--

Orlando

Orlando informatie

Orlando staat vooral bekend om de beroemde pretparken. Niet alleen Walt Disney World, maar ook Universal Studios en SeaWorld behoren tot de grootste attractieparken ter wereld. Orlando wordt dan ook jaarlijks door miljoenen Amerikanen bezocht. Ook vanuit Europa en Azië zijn de attractieparken de grote trekpleister.

Als onderdeel van een rondreis is Orlando goed te combineren met bijvoorbeeld Miami, Tampa of met New Orleans verder naar het westen. 

Informatie Orlando

Orlando is de hoofdstad van Orange County en is een grote stad in Florida. In het hele gebied wonen ruim 2 miljoen mensen. Orlando is vooral een bekende toeristische bestemming. SeaWorld, Disneyland en Universal Studio's zijn de grootste publiekstrekkers, maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen. 

Florida is een ideale winterbestemming ook. Doordat het zuidelijk ligt is het er het hele jaar door goed weer. Zelfs in januari is de gemiddelde temperatuur nog altijd 21 graden. Daarnaast valt er in de winter aanzienlijk minder regen dan midden in de zomervakantie. Dat hoeft je niet te weerhouden trouwens van een bezoek aan Orlando in de zomervakantie, hoewel het dan goed heet kan zijn. Een mooi zwembad bij je hotel raden we je dan zeker aan!

Over Orlando

  • Ruim 2 miljoen inwoners
  • Vooral bekend vanwege de attractieparken
  • Ideaal te combineren met de Everglades en Miami
  • Vlakbij het Kennedy Space Center
  • Ook in de winterperiode een topbestemming
  • Goedkoop vliegen van en naar Orlando vanwege het grote vluchtaanbod

Bezienswaardigheden Orlando

We hebben een lijstje gemaakt van de top bezienswaardigheden in Orlando. Houd er rekening mee dat de attractieparken niet goedkoop zijn. 

Disney World Orlando

Het grootste attractiepark van de VS. Behalve vier pretparken en twee waterparken zijn er daarnaast nog twee winkelgebieden die allemaal onderdeel uitmaken van Disney. Het vuurwerk elke avond trekt altijd veel publiek. Het zijn grote, professionele vuurwerkshows en elk attractiepark heeft zijn eigen versie. 

Magic Kingdom

Magic Kingdom is het oorspronkelijke park. Het richt zich op de romantiek van het verleden. De Big Thunder Mountain Railroad is een bekende attractie en Space Mountain is een klassieker in dit park. Als je in Disneyland Parijs geweest bent zul je zien dat de layout van dit park grotendeels overeen komt. 

Epcot

Epcot richt zich op de toekomst, technologie en cultuur. De bekendste attracties zijn Spaceship Earth, Frozen Ever After en the American Adventure. 

Disney's Hollywood studio's

Dit park richt zich op de vele films en series die gemaakt zijn. Zo vind je er Star Wars Galaxy Edge, verschillende shows, Toy Story Land en meer. Je kunt er onder andere de Rock 'n Roller Coaster nemen, de tower of terror. Daarnaast zijn er verschillende shows die uitgevoerd worden.

Animal Kingdom

Hier vind je onder andere het nieuwe World of Avatar, maar ook Africa, Dinoland USA en Rafiki's Planet watch. De Avatar flight of passage, de Kali River Rapids en Expedition Everest zijn de bekendste attracties.

Parkpassen en fastpasses

Indien je een parkpas koopt voor meerdere dagen en parken betaal je relatief minder. Tegenwoordig worden ook fastpasses steeds belangrijker. Hier betaal je een extra bedrag voor, waarmee je afhankelijk van wat je uitgeeft een aantal keer voorrang krijgt bij attracties. Als je een echte pretparkliefhebber bent is dit zeker het overwegen waard, omdat je de vaak urenlange wachtrijen daarmee enorm beperkt. 

Niet zoveel uitgeven en toch Disney opsnuiven?

We raden je aan om Disney Springs te bezoeken. Er zijn verschillende grote parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. Disney Springs is een levendige omgeving met veel winkels en restaurants. Heel veel is Disney-gerelateerd, waardoor het een prima bestemming is om aan het einde van de middag of na het avondeten nog een uurtje of twee rond te lopen. 

Universal Studios

Ook Universal bestaat uit verschillende onderdelen. Zo vind je Universal Studios Florida, het Island of Adventures en het waterpark Volcano Bay. Daarnaast is er de Universal City walk (gratis). Bij de Citywalk vind je onder andere een grote bioscoop, Maragaritaville, het Hard Rock Café en meer. 

Volcano Bay is het nieuwste onderdeel van het park en ideaal voor een warme zomerdag. Universal Studios richt zich met name of films en series en kent een groot aantal leuke attracties. 

Als je een keus zou moeten maken tussen Universal en Disney is het een beetje afhankelijk van je eigen voorkeuren. In het algemeen geldt dat Disney vooral ook heel leuk is voor kinderen tussen de 6 en 12. Universal is ook interessant voor mensen van boven de 12. Beide parken zijn leuk voor verschillende leeftijdsgroepen, maar gezien de kosten kunnen we ons goed voorstellen dat je een keuze wilt maken. 

SeaWorld

SeaWorld is enkele jaren terug uitgebreid in het nieuws geweest vanwege de opgevoerde shows met Orka's. Inmiddels is er veel veranderd bij SeaWorld en is de nadruk veel meer gaan liggen op educatie en het ervaren van het zeeleven. Zeker de moeite waard en aanzienlijk goedkoper dan de andere attractieparken. 

Cape Canaveral / Kennedy Space Center

Wat ons betreft een echt must is een bezoek aan Cape Canaveral, de lanceerlocatie voor raketten van zowel NASA als SpaceX (van Elon Musk) en Virgin Galactic (Richard Branson). Je krijgt een tour per bus over het terrein en komt vlak langs de plek waar rakketten in elkaar worden gezet en kunt de verschillende lanceerplatforms zien. Met een beetje geluk zie je vanuit de bus nog alligators liggen ook. 

Het Kennedy Space center is een must voor je bezoek aan Florida. Als je goed plant kun je zelfs live een lancering meemaken. Dit kun je doen via een speciaal ticket, maar je kunt ook in de wijde omgeving een mooi plekje zoeken, een raketlancering kun je niet missen. Gemiddeld wordt elke maand wel een raket gelanceerd, dus met wat vooruitplannen is de kans aanwezig dat je dit kunt meemaken. 

Airboat / Alligators zoeken

Niet ver vanuit Orlando kun je een airboat tour doen, bijvoorbeeld bij Boggy Creek Adventures. Dit is de tocht die het dichtst bij Orlando ligt. Hoewel veel mensen naar het Everglades national park gaan is het dus ook vanaf vlakbij Orlando gewoon mogelijk om op excursie te gaan. 

Activiteiten en things to do Orlando

Behalve de grote attractieparken is er in Orlando nog veel meer te beleven. Voor een goede prijs raden we je aan eens een kijkje te nemen bij bijvoorbeeld Groupon, waar je kortingsbonnen kunt vinden voor van alles en nog wat. Zo is karten altijd een succes. Je kunt dit op meerdere plekken doen in Orlando. 

Indoor Skydiven, het grote reuzenrad en een avondje Disney Springs zijn daarnaast ook echte aanraders. Universal City is in de avonden ook een gezellige plek. 

Heb je je motorrijbewijs? Dan kun je ook overwegen om een dag of twee een motor te huren en langs de kust te rijden. Een andere aanrader die door veel mensen gedaan wordt is het bezoeken van een schietbaan. De meesten hebben pakketten specifiek voor toeristen die verschillende wapens willen proberen. 

Ben je op zoek naar meer unieke ervaringen in Orlando? Neem gerust eens contact met ons op.

Outlet shoppen en Millenia Mall

Als je wilt shoppen ben je in Orlando op de goede plek. De Millenia Mall is waar je naartoe gaat voor alle grote merken en winkels. Wil je outlet shoppen, dan kun je terecht bij twee verschillende grote outlet centers. Met name in de periode rondom Black Friday kun je hier goed terecht, maar er zijn eigenlijk het hele jaar door goede deals te vinden. 

Onze tips voor Orlando

Er zijn talloze opties voor accommodatie en verblijf in Orlando. Afhankelijk van je wensen en budget kun je kiezen voor superdeluxe hotels of wat goedkoper. De Disney hotels en hotels direct bij Universal zijn relatief wat duurder, maar je komt dan wel makkelijk op de drukke plekken. 

Ons advies zou zijn om vooral te kijken naar de faciliteiten. Er zijn verschillende hotels met prachtige zwembaden en lazy rivers die zowel met kinderen als zonder kinderen een aanrader zijn. Onze persoonlijke topper zou de Doubletree by Hilton zijn vlak naast SeaWorld. Goed betaalbaar, maar met een fijn zwembad en dicht bij verschillende plekken. 

Eten en drinken Orlando

Eten en drinken kun je op ongeveer elke plek in Orlando. Hoe toeristischer de plek, hoe duurder (en vaak kwalitatief minder) het eten. Een persoonlijke aanrader zijn de restaurants van Pei Wei. Hier serveren ze Aziatisch eten voor vrijwel geen geld. Het is niet alleen vers voor je bereid, maar ook nog eens gezond en lekker. Er zijn er een aantal van in Orlando. 

Houd er rekening mee dat eten en drinken binnen de verschillende attractieparken erg duur is. Voor veel restaurants binnen de parken is reserveren daarnaast verstandig. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Groepsreis New York & Washington

Atlanta

Florida

Florida Keys

Jacksonville

Miami