Pacific Rim National Park and Preserve

Over Pacific Rim National Park Reserve

Pacific Rim National Park Reserve ligt in de provincie Brits-Colombia en bestaat uit drie afzonderlijke regio's: Long Beach, de Broken Group Islands en de West Coast Trail. Pacific Rim National Park Reserve omvat het landschap van de Pacific Coast Mountains, dit landschap wordt gekenmerkt door ruige kusten en gematigde regenwouden. Het park staat bekend om de regenwouden, dramatische kusten en prachtige zandstranden. 

Activiteiten Pacific Rim National Park Reserve

West Coast Trail

De 75 km lange West Coast Trail is een 6- tot 8-daagse trail voor backpackers. Het is een uitdagende trail, dus het is belangrijk om mentaal, fysiek en qua uitrusting goed voorbereid te zijn. Tijdens de trail beklimmen wandelaars meer dan 100 ladders, wandelen door diepe modder en doorkruizen bergrivieren in snelstromend heupdiep water. De West Coast Trail maakt deel uit van de oude paden en peddelroutes die door de first nations gebruikt werden voor handel en reizen. De first nations zijn de inheemse volkeren in Canada die niet tot de Inuit of de Métis volkeren behoren. De West Coast Trail is elk jaar van 1 mei tot 30 september geopend. Het is ook mogelijk om de lengte van de trail in te korten door te starten bij Nitinaht Narrows op de helft van de trail.

Surfen

De stranden in het Long Beach gedeelte van het nationale park zijn een populaire bestemming voor surfers. In de winter zijn de surfomstandigheden vooral voor ervaren surfers, in de zomer zijn de surfomstandigheden gematigder. 

Zwemmen

In het Pacific Rim National Park Reserve zijn afgelegen baaien, stranden en meren aanwezig om in te zwemmen. De kustwateren van Brits-Colombia aan de Stille Oceaan zijn koud, een tip is dus om een wetsuit aan te doen. Aanraders zijn Wickaninnisch Beach en Combers Beach. Wickaninnisch Beach bevindt zich voor het Kwisitis bezoekerscentrum. Combers Beach biedt relatief rustig water en is te bereiken via een wandeling van een kwartier.

Kwisitis Visitor Centre

Bezoek het Kwisitis Visitor Centre aan de zuidkant van Wickaninnish Beach en leer meer over het Pacific Rim National Park Reserve. Het buitendek van het bezoekerscentrum is een uitstekende plek om walvissen te spotten, stormen te bekijken en om surfers in actie te zien. In het bezoekscentrum zijn verschillende tentoonstellingen te zien over de natuur, de zee en de first nations die in het gebied woonden.

Broken Group Islands

Dit gedeelte van het nationale park omvat meer dan 100 eilanden en ligt in Barkley Sound, ten zuiden van Ucluelet. Dit gedeelte van het park is alleen bereikbaar per water. Een van de meest populaire activiteiten om dit deel van het park te verkennen is via een meerdaagse kajaktocht rondom de eilandjes.

Klim naar Radar Hill

In het meest noordelijke deel van het Pacific Rim NPR ligt Radar Hill. Radar Hill is een historische radarstationlocatie, deze radar werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een heldere dag zul je vanaf Radar Hill een prachtig uitzicht hebben op de Stille Oceaan, Clayoquot Sound (baai) en Tofino Inlet met de meerdere eilanden en bergen in de verte.

Mooie hikes Pacific Rim - Long Beach

Long Beach is het meest toegankelijk gebied van de drie gebieden in Pacific Rim National Park Reserve. Hieronder zullen enkele mooie hikes in het Long Beach gebied worden toegelicht.

South Beach Trail

De 800 meter lange South Beach Trail biedt een indrukwekkend uitzicht op de hoge golven die beuken op dit kiezelstrand. Zwemmen en surfen is door de sterke stroming en hoge golven extreem gevaarlijk bij dit strand.

Rainforest Trail - A & B

Beide trails leiden je door het gematigde regenwoud, kijk omhoog om de gigantische western red cedar (reuzenlevensboom) en westelijke hemlockspar te bewonderen. Tijdens het bewandelen van dit pad zul je omgeven worden door beekjes, vogels en enorme varens. De trails zijn elk 1 km lang. 

Halfmoon Bay Trail

De 1 km lange Halfmoon Bay Trail slingert door een bos met reuzenlevensbomen en hemlocksparren en vervolgesn daalt het pad sterk naar beneden via houten trappen naar de beschutte baai Halfmoon Bay. De baai wordt Halfmoon Bay genoemd doordat het strand de vorm heeft van een halvemaan. 

Nuu-chah-nulth Trail

Deze 2.5 km lange trail (enkel) biedt je een kijkje in de Nuu-chach-nulth cultuur. Dit pad werd door de Nuuh-chah-nulth gebruikt als verbinding tussen Florencia Bay en Long Beach. Leer meer over wat Hishuk ish ts'awalk betekent en hoe deze overtuiging het leven van de Nuu-chah-nulth-at beïnvloedt. De trail leidt je over een houten wandelpad naar het strand.

Schooner Cove Trail

De 2 km lange Schooner Cove Trail daalt geleidelijk af door een bos met reuzenlevensbomen en hemlocksparren en vervolgens sitkasparren naar een strand. Op de weg naar het strand zul je een glimp opvangen van het dorp Esowista, de Tla-o-qui-aht First Nations wonen in dit dorpje. 

Accommodaties rondom Pacific Rim 

De meeste bezoekers verblijven bij een bezoek aan Pacific Rim National Park Reserve in de gemeenschappen Tofino en Ucluelet. In beide steden worden verschillende accommodaties en diensten aangeboden en zijn winkels aanwezig. In het park zelf is Green Point Campground gevestigd bij Long Beach. Verder is backcountry kamperen mogelijk op een van de zeven eilanden van Broken Group Islands. Langs de route van de West Coast trail zijn ook enkele campingplekken beschikbaar.

Pacific Rim National Park Reserve bereiken

Pacific Rim National Park Reserve ligt aan de westkust van Vancouver Island. Het park ligt op drie uur rijden langs Highway 4 vanaf de verbootterminal in Nanaimo. Vanaf Vancouver is het een uur vliegen om het park te bereiken. 

Algemene tips Pacific Rim National Park Reserve

  • Pacific Rim National Park Reserve is is het gehele jaar open, ook het Pacific Rim Visitor Center en het Kwisitis Visitor Center zijn het hele jaar geopend. De meeste faciliteiten, zoals Green Point Campground, zijn dicht tussen oktober en mei. De beste periode om het park te bezoeken is tussen eind mei en eind september. 
  • Toegang tot het park kost 10 Canadese dollars voor volwassenen en kinderen kinderen tot 17 jaar mogen gratis het park binnen. Indien je langere tijd in Canada verblijft en meerdere parken wilt bezoeken is het ook mogelijk om een Parks Canada Discovery Pass te kopen. Deze kost +/- 130 tot 140 Canadese dollars en geeft je een jaar lang toegang tot veel parken.
  • Draag gepaste schoenen voor de gladde wandelpaden en modderige, oneven grond. 
  • Neem altijd voldoende water, een kaart (te verkrijgen bij het bezoekerscentrum), snacks, beren spray, zonnebrandcreme, een zonnebril en een petje mee en draag kleding in laagjes.

Rondreizen VS

Brits-Columbia