Rondreis Californië

Rondreis Californië

 • Individuele rondreizen
 • 17 dagen
 • Eenvoudig

Californië heeft alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Grote steden als Los Angeles en San Francisco, prachtige stranden, indrukwekkende natuur en heel veel zonneschijn. Met een rondreis door Californië kun je in korte tijd een goed beeld krijgen van de uiteenlopende natuur in de Verenigde Staten.

Californië leent zich perfect voor een eerste rondreis door de Verenigde Staten, maar houd er rekening mee dat je altijd nog een keer terug wilt! 

Tijdens deze rondreis maak je onder andere kennis met de ontzagwekkende bomen van het Sequoia National Park en bezoek je het bergachtige Yosemite National Park. Daarnaast bezoek je steden als Sacramento, San Francisco en Los Angeles, maar verblijf je daarnaast ook regelmatig in gezellige stadjes als South Lake Tahoe en San Simeon aan Highway 1. 

Deze individuele rondreis boek je in principe zoals we hem aanbieden. Het is mogelijk excursies en activiteiten naar wens toe te voegen vanuit je Eager2Travel account waarin ook al je reisbescheiden worden gecommuniceerd. 

Je vraagt in eerste instantie een prijsvoorstel aan. Deze ontvang je binnen 48 uur en is vooral afhankelijk van de gekozen vertrekdatum (vluchtprijs en hotelovernachtingen). Ons prijsvoorstel is verder niet onderhandelbaar. Houd rekening dat bij het boeken van een georganiseerde rondreis je profiteert van alle voordelen die een pakketreis biedt: hulp en bijstand, dekking door de Stichting Garantiefonds Reisgelden en aansluiting bij een geschillencommissie als alles toch anders loopt dan gehoopt. 

 • 98% van onze reizen gaat door

Highlights van deze rondreis

 • Geniet van voordelen georganiseerde rondreis
 • Ontdek de hoogtepunten van Californië
 • Ontdek zowel steden als natuurgebieden
 • Vraag eenvoudig een prijsvoorstel aan

Dag 1 - San Francisco

Je vliegt vandaag vanaf de gekozen luchthaven (Düsseldorf, Brussel of Amsterdam) naar San Francisco met maximaal 1 overstap. Bij aankomst haal je de door ons gereserveerde huurauto op. Het eigen risico voor de huurauto is afgekocht en alle noodzakelijke verzekeringen zijn al afgesloten, waardoor je snel een eenvoudig je huurauto kunt ophalen.

Je overnacht in een hotel buiten de stad. Na een lange vlucht is de ervaring dat iedereen moe is en de toegevoegde waarde van een (duur) hotel in San Francisco heel klein is. Je bezoekt San Francisco natuurlijk nog uitgebreid tijdens de laatste dagen van je rondreis door Californië. 

Tips: 

 • Bezoek alvast een supermarkt voor wat basisinkopen
 • Controleer de auto die je meekrijgt voor vertrek en geef eventuele schades direct door bij de luchthaven
 • Je hoeft geen extra verzekeringen af te sluiten
 • We raden je aan gewoon ter plekke te pinnen. Kies daarbij altijd voor de optie "continue without conversion"

Rij-afstand: ongeveer 30 minuten vanaf de luchthaven
Overnachting: buiten de stad, degelijk hotel/motel

Dag 2 - San Francisco - Sacramento

Je laat San Francisco achter je en reist over de Golden Gate Bridge naar de hoofdstad van Californië: Sacramento. Omdat de meeste mensen na de vlucht al vroeg wakker worden is een bezoek aan Sacramento een goede opwarmer voor de vakantie. We hebben een hotel voor je geboekt met zwembad zodat je na het bezichtigen van Sacramento even bij kunt komen in het zwembad van het hotel. Vandaag rijden we niet zo ver, je bent er in +/- 1,5 uur.

Bezoek in Sacramento in ieder geval het State Capitol en het oude centrum met historische gebouwen. Wil je gelijk beginnen met een dagje shoppen? Dan zijn de outlet centers in Folsom een aanrader. 

Je ontvangt van Eager2Travel een roadbook met tips, opgedeeld per dag en gebaseerd op onze eigen ervaringen. 

