--
Groepsreis New York & Washington

Groepsreis New York & Washington

 • 9 dagen
 • Eenvoudig

New York en Washington zijn twee steden die je absoluut minimaal een keer in je leven bezocht dient te hebben. The City That Never Sleeps en Washington zijn natuurlijk extra bruisend in het najaar rond de feestdagen, waardoor je dit jaar mee kunt met een fantastische 9-daagse groepsreis New York en Washington in deze reisperiode.

The Big Apple heeft ontzettend veel te bieden voor een meerdaags bezoek. Absolute hoogtepunten zijn natuurlijk het bewonderen van de skyline, een bezoek aan de Freedom Tower en wandelen over Times Square. Een klassieker is natuurlijk ook schaatsen in Central Park. In Washington mogen natuurlijk het Witte Huis, het Capitool en het Washington Monument niet ontbreken. Tijdens deze New York en Washington groepsreis zijn diverse bezoeken inbegrepen bij je reissom. Daarnaast heb je ook voldoende vrije tijd om een eigen planning aan te houden. Hierdoor boek je een flexibele groepsreis die je ook redelijk kunt vormen naar jouw wens.

Ook de retourvlucht, 23 kilo ruimbagage en overnachtingen zijn al inbegrepen bij je reissom. Door net iets buiten de stad New York te verblijven, houden we de groepsreis betaalbaar en kun je je ook even terugtrekken uit de metropool. In 40 minuten tijd reis je naar het hartje van de stad.

Je reist samen met reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor je reisaccount. Hierin kun je je telefoonnummer achterlaten en zodoende een WhatsApp-groep aanmaken om vooraf kennis te maken. Veel mensen vinden het ook prettig om samen al het een en ander te plannen voor de vrije dagen. Omdat je reist in groepsverband zijn er altijd wel mensen met dezelfde interesses die graag dezelfde plannen trekken. 

Deze groepsreis New York en Washington bieden we aan in de reisperiode tussen Thanksgiving en Kerstmis. Het is een perfecte periode om New York en Washington te bezoeken en de sfeer op te snuiven tijdens een gezellige reis. Wil je in een andere reisperiode naar New York & Washington? Vraag dan een offerte aan. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20240 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

1 551,50 €, 9 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Ontdek zowel NY als Washington D.C.
 • Ideale reisduur
 • Reis samen met leeftijdsgenoten
 • Flexibele groepsreis
 • Bezoek het Witte Huis
 • Schaatsen in Central Park
 • Freedom Tower Obervatory
 • En meer

Dag 1 - Heenreis naar de Verenigde Staten

Vandaag stappen we aan boord van het vliegtuig dat ons naar Newark Liberty Airport brengt. Meestal dienen we een (korte) overstap te maken onderweg. Door het tijdsverschil komen we dezelfde dag nog aan in New York. Bij aankomst op de luchthaven brengt een transfer (inbegrepen) ons naar ons hotel op ongeveer 40 minuten afstand van het hartje van New York. 

In het hotel heb je even de tijd om op te frissen en vervolgens is het tijd voor het diner, een goed moment om wat uitgebreider kennis te maken met je reisgenoten en de Nederlandstalige reisbegeleider die in New York aanwezig zal zijn. Dit welkomstdiner is inbegrepen bij je reissom en bestaat uit een vast menu, waarbij vegetarische en glutenvrije opties mogelijk zijn (graag even aangeven bij het boeken). Ook een welkomstdrankje is inbegrepen. Samen proosten we op een mooi reisavontuur.

De reisbegeleider zal tijdens de maaltijd het programma even met iedereen doornemen, zodat je weet hoe de planning eruit ziet. 

 • Je bent ongeveer 9 tot 10 uur in de lucht. Ruimbagage is inbegrepen bij je reissom.
 • Onder het tabje 'bestemming' kan meer informatie worden gevonden over de accommodatie.
 • Als een activiteit rood is, is deze inbegrepen bij je reissom. Voor meer informatie, zie het tabje 'inbegrepen'.

Dag 2 - New York City

Tijdens deze groepsreis New York en Washington hebben we voor een aantal dagen een mooi programma samengesteld, maar heb je ook een aantal dagen en diverse dagdelen de tijd om zelf het een en ander te plannen. Om direct goed kennis te maken met het bruisende New York hebben we vandaag een mooi programma voor jullie klaarstaan met twee absolute hoogtepunten.

Na het ontbijt reizen we naar de haven, waar we aan boord gaan van een cruise boot. We maken een prachtige cruise over de Hudson en East River, met uitzicht over de skyline van New York. Uiteraard varen we ook langs het vrijheidsbeeld. De activiteit duurt ongeveer twee uur. Tijdens de cruise, die als thema "jingle bells" heeft, is een driegangen-lunch met onbeperkt koffie en thee inbegrepen. Onderweg geniet je van het mooie uitzicht en de gezellige en relaxte manier om verder kennis te maken met je reisgenoten.

We reizen door naar de Freedom Tower. Bij een bezoek aan New York hoort dit bezoek er uiteraard ook bij. De Freedom Tower is het hoogste gebouw van New York, inclusief de antennen maar liefst 541 meter hoog. Je kunt je dus alvast een beetje voorstellen wat voor uitzicht je staat te wachten vanaf het observation deck.

Na afloop van het bezoek heb je vrije tijd voordat we aan het begin van de avond weer terugreizen naar New Jersey. In New Jersey heb je de mogelijkheid om samen met je groepsgenoten een hapje te eten.

Dag 3 - New York City

Een nieuwe dag is aangebroken om New York te ontdekken. Ook vandaag hebben we een mooi reisprogramma voor je klaarstaan. Met het openbaar vervoer reizen we naar het centrum van New York en bezoeken we Central Park. Een klassieke activiteit voor een bezoek aan New York, maar natuurlijk wel een absolute must do, is schaatsen in Central Park. De schaatshuur is inbegrepen bij je reissom.

Te voet brengen we vervolgens een bezoek aan het bekende Times Square. Vanaf hier heb je de hele middag de tijd om een bezoek te brengen aan plekken die je altijd al een keer graag hebt willen ontdekken. Een aantal tips:

 • Central Park
 • Macey's
 • Fietsen door Central Park
 • Wandelen over de Brooklyn Bridge
 • Bezoek Empire State Building

Dag 4 - New York City

Om je de gelegenheid te bieden om ook zelf het een en ander te plannen, heb je vandaag een vrije dag in New York. New York heeft ontzettend veel te bieden en het kan zeker verschillen per reiziger wat iedereen graag wilt zien en bezoeken.

We raden het aan om, eventueel met hulp van de reisbegeleider, een mooie planning te maken en te kijken wie graag deel wil nemen aan welk dagprogramma. Een aanrader is om thuis al een beetje uit te zoeken waar je interesses liggen. 

 • Optioneel bij te boeken: Via je reisaccount kun je een hop on hop off tour bijboeken. Deze bus rijdt langs de bekende hoogtepunten van de stad en je kunt eenvoudig in- en uitstappen bij de haltes waar je graag een rondje wilt lopen. 
 • Bij je reissom is een metrokaartje inbegrepen, zodat je je gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen.
 • Onder het tabje 'bestemming' geven we al een aantal tips voor je bezoek aan New York en Washington D.C.
 • Bij het hotel bij New York is dagelijks ontbijt t.w.v. 15,95$ per nacht inbegrepen bij de reissom.

Dag 5 - Washington D.C.

We laten New York even achter ons en reizen vandaag af naar het indrukwekkende Washington D.C. Om je de gelegenheid te bieden om zo veel mogelijk van Washington D.C. te ontdekken, overnachten we hier een nachtje zodat je hier langer te besteden hebt. We overnachten net als in New York net iets buiten de stad.

We checken in in het hotel en hebben de rest van de dag om volledig zelf in te vullen. We raden je zeker aan de volgende plekken te bezoeken:

 • Het Witte Huis
 • Het Lincoln Memorial
 • Capitol Hill

Je kunt Washington D.C. ook eenvoudig verkennen door een fiets te huren of door het boeken van een hop on hop off tour. 

 • Het grootste gedeelte van de bagage kunnen we achterlaten in het hotel in New Jersey, waardoor we licht kunnen reizen deze twee dagen.
 • Indien je graag deel wilt nemen aan een georganiseerde tour in Washington D.C., raden we aan om dit al tijdig vast te leggen, zodra bekend is dat de groepsreis voldoende deelnemers heeft.

Dag 6 - Washington D.C.

