--

Death Valley National Park

Death Valley National Park

Death Valley is een woestijn vallei, welke gevonden kan worden in de staat Californie. De valei bestaat uit verschillende natuurverschijnselen, bijvoorbeeld droge vlaktes, maar ook duinen en een krater. Het is het zesde grootste nationale park van de Verenigde Staten. Alle vijf grootste nationale parken van de Verenige Staten zijn te vinden in de staat Alaska.

Death Valley is in 1994 een nationaal park geworden. Het park ligt voor een groot gedeelte onder zeeniveau en wordt omringd door bergen. Hierdoor regent het bijna nooit in Death Valley, en als het regent, slechts minimaal. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen oplopen tot bijna 50 graden. Het is dan ook de heetste plek op het westelijk halfgrond.

Death Valley National Park ligt op de grens van Arizona en Californie, op nog geen twee uur afstand van Las Vegas. De naam van Death Valley is te danken aan de vele immigranten die in eerdere eeuwen geprobeerd hebben om dit gebied te doorkruisen richting de kust, maar hier zijn omgekomen door dorst, honger en de hitte. Geen zorgen om je dagbezoek, als je je goed voorbereid, dichtbij de bezienswaardigheden blijft en voldoende blijft drinken is er niks aan de hand en is het een bijzonder park om gezien te hebben! Op deze pagina lees je alles over de droogste plek van Noord-Amerika.

death valley bezoeken

Death Valley NP bereiken

Je kunt Death Valley NP inrijden via drie ingangen, namelijk bij Panamint Springs in het westen, bij Death Valley Junction in het oosten en bij de noordingang vanaf Beatty.

Bij de oostingang kun je ook het visitor center vinden, bij Furnace Creek, welke we je zeker aanraden te bezoeken. De rangers informeren je me al te graag over wat er te zien is in het park en je kunt hier handige brochures vinden. Ook als bezienswaardigheden door omstandigheden gesloten zijn wordt je hierover geinformeerd bij het visitor center.

 • Indien je reist vanuit Las Vegas, neem dan de Death Valley Junction ingang (1 uur en 45 minuten rijden)

 • Indien je reist vanuit Los Angeles, neem dan de Panamint Springs ingang (3 uur en 30 minuten rijden)

 • Indien je reist vanuit Bakersfield, neem dan de Panamint Springs ingang (3 uur rijden)

 • Indien je reist vanuit Fresno, neem dan de Panamint Springs ingang (4 uur en 45 minuten rijden)

Bezienswaardigheden Death Valley

Er zijn diverse activiteiten mogelijk in Grand Canyon National Park. De volgende twee activiteiten kunnen we je aanraden:

Mesquite Flat Sand Dunes

Deze zandvlakte heeft verschillende zandduinen in diverse vormen. Vooral erg populair bij zonsondergang en zonsopgang.

Mesquite flat sand dunes

Badwater Basin

Badwater Basin is het laagst gelegen punt in de Verenigde Staten. Het ligt ongeveer 85.5 meter onder zeeniveau en dit is ook het heetste gedeelte van het nationale park. De zoutvlakte heeft bijzondere scheuren door de zon. Het wordt trouwens aangeraden niet langer dan 10 minuten uit de auto te zijn in de zomer op deze plek.

badwater basin

Dante's View

Een uitzichtpunt op bijna 1700 meter hoogte met uitzicht over Death Valley, met name badwater Basin. Hier worden de meeste foto's gemaakt van het park. 

dante's view

Zabriskie Point

Dit is een van de populairste uitzichtpunten in het park. Je kijkt hier neer op het gouden landschap van de Furnace Creek formatie. Deze plek is het populairst bij zonsondergang en zonsopgang, omdat de rotsformaties door prachtig oranje kleuren. Je moet een klein stukje wandelen om bij dit punt te komen. Je kunt dit punt vlakbij het visitor center vinden.

Zabriskie Point

Artist's Palette

Deze plek is vernoemd naar de felle kleuren, waardoor het net een schilderij lijkt. Artists Palette kun je bewonderen door met de auto de 14 kilometer lange Artist Drive te bereiden. De kleuren zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting in het verleden. 