Rij-afstand: +/- 1,5 uur (zonder stops), 140 kilometer
Overnachting: hotel in Sacramento met zwembad

Dag 3 - Sacramento - South Lake Tahoe

Na het ontbijt trekken we door de prachtige bossen naar South Lake Tahoe. Lake Tahoe is een groot meer met verschillende stranden. Het is in de winter een populair skigebied, in de zomer een populaire plek om te wandelen of te genieten van het meer. In het stadje Stateline dat grenst aan Nevada kun je een klein beetje Las Vegas opsnuiven met de verschillende grote casino's. 

South Lake Tahoe heeft een gezellig klein centrum. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor verschillende hikes in het gebied. Wees wel voorbereid op de aanwezigheid van beren in dit gebied. 

Hotels en motels waar we verblijven zijn uitgezocht op eerdere ervaringen. Hierbij is netheid, ligging en prijs/kwaliteit de bepalende factor. Alle hotels zijn uitgezocht op deze voorwaarden. 

Rij-afstand: +/- 2,5 uur (zonder stops), 170 km
Overnachting: in South Lake Tahoe of Stateline 

Dag 4 - South Lake Tahoe - Bridgeport

Opnieuw een reisdag met een relatief korte afstand. Dit geeft je de gelegenheid om later uit te checken of in de ochtend nog een mooie hike te maken bij South Lake Tahoe. We rijden langs de rand van de bergen naar het stadje Bridgeport. Eventueel kun je onderweg een stop maken bij de Fales Hot Springs.

Bezoek vanuit Bridgeport Mono Lake Tufa State Reserve, maak een mooie wandeling vanuit Bridgeport of bezoek de bij Bridgeport gelegen hot springs, de Travertine Hot Springs. Iets verderop kun je ook de Buckeye Hot Springs vinden.

We verblijven deze nacht in de Silver Maple Inn in Bridgeport (met zwembad). 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 45 minuten (zonder stops), 135 km
Overnachting: Silver Maple Inn, Bridgeport (of soortgelijk) 

Dag 5 - Bridgeport - Yosemite National Park

We rijden vandaag dwars door een stuk van de meest indrukwekkende natuur door het Yosemite National Park. We reizen over de Tioga Pass die slechts enkele maanden per jaar geopend is (tussen 2 mei en 1 juli op zijn vroegst, de route sluit weer nogmaalgesproken in november).

Mocht de Tioga Road niet te rijden zijn, dan rijd je een alternatieve route om toch aan de andere zijde van de Sierra Nevada uit te komen. We raden aan voor deze dagtocht al inkopen te doen de dag voor vertrek, zodat je vroeg kunt vertrekken en de hele dag de tijd hebt om deze weg te rijden, want je gaat onderweg op heel veel punten willen stoppen. Je komt langs meren, bergen en vlaktes. Onderweg zijn er verschillende plekken waar we je zeker aanraden om uit te stappen en eventueel een korte hike te maken. Deze vind je uiteraard terug in je roadbook. 

Rij-afstand: minimaal 3 uur, ruim 200 km, afhankelijk van bezoek aan park
Overnachting: Mariposa of Oakhurst 

Dag 6 - Yosemite National Park

Vandaag heb je opnieuw de tijd om Yosemite National Park te bezoeken. Je bent nu aan de zijde waar de meeste toeristen komen en waar je ook Yosemite Valley kunt vinden. De indrukwekkende granieten rotswanden en de Yosemite Falls zijn meer dan de moeite van het bekijken waard. We slapen vandaag opnieuw een nacht op dezelfde locatie.

Houd er rekening mee dat Yosemite aan deze zijde met name op weekenddagen extreem druk kan zijn. Vroeg vertrekken is dus aan te raden. Je kunt de auto achterlaten op de grote parkeerplaats en van daaruit een gratis shuttlebus nemen langs de belangrijkste plekken. Onderweg kun je uitstappen om bijvoorbeeld een mooie wandeling in Yosemite Valley te maken. 

Rij-afstand: Afhankelijk van plannen
Overnachting: Mariposa of Oakhurst 

Dag 7 - Yosemite National Park - Kings Canyon

Het Sequoia National Park is een indrukwekkende plek. Vandaag rijd je eerst door Kings Canyon, een bergachtige omgeving met mooie meren. Hoogtepunten in Kings Canyon National Park zijn de General Grant Tree, Kings Canyon Panoramic Point, Grizzly Falls Picnic Area en de Roaring River Falls. Merk je dat het bij de eerste hoogtepunten al erg druk is? Alle hoogtepunten liggen aan een uiteindelijk doodlopende weg. Hierdoor is onze tip om in dat geval helemaal door te rijden naar het einde en vanuit daar langs de hoogtepunten weer terug te rijden.

