Whistler

Whistler Canada

Whistler is een stadje in British Columbia en is zowel in de zomer als in de winter een populaire reisbestemming. Je kunt er 1 van de grootste skigebieden van Noord-Amerika vinden. In de zomer wonen er ongeveer 10.000 mensen, in de winter vier keer zo veel. 

Whistler is terecht een veelgemaakte tussenstop tijdens rondreizen door Canada en heeft genoeg te bieden om je meerdere dagen te vermaken. We hebben voor je op een rijtje gezet wat er te beleven is in Whistler. Op deze pagina focussen we ons op de zomer rondreizen (mei - oktober), hoewel Whistler ook voor wintersport een topbestemming is. 

Informatie Whistler

  • 125 kilometer ten noorden van Vancouver
  • De Olympische winterspelen van 2010 vonden er plaats
  • Whistler heeft een klein, compact centrum met veel winkels en restaurants
  • Whistler wordt vaak gecombineerd met Vancouver Island en Banff

Things to do in Whistler

Er is in en rondom Whistler van alles te doen en te beleven. We hebben een kleine opsomming gemaakt van de mogelijkheden.

Whistler Shooting adventures

Een aanrader voor vakantiegangers is een bezoek aan Whistler Shooting adventures. Net als in Amerika zijn er in Canada meer mogelijkheden om een keer een echt pistool of geweer te schieten. Uiteraard krijg je deskundige begeleiding en kun je zelf kiezen wat je wilt schieten. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Het is altijd een bestseller. De minimale leeftijd is 10 jaar overigens. Combineer je Canada met de VS? Dan zijn de prijzen bij Whistler vaak gunstiger dan op toeristische plekken in de VS. 

Peak 2 Peak gondel

Een ideale manier om hoog de berg op te komen is het nemen van de gondel. Hoewel niet goedkoop is het een leuke manier om meer te zien van de bergen. Ideaal voor gezinnen! De kosten zijn in canadese dollar CAD 75 voor volwassenen. Kinderen betalen tussen de 13 en 18 CAD 66. Kinderen van 7-12 betalen CAD 38. Kinderen van 6 jaar en jonger reizen gratis mee.

Helicoptervluchten of watervliegtuigen

Voor een geweldige sightseeing tour kun je zowel per helicopter als per watervliegtuig vluchten maken. De kosten daarvan vallen mee, je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug. Een vlucht van 20 minuten in een watervliegtuig koop je voor 118 CAD per persoon, ongeveer 75-80 euro. Het uitzicht over de bergen, de gletsjers en de gletsjermeren zijn echter onbetaalbaar. Langere vluchten zijn ook mogelijk. Let op: dit soort activiteiten moet je echt een aantal maanden vantevoren boeken. 

Bobslee in de zomer!

Met een echte bobsleeer kun je razendsnel de olympische piste af. We hebben deze zelf gedaan, dus kunnen uit eigen ervaring vertellen dat het superleuk is. Je gaat ontzettend snel en het is absoluut de moeite. Je betaalt 99 CAD per persoon, maar kinderen zijn gratis als er een betalende volwassene bij is. 

Wildlife excursies

Met een gids op pad gaan om plekken te bezoeken waar regelmatig beren zijn, is een goede optie als je al de hele vakantie rondreist zonder geluk. Hoewel succes nooit 100% gegarandeerd kan worden, kunnen ze over het algemeen prima weten waar beren zijn. Vanaf CAD 149 per persoon.

4x4 tochten of quadrijden

Er zijn verschillende aanbieders van zowel spectaculaire ritten in All terrain vehicles als met quads. Aanrader voor iedereen die een beetje avontuur zoekt. Dwars door de bergen en langs prachtige natuurgebieden beleef je deze dag intens!

Via Ferrata

Voor iedereen die geen last van hoogtevrees heeft is een via ferrata een absolute topbeleving. Bij een via ferrata leg je gezekerd aan een staalkabel een route af over een rotswand. Met onderweg spectaculaire uitzichten, de nodige adrenaline en een gezonde dosis inspanning! 

