Delaware

Over Delaware

De staat Delaware, gelegen in het noordoosten van de VS, krijgt de bijnaam "The First State". Delaware werd namelijk in 1787 de eerste staat van de VS door het ondertekenen van de grondwet van de Verenigde Staten. De staat grenst aan Pennsylvania in het noorden, Maryland in het zuiden en westen en de Delaware River, de Delaware Bay, New Jersey en de Atlantische Oceaan in het oosten.

Geschat wordt dat in 1609 de Engelse ontdekkingsreiziger Henry Hudson de eerste Europeaan was die het gebied betrad. Nederlandse, Engels en Zweedse kolonisten vestigden zich tijdens de 17e eeuw in het gebied. De Europeanen vochten lang met elkaar om het gebied, maar in 1674 hadden de Engelsen opnieuw de controle over het gebied. In 1776 verklaarde Delaware zich onafhankelijk van Engeland, deze verklaring was een van de acties die uiteindelijk zou leiden tot de Revolutionaire Oorlog.

Algemene informatie Delaware

  • Hoofdstad: Dover
  • Grootste stad: Wilmington
  • Bevolking: ongeveer 970.000 inwoners
  • Delaware is de 1e staat van de VS
  • Delaware is de op een na kleinste staat van de VS, na Rhodes Island

Bezienswaardigheden en activiteiten Delaware

Dover

Dover is de hoofdstad van Delaware en de op een na grootste stad van de staat. Twee weekenden per jaar worden de NASCAR Races georganiseerd met raceauto's op de Dover International Speedway. In Dover zijn veel koloniale gebouwen te bewonderen zoals het Old State House, John Dickinson Plantation, Christ Church en nog veel meer. 

Wilmington

Wilmington is de grootste stad in de staat Delaware. Wilmington is gebouwd op de plek van Fort Christina, dit was de eerste Zweedse nederzetting in Noord-Amerika. Bezoek historische locaties zoals het Nemours Mansion and Gardens, het Hagley Museum and Library en het Grand Opera House of kom tot rust in het nabijgelegen Brandywine Creek State Park of het Russell W. Peterson Wildife Refuge. Wilmington Riverfront is een aangename plek om te wandelen en om ondertussen van de uitzichten en attracties te genieten. 

Brandywine Creek State Park

Op het gebied wat nu Brandywine Creek State Park is, stond ooit een melkveebedrijf eigendom van de du Pont familie. De lage muren die ooit in de jaren 1800 de weilanden verdeelden zijn hier nog steeds te zien. Het park bevat twee natuurgebieden, dit zijn Freshwater Marsh en Tulip Tree Woods. Bij de Brandywine Creek en Wilsons Run is het mogelijk om met licentie te vissen op forel, kleinbekbaars en meer. Voor de wandelaars biedt het park meer dan 22,5 km aan wandelpaden.

Rehoboth Beach

Rehoboth Beach is van de meest populaire bestemmingen in de staat, Rehoboth Beach is zowel de naam de het stuk kustgebied aan de Atlantische Oceaan als de naam van de stad. De eerste Engelse en Nederlandse kolonisten arriveerden ergens tussen 1650 en 1675 in dit gebied. Bij Rehoboth Beach vind je de North Boardwalk, aan deze promenade liggen diverse winkels en restaurantjes. 

Cape Henlopen State Park

Breng een bezoek aan Cape Henlopen State Park en geniet van de zon en de vele mogelijke wateractiviteiten op een van de twee zandstranden. In het park vind je ook kilometerslange wandel- en fietspaden. Het gebied van Cape Henlopen State Park heeft een belangrijke rol gespeeld in de militaire geschiedenis van de VS en in de scheepvaart. In het park staat de historische Henlopen vuurtoren. Deze vuurtoren leidde in het verleden de schepen door de verraderlijke wateren in de baai. 

Nemours Mansion and Gardens

Nemours Mansion and Gardens is een prachtig landgoed gelegen in Wilmington, dit was ooit het house van de beroemde du Pont familie. Het aanwezige herenhuis heeft een klassieke Franse architectuur en is gemodelleerd naar een kasteel. Je kunt hier een kijkje nemen in het herenhuis en de antieke meubels en kunstwerken bewonderen. Loop ook zeker een rondje door de prachtig aangelegde tuinen met fonteinen, een doolhoftuin en sculpturen rondom het herenhuis.

Fort Miles Historical Area

Fort Miles is een voormalige militaire basis uit de tweede wereldoorlog en speelde een belangrijke rol in de kustverdediging van de VS. Fort Miles Historical Area ligt middenin de zandduinen bij Cape Henlopen State Park. Tegenwoordig vind je hier het Fort Miles Museum. Dit museum bevat een aantal kanonnen, zes kazernegebouwen, torens waarvanuit ze de kust verdedigden en meer.

First State Heritage Park

Het First State Heritage Park is een stadspark in Dover, het park verbindt culturele en historische bezienswaardigheden in de stad met elkaar zoals Legislative Hall, Old State House en John Bell House.

Bellevue State Park

Het Bellevue State Park is vernoemd naar de Bellevue Hall welke zicht ook in het park bevindt. De Bellevue Hall is een herenhuis dat ooit in bezit was van William du Pont, Jr. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk in het park zoals wandelen, tennissen, paardrijden, vissen, fietsen en hardlopen. 

Hagley Museum and Library

Het Hagley Museum and Library is een historisch museum gelegen aan de oever van de Brandywine Creek. Het museumcomplex omvat historische locaties, erfgoedgebouwen en verschillende authentieke voorwerpen die allemaal ooit tot de familie du Pont behoorden. Rondom het landgoed zelf is een prachitge renaissancetuin aangelegd met sculpturen en vind je de originele buskruitmolens waar je kunt zien hoe buskruit werd gemaakt. In de schuur vind je een collectie antieke auto's.

Als onderdeel van je rondreis?

Als je een rondreis maakt en zowel Washington D.C. als New York City of Philadelphia bezoekt tijdens je rondreis, dan kun je Delaware gemakkelijk opnemen in je planning. Delaware heeft geen hele bijzondere hoogtepunten, voor de doorgewinterde Amerika-reizigers kan het wel leuk zijn om ook deze kleinere staat te bezoeken.

Rondreizen VS