: vertrek je vroeg in de ochtend, dan kun je het park optimaal beleven. 

Capitol Reef National Park

Capitol Reef NP is niet zo bekend als de meeste andere Nationale Parken die je tijdens deze rondreis door Utah, Nevada en Arizona zult bezoeken. Het hoogste punt van het park ligt op 2700 meter en bestaat vooral uit grote, indrukwekkende rotsblokken en rotsformaties. De scenic drive is de snelste manier om het park mee te pakken tijdens je rondreis. Ben je een echte wandelaar? Dan is het zeker de moeite om je te verdiepen in de verschillende wandelingen die je hier kunt maken. 

Arches National Park

Dit Nationale Park staat vooral bekend om de grote stenen rotsformaties en natuurlijke steenbruggen. Hoewel het in de zomer flink heet kan zijn is het een park waar je een aantal mooie wandeltochten kunt maken. Doordat het gedeelte waar je met de auto kunt rijden compact is, is dit ook een ideale excursie aan het begin of juist aan het einde van de dag. Niet alleen ontloop je zo de grootste drukte, maar je ontloopt ook het heetste deel van de dag. 

Canyonlands National Park

Opnieuw een Nationaal Park dat niet zo bekend is. De uigestrekte canyonlands worden door veel minder mensen bezocht dan het nabijgelegen en compacte Arches NP maar is zeker een bezoek waard. Ook hier zijn rotsformaties weer het uitgangspunt, maar vooral de wijdsheid is mooi om te zien.

Monument Valley

Iedereen die de film Forrest Gump gezien heeft, zal de weg naar Monument Valley herkennen. Monument Valley, gelegen in Navajo-gebied is geen Nationaal Park (want het land is van de Navajo-indianen), maar heeft kenmerkende rode iconische rotsen die je al van ver kunt zien. Een aanrader om te bezoeken!

Grand Canyon South Rim

De zuidzijde van de Grand Canyon is de plek waar de meeste toeristen naartoe gaan. Niet onterecht, de uitzichten zijn fenomenaal. Veel van onze reizigers boeken op deze plek een helicoptervlucht bij. Voor echte avonturiers is dit DE plek om die skydive te maken met een van de mooiste uitzichten ter wereld. Ook deze skydive boven de Grand Canyon kun je bijboeken via Eager2Travel. 

Joshua Tree NP

Bij deze Nationale Parken rondreis bezoeken we ook Californië nog even. Het Joshua Tree National Park is een prachtige plek om te bezoeken. Hoewel enigszins afgelegen en erg woestijnachtig is dit park vaak rustig, maar ook hier kun je mooie rotsformaties vinden. Daarnaast zie je een stuk echte woestijn met als hoogtepunt de Joshua Tree, een bepaald soort cactus die vrijwel alleen hier groeit. 

Nationale Parken West Amerika

De diversiteit van de Nationale Parken is groot. Maar, je bezoekt niet alleen maar Nationale Parken tijdens deze rondreizen. We brengen een bezoek aan twee echte wereldsteden: Las Vegas en Los Angeles.

Deze twee steden zijn beiden compleet anders. Het zijn beide steden waar je een sterke mening over zult horen als je het andere mensen vraagt. Sommige mensen vinden LA fantastisch, anderen juist helemaal niet. Hetzelfde geldt voor de bizarre stad die Las Vegas heet. Wat ons betreft zijn beide steden een absolute must tijdens een bezoek aan het westen van de VS. 


Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken