--

Kauai

Kauai informatie

Kauai is het op drie na grootste eiland van Hawaii. De bijnaam voor dit eiland is "Garden Isle". Het hoogste punt van het eiland ligt op bijna 1600 meter hoogte. De National Tropical Botanical Garden vind je op dit eiland. Er is een vliegveld op het eiland (Lihue Airport). En, niet onbelangrijk: Lilo & Stitch komen uit Kauai! Ook werden delen van dit eiland gebruikt om Jurassic Park en Jurassic World te filmen, evenals een aantal scènes uit deel vier van de Pirates of the Carribean-reeks. 

Kauai informatie

  • Ook wel Garden Island genoemd
  • Eiland met veel groen en hoogteverschullen
  • Watervallen en canyons
  • Het ideale eiland voor natuurliefhebbers
  • Slechts 67.000 inwoners op het eiland
  • Hotels dien je tijdig geboekt te hebben en variëren in prijs van enkele honderden dollars per nacht tot duizenden dollars per nacht. 

Things to do op Kauai

Kauai staat bekend als Garden Island omdat het zo ontzettend groen is en veel tropisch regenwoud heeft. Het is de plek waar honderden films en series opgenomen zijn vanwege de indrukwekkende landschappen. Vergeleken bij de andere Hawaiiaanse eilanden is er relatief weinig strand, maar des te meer natuur. Je kunt het eiland niet rondrijden, maar kunt zowel linksom als rechtsom een heel eind komen. 

Voor natuurliefhebbers is Kauai een absolute aanrader. Ben je iemand die meer gaat voor de drukte, dan is het wellicht niet het beste plekje voor jou. 

Waimea Canyon

Indien je met een huurauto zelfstandig het eiland verkent ben je vanaf het vliegveld in een ruim uur op bestemming. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de weg, afhankelijk van wanneer je reist. Waimea Canyon is 1 van de meestbezochte plekken van het eiland door de indrukwekkende natuurkloof die je er kunt vinden. De weg ernaartoe is al de moeite waard, dwars door de natuur van Kauai. 

Vlucht langs de Na Pali kust en de Waimea Canyon

Natuurlijk, Hawaii is geen goedkope vakantiebestemming. Vraag en aanbod zorgen ervoor dat de prijzen een stuk hoger liggen dan op veel andere plekken. Toch raden we je een vlucht langs de imposante kust en over de Waimea Canyon zeker aan! Je voelt je heel erg "Jurassic Park" en zult onder de indruk zijn van de bijzondere natuur en steile kliffen. De totale vlucht duurt een klein uurtje. De kosten: ongeveer 130 euro per persoon. Niet extreem duur, maar als je met het hele gezin op pad bent natuurlijk wel een deuk in je vakantiebudget. 

Snorkelen en walvissen kijken

Je kunt een groot aantal verschillende tours op het water boeken, maar een combinatie van snorkelen en walvissen kijen is een aanrader. Zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen zijn vaak te zien in bepaalde periode van het jaar. De minimale leeftijd is 8 jaar, met jongere kinderen is het handiger om alleen een walvissafari te doen (ook heel leuk!)

Snorkelcruise met lunch langs de kust

Stap aan boord van een catamaran waar je onderweg je lunch krijgt, tijd hebt om te snorkelen en te zwemmen, maar het staat je ook vrij om met een cocktail aan boord alleen van het uitzicht te genieten. 

Ziplinen!

Met name voor kinderen tussen de 8 en 18 een top activiteit, maar ook voor volwassenen die grenzen willen verleggen. Aan een zipline ga je dwars door de natuur van een hogergelegen punt naar een lager punt. Snelheden lopen op tot ruim 100 kilometer per uur, dus voor je adrenaline is het zeker goed! Ziplinen doe je bij Poipu onder andere. 

Zeekajakken

Voor deze tocht moet je enigszins sportief aangelegd zijn, maar je komt om fantastische plekken met je zeekajak. Onderweg kom je wellicht dolfijnen, manta's en walvissen tegen. Daarnaast zie je grotten, prachtige natuur en kun je op verschillende plekken stoppen om te zwemmen. 

Rijd over de Road to Hana

Deze weg is de meest populaire route omdat het je langs indrukwekkende en spectaculaire natuur brengt. Het is 1 van de mooiste routes ter wereld om te rijden, mede dankzij de vele eenrichtings-bruggen die je tegenkomt en de vele watervallen die je tegenkomt. Indien je geen eigen vervoer hebt of een auto hebt gehuurd kun je kiezen voor een gegidste tour in een bus. Voor Nederlanders vaak niet de meest ideale manier van sightseeing, maar nog altijd hartstikke mooi. 

Bovenstaande lijstje is verre van compleet. Hawaii heeft enorm veel te bieden en Kauai is 1 van de eilanden die we je zeker aanraden. Vergeet niet de stranden te bezoeken, bijvoorbeeld bij Poipu (Koloa) aan de zuidkust, hoewel aan de noordzijde ook verschillende prachtige zandstranden te vinden zijn. 

Accommodatie en verblijf op Kauai

Veel van de hotels op Kauai zijn resorts in handen van grote Amerikaanse partijen. Houd rekening met overnachtsprijzen van minimaal 150 euro per nacht voor een tweepersoonskamer, maar je betaalt ook rustig 400 euro per nacht als je wat luxer wilt zitten. Als je van plan bent hotels te boeken voor een reis naar Hawaii is het raadzaam om je budget heel goed uit te stippelen voor vertrek. 

Hoe kom je er? 

De meeste mensen vliegen vanuit Nederland via Los Angeles naar Honolulu. Van daaruit vlieg je vervolgens verder naar Kauai. We raden je aan tussendoor telkens een paar dagen rust te plannen zodat je ook echt van je vakantie kunt genieten. 

Kauai als onderdeel van rondreis of huwelijksreis?

Volmondig ja! Als je rondreist op Hawaii kun je eigenlijk het eiland Kauai niet overslaan. De indrukwekkende natuur op het oudste eiland van de groep is onvergetelijk. Daarnaast kun je er ontzettend veel ondernemen. Ook voor huwelijksreizen is Kauai een uitstekende bestemming die helemaal aan te passen is aan het budget. 

Rondreizen VS

Hawaii

Honolulu

Los Angeles