Mount Rainier National Park

Mount Rainier informatie

Het Mount Rainier National Park ligt in de staat Washington. Het letterlijke hoogtepunt van dit nationale park is Mount Rainier met een hoogte van bijna 4.400 meter! Mount Rainier is een vulkaan die voor het laatste 150 jaar geleden uitbarstte, maar met enige regelmaat ontsnapt er nog rook uit de top, wat aangeeft dat de vulkaan nog altijd actief is. 

Oerbossen, gletsjers, alpenweiden en watervallen domineren het landschap. Behalve elanden, herten en zwarte beren komen er zelfs nog poema's voor in het gebied. 

Test

Groepsreis midwesten USA

15 dagen

15-daagse groepsreis langs de mooiste nationale parken van de VS. Bezoek LA en Vegas en geniet van onvoorstelbaar mooie plekken

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2220.00
BEKIJK REIS

Mount Rainier informatie

Hoewel het beklimmen van Mount Rainier tot de mogelijkheden behoort voor doorgewinterde Alpinisten, is het voor de meeste mensen meer dan voldoende om naar de grote stratovulkaan te kijken en mooie hikes te maken in de omgeving. Het Nationaal Park is opgedeeld in vijf gebieden, elk met eigen eigenschappen. Er lopen maar weinig wegen door het nationaal park heen, dus plannen is van belang. Om een goed beeld te krijgen heb je zeker 2 tot 3 dagen nodig. 

Als je de kaart bekijkt van het nationaal park zie je aan de noordzijde een weg (de 165) die het park in gaat. Deze weg is echter onverhard en leidt uiteindelijk alleen naar wandelplekken. De meeste mensen slaan dit gedeelte dan ook over en focussen zich op het zuidelijke gedeelte van het nationaal park. Je kunt vanuit Seattle het beste naar Elbe rijden en van daaruit op de 123 doorrijden. Vervolgens kun je highway 410 nemen om een mooie ronde te maken. 

Hikes in Mount Rainier

Er zijn een groot aantal daghikes te vinden in het hele gebied. We hebben er een aantal van uitgekozen die zeker de moeite waard zijn. Ben je langer in het gebied, dan zijn er nog tientallen hikes die de moeite waard zijn. Zoals in veel gebieden geldt ook hier: be bear aware tijdens wandeltochten. 

De Skyline trail

Deze wandeling vind je in het Paradise-gedeelte van het Nationaal Park en begint bij het Henry M. Jackson visitor center. Het is een drukbezochte route met veel hoogteverschil. Goede bergschoenen zijn een vereiste. In juli en augustus bloeien de wilde bloemen op de bergweiden. De hike is in totaal ongeveer 9 kilometer lang. Tijdens de tocht zie je de Nisqually gletsjer en Mount Rainier bijna de hele tijd. Je komt langs beekjes en berghellingen. Halverwege heb je ook nog eens uitzicht op Mount Saint Helens, Mount Adams en Mount Hood als het mooi weer is. 

Bereid je goed voor op deze hike, hoewel je er natuurlijk ook voor kunt kiezen om slechts een gedeelte van de hike te lopen. In totaalstijg je bijna 500 hoogtemeters, dus een goede conditie is aan te raden. Een kaart van de wandeling en het gebied kun je bij het visitor center kopen en is aan te raden. 

Ga altijd goed voorbereid op pad: zorg voor voldoende snacks en water en bedenk goed dat je op hoogte bent. Haast je niet teveel en begin je hike bij voorkeur vroeg in de ochtend. 

Naches Peak loop

Dit is een wandeling die wat familie-vriendelijker is. De ronde is ongeveer 5 kilometer lang en is populair onder wandelaars. Je loopt rondom Naches Peak en hebt op de achtergrond Mount Rainier. In juli en augustus heb je daarnaast nog de volop bloeiende bloemen die het plaatje compleet maken en zullen zorgen voor veel foto-momentjes. Je begint de tocht bij het Tipsoo meer. Je kunt beide kanten op lopen, je komt weer op dezelfde plek terug. 

Tolmie Peak hike

Je loopt bij deze hike naar een oude uitkijkpost die gebruikt werd om bosbranden in het gebied te signaleren. Het begin van de hike is bij Mowich Lake. Het is een zandpad, dus houd rekening met grote gaten en modderpoelen, afhankelijk van het weer. Een goede SUV is aan te raden. In totaal is de wandeling ongeveer 10 kilometer heen en terug. Je volgt eerst het Wonderland trail waarna je richting Tolmie Peak kunt. Een stevige klim aan het einde brengt je naar een plek met fantastische uitzichten op Mount Rainier. Een uitstekende plek ook om te picknicken en de tijd te nemen om het spectaculaire landschap in je op te nemen.