Devils Golf Course

Een vlakte vol met zoutrotsen, waar kleine zoutkristallen blijven uitzetten en krimpen waardoor er vreemde vormen zijn ontstaan. Je kunt hier doorheen rijden via een eenrichtingsweg.

devil's golf course

Ubehebe Crater

De grootste krater van Death Valley, ook ontstaan door vroegere vulkaanuitbarstingen. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht naar beneden de krater in. De krater is 200 bij 250 meter groot. Omdat deze plek wat verder van de andere hoogtepunten vandaan ligt, is deze wat minder bezocht.

ubehebe crater Death Valley

Rijden door Death Valley NP

Indien je binnen komt rijden via Death Valley Junction, dan raden we je het volgende aan:

 1. Doorrijden naar het Furnace Creek Visitor Center in ongeveer een half uur.

 2. Zabriskie Point en Dante's View bezoeken (zelfde weg). Heen en terug rijden van en naar het visitor center langs deze punten duurt zonder stops ongeveer 1 uur en 15 minuten.

 3. De Devil's Golf Course, Badwater en de Artists Palette bezoeken (zelfde weg). De eerste stop kun je maken bij de Devil's Golf Course, om door te rijden naar Badwater. Vervolgens rijdt je weer terug maar sla je rechtsaf de Artist Drive op om de Artist's Palette te aanschouwen. Zonder stops ben je met ongeveer een uur en 15 minuten terug bij het visitor center.

 4. De weg omhoog vervolgen vanaf het visitor center naar de Mesquite Flat Sand Dunes. Dit is ongeeveer een half uur rijden. Vanaf hier kun je eventueel ook nog doorsteken naar de Ubehebe Crater. Dat is 2 rijden heen en terug. 

 5. Vanaf de Mesquite Flat Sand Dunes is het nog 35 minuten rijden naar de uitgang bij Panamint Springs, 40 rijden naar de Beatty of een uur rijden naar de uitgang bij Death Valley Junction.

Indien je binnen komt rijden via Panamint Springs, dan raden we je het volgende aan:

 1. Bezoek de Mesquite Flat Sand Dunes, deze kom je tegen na 35 minuten rijden vanaf de ingang.

 2. Eventueel kun je vanaf hier doorsteken naar de Ubehebe Crater. Dat is 2 uur rijden heen en terug.

 3. Vanaf de Mesquite Flat Sand Dunes is het 30 minuten rijden naar het Furnace Creek Visitor Center.

 4. Doe stap 2 en stap 3 van het vorige kopje.

 5. Vanaf het Furnace Creek Visitor Center is het 1 uur terugrijden naar de uitgang van Panamint Springs. Naar de uitgang van Deat Valley Junction is een half uur rijden en naar Beatty is 50 minuten rijden.

Er rijdt geen shuttle bus in Death Valley National Park. Houd als je een van bovenstaande rij route voorbeelden aanhoudt rekening met tijd inplannen voor de stops.

Death Valley

Vraag en antwoord Death Valley NP

Is het mogelijk om te hiken in Death Valley NP?

Het is mogelijk om te hiken in Death Valley NP maar of wij dat aanraden is een ander verhaal. De onderstaande temperaturen geven aan waarom wij hiken in het park afraden. Het is een mooi park om te bezoeken, maar het is erg warm in het park en je kunt door te hiken de kans op een zonnesteek vergroten. Daarnaast staan de wandelpaden hier beduidend minder duidelijk aangegeven dat in andere nationale parken in de Verenigde Staten.

Hoe warm is het nou echt in Death Valley NP?

Death Valley NP kent een warm en droog klimaat. Het ligt zo'n 85 meter onder de zeespiegel en je zal enorm blij zijn met een airco in de auto. Om je een idee te geven van hoe warm het normaal gesproken is in het park:

 • Januari, februari en maart: minimale temperatuur 3-12 graden, maximale temperatuur 18-27 graden

 • April, mei en juni: minimale temperatuur 16-27 graden, maximale temperatuur 31-47 graden

 • Juli, augustus en september: minimale temperatuur 24-30 graden, maximale temperatuur 40-47 graden

 • Oktober, november en december: minimale temperatuur 2-16 graden, maximale temperatuur 18-33 graden

Het regent bijna nooit in het park, als het regent, is dit nooit meer dan 30 mm en niet in de maanden juni, juli, augustus en september. Ons advies: als je niet goed tegen hitte kunt, let dan goed op en let ook een beetje op je reisgenoten. De UV-index geeft 8-10 aan in de maanden mei tot augustus, en 6-8 in de maanden maart, april en september. Je kunt zeer snel verbranden, smeer je dus tijdig goed in met een hoge factor.

