Saguaro National Park

Saguaro National Park

Saguaro National Park heeft zijn naam te danken aan de gigantische cactussen die er groeien, de Saguaro. Deze grote planten zijn het boegbeeld van western USA en kunnen wel 15 meter hoog worden.

Saguaro National Park ligt voor een groot deel in de Sonora Desert, maar biedt een grote diversiteit aan plantensoorten. Het Nationale Park is verdeeld in twee delen in het oosten en westen van de stad Tucson. De Saguaro is maar in kleine delen van de Verenigde Staten te vinden en is dan ook beschermd in dit gebied. 

Een aanrader is om deze planten met zonsondergang te bekijken voor een nog mooier beeld. Ook zijn er meer dan 1000 inheemse plantsoorten te vinden in het nationale park. 

Saguaro National Park

Oost en west Saguaro National Park

Rincon Mountain District (oost): 

In het oosten van Tucson vindt je het Rincon Mountain District. Hier vind je de oudste Saguaro cactussen en is hiermee de belangrijkste trekpleister van toeristen. Spot deze gigantische planten vanaf de 13 kilometer lange Cactus Forest Drive. Je kunt bij het Rincon Visitor Center informeren over de belangrijkste informatie over het park. Het is handig om een infogids te kopen waar alle mooie wandelroutes in te vinden zijn. Hierin staat ook aangegeven hoe lang en hoe moeilijk deze wandeltochten zullen zijn. 

Als je meer wilt leren over de indianen van Tucson kun je de Freeman Homestead Trail volgen. Hier kan je meer leren over de geschiedenis en cultuur van de indianen uit deze regio. 

Tucson Mountain District (west): 

In het westelijke deel van het nationale park vind je veel onverharde wegen en paden. Bezoek het Red Hills Visitor Center voor meer informatie over het park en over het beschermen van de Saguaro. Er zijn ook weer meerdere mooie wandelroutes te vinden in het westen van het park. Je kunt informatie opvragen bij het bezoekerscentrum over deze routes. Aanraders zijn Bajada Loop Trail en Desert Discovery Nature Trail. Ook is Signal Hill Picnic Area een mooie plek om even te stoppen. Hier zijn eeuwenoude rotstekeningen te vinden. 

Onderweg naar Tucson is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Arizona-Sonora Desert Museum. Dit museum is een combinatie van een museum, dierentuin en botanische tuin. Je kunt hier meer leren over het Nationale Park en de omgeving van Tucson. 

Saguaro National Park 3

Saguaro National Park bereiken

Het nationale park is in twee delen opgesplitst en heeft dus ook verschillende ingangen en uitgaanspunten. Het makkelijkst is om via Tucson te reizen als je het park wilt bezoeken. Allebei de delen zijn vanaf de stad makkelijk te bereiken. 

Het is bij beide delen van het park aan te raden om langs de bezoekerscentra te gaan voor je verder het park in gaat.

Rincon Mountain District, Rincon Mountain Visitor Center: vanaf het centrum van Tucson is het ongeveer 25 minuten rijden naar het oostelijke deel van het nationale park. 

Tucson Mountain District, Red Hills Visitor Center: vanaf het centrum van Tucson is het ongeveer 30 minuten rijden naar het westelijke deel van Saguaro National Park

Saguaro National Park 4

Hoogtepunten Saguaro National Park

De Bajada Loop Drive (west)

Deze route bestaat uit twee wegen, de Hohokam Road en de Golden Gate Road. Onderweg zijn verschillende mooie punten om even te stoppen, te genieten van het uitzicht en wat foto's te maken. De Bajada Loop Drive is ongeveer 10 kilometer lang.

Als je de route als rondje wilt rijden, zal je tegen de klok in moeten rijden. Sommige delen van de weg zijn namelijk eenrichtingsverkeer. 

Valley View Overlook Trail (west)

Deze wandelroute kun je vinden aan de Bajada Loop Drive en is ongeveer 1,5 kilometer. Het is een makkelijke wandelroute waar de de Saguaro van dichtbij kan bekijken. De dichtheid van het aantal cactussen op dit deel van het park is namelijk erg groot. Aan het eind van deze wandelroute bevindt zich een mooi uitzichtpunt over het park. 

Signal Hill Petroglyphs (west)

Ook dit hoogtepunt kun je vinden langs de Bajada Loop Drive en biedt een mooi uitzichtpunt. De route is ongeveer 1 kilometer en is makkelijk begaanbaar voor iedereen. Onderweg naar en op de top van de heuvel vind je rotskunsten die gemaakt zijn door de Hohokam bevolking, die hier 800 jaar geleden leefden. 

Tucson

Cactus Forest Drive (oost)

Deze gehele route is eenrichtingsverkeer en begint bij het bezoekerscentrum van het oostelijke deel van het park. Langs deze 13 kilometer lange weg vind je verschillende wandelpaden en mooie uitzichtpunten. 

Volg verschillende paden zoals Desert Ecology Trail. Deze korte wandelroute is goed te doen voor iedereen en je kunt leren over het park en de Saguaro. Voor een mooi uitzicht over het park en Tucson raden we de Javelina Rocks Overlook aan.

Mica View Trail (oost)

Dit pad is iets langer dan drie kilometer en is makkelijk te bewandelen voor iedereen. Er is mogelijkheid om wilde dieren te spotten of om de cactussen van dichtbij te bekijken. Vanaf deze route heb je een mooi uitzicht over het park en Tucson. 

Saguaro 5

Weetjes over Saguaro National Park

- De entree van het park is per voertuig 25 dollar.

- De Saguaro is de grootste catussoort van de Verenigde Staten

- Cactussen kunnen wel 200 jaar oud worden in dit nationale park. 

Handig om mee te nemen: 

- Genoeg water

- Snacks

- Goede wandelschoenen

- Zonnebril

- Fotocamera

- Zonnebrand

Saguaro National Park

Saguaro National Park combineren met andere bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden liggen op maximaal 8 uur rijden van Saguaro NP. Het gaat om de afstanden zonder stops of files. 

Bezienswaardigheden in de buurt van Saguaro National Park:

  • Grand Canyon: 5 uur rijden
  • Hoover Dam: 5 uur en 45 minuten rijden
  • Valley of Fire: 7 uur rijden
  • Red Rock Canyon National Monument: 6 uur en 30 minuten rijden

Steden in de buurt van Saguaro National Park: 

  • Phoenix: 1 uur en 40 minuten rijden
  • Las Vegas: 6 uur en 30 minuten rijden
  • Albuquerque: 6 uur en 30 minuten rijden
  • San Diego: 6 uur rijden
  • Los Angeles: 7 uur en 15 minuten rijden

Rondreizen VS