Tolmie Peak hike

Summerland

Een drukbezochte plek, met name in de weekenden. De parkeerplek vind je bij de White River ingang. Je hebt een super uitzicht op Mount Rainier, de Fryingpan gletsjer en de Little Tahoma Peak. In totaal is de tocht ongeveer 13 kilometer lang. In de zomerperiode is de tocht extra mooi door de vele bloeiende bergbloemen.

Rampart Ridge trail

Deze wandeling is 8 kilometer lang en begint in de bossen. Je hebt in totaal ongeveer 500 hoogtemeters te gaan. Het is geen eenvoudige, maar ook geen moeilijke hike. Goed te doen voor mensen met wandelervaring. Zeker tegen het einde van de dag met zonsondergang heb je fantastisch zicht op Mount Rainier vanaf de top. Het grootste deel van de hike gaat door bossen met af en toe uitzichtspunten. Zeker op een warme dag is het bos een prettige bijkomstigheid en zeker de moeite waard.

Grove of the Patriarchs - familievriendelijk

Dit pad begint bij de Stevens Canyon ingang. Een 2 kilometer lange eenvoudige wandeling met overal bordjes met informatie over het park, de bomen die er staan en een leuke hangbrug over de rivier Ohanapecosh. 

Meer hikes

Er zijn nog tientallen interessante hikes te vinden in het Nationaal Park. Zeker als je langer de tijd hebt raden we je absoluut aan om meerdere tochten te maken en te variëren tussen eenvoudige en wat moeilijker trails. Een kaart van het gebied is handig en te verkrijgen bij het visitor center. Vraag hier ook naar specifieke informatie over het pad dat je van plan bent te gaan lopen. Ben je minder ervaren? Kies dan hikes die veelvuldig belopen worden, markeringen zijn in de VS niet altijd even duidelijk. 

Activiteiten in Mount Rainier NP

Zoals in de meeste nationale parken is het aanbod aan activiteiten beperkt. Vooral wandelen, hiken en backpacken worden veel gedaan. Daarnaast is het in de VS ook niet ongebruikelijk om je eigen dirtbike, motor, quad of paard mee te nemen de bergen in. Hierdoor zijn er minder aanbieders van activiteiten in de Nationale Parken zelf. Rondom het nationaal park zijn verschillende aanbieders van ATV (quad) - tochten, mountainbike verhuur en mogelijkheden om te raften. Houd er daarbij wel rekening mee dat je soms een heel eind moet rijden om naar de bestemming te komen. Het is daarom aan te raden om als je een echte activiteit wilt doen een volle extra dag te plannen voor je verblijf rondom Mount Rainier.

Hiken mount rainier

Verblijf en accommodatie Mount Rainier NP

De afstanden in de VS zijn groot. De meeste accommodatie vlakbij Mount Rainier vind je in Ashford  of Packwood. Seattle, Olympia of Tacoma zijn ook goede startplekken voor een verblijf rondom Mount Rainier National Park. Zeker als je budgetvriendelijk wilt verblijven is het de moeite waard om wat verder weg te zitten van het park zelf, omdat het aanbod in de Nationale Parken heel beperkt is. In de grotere steden vind je eenvoudiger hotels en motels. Daarnaast is het ook stukken makkelijker om budgetvriendelijk te eten in drukkere gebieden. 

Onze tips

 • Trek minimaal twee dagen uit voor Mount Rainier
 • Ideaal te combineren met een rondreis over Vancouver Island in Canada
 • Portland en Seattle zijn de grootste steden in de omgeving
 • De westkust van Californië, Oregon en Washington samen zijn een interessant gebied voor reizigers die eerder in de VS geweest zijn
 • Vanuit Mount Rainier bezoek je ook eenvoudig Olympic National Park 
 • Wees alert op beren
 • Als je gaat hiken: houd rekening met de hoogte
 • Zorg altijd voor een volle tank als je een nationaal park in gaat
 • Zorg altijd voor voldoende snacks en water. Mobiel bereik is slecht en als je autopech krijgt kan het een tijd duren voor er hulp is op sommige plekken.

Rondreizen VS

Olympia

Olympic National Park

Seattle

Washington staat