Maine

Maine

De staat Maine, helemaal rechtsbovenin de Verenigde Staten is een relateif kleine staat met 1,3 miljoen inwoners. De hoofdstad is Augusta. Maine grenst aan Canada en aan New Hampshire. West Quoddy Head is het meest oostelijke punt van de VS.

Het grootste deel van de staat bestaat uit bossen en meren. De bijnaam voor de staat is dan ook Pine Tree State. Maine is de dunstbevolkte staat ten oosten van de Mississippi. 

Maine informatie

  • Dunbevolkt
  • Meer dan 2500 meren
  • 30 state parks in de regio
  • Acadia National Park is een eiland 
  • Boston in de VS is de grootste dichtbijgelegen stad in de VS
  • Montréal en Quebec zijn grote Canadese steden vlakbij Maine.

Nationale Parken en Monumenten Maine

Acadia National Park

Acadia is 1 van de kleinere Nationale Parken, maar erg populair bij voornamelijk Amerikaanse toeristen. De ruige rotskliffen en stranden, uitkijkplaatsen en eilandjes zorgen voor een mooi decor, aangevuld met bergen, beekjes en meren. De Park Loop road is geopend tussen half april en half november, afhankelijk van sneeuwval. Je Nationale Parkpas is gewoon geldig. 

Er zijn gratis shuttlebussen in het park. De Cadillac Mountain Road is een veelbezochte afslag bij de Park Loop en zeker de moeite waard. 

Katahdin Woods and Waters

Mount Katahdin bepaalt het landschap hier, met beekjes, bossen, planeten en bloemen. De twee visitor centers zijn open tussen mei en oktober. Het is een onderdeel van Baxter State Park. Er loopt een scenic Byway door het gebied. Het is een gebied dat in het teken staat van natuur. Er zijn veel mogelijkheden om bijvoorbeeld te raften, te hiken en met name in de herfstperiode is het een prachtig gebied voor fotografie.  

Saint Croix Island

Dit eiland was in het jaar 1604/1605 de plek waar de eerste aanwezigheid van Frankrijk in Noord-Amerika begon. Saint Croix Island is nu een International Historic Site. In de zomermaanden kun je een Frans/Engels sprekende parkranger je vragen stellen. 

Bezienswaardigheden Maine

Roosevelt Campabello

Franklin D. Roosevelt bracht vele zomermaanden door op Campobello eiland. Dit kleine internationale park herdenkt dit en de samenwerking tussen Canada en de Verenigde Staten. Vooral voor Amerikanen een plek met historische waarde. 

Portland Head Lighthouse

Bezoek deze mooie vuurtoren en bezoek de bijliggende haven in Portland, Maine. Souvenirwinkels vind je er genoeg, maar er wordt ook nog daadwerkelijk gevist. Je kunt deze vuurtoren vinden in Cape Elizabeth. 

Old Orchard Beach

Een prachtig zandstrand met een kermis aan het strand, natuurlijk met reuzenrad en achtbaan. Het strand is bijna 10 kilometer lang en wordt elke avond schoongemaakt door vrijwilligers. 

Boottocht langs de kust

We raden je zeker aan een boottocht langs de kust van Maine te doen. Aan boord van een mooie boot kun je de ruige kust goed zien en geniet je van een relaxte tocht. 

Stranden

Met name de stranden zijn grote publiekstrekkers voor Amerikaanse toeristen. Stranden kunnen ruig zijn met grote kliffen of juist heel idyllisch. Ook de vuurtorens die op verschillende plekken aan de kust staan kunnen op veel bekijks rekenen. 

Tips voor rondreizen Maine

Maine wordt niet vaak bezocht door Nederlanders die rondreizen in de Verenigde Staten of Canada. Het landschap is mooi en met name in de herst met vallende bladeren is het vaak prachtig. Door de ligging in het uiterste noord-oosten van de VS is het geen logische tussenstop tijdens een rondreis. De meeste Nederlanders die deze hoek bezoeken beperken zich tot de grote steden en publiekstrekkers als de Niagara Falls. Toch, als je in die regio bent, is een verblijf van enkele dagen in Maine zeker de moeite waard. 

Rondreizen VS