Het is uiteraard ook mogelijk om direct door te rijden naar Sequoia National Park indien je dit park liever langer bezoekt en Kings Canyon links wil laten liggen. In dat geval is het binnendoor zo'n 2,5 uur rijden naar het Foothills Visitor Center. Echter kunnen we een bezoek aan Kings Canyon National Park wel aanraden. Indien je binnendoor wilt rijden langs Grant Grove doe je hier iets minder dan 4 uur over.

Rij-afstand: +/- 5 uur en 40 minuten rijden, 346 km (langs hoogtepunten, zonder stops)
Overnachting: Three Rivers

Dag 8 - Kings Canyon - Three rivers

Vanuit Three Rivers kun je eenvoudig en snel Sequoia National Park binnenrijden. Het visitor center kun je namelijk al vinden op minder dan 15 minuten rij-afstand. Het is absoluut een aanrader om eerst de visitor centers te bezoeken voordat je een park binnne gaat. Ze kunnen je daar namelijk meer vertellen over waar het druk is in het park, informatie geven over de hike mogelijkheden en laten weten of er bijvoorbeeld dieren zijn gespot. Sequoia National Park staat bekend om de enorme bomen die je hier kunt vinden, ook wel mammoetbomen genoemd.

Bezoek in Sequoia National Park vooral de General Sherman Tree, Tunnel Log, Tunnel Rock, Moro Rock, Tokopah Falls, het Big Baldy uitzichtpunt en de Giant Forest. Wandelroutes die we kunnen aanbevelen zijn de Moro Rock Trail, de Tokopah Falls Trail en de Buena Vista Peak Trail. In je road book kun je meer tips vinden. Zonder hikes en stops doe je vanaf de overnachtingslocatie ongeveer 3,5 uur over een tocht langs de hoogtepunten, opnieuw uitkomend in Three Rivers.

Rij-afstand: +/- 3,5 uur (zonder stops), 152 km
Overnachting: Three Rivers 

Dag 9 - Three rivers - Los Angeles

Na een aantal dagen vooral de natuur ingedoken te zijn is het tijd voor iets anders. Met iets minder dan 4 uur rijden (zonder stops) sta je in het bruisende Los Angeles. Morgen heb je hier een hele dag te besteden, maar vandaag heb je ook al kans om kennis te maken met de stad als je een beetje tijdig vertrekt. We slapen in een hotel in Long Beach, wat dichter bij het strand is dan de binnenstad van LA. Vanaf hier ben je met een half uur rijden bij onder andere Sunset Boulevard, de Griffith Observatory en de Santa Monica Pier. Indien je een van de pretparken wilt bezoeken raden we je aan om dit morgen te doen en tickets online te kopen (vaak goedkoper dan ter plekke).

We raden je zeker aan om thuis al te kijken wat je absoluut wilt bezoeken, zodat je alles uit deze rondreis Californië kunt halen. Het road book helpt je onderweg ook op weg.

Rij-afstand: +/- 3 uur en 45 minuten, 355 km (zonder stops)
Overnachting: Long Beach

Dag 10 - Los Angeles

We slapen twee nachten in Long Beach, waardoor je vandaag een volle dag te besteden hebt in de stad Los Angeles. Los Angeles heeft onzettend veel te bieden, waaronder:

 • Venice Beach, een van de populairste stranden van LA
 • Downtown LA: met haar gigantische wolkenkrabbers, het zakendistrict van LA
 • Hollywood Sign en Griffith Observatory: Vanaf het observatorium kun je de stad overkijken en het Hollywood Sign zien!
 • Beverly Hills en Rodeo Drive, met de designwinkels en kans op het spotten van een beroemdheid
 • Sunset Boulevard: palmbomen, restaurants, het klassieke Los Angeles

Ook zijn er mogelijkheden om een Celebrity Tour te doen, Universal Studios Hollywood te bezoeken of een dag te besteden in Disney World Los Angeles. Houd er rekening mee dat LA erg druk kan zijn in de spits, waardoor het soms iets langer duurt om van A naar B te reizen. 

