Kentucky

Kentucky informatie

Hoewel de meeste mensen de naam Kentucky wel kennen (al is het maar om een bepaalde fastfoodketen) is het aanwijzen op de kaart waarschijnlijk een stuk moeilijker. Kentucky ligt in het midden van de VS en wordt omringd door Indiana, Ohio, West-Virginia, Tennessee, Missouri en Illinois. 

De hoofdstad van de staat is Frankfort. Ten zuiden van Kentucky vind je Nashville (Tennessee). 

Over Kentucky

  • Hoofdstad is Frankfort
  • Er wonen ruim 4 miljoen mensen in Kentucky
  • De belangrijkste rivieren zijn de Ohio en de Mississippi
  • De hoogste berg van Kentucky is 1262 meter hoog
  • Er zijn veel grotten te vinden in Kentucky

Steden in Kentucky

Louisville

Dit is de grootste stad van Kentucky met 600.000 inwoners. Kentucky staat bekend om paardenrennen. De Kentucky Derby is zo populair dat er zelfs 165.000 fans gelijktijdig aanwezig zijn om naar de races te kijken. Je kunt er ook een cruise met een radarboot doen waarmee je over de Ohio river vaart. Het Louisville waterfront park is een park met mooie uitzichten op de stad. Er zijn concerten en hebt goede uitzichten op de rivier. 

Frankfort

De hoofdstad van de staat Kentucky ligt tussen Louisville en Lexington. Je kunt er onder andere het oude State Capitol en het nieuwe vinden en bezoeken. Ook vind je er het Thomas D. Clark center for Kentucky History. Voor iedereen met meer interesse in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten en Kentucky in het bijzonder. 

Net buiten de stad vind je Cove Springs Park met watervallen ravijnen en meer. Ideaal voor wandelingen, er zijn zes hikes te vinden van in totaal zo'n 10 kilometer. Frankfort heeft maar 25.000 inwoners en is daarmee zeker niet de grootste stad.

Lexington

Met ruim 325.000 inwoners is Lexington een vrij grote stad. Ook hier is de paardensport erg belangrijk. Het Kentucky Horse Park laat je alles zien over het fokken van raspaarden. Je kunt hier ook het huis vinden van de vrouw van president Lincoln. Sinds enige tijd is dit een beschermd monument en kun je het bezoeken. Op die manier krijg je meer inzicht in hoe het leven in de VS een eeuw geleden was. Er zijn in de stad verschillende historische gebouwen terug te vinden. 

Overige steden Kentucky

De meeste steden in Kentucky zijn relatief klein. Kentucky is het zogenaamde "Upper South". Vanaf Kentucky verder naar beneden vind je de zuidelijke staten die een heel andere geschiedenis hebben dan de staten aan de westkust en oostkust in het noorden. In Kentucky vind je het echte small town America.

Bezienswaardigheden en activiteiten Kentucky

Jim Beam bourbon

Het Jim Beam Stillhouse is een aanrader voor liefhebbers van de Bourbon. Je kunt een tour volgen en natuurlijk proeven (21 jaar en ouder). De minimumleeftijd om de destilleerderij te bezoeken is 10 jaar. Naast het gebouw vind je een Smokehouse voor een lekkere lunch voor of na je bezoek aan Jim Beam. 

Kentucky Stillhouse

Belle of Louisville

Met deze stoomboot kun je over de Ohio River varen. Een terugblik op vroegere tijden. 

Mammoth Caves National Park

Zie ook hieronder. 

Nationale Parken Kentucky

Er is in Kentucky 1 nationaal park, maar wel een hele interessante. Het Mammoth Cave National Park is zowel een bovengronds als ondergronds nationaal park. Om de Mammoth Caves in te kunnen moet je een kaartje kopen als je een grottentocht wilt maken. Je kunt verschillende trails volgen. Je kunt een self guided tour volgen of een tour met een parkranger. Beiden hebben hun voordelen, dus het is een beetje afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. 

Rondreizen VS

Verwante Pagina's