Nationale parken bezoeken

Nationale parken bezoeken

Tijdens de groepsreizen en gezinsreizen naar Amerika bezoek je diverse nationale parken. Op deze pagina kun je lezen welke nationale parken per groepsreis en gezinsreis naar de Verenigde Staten bezocht worden en wat de verschillen zijn tussen deze nationale parken. Bij een nationaal park kun je namelijk veel meer uit je bezoek halen door je vooraf al in te lezen en door ter plekke eerst het visitor center te bezoeken. We geven je alle informatie en tips voor je groepsreis!

Nationale parken bezoeken tijdens de USA en Canada groepsreis

Tijdens de USA en Canada groepsreis of tijdens de Amerika en Canada gezinsreis bezoek je vijf nationale parken en daarnaast nog een aantal andere mooie natuurgebieden die niet de naam dragen van een nationaal park. De nationale parken die je tijdens deze groepsreis of gezinsreis bezoekt zijn Yellowstone National Park, Glacier National Park en Grand Tetons National Park in de Verenigde Staten en Banff National Park en Jasper National Park in Canada. Daarnaast breng je een bezoek aan onder andere Sawtooth National Forest, natuurlijke hot springs en Columbia Icefield. Dit maakt het een zeer gevarieerde reis die je langs de hoogtepunten brengt van de staten Alberta (Canada), Idaho (VS), Montana (VS) en een stukje Wyoming (VS).

Yellowstone National Park (VS)

Yellowstone NP wordt bezocht op de achtste dag van de singlereis of gezinsreis. Het is het oudste en waarschijnlijk bekendste nationale park ter wereld. Dat valt ook af te lezen aan het bezoekersaantal. Maar liefst 4,3 miljoen bezoekers reizen per jaar af naar dit park. Geheel begrijpelijk, want het is een ontzettend mooi natuurgebied. Er zijn namelijk rond de 10.000 geothermische verschijningen te vinden in het park, wat ongeveer de helft is van al deze verschijningen in de wereld. Hier vallen in dit park veel geisers onder en met het aantal geisers in dit park, is het een van de actiefste gebieden ter wereld op geologisch gebied. Naast de geisers is er ook een mooi hooggebergte en zijn er rivieren, beken en een canyon te vinden. Er komen diverse diersoorten voor. De absolute hoogtepunten van het park zijn Old Faithful, de geiser bekkens, de Grand Prismatic Spring, Yellowsone Lake, Mud Vulcano en Artist Paintpot. Echter zijn heel veel plekken het bezoeken waard in dit park.


Old Faithful in Yellowstone National Park

Glacier National Park (VS)

Op de zesde dag van de Canada en USA gezinsreis of singlereis bezoek je Glacier National Park, een park in Montana dat wordt gekenmerkt door de vele aanwezige gletsjers. Op dit moment kent het nationale park 25 actieve gletsjers. Ook zijn er ongeveer 200 mooie meren te vinden en ligt er maar liefst 1.125 km aan hiking trail. Een mooie wandeling maken in dit park wordt dan ook zeker aangeraden. Voorbeelden van mooie hikes die niet langer zijn dan 8,7 kilometer zijn de Fish lake Trail, de Apgar Bike Bath Trail, de Howe Lake Trail en de Hidden Lake Overlook Trail. De absolute hoogtepunten van het park zijn Lake McDonald, Avalanche Lake, the Logan Pass, Sun Point en St. Mary Lake. Een leuke fun fact is dat de films Forrest Gump en The Shining hier beide zijn opgenomen.

Grand Teton National Park (VS)

Grand Teton National Park wordt bezocht op de elfde dag van de Amerika en Canada rondreis. Dit park is in 1994 officieel benoemd tot nationaal park en heeft 1,4 miljoen bezoekers per jaar. Het nationale park is te vinden vlakbij de stad Palm Springs en ligt tussen Los Angeles en Phoenix, gelegen in het zuiden van de staat Californie. Het park kent een woestijnklimaat, waardoor in de zomer de temperaturen flink kunnen oplopen. Er staan bijzondere cactussen en heuvels. De rotsen bestaan uit massief, vaak verbrokkeld, gesteente. Vanwege de hitte raden we aan om, indien je graag wilt wandelen, enkel korte gemakkelijke hikes te lopen. Daarnaast raden we het aan om de hoogtepunten Snake River Overlook, Jenny Lake, Jackson Lake Dam en Oxbow Bend zeker een bezoek te brengen.