Rij-afstand: Afhankelijk van wensen
Overnachting: Long Beach

Dag 11 - Los Angeles - Santa Barbara

Vandaag verlaat je het drukke Los Angeles en is het tijd voor een nieuw hoogtepunt van de rondreis Californië: Highway 1 en 101. Deze Highway 1 noemen veel mensen de mooiste weg van de Verenigde Staten, omdat je de kustlijn volgt van de Stille Oceaan. Onderweg kom je langs een aantal prachtige plekken. 

De snelste route (tenzij er files staan) gaat eerst door de binnenstad van LA. Dan ben je zonder stops in iets minder dan 2 uur in Santa Barbara. Door hier een kwartier rijden aan toe te voegen volgt je echter al veel sneller de kustlijn en kom je ook langs Santa Monica en Malibu. Verder kom je vandaag langs Oxnard en Ventura, ook beiden een stop waard. Vandaag zijn er voldoende mogelijkheden om een lunchstop te maken in een kuststadje of om zelfs even te zwemmen bij een van de stranden die we passeren. Geniet in de avond zeker van de zonsondergang vanaf het strand! Burro Beach State Park is het strand met de beste ligging voor het bewonderen van een mooie zonsondergang. Indien je zin hebt in het bezoeken van winkeltjes, een terrasje pakken en genieten van de gezelligheid, bezoek dan State Street.

Rij-afstand: +/- 2 uur rijden, 115 mijl
Overnachting: Santa Barbara X

Dag 12 - Santa Barbara - San Simeon

Vandaag volg je verder de kustlijn naar San Simeon. Het eerste stuk rijden we iets verder van de kust af om daarna weer de kustlijn op te pakken. Een interessante tussenstop is Bubblegum Alley. Een beetje smerig wel, maar ook bijzonder. Ook Santa Maria is een leuke tussenstop. Indien je graag het strand wil bezoeken, kunnen we Pismo Beach aanraden, net een uurtje voor San Simeon.

In San Simeon liggen langs de kust veel zeeolifanten. Niet de fijnste geur, maar wel heel bijzonder om te zien. Je kunt deze beesten bezichtigen bij Piedra Blancas. Bij Shell Beach is het daarnaast mogelijk om een zeekajaktour te doen langs prachtige rotsformaties. Het is raadzaam om dit van tevoren te reserveren. Een wijntje proeven en een hapje met zicht over de kustlijn kun je bijvoorbeeld doen bij de Hearst Ranch Winery.

Rij-afstand: 3 uur en 10 minuten (zonder stops), 179 mijl
Overnachting: San Simeon X

Dag 13 - San Simeon - Santa Cruz

Opnieuw een mooie dag om de kustlijn richting San Francisco verder te volgen. San Francisco komt al dichterbij. We volgen iets meer dan 200 kilometer de kustlijn naar Santa Cruz, onze overnachtingslocatie van vannacht.

Vandaag kom je langs een van de mooiste gebieden van Highway 1, Big Sur. Hier kun je prachtige groene landschappen, fantastische uitzichten en kleine strandjes vinden. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor korte wandelingen. Onderweg zijn er voldoende parkeerhaventjes. Een aanrader voor een tussenstop is het schiereilandje Monterey. Bezoek hier bijvoorbeeld de Old Fisherman's Wharf en Del Monte Beach. Hier zijn ook voldoende lunchtentjes te vinden.

In Santa Cruz kun je de kustsfeer zeker merken. Het staat dan ook bekend als een van de beste surfplekken aan de westkust. Je kunt er daardoor ook voor kiezen om zonder stops door te rijden en hier een watersport te beoefenen. Of bezoek de ietwat mysterieuze Mystery Spot, een plek waar zwaartekracht niet lijkt te bestaan en diverse complottheorieën de ronde gaan. Voor een gezellig restaurantje raden we aan om Santa Cruz downtown te bezoeken. In de avond kun je genieten van de zonsondergang bij een van de stranden. Er zijn hier voldoende stranden te vinden. 

Rij-afstand: +/- 3 uur rijden, 218 km (zonder stops)
Overnachting: Santa Cruz

Dag 14 - Santa Cruz - San Francisco

We rijden vandaag naar de grote stad San Francisco! Geniet nog even van de mooie natuur voordat je de bruisende stad binnen gaat rijden. Je hebt vandaag verschillende route mogelijkheden, met ook verschillende mogelijkheden voor stops.

