Ontario

Ontario

Ontario is na Quebec de grootste provincie van Canada, Ontario is ook de dichtstbevolkte provincie in Canada. Ontario is de thuisbasis van de hoofdstad van Canada, Ottawa. De hoofdstad van de provincie is Toronto, dit is ook de dichtstbevolkte stad van Canada. De provincie is vernoemd naar Lake Ontorio. Ontario ligt centraal in Canada en grenst aan de Hudsonbaai in het noorden, Quebec in het oosten, een aantal Amerikaanse staten in het zuiden en aan Manitoba in het westen. In Ontario bevinden zich meer dan 250.000 meren, deze meren bevatten over ongeveer een vijfde van het zoete water ter wereld.

Ontario informatie

  • Ontario is de op een na grootste provincie in Canada
  • De provincie Ontario is groter dan Spanje en Frankrijk gecombineerd
  • De hoofdstad van Ontario is Toronto
  • De hoofdstad van Canada, Ottawa, ligt in Ontario

(Grote) steden in Ontario

Toronto

Toronto, gelegen aan Lake Ontario, is de hoofdstad van Ontario en de dichtstbevolkte stad van Canada. Toronto is een multiculturele en moderne stad. Enkele bezienswaardigheden in Toronto zijn de CN Tower, Casa Loma, Kesington Market en Rogers Centre.

Ottawa

Ottawa, gelegen in het zuidoosten van Ontario, is de hoofdstad van Canada. Ottawa herbergt als hoofdstad van Canada vele regeringsgebouwen en daarnaast ook een aantal belangrijke musea. Enkele bezienswaardigheden in Ottawa zijn Parliament Hill, het Rideau-kanaal, Confederation Square, Sussex Drive en Confederation Boulevard.

Mississauga

De derde grootste stad in Ontario is Mississauga. De stad ligt aan de oevers van Lake Ontario en grenst aan Toronto. Mississauga is de thuisbasis van de grootste luchthaven van Canada, Toronto Pearson International. Verken het historische dorpje Port Credit, ga winkelen in het Square One Shopping Centre, wandel langs Credit River of verken de wijk Streetsville.

Hamilton

Hamilton ligt aan de oevers van Lake Ontario en is een geïndustrialiseerde havenstad. Hamilton krijgt de bijnaam "Steel Capitol of Canada" omdat 60% van het staal van het land hier geproduceerd wordt. De stad heeft een indrukwekkende architectuur, mooie parken en historische locaties. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn de Royal Botanical Gardens, HMCS Haida National Historic Site, het Canadian Warplane Heritage Museum, Cathedral of Christ the King en Dunduen Castle.

Nationale parken Ontario

Bruce Peninsula National Park

Het Bruce Peninsula National Park ligt in het zuidosten van Ontario, het is een van de kleinere parken in Canada. Bruce Peninsula is een schiereiland gelegen in Lake Huron. In het nationale park rijzen hoge kliffen op uit de turquoise wateren van Georgian Bay. Verder omvat het park verschillende baaien, grotten en stranden. 

Fathom Five National Marine Park

Fathom Five National Marine Park ligt aan de wateren van het Georgian Bay gedeelte van Lake Huron. Het park omvat meerdere scheepswrakken, vuurtorens en verschillende eilandjes. Door de scheepswrakken is het park een populaire bestemming voor duikers.

Georgian Bay Islands National Park

Georgian Bay Islands National Park omvat een reeks van 59 eilanden die zicht uitstrekken over de zuidelijke Georgian Bay aan de oostkant van Lake Huron. De eilanden vormen samen 's werelds grootste zoetwater-eilandengroep. Het nationale park is alleen bereikbaar per boot. 

Point Pelee National Park

Point Pelee National Park ligt op het meest zuidelijke punt van het Canadese vasteland. Het nationale park omvat bosgebieden, moerassen en een zandstrand. Wandel in het nationale park over de promenade en verken het moerasgebied. Het is ook mogelijk om te kajakken in het moerasgebied.

Pukaskwa National Park

Pukaskwa National Park is gecreëerd om de bossen en de kustlijn van Lake Superior te beschermen. Het park omvat bossen, rotsachtige kusten en stranden met uitzicht op de Pic River Dunes en Lake Superior. Lake Superior is het grootste zoetwater meer ter wereld. 

Thousand Islands National Park

Het Thousand Islands National Park, voorheen bekend als St. Lawrence Islands National Park, ligt aan de St. Lawrence rivier. Het nationale park omvat pittoreske granieten eilanden die overblijfselen zijn van een oude bergketen. Hoewel de Thousand Islands uit ongeveer 1864 eilanden bestaan, liggen er slechts 21 eilanden in het nationale park zelf. Veel delen van het park zijn alleen bereikbaar per boot. Verken de wateren per kajak of boot en bewonder de grote herenhuizen en kastelen van de rijken op de eilanden.

Bezienswaardigheden Ontario

Niagara Falls

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in het zuidoosten van de provincie Ontario zijn de Niagara Falls, bezocht door miljoenen toeristen elk jaar. Niagara Falls bestaat eigenlijk uit drie watervallen, namelijk: Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls en American Falls. De Horseshoe Falls, ook wel bekend als de Canadian Falls, creëeren een watermuur tussen de Niagara Falls in Canada en de Niagara Falls in de VS. Loop over de loopbrug vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de rivier en de watervallen. Het is ook zeker een aanrader om mee te gaan met een boottour en zo de watervallen van dichtbij te bekijken. 

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park omvat rotsachtige bergkammen, duizenden meren, esdoornheuvels en meer dan 1200 km aan beken en rivieren. Het park ligt tussen de Ottawa rivier en de Georgian Bay en is het eerste provinciale park van Ontario. Er zijn hier tal van activiteiten te ondernemen zoals vissen, mountainbiken, varen, hiken en paardrijden. In de winter kun je in het park langlaufen en een tocht maken met een hondenslee of sneeuwscooter. 

Fort William Historical Park

Fort William Historical Park omvat de reconstructie van het binnenlandse hoofdkwartier voor de Canadese bonthandel. Dit hoofdkwartier werd gebruikt in de jaren 1803 tot 1821 en was in beheer van de Northwest Company. Bonthandelaren en voyageurs kwamen elke zomer naar het fort om de bont te verhandelen. Tegenwoordig kun je in het voormalige fort meer leren over de bonthandel destijds. 

Rondreizen VS