Banff National Park (Canada)

Banff National Park is een van de mooiste parken in Canada. Bijna iedere toerist die op reis gaat naar Canada, brengt een bezoek aan Banff en Banff National Park. Het park laat Canada zien zoals je het je inbeeld. In dit park kun je tijdens de Canada gezinsreis of Canada singlereis de mooie Rocky Mountains boven alles uit zien stijgen. Absolute hoogtepunten zijn Lake Louise en Moraine Lake, waar je door het kristalheldere water een bijzonder plaatje te zien krijgt. Ook een rit langs de Icefields Parkway is het zeker waard. Dit is absoluut een van de mooiste autoroutes. Mooie stops tijdens deze routes zijn de Athabasca waterval en de Sunwapta waterval. Tijdens deze route is het extra leuk om goed om je heen te kijken, want er lopen hier veel wilde dieren rond. Er zijn hier onder andere veel herten en elanden en misschien ben je daarnaast wel de gelukkige die een beer spot.

Jasper National Park (Canada)

Ook in Jasper National Park kun je de mooie Canadese Rocky Mountains opnieuw aanschouwen. De natuur is hier nog wat diverser dan in Banff National Park en net als bij dat park, kan een bezoek aan dit park niet ontbreken als je in Canada bent. Het park wordt gekenmerkt door de Rocky Mountains, rivieren, meren, heetwaterbronnen, gletsjers en ravijnen. Ook hier komen veel diersoorten voor. Je hebt kans op het spotten van onder andere de dikhoornschapen, herten, bevers, wolven en beren. Aanraders om te bezoeken tijdens de gezinsreis singlereis Canada zijn Maligne Lake, Columbia Icefield, Whistlers Mountain, Sunwapta Falls en Maligne Canyon.


De indrukwekkende Athabasca Glacier

Nationale parken tijdens de NP singlereis, groepsreis of gezinsreis

De nationale parken rondreis neemt je mee door de diverse nationale parken van de Verenigde Staten (surprise!). Op de planning van de VS gezinsreizen en singlereizen staan onder andere Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park, Grand Canyon National Park (zowel de South Rim als de North Rim) en Joshua Tree National Park. Ofwel, vijf prachtige en diverse parken. Daarnaast bezoek je uiteraard Las Vegas en Los Angeles tijdens deze groepsreis Amerika. En dan mogen Bryce Canyon en Death Valley natuurlijk ook niet ontbreken.

Zion National Park

Zion National Park heeft jaarlijks rond de 3 miljoen bezoekers die hier komen genieten van de mooie natuur, 800 soorten planten, 75 soorten zoogdieren en 288 soorten vogels. In dit park zijn tijdens de gezinsreizen USA diverse mooie hikes te doen, waaronder de Upper Emerald Pools Trail en de Riverside Walk. Ook is er een shuttle bus die langs alle hoogtepunten komt. Een leuke funfact is dat het park is vernoemd naar het Hebreeuwse woord 'Zion', met de betekenis 'een plaats voor vrede en ontspanning'.


De gevarieerde natuur van de VS ontdekken

Arches National Park

Op de zesde dag van de Nationale Parken rondreis breng je een bezoek aan Arches National Park. Dit redelijk kleine park wordt gekenmerkt door de vele stenen bogen (de arches). Ondanks dat het een redelijk klein park is, trekt het park ieder jaar weer bijna 1,6 miljoen bezoekers. Ook is het park echt populair onder astronomen, vanwege de goede zichtbaarheid van sterren in de nacht. De arches zijn gevormd door een combinatie van wind- en watererosie, ijs, een stabiele ondergrond van zout en tektonische activiteit (beweging en vervorming van het vaste oppervlak). Naar schatting is het park 300 miljoen jaar oud. Mooie plekken om te bezoeken tijdens de singlereis Verenigde Staten zijn onder andere Delicate Arch, Landscape Arch, Balanced Arch, Devil's Garden en de Sand Dune Arch. De Delicate Arch is de bekendste plek van het park. 

