Minneapolis

Minneapolis informatie

Minneapolis is ongeveer 429.600 inwoners de grootste en dichtstbevolkte stad van de staat Minnesota. De stad heeft drie bijnamen: Mill City, City of Lakes en Twin Cities samen met het naastgelegen Saint Paul. Minneapolis ligt aan beide oevers van de Mississippi rivier. De stad is rijk aan water met onder andere de Minnehaha Falls, Chain of Lakes en de Mississippi rivier. 

Bezienswaardigheden Minneapolis

Minnehaha Regional Park

Minnehaha Regional Park ligt ongeveer 10 km ten zuidoosten van centrum van Minneapolis langs de oevers van de Mississippi. Het park omvat de 16 meter hoge Minnehaha waterval en kalkstenen kliffen.

Stone Arch Bridge

De Stone Arch Bridge is een lange brug met 23 bogen gemaakt van kalksteen en graniet. De brug werd gebouwd in 1883 en speelde mee in de ontwikkeling van Minneapolis door het verkeer van mensen en goederen in en uit de stad te vergroten. Het is mogelijk om te wandelen of fietsen tussen het Mill Ruins Park aan de westzijde van de brug en het Father Hennepin Bluff Park aan de oostzijde. Een aanrader is om de brug bij zonsondergang te bezoeken voor een prachtig uitzicht op de skyline van Minneapolis. Vanaf de brug heb je ook uitzicht op de St. Anthony Falls, de enige natuurlijke waterval in de Mississippi rivier.

Fort Snelling

Fort Snelling is in het begin van de jaren 1820 opgericht, het fort werd gebouwd om de pelshandel te beschermen. Bij een bezoek aan het fort kun je meer leren over de militaire geschiedenis van voor de Amerikaanse Burgeroorlog t/m de Tweede Wereldoorlog, de U.S. Dakota War van 1862 en over het huiselijk leven en slavernij in Minnesota. De medewerkers van het fort vertellen geschiedenisverhalen uit de twee eeuwen van het fort, tonen vaardigheden die destijds nodig waren en vertonen militaire tactieken van die tijd uit. 

Chain of Lakes Regional Park

Chain of Lakes Regional Park bestaat uit vijf van de grootste meren in Minneapolis. Activiteiten die mogelijk zijn zijn onder andere kanoën, kajakken, wandelen en fietsen. De Chain of Lakes ligt op 10 minuten van het centrum van Minneapolis.

Activiteiten Minneapolis

Mill City Museum

Het Mill City Museum bevindt zich op de ruïnes de Washburn A Mill en geeft uitleg over de meelindustrie. De molen werd in 1880 gebouwd en was destijds de grootste in zijn soort. In 1991 heeft een brand de molen verwoest, het museum is gebouwd op de ruïnes. Tentoonstellingen geven uitleg over de jaren 1880 tot 1930, toen Minneapolis de wereldleider in de meelproductie was. Daarnaast biedt het museum bakdemonstraties aan.

Walker Art Center & Sculpture Garden

Het Walker Art Center is een van de beste musea voor moderne kunst in de Verenigde Staten. De Sculpture Garden grenst aan het museum en omvat een van de meest iconische bezienswaardigheden in de stad: het Spoonbdrige and Cherry sculptuur. De Sculpture Garden in Minneapolis is sinds 1992 de grootste stedelijke beeldentuin in de VS.

Mall of America

De Mall of America is het grootste overdekte winkel- en uitgaanscentrum van de VS. Het winkelcentrum bestaat uit meer dan 520 winkels, 50 restaurants en het pretpark Nickelodeon Universe. In Minnesota rekenen ze bovendien geen verkoopbelasting op schoenen en kleding.

Guthrie Theater

Het oorspronkelijke Guthrie Theater opende in 1963 met een productie van Hamlet geregisseerd door Sir Tyrone Guthrie, hij was de oprichter van het theater. Meer dan 40 jaar na de oprichting van het theater werd het nieuwe gebouw met drie podia in 2006 gebouwd langs de Mississippi rivier. Tegenwoordig worden er nog steeds verschillende producties uitgevoerd in het theater. Het is ook mogelijk om een rondleiding door het theater te volgen. 

First Avenue & 7th Street Entry

First Avenue & 7th Street Entry is ooit bekend geworden door Prince met een verschijning in de film Purple Rain. Tegenwoordig is het nog steeds een van de populairste clubs in Minneapolis, er worden optredens gegeven door grote nationale artiesten en lokale artiesten.

Toptips Minneapolis

Vliegen naar Minneapolis

Minneapolis beschikt over het vliegveld Minneapolis-Saint Paul Airport. Dit vliegveld ligt ten zuiden van Minneapolis en ten zuidenwesten van Saint Paul, de hoofdstad van de staat. Er vliegen internationale vluchten van en naar dit vliegveld, ook vanaf Schiphol is het vliegveld via een rechstreekse vlucht te bereiken. Wanneer je naar Amerika vliegt is de kans ook groot dat je een overstap dient te maken op dit vliegveld, het fungeert namelijk als hub airport voor onder andere Delta Air Lines. 

Beste reistijd

De beste periodes om Minneapolis te bezoeken zijn van mei t/m augustus en het begin van de herfst. Houd er wel rekening mee dat juni, juli en augustus de drukste maanden voor toerisme zijn in de stad. Indien je in deze periode reist dien je dus op tijd een accommodatie te reserveren. De winters zijn erg koud in de stad, de temperatuur stijgt dan nauwelijks boven het vriespunt. Daarnaast valt er tussen november en april doorgaans veel sneeuw. In de maand april komen er regelmatig sneeuwstormen voor, voordat de stad weer langzaam opwarmt.

Waar verblijven?

Downtown Minneapolis is het beste gebied om te verblijven in de stad indien je graag nabij de bezienswaardigheden en attracties wil verblijven. Andere leuke gebieden om te verblijven zijn het Warehouse District, ook wel bekend als de North Loop, en Dinkytown. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum vlakbij de bezienswaardigheden vaak een stuk prijziger is. Indien je liever wat budgetvriendelijker wil verblijven dan is het gebied Northeast een aanrader. Een andere aanrader is om dichterbij het vliegveld te verblijven of in een andere buitenwijk van Minneapolis.

Hoe lang verblijven?

Om de stad te verkennen en de hoogtepunten van Minneapolis te bezoeken is 1 overnachting voldoende qua tijd.

Eten en drinken Minneapolis

Minneapolis staat bekend om hun grote aanbod aan comfordfood, in allerlei soorten en van verschillende keukens. Je kunt eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Zo zijn er veel plekken waar je terecht kunt voor een eenvoudige maaltijd, maar er zijn ook exclusieve restaurants en alles er tussenin. 

Enkele typische gerechten in Minneapolis zijn:

  • Juicy Lucy - hamburger waarbij de burger is gevuld met kaas
  • Walleye - breedbekbaars
  • Tater Tot Hotdish - ovenschotel, in Minnesota Hotdish genoemd, met knapperige gefrituurde aardappelkoekjes (tater tots) er bovenop
  • Cheese curds - gefrituurde oude kaas hapjes

 

 

 

Rondreizen VS

Minnesota