Ook vandaag heb je de mogelijkheid om nog het een en ander te bezoeken in Washington D.C. Je hebt in ieder geval nog de gehele ochtend hiervoor. De reisbegeleider informeert je tijdens de reis over de vertrektijd terug naar New Jersey. We hebben nog een aantal tips:

 • Het Vietnam Veterans Memorial
 • Het Washington Monument
 • National Museum of American History
 • Het Capitool
 • Supreme Court of the USA
 • Library of Congress
 • National Air and Space Museum Smithsonian

Tijdens deze groepsreis New York en Washington zul je vast veel plekken tegenkomen die je bekend voorkomen door films en series die je hebt gekeken. Dit maakt deze plekken natuurlijk extra speciaal. Ook het idee dat je je in het hart van de Amerikaanse politiek begeeft is natuurlijk ook erg bijzonder.

Dag 7 - Outlet Center - Shop till you drop

De Verenigde Staten staan natuurlijk ook bekend om het goedkoop kunnen scoren van (merk)kleding en schoenen. Extra voordelig winkelen doe je in een outlet center, vooral in New Jersey aangezien ze hier geen tax sales hebben! Als je dat ook nog eens combineert met kerstaanbiedingen kun je in je handen blijven klappen. We worden naar een Outlet Centrum in de buurt van het hotel gebracht waar je de tijd krijgt om heerlijk te winkelen! Voor de fans zit hier ook een Tommy Hilfiger winkel.

Indien je minder fan bent van shoppen, dan is het natuurlijk ook een mogelijkheid om vandaag op eigen gelegenheid New York verder te verkennen. Aan jou de keus. Houd er wel rekening mee dat je daarbij op eigen gelegenheid naar het centrum van New York toe reist.

Eigenlijk kun je de Verenigde Staten niet uitreizen zonder een keer klassiek Amerikaans gebowld te hebben. Vanavond gaan we gezamenlijk bowlen in een echte Amerikaanse bowlinghall. Inclusief een Amerikaanse hamburger! (indien je vegetarisch o.i.d. eet, geef het even door bij je boeking zodat we hier rekening mee kunnen houden). 

Dag 8 - New York City en terugreis

De laatste dag in New York vandaag. In de avond reizen we weer terug naar Nederland, maar we hebben de ochtend en de middag nog om te spenderen in New York of New Jersey. Tegen betaling van 6$ is het eventueel mogelijk om je bagage na het uitchecken in het hotel achter te laten.

Natuurlijk hebben we gisteren al een mooie afsluiter gehad op de bowlingbaan, maar ook vandaag is het weer een aanrader om gezellig met z'n allen nog ergens te lunchen om de groepsvakantie goed af te sluiten. Door het tijdsverschil komen we morgen aan in Nederland, op reisdag 9. 

 • Indien je van plan bent om tijdens de vrije dagen veel bezienswaardigheden te bezoeken kan het een aanrader zijn om te kijken naar de New York City Pass. Deze pas kost wat, maar als je veel bezoekt haal je dit er absoluut uit.

Dag 9 - Aankomst in Nederland

In de ochtend of middag komen we weer aan in Nederland.

 • Een Nederlandstalige reisbegeleider van Eager2Travel is aanwezig in New York. Deze reisbegeleider regelt het programma dat is inbegrepen bij je reissom en is het aanspreekpunt voor vragen gedurende de groepsreis. Je mag de reisbegeleider uiteraard ook altijd om tips vragen voor je vrije dagen. Reisbegeleiders mogen in New York en Washington volgens de Amerikaanse wetgeving niet gidsen.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Newark Liberty Airport met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider in hotel (geen gids, maar altijd bereikbaar)
 • 6x hotelovernachting 3-sterrenhotel Hasbrouck Heights New Jersey (4-p kamer) met gratis wifi
 • 1x hotelovernachting in of nabij Washington D.C.
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet (normaal 15,95$ per nacht) in New Jersey
 • Welkomstdiner (dag 1)
 • Cruise skyline New York + driegangen lunch aan boord (dag 2)
 • Bezoek Freedom Tower (dag 2)
 • Schaatsen in Central Park + schaatshuur (dag 3)
 • Transfer van en naar Washington D.C. (dag 5/6)
 • Bagage-opslag tijdens bezoek Washington D.C.
 • Transfer naar Outlet Centrum (dag 7)
 • Bowlen + hamburger (dag 7)
 • 3x busretour van hotel naar hartje New York
 • Metrokaartje New York voor eigen gebruik, 1 voor elke dag in New York
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief 

 • Overige maaltijden: bedrag afhankelijk van wensen
 • Optionele activiteiten
 • Evt. fooien
 • Kosten ESTA (+/- $14)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Groepsgenoten

Deze groepsvakantie New York en Washington wordt georganiseerd voor reizigers tussen de 18 en 39 jaar. Je mag alleen boeken maar ook samen met een of meerdere personen. Iets meer dan de helft van de Eager2Travel groepsreis-reizigers reist alleen. De man/vrouw verhouding is normaliter ongeveer 50/50.