Wat moet ik meenemen naar Death Valley NP?

 • Heel veel water!

 • Energierijke snacks

 • Iets om je hoofd te beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld een pet

 • Een zonnebril

 • Je fotocamera (kan beslaan door de droogte)

 • Goede schoenen

 • Zonnebrandcreme

 • Een volle tank

Nog tips voor een bezoek aan Death Valley NP?

Tips die we willen meegeven zijn het niet vergeten van je fototoestel, het meenemen van bovenstaande spullen en het rustig aan doen in het park. Het is er warm, dus neem de tijd en drink meer dan voldoende. Breng ook even een bezoek aan het visitor center. Deze kun je vinden dichtbij Furnace Creek. Naast nuttige informatie over het park die je hier kunt vinden in brochures en die de rangers aan je kunnen vertellen kunnen ze je ook wijzen op eventuele dingen die handig zijn om te weten m.b.t. bijvoorbeeld de weeromstandigheden. Bescherm ook je schouders goed als je het park in gaat. 

Death Valley national park

Death Valley NP combineren met andere bezienswaardigheden

We hebben onderstaand de hoogtepunten opgeschreven die op maximaal 8 uur rijden liggen. Het gaat om de afstanden zonder stops en eventuele files.

De volgende bezienswaardigheden liggen in de buurt van Death Valley National Park:

 • Yosemite National Park: 7 uur en 30 minuten rijden

 • Sequoia National Forest: 7 uur en 30 minuten rijden

 • Joshua Tree National Park: 4 uur en 30 minuten rijden

 • Red Rock Canyon National Monument: 2 uur en 30 minuten rijden

 • Valley of Fire State Park: 3 uur en 45 minuten rijden

 • Zion National Park: 5 uur rijden

 • Grand Canyon North Rim: 7 uur rijden

 • Grand Canyon South Rim: 6 uur en 45 minuten rijden

 • Hoover Dam en Lake Mead: 3 uur rijden

 • Lake Tahoe: 5 uur en 40 minuten rijden

Death Valley national park

De volgende steden liggen in de buurt van Death Valley National Park:

 • Las Vegas: 1 uur en 45 minuten rijden

 • Reno: 5 uur en 30 minuten rijden

 • Los Angeles: 3 uur en 30 minuten rijden

 • San Diego: 4 uur en 50 minuten rijden

 • San Jose: 6 uur en 50 minuten rijden

 • San Francisco: 7 uur en 25 minuten rijden

 • Sacramento: 6 uur en 45 minuten rijden

 • Fresno: 4 uur en 45 minuten rijden

 • Bakersfield: 3 uur rijden

Death Valley NP Fun facts 

 • Een eitje bakken op de motorkap is lastiger dan het bij Bassie en Adriaan lijkt. We hebben het geprobeerd! 

 • Rotschilderingen duiden op een menselijke aanwezigheid die minstens 9000 jaar terug gaat.

 • In Death Valley kun je de Sailing Stones vinden. Steentjes rollen hier heel langzaam over de vlakte. Onder bepaalde winterse omstandigheden kon er in het verleden genoeg water en ijs worden gecormd om de rotsen te laten zweven over de modderige bodem van Racetrack Playa. Dit is heel lang een mysterie geweest.

 • Verschillende Star Wars films zijn in Death Valley opgenomen. Onder andere: Episode IV – A New Hope en Episode VI – Return of the Jedi. Er zijn zelfs verschillende Star Wars tours in het park. 

Meer tips rondreizen Death Valley NP

Als je een rondreis boekt via Eager2Travel krijg je bij je reis een roadbook met tips, waar ook bovenstaande tip gedetailleerd wordt uitgewerkt. 

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

Californie

Las Vegas

Los Angeles

Nevada