Tips voor onderweg:

 • Je kunt rijden via de kust langs de Half Moon Bay (leuk stop voor de Half Moon Bay State Beach) en Pacifica, dan ben je +/- 1 uur en 45 minuten onderweg (125 km).
 • Je kunt ook rijden via de stad San Jose. Indien je via de zuidkant San Francisco binnen wilt rijden ben je +/- 1 uur een 15 minuten onderweg (117 km). Indien je via de westkant langs Fremont en over de Golden Gate Bridge wilt rijden ben je +/- 1 uur en 25 minuten onderweg (130 km).

Rij-afstand: Afhankelijk van gekozen route,
Overnachting:
San Francisco, in de buurt van Lombard Street

Dag 15 - San Francisco

Vandaag heb je de hele dag de tijd om San Francisco te ontdekken. Deze stad spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding doordat Al Capone hier vast heeft gezeten op Alcatraz, door de prachtige Golden Gate Bridge en de steile Lombard Street. Een aantal tips:

 • Huur en fiets om over de Golden Gate Bridge en door Golden Gate Park te fietsen
 • Bezoek gevangenis-eiland Alcatraz (van te voren boeken)
 • Maak een boottocht langs de stad en langs Alcatraz (geen stop)
 • Ontdek de steille Lombard Street
 • Er zijn diverse mogelijkheden voor city tours
 • Bezoek Fisherman's Wharf en Union Square
 • Vanaf de Twin Peaks heb je een mooi uitzicht over de stad

Rij-afstand: Afhankelijk van plannen
Overnachting: San Francisco, in de buurt van Lombard Street

Dag 16 - San Francisco - Amsterdam

We vertrekken vandaag weer naar Nederland, na een fantastisch avontuur beleefd te hebben in het prachtige Californië. Afhankelijk van de vliegtijden die we met je communiceren heb je vandaag nog de tijd om wat souvenirtjes te kopen en het een en ander te bezoeken.

Voordat we vertrekken lever je de huurauto weer in. Deze hoeft van buiten niet schoongemaakt te worden, enkel van binnen. Bij veel tankstations hebben ze een stofzuigertje om de auto mee in orde te maken. Het inleveren van de auto is niet heel spannend. Je rijdt een bepaalde lane binnen waar je de auto achter de andere auto's parkeert en wacht tot iemand langs komt voor de snelle controle. Op de bon die je op de eerste dag hebt meegekregen kun je controleren of je de tank eventueel nog vol dient te gooien.

Je vliegt met een overstap weer terug naar Nederland.

Dag 17 - Aankomst Nederland

Vanwege het tijdsverschil kom je vandaag weer aan in Nederland. Doordat we ook in de nacht reizen, zul je merken dat de terugvlucht een stuk sneller gaat qua gevoel dan op de heenweg. We raden je aan om onderweg wat slaap mee te pakken en thuis te wachten tot het avond is. Zodoende ben je het snelst van de jetleg af.

 • We proberen natuurlijk alles aan te bieden zoals het op de website staat aangegeven. Helaas kan het door omstandigheden soms voorkomen dat er wijzigingen aangebracht dienen te worden in de overnachtingslocatie, je programma o.i.d., bijvoorbeeld door bosbranden. Dit komt bijna nooit voor.
 • Onder de andere tabjes kun je meer informatie vinden over de rondreis Californië, zoals reisinformatie, ervaringen, informatie over de bestemmingen en veelgestelde vragen.

Dag 18 - Verlengen rondreis Californië

Het is mogelijk je rondreis Californië te verlengen. Een aanrader is bijvoorbeeld om richting San Diego te trekken, met op de terugweg Palm Springs, Big Bear Lake en wellicht Las Vegas. 

Wil je een compleet op maat gemaakte rondreis? Vul dan het offerteformulier in en geef zo duidelijk mogelijk aan hoe lang je rondreis moet zijn, met hoeveel personen en welke dingen je absoluut wilt zien. 

Een andere optie is om bijvoorbeeld de kust ten noorden van San Francisco te volgen en bijvoorbeeld Lassen Volcanic National Park op te nemen in je route. Ook is het gebied rondom Lake Tahoe de moeite van een paar dagen extra waard. Je kunt dus alle kanten op. De route zoals wij die nu hebben samengesteld is gebaseerd op jarenlange ervaring. 

