Everglades National Park

Everglades informatie

Het natuurgebied van de Everglades bestaat uit een subtropisch moeraslandschap. Je kunt het vinden in het zuiden van Florida, links van Miami op de kaart. Tussen april en oktober regent het er regelmatig. Tussen november en maart is het hier juist relatief droog. Het gebied bestaat uit meerdere ecosystemen. 

De Everglades bestaan uit een prachtige combinatie van moerasgebied waar veel verschillende diersoorten voorkomen. 

Hikes in Everglades National Park

De meeste hikes in de Everglades bestaan uit korte "interpretive trails". Deze wandelingen zijn vooral bedoeld om je een kijkje te geven in het nationale park en om je meer te vertellen over het bijzondere gebied waar je bent.

De wandelingen door de Everglades zijn tussen de 200 meter en 2 kilometer lang. Ze zijn allemaal vlak en eigenlijk allemaal voorzien van een houten boardwalk waar je de route op aflegt. Op de meeste plekken kun je zoeken naar verschillende dieren. Het gebied staat bekend om de vele vogelsoorten die er leven en natuurlijk de alligators en schildpadden. 

Activiteiten in de Everglades

Airboat tour

Het Everglades National Park wordt meestal gecombineerd met een meerdaags bezoek aan Miami en een bezoek aan de Florida Keys. De weg naar de Everglades is de 9336. Hier vind je ook talloze aanbieders van Airboat rides.

De meeste aanbieders hebben zowel een korte als een wat langere variant. Het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur wat het beste bij je past. Zelf denken we dat voor de meeste mensen de korte tour voldoende is. Bij zowel een korte als lange tour zie je alligators en schildpadden en natuurlijk vele vogelsoorten. 

Het is meestal niet nodig op voorhand te reserveren. Er zijn tientallen aanbieders met tours die de hele dag door gaan. 

Kajakken en kanovaren

Er zin verschillende plekken waar je kajaks kunt huren. Het handigste is om een gegidste tour te boeken. Het kan moeilijk navigeren zijn in het moerasgebied en er zijn natuurlijk ontelbaar veel alligators in het gebied te vinden. Een gids herkent ze sneller en kent natuurlijk de weg. 

Wadlopen...soort van

Je kunt ook vanuit het Ernest F. Coe Visitor center een moerastocht maken. Er kunnen maximaal 12 mensen per keer aan meedoen en je moet minimaal 12 jaar oud zijn. Het is wel een hele leuke en leerzame manier om de Everglades beter te leren kennen. Je moet wel stevige schoenen meenemen, water en een lange broek. 

alligator everglades

Accommodaties rondom de Everglades

Vanuit Miami is het een uurtje rijden tot aan de Everglades. Als je wat goedkoper wilt verblijven kun je kijken naar accommodatie in bijvoorbeeld Kendall of Homestead. Ook in Miami kun je in de buitenwijken relatief goedkoop verblijven.

Let er wel op dat je even uitzoekt in wat voor buurt je hotel staat. Zoals elke grote stad in de Verenigde Staten heeft ook Miami gebieden die minder geschikt zijn voor toeristen. 

Onze tips voor je bezoek aan de Everglades

  • Doe zeker een airboat tour. Deze zijn niet duur en ontzettend leuk, plus natuurlijk kans op heel veel alligators en andere dieren. 
  • Voor de meeste mensen is een dagbezoek genoeg. Als je een grote interesse hebt in vogels en het bestuderen ervan is het zeker aan te raden nog een dag door te brengen in de Everglades en wellicht een aparte wildlife tour te boeken. 
  • Er is weinig schaduw in de Everglades. Smeer je dus goed in en zorg dat je iets van een petje of hoedje meeneemt
  • Bezoek zeker het visitor center en bewandel een aantal mooie interpretive trails. Zo krijg je een goed beeld van het nationale park. 

Park informatie en shuttles, visitor centra

Er zijn vijf verschillende ingangen voor de Everglades. De meeste mensen die vanuit Nederland de Everglades bezoeken komen terecht bij het Ernest F. Coe Visitor center of het Flamingo Visitor center. We raden je zeker aan even binnen te lopen. Behalve brochures kunnen de parkrangers je ook ontzettend veel tips en informatie geven.

Rondreizen VS

Florida

Miami

Orlando