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden. De definitieve vertrektijden vind je een aantal weken voor vertrek in je persoonlijke reisaccount.

Let op:  je naam dient exact overeen te komen met de naam die in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij alleen om de ''Voornaam'' en ''Achternaam". Zorg dus dat je deze correct doorgeeft aan ons bij het maken van je boeking. 

Visum

Het aanvragen van een visum is verplicht voor vertrek. Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van je aanvraagformulier. Je visum wordt normaliter direct goedgekeurd.

Vraag je visum uitsluitend aan op de officiële website. De kosten voor het visum bedragen $14 en kunnen met een creditcard worden betaald. Deze hoeft niet per se op je eigen naam te staan.

Let op: je visumaanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen.

Bekijkt de Support & Contact pagina voor meer informatie over de aanvraag van het visum.

Reizen

We maken tijdens onze reis gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen. De shuttlebus van het hotel zal ons naar sommige plekken brengen, de transfer van en naar het vliegveld is natuurlijk inclusief en voor het vervoer naar hartje Manhattan maken we gebruik van de bus of metro. 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze New York en Washington groepsreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers mee per vertrekdatum. Er is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig in het hotel om je te ondersteunen bij het plannen van je dag. Deze reisbegeleider reist niet mee naar New York City en zal in Washington ook rondom het hotel zijn en is je aanspreekpunt voor alles wat je weten wilt tijdens je reis. Natuurlijk is je reisbegeleider er wel bij bij het bowlen, de welkomstavond en alle activiteiten in New Jersey. 

Het programma zoals je dat op onze website vindt is de globale planning. Ter plaatse kan en zal de reis altijd enigszins afwijken om logistieke en praktische redenen. 

Overnachten

Het is bij Eager2Travel niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur door zal worden (denk aan ongeveer 500 EUR).

We verblijven tijdens de reis in twee prima hotels. Je hebt de keuze om te overnachten in een vierpersoonskamer of een tweepersoonskamer. Standaard gaan we uit van een vierpersoonskamer. De extra kosten van een tweepersoonskamer zijn 225 EUR per persoon. Geef het duidelijk aan bij je boeking als je hier gebruik van wilt maken, met daarbij ook de naam van de naam van de andere reiziger.

Zelf regelen voor vertrek

..

Bekijk ook onze handige suggestie paklijst.

Voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Eager2Travel een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij, als je een pakketreis boekt, verplicht hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Holiday Inn - accommodatie bij New York

Het Holiday Inn in New Jersey scoort gemiddeld een 8.6 op review websites. De ruime kamers en goede bedden worden benadrukt door mensen die er geweest zijn. Daarnaast is er een goede mogelijkheid om snel in hartje Manhattan te zijn terwijl je niet continu in de drukte van de grote stad zit. Niet voor niets wordt dit hotel veel aangeboden door grote reisorganisaties.

Faciliteiten

 • Gratis internet
 • Bar/lounge
 • Restaurant
 • Koelkast op kamer
 • Gratis krant
 • Ruime kamers
 • Fitnessruimte
 • Kluisje op kamer

Kamers

Je hebt bij deze New York en Washington groepsreis de keuze uit het overnachten in een vierpersoonskamer of een tweepersoonskamer. Standaard wordt uitgegaan van de vierpersoonskamer.

De extra kosten voor een tweepersoonskamer zijn EUR 225 per persoon. Geef het duidelijk aan bij je boeking als je hier gebruik van wilt maken, met daarbij de naam van de andere reiziger. Een eenpersoonskamer is niet mogelijk. 

Foto's Holiday Inn

Holiday Inn Hasbrouck groepsreis new york

Kamers hasbrouck heights Kamers hotel groepsreis newyork

Fitness groepsreis new york restaurant hotel groepsreis

Ligging en omgeving

Ons hotel ligt in New Jersey, wat te vinden is links boven Manhattan. Door te kiezen voor een mooi hotel net iets buiten de drukke stad, kun je je eenvoudig terugtrekken uit de drukte, hebben we fijne ruime kamers en zorgen we ervoor dat de groepsreis New York en Washington betaalbaar blijft. Vanuit hier is New York eenvoudig te bereiken in iets minder dan 40 minuten reizen. Rondom het hotel zijn verschillende eetgelegenheden. Je kunt gratis gebruikmaken van de wifi in het hotel.

