Hot Springs National Park

Over Hot Springs National Park

Het Hot Springs National Park, grenzend aan de stad Hot Springs, beschermt de warmwaterbronnen die uit de zuidwestelijke helling van de Hot Springs Mountain stromen. De Hot Springs Mountain is onderdeel van het Ouachita gebergte. Het nationale park omvat 47 thermale bronnen. Het nationale park krijgt ook wel de bijnaam "The American Spa". Hot Springs NP is het oudste park dat beheerd wordt door het National Park System in de VS, het park is 40 jaar ouder dan Yellowstone. Het park biedt een ruime mogelijkheid aan trails door het Ouachita gebergte, prachtige autoritten en natuurlijk de warmwaterbronnen.

Het water werd in het verleden al eeuwenlang gebruikt door naburige indianenstammen, zij geloofden in de geneeskrachtige werking van het hete water. Hutten van takken en blokhutten werden geplaatst in de rotsen, dit waren in wezen de eerste badhuizen die gebruik maakten van de warmwaterbronnen. In de loop der jaren werd er meer faciliteiten ontwikkeld om van de warmwaterbronnen te genieten, waarvan er vandaag de dag nog veel open zijn. Bathhouse Row gelegen in de stad Hot Springs beschikt over de meest uitgebreide badhuiscollectie in Noord-Amerika.

Activiteiten Hot Springs NP

Raak de thermale bronnen aan

In het nationale park zijn er twee locaties waar je het thermale water aan kunt raken. Het water is op deze plekken koel genoeg om aan te raken tegen de tijd dat het de poelen bereikt, het water komt namelijk met een temperatuur van ongeveer 64 graden celsius uit de grond. De locaties waar je het water aan kunt raken zijn The Display Spring en de Hot Water Cascade. 

Bezoek Fordyce Bathhouse

Het Fordyce Bathhouse was in de jaren 1915 tot 1962 het chicste badhuis in Hot Springs, tegenwoordig bevindt het Hot Springs National Visitor Center zich in het voormalige badhuis. Bezoek het voormalige badhuis en verken onder andere de massagekamers, de kleedkamers, en nog veel meer. 

Dompel in de bronnen

Buiten zijn er geen mogelijkheden om je onder te dompelen in de thermale bronnen. Bathhouse Row biedt wel twee faciliteiten aan waar bezoekers de bronnen in kunnen, dit zijn The Buckstaff Bathhouse en The Quapaw Bathhouse. Het water van de thermale bronnen wordt rechtstreeks naar beide badhuizen geleid.

Wandel over Bathhouse Row en de Grand Promenade

Bewonder de acht historische badhuizen die zijn gevestigd aan Bathhouse Row en bewonder de verschillende architectonische stijlen van de badhuizen. Grand Promenade, gelegen achter Bathhouse Row, leidt je langs verschillende warmwaterbronnen. 

Drink het water

Het water afkomstig uit de thermale bronnen is van goede kwaliteit en is dus uitstekend om te drinken. In het nationale park en in de stad Hot Springs zijn verschillende fonteinen waar je je waterfles gratis kunt vullen met het water uit de thermale bronnen.

Fietsen

Het is toegestaan om te fietsen op alle verharde wegen in het nationale park. Houd er rekening mee dat de wegen naar North Mountain en West Mountain stijgen. Het is ook toegestaan om te fietsen op de Pullman Trail. Alleen op Grand Promenade en op het trottoir voor Bathhouse Row zijn geen fietsers toegestaan.

Hiken

Er zijn genoeg mogelijkheden om te hiken in Hot Spring NP, het nationale park omvat twee gebieden met wandelpaden. Het ene gebied is de Hot Springs and North Mountain Trails, het andere gebied is de West Mountain Trails. De trails in beide gebieden zijn relatief kort, Sunset Trail is een langere trail door de afgelegen gebieden van het nationale park. 

Autoritten

In Hot Springs NP zijn er verschillende mogelijkheden om de natuur en omgeving per auto te ontdekken, het park omvat zes uitkijkpunten. De meest populaire autorit is de Hot Springs Mountain Drive. Deze weg leidt je via een picknickplaats en het Pagoda uitkijkpunt naar de hoge uitkijktoren bovenop Hot Springs Mountain. Nadat je de Hot Springs Mountain Drive voltooid hebt kun je er voor kiezen om je weg te vervolgen met de North Mountain Loop.

Accommodaties Hot Springs NP

Hot Springs NP ligt aan de noorkant van de stad Hot Springs, in een stedelijk gebied. In het park zelf kun je overnachten in Hotel Hale en Gulpha Gorge Campground. Hotel Hale is het oudste gebouw op Bathhouse Row en was oorspronkelijk het Hale Bathhouse. Voor de beschikbare plekken bij Gulpha Gorge Campground geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tegenwoordig is hotel Hale een historisch boetiekhotel. In de stad Hot Springs zijn er veel mogelijkheden om te overnachten in hotels, motels en resorts.

Eten en drinken Hot Springs NP

Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten en drinken in het nationale park. Zo kun je terecht bij Hotel Hale, het Quapaw Bathhouse Cafe en Superior Bathhouse Brewery. Superior Bathhouse Brewery is de enige brouwerij gevestigd in een nationaal park. Uiteraard zijn er buiten het nationale park, in de stad Hot Springs, veel meer mogelijkheden om iets te eten en drinken.

Rondreizen VS

Arkansas