Page - Antelope - Powell

Horseshoe bend, Antelope Canyon en meer

Page is de uitvalsbasis voor veel reizigers om onder andere Antelope Canyon te bezoeken, Lake Powell te bezoeken en om de beroemde Horseshoe Bend in de Colorado river te zien, bij voorkeur met zonsondergang. Page is een goed uitgangspunt voor verschillende hoogtepunten van een rondreis door het westen van de VS. We vatten de belangrijkste hoogtepunten die je van hieruit kunt bezoeken voor je samen. 

Page is een plek waar veel toeristen verblijven. Dit heeft helaas ook tot gevolg dat hotelprijzen de afgelopen jaren enorm gestegen zijn. 

Page, Arizona

Page is een relatief nieuwe stad, met ongeveer 7000 inwoners. Het is een veelgebruikte tussenstop tijdens rondreizen door het westelijk deel van de VS, gezien de gunstige ligging ten opzichte van Monument Valley en de Grand Canyon. Veel reizigers verblijven hier dan ook minimaal 1 nacht. Toerisme is de hoofdbron van inkomsten. Je ziet in Page de laatste jaren ook meer en meer hotels en motels openen. Page is geen goedkope verblijfplaats, door de gunstige ligging zijn kamerprijzen vaak hoog. In het stadje vind je wel alle faciliteiten, waaronder supermarkten, tankstations en plekjes om te eten en drinken. 

Page staat verder bekend om de ideale uitvalsbasis voor Antelope Canyon en de Horseshoe Bend, maar er is meer te beleven! 

Antelope Canyon

Antelope Canyon is sinds de komst van Instagram overspoeld met toeristen. Niet gek, want je kunt er prachtige foto's maken op een unieke plek. Antelope Canyon is een zogeheten slot canyon: een smalle kloof die door water en modder zijn uitgesleten en daardoor een fantastische canyon achterlaten die tot de verbeelding spreekt.

Ondanks de grote drukte raden we je van harte aan om Antelope op te nemen in je Amerika planning. Doordat alle tours gereguleerd zijn boek je op een specifieke dag en tijd. Doe dit wel ruim op tijd, om teleurstelling te voorkomen. Plekjes in de canyon zijn vaak maanden voor vertrek al uitverkocht.

Bij het boeken van een reis via Eager2Travel heb je de keus om Antelope Canyon toe te voegen als excursie, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon zelf regelen. Onderstaande foto is door 1 van onze reizigers gemaakt. 

Antelope canyon

Upper en lower canyon

Antelope bestaat uit twee delen: Lower Antelope Canyon en de Upper Antelope Canyon. Upper Antelope Canyon wordt meer bezocht omdat deze toegankelijker is, de Lower Antelope Canyon tour is moeilijker, maar minder makkelijk toegankelijk. Prijzen voor excursies lopen uiteen van ongeveer 50$ tot meer dan 200$, afhankelijk van wat je kiest. Wat ons betreft is het voldoende om 1 tour te doen naar ofwel de upper ofwel de lower canyon, tenzij je echt heel veel interesse hebt in slot canyons en de geologie. 

Extra tip voor Antelope Canyon

Je kunt in Antelope Point Marina kayaks huren, waarmee je een tocht van in totaal 8 kilometer maakt. Je kunt de kloof in met je kajak. Uiteindelijk houdt het water op, maar je kunt een heel eind de kloof in. Het grote voordeel is dat het veel minder bezocht wordt op deze manier natuurlijk, je bent lekker actief bezig én je ziet de canyon vanuit een ander perspectief.

Doordat het meer door het bureau of land management wordt beheerd, betaal je ook verder geen entreekosten, in tegenstelling tot bij de verplichte tours die je bij lower en upper Antelope Canyon moet doen. Je moet wel in bezit van een een Nationale parken pas, maar eigenlijk is dat standaard, omdat je de kosten hiervoor er al na enkele nationale parken uit hebt. 

Beste reistijd

De beste reistijd is wat ons betreft de maand mei of de maand september. In de zomermaanden is het erg heet en druk. Als je gebonden bent aan schoolvakanties is het geen probleem om in het hoogseizoen te reizen, maar als je flexibel kunt plannen raden we je aan om in mei of september te reizen. De hotelprijzen, vluchttarieven liggen in die periode lager en het is minder druk. Vermijd weekenddagen waar mogelijk (vrijdag en zaterdag) omdat veel Amerikanen er in het weekend op uit trekken en de prijzen van hotels dan een stuk hoger liggen. 