En nog heel veel meer!

Behalve bovenstaande zomeractiviteiten in Whistler kun je nog rotsklimmen, ziplinen, in een jetboat, mountainbikes huren, paardrijden, tochten maken in een lamborghini en nog veel meer. 

whistler

Mooie hikes rondom Whistler

Behalve activiteiten is de omgeving rondom Whistler ideaal voor het maken van korte wandeltochten en hikes, maar ook voor lange dagtochten. We hebben er een aantal voor je geselecteerd. Een waarschuwing vooraf: het is aan te raden bearspray te kopen voor je aan de hikes begint. Hoewel de kans op grote problemen klein is, bevind je je rondom Whistler volop in Bear Country. 

Whistler Train Wreck

Een eenvoudige hike vlakbij Whistler zelf. In 1956 ontspoorde een trein vlakbij Whistler. De wagons zijn nooit opgeruimd en kun je in het bos terugvinden, inmiddels voorzien van de nodige graffiti. Een prachtig plekje met een mooie hangbrug voor je bij de trein aankomt. Op zomerdagen kan het druk zijn op deze plek, maar als je in de ochtend of aan het einde van de middag gaat valt dat goed mee. Het is een eenvoudige wandeling, ideaal voor een korte uitstap tijdens je verblijf in Whistler. 

Garibaldi Lake

Een tocht van in totaal 18 kilometer, met hoogteverschil brengt je naar 1 van de mooiste plekjes rondom Whistler. Het is een pittige dagtocht, dus houd er rekening mee dat je de hele dag ervoor uittrekt, voldoende voedsel en drinken meeneemt en in het bezit bent van bearspray.

Ancient Cedars trail

Deze hike is ook goed te doen voor gezinnen. In totaal is het een ronde van ongeveer 5 kilometer, met weinig hoogteverschillen. Je loopt dwars door oude bossen en komt onderweg nog een waterval tegen (let goed op het geluid, anders mis je hem wellicht). 

High note trail

Deze tocht begint nadat je de gondel genomen hebt en bij Peak Chair aankomt. De tocht is ongeveer 10 kilometer, maar houd de vertrektijd van de laatste gondel even goed in de gaten. Er is weinig hoogteverschil, maar onderweg heb je geweldige uitzichten op de bergen en op Cheakamus lake. 

Brandywine falls

Een korte, slechts 1 kilometer lange wandeling brengt je naar deze waterval. Ideaal voor een kort uitstapje. 

Meer hikes

Er zijn nog tientallen hikes in de omgeving te vinden. Dat varieert van korte, eenvoudige hikes met bewegwijzering, tot meerdaagse hikes door onherbergzaam gebied. Zoek vooraf goed uit wat je wilt en wat je aan kunt. Houd er rekening mee dat je zodra je echt in de wildernis terecht komt, het van belang is dat je goed voorbereid op pad gaat met voldoende eten en drinken en een goede kaart van de omgeving. 

Beren op de weg

Natuurlijk hoopt iedereen die Canada bezoekt beren te zien. Toch is een beer van dichtbij, op je wandelpad, een heel andere ervaring. Meer weten over beren en voorzorgsmaatregelen

Eten en drinken

Whistler heeft een gezellige centrum met meer dan genoeg plekken om te eten en te drinken. Let er wel op dat sommige plekken vrij duur kunnen zijn, omdat je in toeristisch gebied bent. Zelf vonden we Earls Kitchen & Bar een aanrader, maar dat is natuurlijk smaakafhankelijk. 

Whistler als onderdeel van je rondreis? 

Volmondig ja zouden we zeggen. Whistler heeft een Europees aandoend centrum, meer dan genoeg te bieden aan activiteiten en vermaak en is ideaal voor een tussenstop van een dag of 2/3. Vanuit Whistler kom je ook nog eens makkelijk terug in Vancouver of maak je eenvoudig de oversteek naar Vancouver Island met de veerboot. 

Rondreizen VS

Yellowstone National Park