Prince Edward Island

Prince Edward Island

Prince Edward Island is de kleinste provincie van Canada en is een van de drie maritieme provincies. De provincie ligt aan de oostkust van Canada in de Golf van St. Lawrence. Prince Edward Island is te bereiken via de Confederation Bridge vanuit New Brunswick. Prince Edward Island heeft geen belangrijke bezienswaardigheden, maar het is wel een provincie met mooi landschap en pittoreske stadjes langs de kust.

Bezienswaardigheden Prince Edward Island

Charlottetown

Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island en een levendige stad met Victoriaanse charme aan de zee. Charlottetown is met 35.000 inwoners de minst bevolkte hoofdstad in Canada. Bewonder de erfgoedgebouwen zoals de St. Dunstan's Basilica, Province House, Government House en Beaconsfield Historic House. Loop ook zeker door de straat Victoria Row, in deze straat kun je historische Victoriaanse gebouwen bewonderen. Een aanrader is ook om over de promenade langs de haven te lopen. De promenade leidt je naar het Victoria Park waar Prince Edward Battery zich bevindt, Prince Edward Battery bestaat uit een reeks kanonnen.

Prince Edward Island National Park

Prince Edward Island National Park (PEI National Park) omvat de noordkust van de provincie en de vele witte zandstranden en rode kliffen. Daarnaast omvat het park zoutmoerassen en bossen. Fiets over het kustpad, neem een duik in de zee of wandel door de bossen. In het centrale deel van het park staat het historische Dalvay-by-the-Sea huis, dit was ooit een vorstelijk zomerhuis maar nu is het een hotel en restaurant. Een andere bezienswaardigheid in het park is Green Cables, een 19e-eeuwse boerderij.

Green Gables Heritage Place

De 19e-eeuwse boerderij Green Gables ligt in Cavendish en inspireerde L.M. Montgomery om het verhaal van een roodharige wees te creëren, Anne of Green Gables. Neem een kijkje in het het Green Gable House en leer in de musea meer over de schrijfster en over de hoofdpersoon van het kinderboek Anne. 

Basin Head Provincial Park

Een van de beste stranden van Canada ligt in Basin Head Provincial Park. Basin Head Provincial Park omvat een wit zandstrand genaamd Basin Beach en verschillende recreatiemogelijkheden. Het zand in het park staat ook wel bekend als "singing sands", omdat het zand een piepend geluid maakt wanneer je erover loopt. 

Activiteiten Prince Edward Island

Central Coastal Drive

De 253 km lange Central Coastal Drive begint in Charlottetown en loopt rond de centrale regio van Prince Edward Island. De Central Coastal Drive leidt je door twee verschillende regio's, de Red Sands Shore en de Green Gables Shore. De Central Coastal Drive leidt je onder andere langs de rode zandstenen kliffen, de voet van de Confederation Bridge, de groene weilanden en nog veel meer.

North Cape Coastal Drive

Rijdt de 350 km lange North Cape Coastal Drive en bezoek het gebied North Cape, het westelijke deel van Prince Edward Island. Neem een kijkje bij de North Cape Lighthouse, het stadje Summerside, Bottle Houses, Cedar Dunes Provincial Park en vele andere vuurtorens en kleine stadjes.

Points East Coastal Drive

De 475 km lange Points East Coastal Drive leidt je langs rode kliffen, stadjes, havens, vuurtorens, verschillende provinciale parken en Prince Edward Island National Park.

Confederation Trail

De 273 km lange Confederation Trail is ontstaan toen de treinen stopten met rijden op Prince Edward Island. Het pad langs de voormalige spoorlijn doorkruist het gehele eiland. Verschillende zijpaden vergroten de totale lengte van de originele trail naar 435 km. Het hoofdpad loopt van Tignish in het noordwesten tot aan Elmira in het oosten van de provincie. De zijpaden leiden naar Charlottetown en ander kleine steden. De trail is vrijwel geheel vlak, hierdoor is het geschikt voor alle leeftijden en niveaus. De trail is ook een hotspot voor geocaching met meer dan 1600 geocachesites langs de route. 

Eten en drinken Prince Edward Island

Prince Edward Island staat bekend om zijn aardappelen, kreeft en mosselen. De voedselindustrie levert de belangrijkste bijdragen aan de economie van de provincie. Prince Edward Island beschikt over veel landbouwgrond en kustlijnen met vele vissershavens. 

Rondreizen VS

New Brunswick

Northwest Territories

Nova Scotia

Ontario

Quebec