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park wordt een dag na Arches National Park bezocht tijdens de nationale parken gezinsreis of singlereis. Ook in Canyonlands National Park zijn een aantal arches te vinden, maar het park staat met name bekend om de rotstekeningen van prehistorische native Americans. De oudste muurtekeningen zijn naar schatting rond de 2000 jaar oud. De mooiste plek om deze tekeningen te bekijken is de Horsheshoe Canyon, waar je een kleine hike naartoe dient te maken. Net als de Grand Canyon is het gebied van Canyonlands met name gevormd door uitslijtingen van de Colorado River. Het is een ongerept gebied vol met canyons en tafelbergen. De rivier deelt het gebied op in vier delen, namelijk Island of Sky, Needles, Maze en Rivers.

Grand Canyon National Park

Het bekenste gedeelte van de Grand Canyon is het South Rim gedeelte. Maar liefst 90% van alle bezoekers van Grand Canyon National Park bezoeken dit gedeelte. Echter zijn zowel de South Rim als het North Rim gedeelte het zeker de moeite waard en ook zeker divers. Daarom bezoeken we tijdens de nationale parken rondreis voor singles en gezinnen gewoon beide gedeelten! Op dag 3 bezoek je de North Rim en op dag 9 en deels dag 10 bezoek je de South Rim. De Grand Canyon is gevormd door extreme erosie in combinatie met het uitslijten van de rotsen door de Colorado Rivier gedurende miljoenen jaren. Dit heeft het huidige landschap gevormd. In de North Rim komt meer groen voor dan in de South Rim, waardoor het hier in de zomer vaak wat koeler is. Optioneel is het mogelijk om een helikoptervlucht te maken over de Grand Canyon op dag 10.


Helikoptervlucht over de Grand Canyon

Joshua Tree National Park

Het laatste park dat bezocht wordt tijdens de nationale parken groepsrondreis is Joshua Tree National Park. Dit park kent een woestijnklimaat, waardoor de temperaturen flijk op kunnen lopen! In dit park kun je vooral bijzondere cactussen, vreemde landvormen en heuvels en rotsen die bestaan uit massief gesteente vinden. Op de elfde reisdag heb je eigenlijk twee keuzes. Of je kunt Joshua Tree National Park in, of je kunt besluiten om eerder naar Los Angeles te gaan. It's up to you! Beide opties zijn natuurlijk erg leuk om te doen.

Nationale parken van de Californie gezinsreis of groepsreis

De Californie groepsrondreis staat in het teken van de mooiste snelweg van de VS, Highway 1, en leuke steden zoals Los Angeles, Sacramento en San Francisco. Daarnaast is de reis heerlijk gevarieerd door ook twee nationale parken te bezoeken. Tijdens de Californie rondreis worden de nationale parken Yosemite National Park en Sequoia National Park bezocht. Verdere voorbeelden van hoogtepunten van deze groepsreis Amerika zijn onder andere de Kings Canyon, bowlen op een Amerikaanse bowlingbaan en diverse plaatsjes langs Highway 1, zoals Ventura en San Simeon. 

Yosemite National Park

Yosemite National Park wordt tijdens de Californie groepsreis bezocht op de vijfde en de zesde dag. In het park is het mooie Yosemite Valley te vinden, welke in de ijstijd is uitgesleten. Het park kent een brede geschiedenis met inwoners die hier al 6000 jaar geleden leefden en de Anwanechee-indianen. Vanaf 1855 kwamen er steeds meer toeristen op het park af. Je kunt onder andere mooie uitzichtpunten, prachtige riviertjes, dominerende bergen en enorme rotswanden verwachten. Wist je dat er in dit park ook zwarte beren voorkomen? In het park zijn mooie hike routes te vinden en rijden er gratis shuttlebusjes langs de hoogtepunten. De grootste hoogtepunten die wij je graag aanbevelen zijn Yosemite Valley, Yosemite Falls, Glacier Views, Half Dome en El Capitan.