Inbegrepen bij je reissom:

 • Retourvlucht Amsterdam - San Francisco met maximaal 1 overstap
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we overnachten
 • Fietstocht San Francisco (zonder gids)
 • Entreekosten nationale parken met nationale Parkas "America the Beautiful"
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Niet inbegrepen

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20/30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per dag per auto
 • Evt. parkeerkosten (vaak enkel in Los Angeles en San Francisco)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14 p.p).
 • Evt. toeslagen bij accommodaties
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • Evt. upgrade huurauto
 • Vlucht met watervliegtuig San Francisco
 • Fietshuur in San Francisco of LA
 • Helicoptervlucht San Francisco

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Autohuur en rijbewijs

Bij het boeken van een reis kun je zelf kiezen welke auto en categorie je boekt. Wij boeken standaard een auto in de categorie IFAR. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig om een auto te kunnen huren. Wel moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je hebt een creditcard op je eigen naam. Dit mag geen debitcard of prepaid creditcard zijn. 
 • Je hebt je rijbewijs minimaal 1 jaar
 • Je hebt je geldige rijbewijs bij je. Deze is minimaal geldig gedurende je hele rondreis
 • Je bent minimaal 25 jaar of ouder.

Hotel informatie

De hotels die we voor je boeken zijn altijd schoon en netjes. Standaard boeken we je in hotels die comfortabel, netjes en niet te duur zijn. Alle hotels hebben een goede review-score en gratis wifi. We letten er bij het uitzoeken van accommodaties op dat alles schoon en prima is. Sommige motels en hotels zijn wat oubollig, maar wel netjes. Wil je je rondreis liever in duurdere hotels doorbrengen? Dan kun je dat aangeven bij het aanvragen bij je offerte. 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hotels die we vaak boeken. 

lazy j

Lazy J Ranch - Three Rivers

Wat moet je zelf nog regelen?

 • ESTA - elke persoon die naar de Verenigde Staten wil reizen moet een ESTA formulier invullen voor vertrek. Dit moet minimaal 72 uur voor vertrek. Zonder ESTA zul je geen toegang tot het vliegtuig krijgen. Een ESTA moet apart aangevraagd worden voor ieder individu in je reisgezelschap. Wij raden aan uitsluitend via de officiële website je ESTA aan te vragen. Heb je echter meer hulp nodig bij het invullen? Dan zijn er verschillende bedrijven die voor jou je ESTA kunnen invullen en controleren. De ESTA kost 14$ per persoon en is twee jaar geldig. Betaling moet gebeuren per creditcard, maar deze hoeft niet op je eigen naam te staan (in tegenstelling tot bij de autohuur). 
 • Verdiep je in je rondreis. Hoewel je van ons veel informatie krijgt, weet je zelf het beste wat bij je past. Hoewel de route van je rondreis vast staat bepaal je natuurlijk zelf wat je onderweg doet. 
 • Een geldig paspoort. Je paspoort dient bij terugkomst nog zes maanden geldig te zijn. Elke reiziger (ook kleine kinderen) moeten een eigen paspoort hebben.
 • Indien je met een samengesteld gezin reist: toestemmingsformulier van de andere ouder. 

Roadbook en noodnummer

Als je je rondreis boekt via Eager2Travel ontvang je een roadbook met per dag onze tips en aanbevelingen voor een onvergetelijke rondreis. Daarnaast ontvang je inloggegevens waarmee je al je reisinformatie online kunt bekijken. 

Online vind je onder andere je vluchtschema, alle benodigde vertrekinformatie en achtergrondinformatie en kun je beveiligd je paspoortgegevens aan ons doorsturen. Houd er rekening mee dat vluchtschema's altijd kunnen wijzigen en we hierbij afhankelijk zijn van de airline. Online boek je ook eventuele extra's bij. 

Extra activiteiten en extra’s

Voor deze individuele rondreis Californië kun je de volgende dingen nog online bijboeken:

 • Fietsen in San Francisco
 • Catamaran sunset tour San Francisco Baai
 • Surflessen in Santa Barbara
 • Tickets Disney of Universal

Via je Eager2Travel account vind je de verschillende mogelijkheden. Je kunt uiteraard ook zelf activiteiten plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren. 

