Brits-Columbia

Brits-Columbia

Brits-Columbia is een provincie van Canada. Het ligt in het zuidwesten van Canada en heeft ruim 4 miljoen inwoners. De staat wordt veel opgenomen in routes bij rondreizen. Met name Vancouver Island trekt veel bezoekers. De laatste jaren is Brits-Columbia enorm populair geworden bij toeristen, waardoor het in de zomerperiode op sommige plekken echt druk is. 

Brits-Columbia is voor vakantiegangers een paradijs met indrukwekkende natuur, prachtige bergen en veel wildlife. Walvissafari's kun je op veel plekken langs de kust doen. 

Bezienswaardigheden Brits-Columbia (BC)

Brits-Columbia heeft veel te bieden en wordt om die reden ook veelbezocht. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn zonder twijfel de verschillende plekken in de natuur die meer dan de moeite waard zijn. We hebben een kleine selectie gemaakt. 

Tumbler Ridge Global Geopark

Het Tumble Ridge Global Geopark vind je bij het stadje Grande Prairie, hoewel het zelfs van daaruit nog een stuk rijden is. Bezoek de sporen van een T-rex in de Dinosaur Discovery Gallery in Tumbler Ridge en zie de sporen van de enige Tyrannosaurus. Er zijn slechts 15 voetafdrukken gevonden, waarvan 10 zich bevinden in Tumbler Ridge. 

Er zijn verschillende grote watervallen in het gebied en een groot aantal mogelijke wandelroutes. Hoewel het enigszins uit de route ligt ten opzichte van meer bekende parken is het een aanrader. 

Bridal Falls

De Bridal Falls zijn een prachtige set watervallen. Met name in de winter wanneer de watervallen bevriezen is het een prachtig gezicht, maar de watervallen van 60 meter hoog zijn ook in de zomer een ideale plek voor een picknick. 

Vancouver Island

Zowel de stad Vancouver als het hele eiland met onder andere Victoria en bijzondere stadjes als Tofino zijn een bezoek meer dan waard. Er woont een groot aantal beren op Vancouver Island dus de kans dat je tijdens je rit door de natuur oog in oog komt te staan met een beer is zeker aanwezig als je tussen mei en september op vakantie gaat naar Canada. Bezoek het Pacific Rim National Park, maar neem ook zeker de tijd voor een aantal van de enorme hoeveelheid prachtige korte en lange hikes op het eiland. 

Victoria

Het koloniale Victoria is een prachtig stadje dat erg Engels aanvoelt. Het is een veelbezochte plek tijdens een rondreis door west-Canada. 

Glacier National Park (Canada)

Niet hetzelfde als het nationale park dat je in het noorden van de VS kunt vinden. Je kunt Glacier National Park vinden bij Revelstoke en is een prachtig gebied met bergen, meren en bossen. Scherpe pieken en nog altijd 400 gletsjers die je in het gebied kunt vinden zorgen voor een fantastisch landschap. Er zijn zowel zwarte beren als grizzly-beren in het par. Behalve gewoon door het nationaal park rijden zijn er natuurlijk ook talloze prachtige hikes te maken. Neem dus als je de kans hebt zeker de tijd!

Things to do

Walvissen spotten

De kustlijn van Vancouver Island biedt je veel mogelijkheden om een walvis-safari te doen. Hoewel het migratieseizoen voor walvissen ervoor zorgt dat je niet het hele jaar door alle soorten kunt zien, zijn met name orka's in grote getalen aanwezig voor de kust. Een walvissafari is een must-do als je Vancouver Island bezoekt. 

Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk kajaktochten te boeken waarbij je walvissen tegen kunt komen. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt met een korte tour van enkele uren tot wildernis-ervaringen van enkele dagen. 

De Capilano hangbrug

Deze brug is gebouwd in 1889 en is volledig herbouwd in 1956. Het is 1 van de meest populaire plekken in Vancouver. Er zijn verschillende gratis shuttlebussen die vanuit de stad vertrekken naar deze plek, waar je je zeker een paar uurtjes kunt vermaken. 

