--

Autohuur VS/Canada

--

--

Als je een rondreis boekt met Eager2Travel verzorgen wij de huurauto voor je. Deze huurauto is ruim genoeg voor vier personen met bagage. 

Reis je met minder personen of wil je je auto upgraden? Dan is dat mogelijk bij je boeking. Op het moment dat je je reis boekt geven wij standaard de optie die inbegrepen is bij je reissom. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je een grotere auto wilt of wellicht in een andere klasse. 

Al onze huurauto's zijn voorzien van:

 • Volledige verzekering tegen diefstal en schade
 • Verzekering voor het eigen risico. Je hebt dus geen eigen risico
 • Verzekering voor schade aan ruiten, velgen en banden
 • Verzekering voor sleepkosten (let op: uitsluitend na contact!)
 • Navigatie indien gewenst

Benodigdheden autohuur VS en Canada

Om een auto te mogen huren in de VS of Canada dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 1. Je moet een creditcard hebben op je eigen naam. Dit mag geen debitcard zijn of prepaid creditcard. 
 2. Je moet een geldig rijbewijs laten zien. Je hoeft geen internationaal rijbewijs te hebben. 
 3. Je bent minimaal 25 jaar of ouder en hebt minimaal 1 jaar je rijbewijs. 
 4. Ben je tussen de 21 en 25? Dan is rijden mogelijk mits je je rijbewijs 1 jaar of langer hebt. Je betaalt hiervoor wel een forse toeslag (op een rondreis van 16 dagen kun je rekenen op ongeveer 400 euro). 

Waar moet je op letten als je een auto huurt in de VS of Canada?

Als je van plan bent een auto te huren voor een rondreis door de VS of Canada is het belangrijk goed op te letten wat je boekt. Als je gebruik maakt van een vergelijkingssite zul je zien dat sommige auto's erg goedkoop worden aangeboden. Vrijwel altijd zie je dan een prijs zonder verplichte verzekeringen en toeslagen. 

Een paar tips:

 • Een prijs die te goed is om waar te zijn, is dat ook. Een degelijke auto huren kost geld. 
 • Boek voornamelijk bij de grotere, bekende partijen
 • Kijk naar de geografische spreiding van de kantoren van de autoverhuur. Boek je bij een grotere aanbieder, dan kun je bij elk van die kantoren terecht als er onverhoopt iets aan de hand is met je auto
 • Laat je geen onnodige verzekeringen aansmeren, maar zorg dat je ook niet onderverzekerd op pad gaat. Vooral op het gebied van aansprakelijkheid is het verstandig om een goede dekking te verzorgen, evenals dekking voor de inzittenden
 • Let bij het boeken een beetje op de tijden die je boekt. Autohuur wordt per 24 uur afgerekend. Huur je bijvoorbeeld een auto die je ophaalt om 20:00, dan is het handig om als terugbrengtijd niet 21:00 te selecteren, dat kost je een volledige extra dag. Kies er in dat geval voor om nog een kop koffie te drinken of de auto iets eerder in te leveren. 

 

Verder: controleer altijd wat je tekent! Zodra je tekent zit je eraan vast. Controleer zorgvuldig wat je afgesproken hebt en meld eventuele problemen voordat je tekent. 

Controleer de auto voor vertrek op schades die niet aangegeven zijn op je overeenkomst. Laat ook kleine krassen gewoon noteren. Hebben ze niet altijd evenveel zin in, maar het voorkomt een hoop discussie. 

Inleveren van huurauto's

Let bij het inleveren van de huurauto op of je alles uitgeruimd hebt en geen spullen achter laat. Controleer de auto op schades. Zorg ook dat de auto aan de binnenkant weer netjes is om toeslagen te voorkomen. De buitenkant kan gewoon vies ingeleverd worden, dat is verder geen probleem. 

Controleer ook voor vertrek de afwijkende verkeersregels in de VS en Canada. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Waarin wijken verkeersregels Verenigde Staten af?