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Californië als reisbestemming

Een rondreis door Californië biedt eigenlijk alles wat je van een reis door Amerika kunt verwachten. Je komt langs prachtige stranden, wereldsteden en bezoekt indrukwekkende natuurparken. Californië is een van de meest compacte bestemmingen in de VS waar je op relatief korte afstand van elkaar veel uiteenlopende dingen kunt meemaken. Van de indrukwekkende California feeling highway 1 tot de bergen van Yosemite National Park en van oude hoge Sequoia bomen tot het levendige San Francisco

Californië biedt voor elk wat wils. Het heerlijke weer in de periode tussen april en oktober zijn een extra bonus! 

Tijdens deze rondreis nemen we je mee door verschillende gebieden. 

San Francisco en Los Angeles

Tijdens deze rondreis kom je twee metropolen tegen: San Francisco en Los Angeles. Voor Europese bezoekers is het vrijwel altijd San Francisco dat de harten steelt met onder ander de golden gate bridge en Alcatraz

Los Angeles bestaat uit veel verschillende delen. Santa Monica en Santa Monica Boulevard zijn altijd een succes, maar ook Beverly Hills en natuurlijk de Hollywood Walk of Fame zijn bekende plekken om te bezoeken. Bij het boeken van je rondreis krijg je per bestemming van ons tips en adviezen waarmee je de belangrijkste hoogtepunten op een logische volgorde kunt zien. 

Yosemite National Park

De indrukwekkende rotsformaties in Yosemite National Park laten een blijvende indruk achter. Tijdens onze rondreis doorkruis je het nationale park waarbij je goede kans hebt op het zien van beren en andere wilde dieren. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal!

Sequoia en Kings Canyon National Park

De Sequoia's zijn gigantische bomen die bewaakt worden door een speciale brandweerafdeling. Deze immense bomen kun je bezoeken en het park is ideaal voor prachtige wandeltochten. Natuurlijk wil je de General Sherman tree zien, maar vlak ook andere plekken niet uit waar de bomen wellicht iets kleiner zijn, maar waar je de massa goed kunt ontvluchten en het bos al snel voor jezelf hebt. Kings Canyon National Park is een kleiner park, maar ook absoluut een bezoek waard.

South Lake Tahoe

Op de derde reisdag bezoek je South Lake Tahoe. Een heerlijk meer, waar je goed omheen kunt wandelen maar ook de mogelijkheid hebt om even te relaxen op een van de stranden. Het stadje zelf heeft ook een klein maar gezellig centrum, waar je ook veel casino's kunt vinden, net als cafeetjes en restaurants. 

Highway 1

Highway 1 is een van de hoogtepunten van de rondreis door Californië en ook niet voor niets een van de populairste en mooiste wegen van de wereld. Je volgt hierbij de kustlijn van de oceaan. Onderweg heb je onzettend veel mogelijkheden voor een stop. Probeer ook vooral wat zeeuleeuwen te spotten! Bekijk eens onze blog over de hoogtepunten van Highway 1 voor heerlijk veel inspiratie! 

Hieronder kun je een aantal veelgestelde vragen vinden over de Californië rondreis. Algemene veelgestelde vragen kun je ook terugvinden bij onze support & contact.

Waar kan ik het beste geld wisselen?

Wij raden aan geen geld te wisselen, maar ter plaatse via je pinpas op te nemen. Hiervoor moet je pas geschikt zijn gemaakt voor geldopnamen in Noord-Amerika. Dit kun je via je internetbankieren eenvoudig regelen. Geld wisselen of vooraf ophalen bij de bank is niet nodig en een stuk duurder dan ter plekke pinnen. De meeste geldautomaten bieden je de mogelijkheid dagelijks een bedrag te pinnen. Houd er rekening mee dat je slechts 1 keer per dag geld op kan nemen. Regulier pinnen kan wel vaker. 

Als ik geld opneem, waar moet ik dan op letten?

Het belangrijkste is dat je zowel bij hotels als in winkels als bij geldautomaten kiest voor de optie: "continue without conversion". Dit is de goedkoopste manier om geld op te nemen. Je gebruikt dan de wisselkoers en de koersopslag van jouw eigen bank. Die is altijd gunstiger. Niet zelden scheelt het 15 tot 20%. 

Is het handig om een creditcard mee te nemen?

