Honolulu

Honolulu

Honolulu is de hoofdstad van Hawaii en ligt op het eiland Oahu. Dit is de plek waar de meeste mensen landen voor een rondreis over de verschillende eilanden van Hawaii. Met het beroemde Waikiki Beach en de marinebasis Pearl Harbor is Honolulu een prima plek om je reis te beginnen. Veel reizigers trekken na een kort bezoek aan Honolulu door naar de andere eilanden waar minder mensen wonen. 

In Honolulu wonen ongeveer 340.000 mensen. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Om naar Hawaii te vliegen maak je eigenlijk altijd een tussenstop op het vasteland, vaak in Los Angeles. Ons advies zou zijn om ook daar twee nachten door te brengen, zodat je niet helemaal gesloopt aankomt op Hawaii. 

Bezienswaardigheden Honolulu

Waikiki Beach

Waikiki beach is zonder twijfel het beroemdste strand van Hawaii en een geliefde verzamelplek voor surfers. De hoge hotels langs de kust vormen het decor van een levendige wijk in Honolulu met cocktailbars, uitstekende restaurants en natuurlijk het strand. In het rif vind je onder andere papegaaivissen en zee-egels. Snorkelen is dan ook zeker een leuke activiteit die je eenvoudig zelf kunt ondernemen. 

Waikiki beach heeft maar liefst 56% van alle grote hotels in de staat Hawaii. Dit maakt het voor mensen die vooral ook een levendig nachtleven zoeken de ideale reisbestemming. Ons advies zou echter zijn om niet alleen in Honolulu te blijven tijdens je verblijf in Hawaii, maar ook de andere eilanden te bezoeken. Hoewel je hiervoor vaak per vliegtuig moet reizen is het zeker de moeite waard.

Waikiki Beach Honolulu

Beklim Diamond Head 

Deze uitgestorven vulkaan is prachtig gelegen en een ware publiekstrekker. Een eenvoudige wandeling van ongeveer anderhalve kilometer brengt je vanaf de parkeerplaats naar de top. Houd er rekening mee dat je wel 200 hoogtemeters maakt, dus een beetje sportief moet je wel zijn natuurlijk. Je betaalt 5$ voor het parkeren. 

USS Arizona Memorial

Pearl Harbor is de haven waar in de tweede wereldoorlog de Jappaners een onverwachte aanval uitvoerden op de veelal voor anker gelegen schepen. Jaarlijks bezoeken twee miljoen mensen het memorial. 

Kapi'olani regional park

Dit is het grootste park van Hawaii vlakbij Waikiki beach. Het park heeft verschillende sportvelden, maar ook de Honolulu zoo vind je hier. 

Bezoek Chinatown

Chinatown is een levendige plek met een markt, tempels en natuurlijk de verschillende typisch Chineze maaltijden die je kunt vinden op alle hoeken van de straat. Een aanrader voor wie wat langer in Honolulu verblijft.

Bezoek het 'Iolani paleis

Een paleis geinspireerd op Franse en Italiaanse invloeden. Het paleis is gebouwd in de 19e eeuw en is te bezoeken als museum. 

Goede hotels Honolulu

Je kunt zeker in Honolulu veel accommodatie vinden. Waar je goed op moet letten bij het boeken van een hotel in Honolulu, maar op Hawaii in het algemeen zijn de zogeheten "resort fees". Dit bedrag wordt vaak bij grotere hotels in rekening gebracht voor gebruik van zwembaden, internet etc. Omdat die niet bij de gewone prijs staan, lijkt een hotel soms goedkoper dan het is.

Hotelprijzen variëren tussen de 150 euro per nacht tot soms wel 500 euro of meer per nacht. In het algemeen geldt dat je voor meer luxe meer betaalt. Er zijn ook een aantal hostels te vinden op Honolulu, maar die zijn vaak niet veel goedkoper. 

Een paar tips bij het boeken van hotels:

  • Let op resort fees
  • Een creditcard is vrijwel altijd noodzakelijk
  • Bekijk goed wat inbegrepen is
  • Locatie is minstens zo belangrijk als prijs
  • Zorg ervoor dat je je hotel altijd gratis kunt annuleren

Boek je je hotels via Eager2Travel? Dan kun je er vanuit gaan dat we de hotels die we aanbieden zelf gecheckt hebben. 

Hoe lang in Honolulu?

Voor de meeste mensen is Honolulu leuk voor een paar dagen, maar zeker Nederlanders en Vlamingen die afreizen naar Hawaii willen meer zien dan alleen een strand en hotels. Als je het echte Hawaii wilt ontdekken raden we je aan om aan het begin van je reis 1 of 2 overnachtingen op Honolulu te plannen en de laatste nacht sowieso.

De laatste nacht is verblijven op het eiland vanwaar je ook terugvliegt een must. Als er slecht weer is of als er iets gebeurt, wil je ook in de buurt van het vliegveld zitten en niet nog een aparte binnenlandse vlucht moeten nemen. 

Honolulu is niet de reden voor mensen om naar Hawaii te gaan. Het is prima om aan het einde van je reis even uit te puffen ter voorbereiding op je terugreis. Er is ook genoeg te doen en als je een beetje van uitgaan en cocktails houdt is het een prima plek. Er staan echter ook veel grote, hoge hotels die niet echt bijdragen aan sfeer en gemoedelijkheid. 

Honolulu stad

Activiteiten Honolulu

Neem een surfles

Hawaii is het walhalla voor surfers. Niks staat je in de weg om tijdens je verblijf surflessen te boeken. Na een grondige uitleg kun je zelf voelen hoe het is om te wachten op de juiste golf. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar leeftijd hoeft niet in de weg te staan van een beginnerscarrieere op golfsurf-gebied. 

Bewandel de Koko krater

Meer dan duizend traptreden brengen je naar de top van deze krater. Vanaf hier heb je met mooi weer fantastisch uitzicht op de omgeving. Een goede workout voor de ochtend of aan het einde van de middag. 

Duiklessen of introductieduik

Natuurlijk is Hawaii een fantastisch mooie plek om te leren duiken of gewoon een funduik te. doen als je geen tijd of zin hebt om gelijk een hele cursus te doen. Blijf je liever dichter bij het oppervlak? Dan is snorkelen ook altijd een hele goede optie.

Zwemmen met haaien

Wij boeken dit niet voor onze reizigers. Haaien horen in alle rust te zwemmen en niet gelokt te worden met eten voor het plezier van toeristen. Wij doen het dus niet en hoewel we de aantrekkingskracht begrijpen hopen we dat onze klanten er ook voor kiezen om wilde dieren wild te laten. 

Huwelijksreizen Hawaii / Honolulu

Hawaii is een droombestemming voor huwelijksreizen. Voor het samenstellen van een unieke huwelijksreis of huwelijksceremonie (niet rechtsgeldig) kun je bij Eager2Travel terecht. Omdat een huwelijk een belangrijk moment is is het extra belangrijk dat alles klopt. Hawaii hoeft trouwens helemaal niet onbetaalbaar te zijn, mits je op de juiste momenten gaat, de juiste hotels kiest en de juiste excursies. Als reisorganisatie werken we samen met verschillende partners ter plekke. 

Rondreizen VS

Hawaii

Los Angeles