Wrangell-St. Elias National Park

Wrangell-St. Elias NP

Wrangell-St. Elias National Park is met een oppervlakte van 53.321 vierkante kilometer het grootste nationale park van de Verenigde Staten. Je kunt hier de op een na hoogste berg van Amerika vinden, namelijk de Mount Saint Elias (5.489 meter hoog). Het park grenst aan Canada en heeft negen van de zestien hoogste bergtoppen van de Verenigde Staten. Bereid je voor op pure wildernis, prachtige gletsjers, mooie rivieren, verlaten mijnen en bijzondere hikes. 

Bezienswaardigheden Wrangell-St. Elias National Park

Er zijn diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Wrangell-St. Elias National Park. Hieronder bespreken we er drie. Bij de hikes staan er nog een aantal aangegeven.

Root Glacier

In Alaska kun je prachtige gletsjers vinden, ook in Wrangell-St. Elias National Park. Een van deze gletsjers is de Root Glacier. Onder het kopje 'Mooie hikes Wrangell-St. Elias National Park' staan een hike benoemd waarmee je bij de gletsjer kunt komen. Ook is het mogelijk om vanuit Kennicott deel te nemen aan een gegidste tour naar de gletsjer, waarbij je ook echt de gletsjer op kunt. Het helderblauwe water en het mooie ijs spreekt tot de verbeelding. 

Kennecott Glacier

Nog een prachtige gletsjer is de Kennecott Glacier. Ondanks dat de gletsjer al jaren aan het verkleinen is, is de gletsjer nu nog zeker in mooie staat te aanschouwen. De gletsjer loopt van Mount Blackburn tot aan de Kennicott River. Onder het kopje 'Mooie hikes Wrangell-St. Elias National Park' staan een hike benoemd waarmee je bij de gletsjer kunt komen. 

Kennecott Mines

Vroeger waren McCarthy en Kennecott echte mijnwerkersplaatsen voor het vinden van koper. In Kennecott kun je nog steeds de rode gebouwen vinden uit deze tijd. Ze zijn destijds namelijk verlaten en nooit afgebroken. In het Kennecott Visitor Center en het spootwegdepot kun je meer informatie vinden over deze interessante verlaten mijnkampen.

Activiteiten Wrangell-St. Elias National Park

Er zijn verschillende mogelijkheden voor activiteiten in Wrangell-St. Elias National Park. Zo kun je er hiken, mountainbiken, vissen, raften, gletsjerwandelen, wildlife spotten en deelnemen aan een van de ranger tours. Alle activiteiten zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden. We raden je aan om de activiteiten te ondernemen met een ervaren gids.

Mooie hikes Wrangell-St. Elias National Park

In Wrangell-St. Elias National Park zijn veel hike mogelijkheden. Deze hikes zijn mogelijk in drie gebieden. Hieronder vertellen we meer over de hikes per gebied. Sommige hikes zijn makkelijk en sommige hikes zijn wat moeilijker en duren ook langer.

Hikes in de omgeving van Copper Center

Deze hikes zijn niet in het park zelf, maar wel in een mooie omgeving waarbij je uitzicht hebt over de bergen.

 • Boreal Forest Trail: 0.8 km, loop, makkelijk, uitzicht over het Wrangell gebergte

 • Copper River Bluff Trail: 0.8 km, loop, makkelijk tot middelmatig moelijk, uitzicht over de Copper rivier

Hikes in de omgeving McCarty Road en Kennecott

De mooiste hikes voor het zien van de gletsjers.

 • McCarthy Creek Trail: 16 km, loop, middelmatig moeilijk, 4 - 6 uur, hike aan de waterkant

 • Toe of the Kennicott Glacier Trail: 7,2 km, geen loop, makkelijk tot middelmatig moeilijk, 1 - 3 uur, hike naar de Kennicott gletsjer

 • Root Glacier Trail: 6,4 km, rondje, makkelijk tot middelmatig moeilijk, 2 - 6 uur, hike naar de Root gletsjer

Hikes in de omgeving Nabesna Road

Mooi gebied met korte en lange hike mogelijkheden. 