Voor de autohuur is een creditcard verplicht. Daarnaast is het sowieso handig en praktisch om een creditcard mee te nemen. Daarnaast rekenen sommige accommodaties ter plekke een borg, die enkele dagen na vertrek weer wordt teruggestort. Bij veel creditcards in Nederland is het mogelijk om zelfs vooraf extra geld op je creditcard te storten zodat je niet te snel aan je limiet zit. Meestal is het ook mogelijk om je limiet van je creditcard tijdelijk op te hogen. 

Waar moet ik op letten bij het ophalen van de auto?

Je boekt een volledig verzekerde auto. Het is dus NIET nodig om ter plekke nog extra verzekeringen af te sluiten. Afhankelijk van wie je treft kan het zijn dat er aangedrongen wordt op extra verzekeringen, maar deze hoef je niet af te nemen. Controleer voor je de bevestiging tekent goed of er geen extra diensten worden vermeld. Gaat meestal goed, maar het kan geen kwaad goed op te letten. Controleer de auto die je krijgt voor vertrek op beschadigingen. Indien je deze ziet: direct melden bij de verhuurder en aan laten tekenen op je bevestiging. Bij twijfel: stuur ons een berichtje op het noodnummer of een whatsapp. Telefoonkosten naar het noodnummer worden niet door ons vergoed. 

Gelden dezelfde verkeersregels in de VS?

In grote lijnen wel, maar er zijn belangrijke verschillen. Op onze waarin wijken verkeersregels VS af pagina kun je hier veel veel informatie over vinden!

Hoe zit het precies met bosbranden in Californië?

Elk jaar zijn er bosbranden in Californië. Het is een grote staat met veel bos en veel onbewoonde gebieden. De meeste bosbranden zijn klein en vrij onschuldig, maar het kan geen kwaad alert te zijn. Houd lokale nieuwsberichten altijd in de gaten. In het geval van een bosbrand kunnen wegen tijdelijk afgesloten zijn. Mocht iets dergelijks gebeuren, neem dan contact met ons op. Dit kan gewoon via Whatsapp of telefonisch op ons noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. Bij een reis geboekt via Eager2Travel ben je altijd voor calamiteiten (natuurrampen met name) verzekerd via het calamiteitenfonds. De bijdrage hiervoor betaal je bij boeking.

Hoeveel ben ik kwijt aan brandstof?

Brandstof is in de VS aanzienlijk goedkoper. Per gallon betaal je ergens tussen de 2 en 3,5$. Een gallon is ongeveer 4 liter. De meeste Amerikaanse auto's zijn wel onzuiniger. Gemiddeld rekenen we op ongeveer 30$ per dag aan brandstof. Dat kan iets meer of minder zijn afhankelijk van de route en gekozen auto. 

Hoeveel ruimte hebben we in de huurauto?

De SUV's in de VS zijn groter dan de gemiddelde auto in Nederland. In de kofferbak passen vier normale koffers en kun je nog wat extra losse spullen kwijt. Ook over beenruimte hoef je je niet druk te maken. Doordat je zelf een auto mag uitkiezen uit een bepaalde lane kun je bekijken welke auto je het liefste gebruikt tijdens de rondreis Californië.

Vanaf welke leeftijd raden jullie deze reis aan?

Indien je deze rondreis Californië graag wilt boeken met kinderen kunnen we deze reis aanraden voor kinderen vanaf 6 jaar. Indien de kinderen gewend zijn aan langere autoritten kan het ook al vanaf een jongere leeftijd. Je kunt natuurlijk het beste zelf de inschatting maken voor je kind(eren).

Heb ik bereik in de VS?

Buiten de steden is het bereik in de VS slecht. Je bent daardoor sterk afhankelijk van de wifi in de accommodaties en restaurants. We raden aan om in de accommodatie offline kaarten te downloaden van Google Maps. Ook heeft de auto standaard een GPS.

Hoeveel ben ik kwijt aan eten/drinken?

We rekenen met een bedrag van 30 tot 40$ per persoon per dag. Met kleine kinderen ben je goedkoper uit. Veel hangt ook af van je eigen stijl. Ga je elke ochtend, middag en avond uit eten, dan ben je automatisch duurder uit. Wij raden aan om ontbijt en lunch zoveel mogelijk zelf te regelen (in een supermarkt). Ontbijt is regelmatig al inbegrepen, maar is vaak een simpel ontbijt. Voor het avondeten kun je kiezen voor relatief goedkoop bij bijvoorbeeld een Denny's of een Applebee's, maar ook uitgebreid dineren natuurlijk.