Het hotel bestaat uit zes verdiepingen en 244 kamers. Dit maakt het een middelgroot hotel. 

Tips voor in New York

Hieronder staan een aantal tips voor in New York City.

Bezienswaardigheden

 • The Empire State Building 
 • Flatiron Building 
 • Ground Zero, het monument voor 9/11 met het daarbij horende museum
 • Central Park
 • Times Square + de grote Macy's in de buurt (grootste kledingwarenhuis van Amerika)
 • Broadway
 • Williamsburg wijk in Brooklyn
 • Empire State Building
 • Filmlocaties van je favoriete serie en films

Musea

 • American Museum of National History, waar Night at the Museum is opgenomen
 • Het Guggenheim Museum
 • Het Metropolitan Museum of Modern Art
 • het Air and Space Museum

To do

 • De veerdienst nemen vanaf Manhattan naar Liberty Island, waar je het vrijheidsbeeld kunt vinden, evt. in combinatie met een bezoek aan Ellis Island 
 • Wandelen of fietsen over de Brooklyn Bridge
 • Een bezoek aan Yankee Stadium brengen
 • Een concert of evenement bijwonen in de Radio City Music Hall
 • Een fiets huren om de stad per fiets te verkennen
 • Een uitstapje maken naar Central Park Zoo
 • Indien je het helemaal bont wil maken kun je ook een helikoptervlucht maken boven de stad
 • Hop on hop off bus boeken (kan via je reisaccount)
 • Wandel over the High Line
 • Bezoek een rooftopbar met zwembad, zoals Jimmy at the James (vrij prijzig)

Soms kan het voordeliger zijn om online je ticket te kopen.

De City Pass

Indien je van plan bent om veel te bezoeken in New York kan het wellicht een idee zijn om een New York City Pass aan te schaffen, waarmee je een groot aantal activiteiten kunt ondernemen. De pas is niet goedkoop, maar kun je er wel gemakkelijk uit halen als je veel bezoekt. Het is goedkoper om de City Pass online aan te schaffen dan in New York zelf. We raden je aan om alvorens de groepsreis New York en Washington alvast te bedenken wat je graag wil zien en doen. Ondanks dat we een langere periode in New York zijn, is de stad enorm en zul je wel keuzes moeten maken. Ter plekke kan de reisbegeleider je de planning vertellen, zodat je daaromheen je activiteiten kunt plannen. Houd er rekening mee dat we helaas in sommige gevallen genoodzaakt zijn om de planning te wijzigen, door verschillende omstandigheden zoals het weer.

Tips voor in Washington D.C.

Bezienswaardigheden

 • Vietnam Veterans Memorial
 • Washington Monument
 • Het Capitool
 • Supreme Court of the USA
 • Library of Congress (met bijna 100 miljoen boeken)
 • Het Witte Huis + Lafayette Square
 • Het Lincoln Memorial
 • Het treinstation Union Nation
 • Ford's Theatre

Musea

 • National Museum of American History
 • National Air and Space Museum Smithsonian
 • National Archives Museum
 • Smithsonian Castle (voor kunstliefhebbers)

To do

 • Een rondleiding nemen door het Old Post Office, met mooi uitzicht over de stad vanuit de toren

Wanneer weet ik of deze reis doorgaat? 

Elke groepsreis is afhankelijk van het aantal boekingen dat binnenkomt. Om deze reis doorgang te kunnen laten hebben is een minimumaantal van 10 personen noodzakelijk. Hoe eerder iedereen boekt, hoe sneller we duidelijkheid kunnen geven. 98% van onze groepsreizen gaan overigens gewoon door, dus dat verwachten we hier ook. Het voordeel van vroeg boeken is dat je dan mee kunt reizen met het groepsvliegticket, waardoor je sowieso samen kunt reizen met je groepsgenoten. Indien je heel last minute boekt kunnen we dit niet altijd garanderen.

Kan ik vooraf kennismaken met mijn reisgenoten?

Jazeker. Nadat je geboekt hebt en zodra de groep groot genoeg is ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Eager2Travel. Hier zie je de voornaam, woonplaats en optioneel het telefoonnummer van je reisgenoten. Via WhatsApp kun je vervolgens samen afspreken. We raden je aan om voor vertrek eens wat leuks met elkaar te gaan doen, dan leer je elkaar al een beetje kennen.