Horseshoe Bend

Ook de onderstaande foto is gemaakt door 1 van onze eigen reisbegeleidsters tijdens een rondreis door het westen van de VS. De Horseshoe Bend is sinds kort niet meer gratis te bezoeken. Je betaalt 10$ per auto voor het parkeren op de parkeerplaats. Houd er rekening mee dat je in het hoogseizoen soms even moet wachten tot er een parkeerplaats vrij komt. Hoewel de afstand vanaf Page te lopen is, is het druk en loopt er geen apart voetpad. Parkeren is dus handiger

Het beste moment is zonsopgang of zonsondergang. Je wandelt in tien minuutjes naar de overlook. Kijk uit voor steile afgronden, ook hier gebeuren elk jaar opnieuw ongelukken helaas.

Horseshoe bend

Lake Powell

Lake Powell is een stuwmeer. Behalve zwemmen op sommige plekken kun je er bootjes huren, kajakken of stand up paddling doen. Het hele gebied zit boordevol interessante plekjes, waar je niet altijd even makkelijk kunt komen. Mocht je langer in de regio blijven, dan is het zeker een aanrader om je te verdiepen in de mogelijkheden. 

Zo is Marble Canyon een mooie plek om te bezoeken. Hier kun je onder andere raften en vissen, maar ook kajakken. Er zijn verschillende mooie wandelingen te maken. 

Dagwandelingen in de omgeving van Lake Powell

Rainbow Bridge 

Om bij Rainbow Bridge National Monument te komen moet je ofwel een lange boottocht ondernemen ofwel een lange en pittige hike maken. Vrijwel alle mensen kiezen voor de eerste optie. In totaal ben je zeven uur onderweg. Jaarlijks bezoeken 200.000 mensen deze natuurlijke brug. Vanaf de boot is het een eenvoudige wandeling. 

Rainbow Bridge NM

Labyrinth Canyon

Een van de meest onbekende slot canyons en alleen bereikbaar per kajak of stand up paddle board. Neem goede wandelslippers mee of sandalen, want je zult ter plekke nog wat moeten klauteren. Het is ongeveer 17 kilometer kajakken naar de ingang van de canyon, dus trek er de hele dag voor uit, want aan het eind van de dag ben je het paddelen ongetwijfeld zat. Toch kom je op een plek waar nauwelijks anderen zijn en in een canyon die net zo mooi is als Antelope Canyon. Ben je een beetje sportief aangelegd? Overweeg deze tocht dan. Het water houdt vanzelf op, waarna je te voet verder gaat. Je komt uiteindelijk in een fantastische slot canyon waar de muren nooit meer dan twee meter uit elkaar zijn. Ga zo ver als je wilt en comfortabel bij voelt, maar houd de tijd in de gaten.

Zoals bij alle canyons: zorg dat je het weerbericht goed weet. Flash floods kunnen plotseling opkomen. 

Broken Bow Arch

Als je deze wandeling wilt doen, schrijf je je naam in het register, een permit is niet nodig als je een dagwandeling maakt. In totaal loop je ongeveer 8 kilometer heen en terug. De hike begint in de Glen Canyon National Recreation area. Wil je deze route lopen, lees dan de instructies even goed door voor je begint. De wandeling zelf is niet extreem moeilijk en de paden zijn goed te zien. Ga wel goed voorbereid op pad, dus met voldoende water en snacks. Houd er rekening mee dat in veel nationale parken geen verbinding met je mobiele telefoon is. Deze wandeling wordt vrij veel gemaakt, maar je zult niet veel mensen tegenkomen. 

Tips en verblijfsduur

De meeste mensen verblijven 1 nacht in Page en komen of gaan naar Monument Valley en de Grand Canyon. Als je rondreis wat langer duurt en je meer tijd hebt, een beetje avontuurlijk ingesteld bent en van hiken houdt, kun je makkelijk een paar dagen er aan vast plakken. Zeker de verschillende slot canyons en arches in het gebied die wat moeilijker bereikbaar zijn, kunnen je beste herinneringen worden aan de Verenigde Staten. 

Rondreizen VS