Harrison Hot Springs

De hotsprings aan de oevers van Lake harisson zijn enorm populair bij inwoners van Brits Columbia en bij toeristen. Je kunt er een dag besteden, maar ook alleen de jachthaven of het Sasquatch Provincial park bezoeken. 

Bezoek Fort Langley

Dit is vooral een plek die veel door gezinnen wordt bezocht. Het zoeken naar goud en een soort openluchtmuseum brengen je terug naar de periode eind 19e eeuw. Fort Langley was een fort gebouwd voor de bonthandel en is interessant voor iedereen die meer wil weten over het leven in het vroegere Canada.

Hell's Gate Airtram

Deze airtram vind je in Hells Canyon en kom je bij een rondreis door Brittish Columbia ongetwijfeld tegen als je langs de Fraser River rijdt. 

Peak to Peak Gondola Whistler

In Whistler vind je de Peak to Peak Gondola. In 11 minuten kom je op een prachtige plek vanwaar je verschillende mooie wandelingen kunt ondernemen. Gewoon genieten van het uitzicht kan natuurlijk ook!

Alaska Highway

Deze route die door Brits-Columbia naar Alaska voert is een waar avontuur. Ruim 800 kilometer van de route vind je in Brits-Columbia. De highway verbindt Dawson Creek met Delta Junction in Alaska. Houd er rekening mee dat de faciliteiten heel beperkt zijn, dus plan je rit vooraf goed. Houd er daarnaast rekening mee dat je de huurvoorwaarden van je auto of camper even doorleest om te zien of je er mag rijden. 

Kootenay National Park

Dit Nationale Park grenst aan Banff en Yoho National Park. Je bevind je op de westflanken van de Rocky Mountains met bergen die hoger zijn dan 3000 meter. Vooral Marble Canyon en de Stanley Glacier zijn erg populair. Ook hier vind je natuurlijk weer een groot aantal hikes. 

Mt. Robson Provincial Park

De 25 kilometer lange hike door de Valley of the Thousand Falls is populair, maar het is een stevige tocht. Je kunt hier de hoogste berg van de Rocky Mountains vinden op 3954 meter hoog. Mount Robson is een indrukwekkende berg en het gebied eromheen meer dan de moeite van een bezoek waard.

Mount Robson Canada

(Grote) steden in Brittish Columbia

Vancouver

Vancouver is de grootste stad in Brits-Columbia en heeft bijna 700.000 inwoners. Door de ligging is het de laatste jaren enorm populair geworden en veelvuldig bezocht door toeristen. Dit zorgt ervoor dat wonen in Vancouver extreem duur geworden is en ook in de prijs van de hotels zul je zien dat het een populaire reisbestemming is. Er zijn meer en meer internationale vluchten die rechtstreeks naar Vancouver vliegen. 

Victoria

Victoria is met 100.000 inwoners niet eens een hele grote stad, maar voor Canadese begrippen toch echt wel een stad. Het is een populaire plek voor toeristen vanwege de gezellige straten en de unieke ligging. 

Whistler

Whistler is het outdoorhart van Brits-Columbia. Het hele stadje lijkt meer op een ski-dorp in de Franse Alpen dan op een Canadese stad en is een gezellig en goed beloopbaar stadje met zowel in de zomer als de winter heel veel outdoormogelijkheden. 

Accommodatie en verblijf

Voor een bezoek aan Brits-Columbia is vroegtijdig plannen belangrijk. Veel plekken zijn erg populair en dat merk je met name in de prijzen van accommodatie. Doordat Canada zo'n populaire reisbestemming is zijn veel hotels al een jaar voor vertrek volgeboekt of grotendeels vol. Als je niet al te kieskeurig bent of als je net iets verder uit het centrum van de steden gaat zitten ben je goedkoper uit. Brits-Columbia wordt ook veel door mensen met de camper gedaan. Daarbij is het van belang om campgrounds te reserveren. 

Rondreizen VS

Rondreis West Canada

Calgary

Glacier National Park

Jasper National Park

Whistler