Waarom is de reisbegeleider er niet bij in New York en Washington D.C. zelf?

Jullie reisbegeleider is in het hotel om jullie te voorzien van alle nodige informatie en regelt de omliggende dingen voor jullie. Door restricties met betrekking tot het mogen gidsen van een reis in New York en Washington hebben we ervoor gekozen de reisbegeleider niet actief deel te laten nemen, om zodoende de reis toch tegen een scherpe prijs aan te kunnen bieden. 

Daarnaast is New York ook een stad met zoveel mogelijkheden dat we geprobeerd hebben te zoeken naar een goede balans tussen georganiseerde activiteiten en vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. 

Wat voor weer kan ik verwachten in december?

New York kent een echte winter. In december ligt de temperatuur tussen de 6 graden en -1. Daarnaast kan het in New York stevig sneeuwen, wat natuurlijk een enorme extra toevoeging aan je reis is zo rondom de kerstperiode.

Hoe werkt het met de vliegtickets?

We reizen op een groepsticket. Dit betekent normaalgesproken dat iedereen bij elkaar in de buurt zit in het vliegtuig. Je hoeft dus geen stoelnummers af te spreken o.i.d. Je krijgt ook geen fysiek vliegticket, alleen een digitale versie. Ongeveer 14 dagen voor vertrek zie je in je Mijn Eager2Travel account je boekingscode verschijnen. Deze code kun je gebruiken om in te loggen bij de luchtvaartmaatschappij en om online in te checken. Dit is echter niet verplicht, inchecken kan ook op het vliegveld. Standaard mag je 23 kg aan ruimbagage meenemen en afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij 10 of 12 kg handbagage.

Heb ik een verzekering nodig?

Het hebben van een reisverzekering is verplicht. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of alles wat je van plan bent te gaan doen ook gedekt wordt door de reisverzekering. Op verzoek kan een bewijs van je huidige reisverzekering worden opgevraagd. Het is mogelijk om bij Eager2Travel een reis- en of annuleringsverzekering toe te voegen aan je boeking. Klik hier voor meer informatie over de verzekeringen. 

Is het mogelijk om langer in New York of Washington te blijven of de reis te combineren met een andere rondreis?

We reizen met een groepsticket en zowel de heen- als de terugvlucht staan al vast op het moment van boeken. Daarnaast staan de activiteiten tijdens de reis ook grotendeels vast. Hierdoor zijn de mogelijkheden om te wijzigen zeer beperkt en daarom is afwijken van het programma niet mogelijk. Als je ervoor kiest om zelf een los ticket voor je terugreis te boeken kan je natuurlijk langer blijven, maar dan betaal je eigenlijk dubbel.

Wisselkoers?

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je daarom aan om deze voor vertrek nog even te bekijken. Als je geld wilt wisselen dan kan dat bij verschillende banken, op de luchthavens of je kunt terecht bij de pinautomaten (ATM's) in de VS.

Hoe kan ik het beste betalen?

Rechtstreeks in winkels afrekenen met je pinpas is de goedkoopste optie. Zorg ervoor dat je op het pinapparaat op 'without conversion' klikt bij het betalen. Ook moet je pinpas op wereldwijd staan, dit kun je in de meeste gevallen zelf aanpassen op de website of in de app van je eigen bank.

Het is ook aan te raden om voor de zekerheid wat contant geld bij je te hebben, dit kun je het beste ter plaatse pinnen.

Moet ik een wereldstekker meenemen?

Ja, in de Verenigde Staten heb je een andere stekker nodig dan in Nederland. Je hebt een wereldstekker type A of type B nodig. 

Reizen veel mensen alleen?

Hoewel onze reizen geen echte singlereizen zijn, reizen veel mensen solo. Voor de VS is dat vaak wel 80% van de deelnemers.

Wat is de minimumleeftijd voor alcohol?

In de VS moet je minimaal 21 jaar oud zijn om alcohol te kunnen kopen en nuttigen. In tegenstelling tot veel Europese landen wordt hier streng op gecontroleerd en zal je ID altijd worden gevraagd. Ook als je ouder bent dan 21 wordt er nog om je ID gevraagd. Een rijbewijs wordt vaak ook als ID geaccepteerd.

Hoeveel bedraagt de aanbetaling?

De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus eventuele afgesloten verzekeringen.