 • Caribou Creek Trail: 9.7 km, loop, middelmatig moeilijk, mooie uitzichten

 • Skookum Volcano Trail: 8,9 km, loop, middelmatig moeilijk, 2 - 4 uur, mooie uitzichten en geologie

 • Rambler Mine Trail: 2.4 km, loop, middelmatig moeilijk, 1,5 - 2 uur, naar een oude mijn en panoramische uitzichten

Wrangell-St. Elias National Park bereiken

Je kunt Wrangell-St. Elias National Park bereiken op verscheidene manieren. Met de auto heb je de keuze uit de Nabesna Road en de McCarthy Road als toegangsweg. Houd er rekening mee dat dit beide onverharde wegen zijn. Bezoek het visitor center in Copper Center voordat je gaat rijden om meer te weten te komen over de staat van de weg. Ook kun je meer informatie vinden op Alaska 511, een website met informatie over wegafsluitingen en rijomstandigheden in Alaska.De Nabesna Road is 68 kilometer lang en de McCarthy Road is 95 kilometer lang.

Op zonnige dagen zijn deze wegen prima te bereiden, bij regenachtige dagen worden enkel 4-wielaangedreven voertuigen geadviseerd. Het is altijd raadzaam om voorzichtig te rijden in verband met de zachte bermen en het zand. Bij slecht weer kun je te maken hebben met beperkt zicht. Tijdens het rijden over deze wegen kom je geen tankstations meer tegen. Vertrek dus met een volle tank. Het Yakutat district kun je enkel bezoeken door een veerboot te nemen.

Ook is het mogelijk om een pendelbus te nemen. Deze rijden tussen Glennallen en McCarthy. Deze bussen rijden niet altijd en je dient van tevoren te reserveren. Plan je bezoek aan Wrangell-St. Elias National Park dus tijdig!

Steden in de buurt van Wrangell-St. Elias National Park

De reistijd is berekend vanaf Copper Center, waar je ook het visitor center kunt vinden van Wrangell-St. Elias National Park.

 • Anchorage (grootste stad): 3,5 uur rijden, 196 mijl

 • Fairbanks: 4,5 uur rijden, 260 mijl

Nationale Parken in de buurt van Wrangell-St. Elias National Park

De reistijd is berekend vanaf Copper Center, waar je ook het visitor center kunt vinden van Wrangell-St. Elias National Park.

 • Denali National Park: 5 uur en 15 minuten rijden, 245 mijl

 • Kenai Fjords National Park: 5,5 uur rijden, 319 mijl

Accommodaties Wrangell-St. Elias NP

De meest voor de hand liggende overnachtingslocatie is de plaats Copper Center, waar je ook het visitor center kunt vinden. Alternatieven zijn de dichtbij gelegen plaatsen Chitina, Willow Creek, Glennallen en Gakona.

Algemene tips Wrangell-St. Elias National Park

 • Wrangell-St. Elias National Park kun je het beste bezoeken in de periode tussen begin juni en midden september. In deze periode heb je vaak het beste weer voor een bezoek aan het park en zijn de faciliteiten (zijn er niet veel) geopend. Houd er rekening mee dat het park op Independence Day (4 juli) en Labor Day (eerste maandag van september) gesloten is.

 • Je kunt Wrangell-St. Elias National Park gratis bezoeken. 

 • Neem altijd voldoende water, een kaart, snacks, beren spray, zonnebrandcreme, een zonnebril en een petje mee en draag kleding in laagjes. Bereid je goed voor, want je gaat echt de wildernis is, zonder bereik op je telefoon.

Meer tips rondreizen

Als je een rondreis boekt via Eager2Travel krijg je bij je reis een roadbook met tips, waar ook bovenstaande tip gedetailleerd wordt uitgewerkt. 

Rondreizen VS