Gezinsreizen naar de Verenigde Staten

Sequoia National Park

Van de enorme Sequoia Trees heb je vast wel eens gehoord. Deze mammoetbomen zijn een van de hoogste boomsoorten van de wereld. Voel jezelf even heel klein als je een wandeling maakt in de Giant Forest (reuzenbos). Naast deze bomen zijn er mooie meren te vinden en diverse andere hoogtepunten. Zo kun je bijvoorbeeld door de Tunnel Log heenrijden, een tunnel die gemaakt is in een omgevallen Sequoia boom. Andere hoogtepunten zijn de Moro Rock, Tunnel Rock, de General Sherman Tree, Tokopah Falls en het Big Baldy uitzichtpunt. Ook zijn hier diverse mooie hikes te bewandelen, zoals de Moro Rock Trail, de Tokopah Falls Trail en de Buena Vista Peak Trail. Ook bezoek je de Kings Canyon tijdens de singlereis of gezinsreis naar de Verenigde Staten. Dit is een beboste vallei met bergvorming. Zeker de moeite waard zijn de General Grant Tree, Kings Canyon Panoramic Point, Grizzly Falls Picnic Area en de Roaring River Falls.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een bezoek aan een NP? 

Onze Eager2Travel reisbegeleiders kan je natuurlijk allemaal suggesties doen voor wat er te zien en te doen is in de nationale parken. Echter, om alles uit je reis te halen, kan het ook verstandig zijn om je thuis zelf al een beetje te orienteren. Zodoende kun je al bekijken wat aansluit bij jouw wensen en wat je leuk lijkt om te bezoeken.

  • Optionele activiteiten tijdens de singlereis of gezinsreis

Soms zijn er ook optionele activiteiten te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de helikoptervlucht boven de Grand Canyon? Indien je graag dit soort activiteiten wilt gaan ondernemen, is het altijd verstandig dit ruim van tevoren te bedenken. Anders kun je misschien net de pech hebben dat er geen plekken meer beschikbaar zijn.

  • Hikes en wandelen tijdens de groepsreis

Ben je fan van het maken van mooie hikes en wandelingen? Dan kun je je wellicht ook al inlezen over de mogelijke wandelingen in de nationale parken. Indien je specifiek langs bepaalde hoogtepunten wilt van een nationaal park, kun je bijvoorbeeld kijken of er een mooie hike langs deze hoogtepunten komt. Uiteraard kan de reisbegeleider je ook ter plekke tips geven van mooie hikes. Vergeet met het hiken niet voldoende water, snacks en zonnebrandolie mee te nemen. Ook goede wandelschoenen kunnen vaak een aanrader zijn. Een goede rugzak en een opgeladen telefoon zijn geen overbodige luxe. Een tip die we je willen meegeven is om je kleding in laagjes te dragen. Door de hoogteverschillen kan de temperatuur soms wijzigen, evenals hoe hard het waait, en zodoende kun je gemakkelijk je hierop aanpassen.

  • Voordat je het park echt in gaat: bezoek het visitor center

Het visitor center bezoeken voordat je het park echt in gaat kan ook super nuttig zijn. Bij het visitor center hebben ze namelijk kaarten het het park zelf, maar vaak ook van de mogelijke wandelroutes en de shuttlebusjes. Daarnaast kunnen ze je meer vertellen over bijvoorbeeld waar deze dag nog dieren gespot zijn of verwacht worden en op welke plekken het wat drukker of rustiger is. Door hier op in te spelen kun je soms meer zien in het nationale park door je route iets aan te passen!

Heb je nog vragen over onze groepsreizen, singlereizen en gezinsreizen naar de Verenigde Staten? Neem dan gerust contact met ons op!