Minnesota

Minnesota

Minnesota ligt in het noorden van de VS en grenst onder andere aan Canada, North Dakota en South Dakota, Wisconsin en Iowa. De hoofdstad is Saint Paul, maar Minneapolis en Saint Paul samen worden ook wel de Twin Cities genoemd. Ze liggen aan weerszijden van de Mississippi tegen elkaar aan. 

Het kan in de winter erg koud worden in Minnesota (laagst gemeten temperatuur is -51) terwijl de zomers juist erg heet kunnen worden (46 graden). Er wonen ongeveer 5 miljoen mensen in Minnesota. 

Minnesota informatie

  • 5 miljoen inwoners
  • Veel bossen en meren
  • Er is meer dan 100.000 kilometer aan rivieren en stroompjes in Minnesota
  • Er worden meer kalkoenen gefokt dan er mensen in Californië wonen
  • 1 op de 6 mensen heeft een boot
  • The Mall of America is groot genoeg om 32 boeing 747's in te stallen

Bezienswaardigheden Minnesota

Brainerd

Een echte outdoorplaats met veel water. Geniet van de grote dennebossen en de mooie meren. Een goede uitvalsbasis om te hiken of te varen. 

North Shore State Parks

Er zijn 8 state parks rondom Lake Superior die allemaal de moeite waard zijn. De meesten bestaan uit een combinatie van bossen en meren met veel mogelijkheden om je terug te trekken in de natuur. Bezoek de watervallen bij Split Rock River, Cross River of Tettegouche State Park. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Split Rock Lighthouse.

Split Rock Lighthouse

Grand Marais

Dit kleine stadje met slechts 2000 inwoners is gelegen aan Lake Superior en kent veel lokale artiesten die door het landschap geïnspireerd zijn. Er zijn verschillende art galleries. 

Theaters van Minneapolis

Na New York heeft Minneapolis het grootste aantal theaterstoelen per hoofd van de bevolking. Er zijn zowel lokale producties als grotere producties te vinden. Check voor je bezoek aan Minneapolis welke voorstellingen en concerten er gegeven worden en zoek iets dat bij je past uit. 

River Valley Scenic Byway

Scenic Byways zijn wat ons betreft 1 van de beste manieren om de Verenigde Staten te ontdekken. Je komt vaak op bijzonder mooie plekken uit en met relatief weinig toeristen. De route is bijna 400 kilometer lang en brengt je langs veel natuur en mooie kleine stadjes. 

Adelaars bij Wabasha

Gelegen aan de Mississippi vind je hier een grote populatie adelaars die hier overwinteren. Bezoek het National Eagle Center en volg een voederessie. 

Mall of America

Het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten met meer dan 500 restaurants, een vlindertuin en een indoor amusementspark is dit een perfecte daguitstap. Natuurlijk vind je er alle bekende en minder bekende winkels. 

Northfield in september

Bezoek Northfield tijdens de viering van de Defeat of Jesse James dagen. Jesse James is een naam uit het wilde westen. Bij het beroven van de plaatselijke bank in Northfield kwam een groot gedeelte van zijn volgers om het leven. Alleen Jesse en zijn broer wisten te ontkomen. Elk jaar wordt de bankoverval nagespeeld en verandert het stadje in een oude wild west stad.

Forestville - Mystery Cave State Park

Je kunt hier 1 van de mooiste grotten vinden in de wijde omgeving. Uiteraard kun je er rondleidingen krijgen. 

State Capitol

Natuurlijk heeft ook Minnesota een eigen State Caitol. Je kunt zelf een rondleiding volgen op je mobiel. Het State Capitol vind je in Saint Paul. 

Steden Minnesota

De Twin Cities Minneapolis en Saint Paul liggen tegen elkaar aan, gescheiden door de Mississippi en zijn gelijk ook het economische centrum van de staat. Behalve deze twee steden heeft alleen Rochester meer dan 100.000 inwoners, hoewel er in Minnesota veel steden te vinden zijn met rond de 50.000 inwoners. In de steden vind je alle belangrijke musea en theaters. 

Activiteiten Minnesota

Boundary Waters Canoe Area 

Je kunt zowel gegidste tours als eigen tours doen. Als bezoeker is een gegidste tour aan te raden omdat het gebied groot en uitgestrket is. Onderweg kun je zowel elanden als herten als beren tegenkomen. Ook de Bald Eagle komt hier voor. Houid er rekening mee dat een groot gedeelte van dit gebied niet bereikbaar is met de auto, dus plan goed vooruit. 

Nickolodeon Universe

Dit attractiepark vind je in de Mall of America. Het is gericht op kleinere kinderen en een leuke onderbreking van je dagje shoppen. Je kunt een dagpas kopen of betalen per attractie.

State Parks

State Parks zijn onze aanrader in elke staat. Vaak zijn de State Parks ontzettend mooi en kun je er perfect wandelen, kanoën of vissen. Met name in een staat met veel bossen en meren zoals Minnesota is het bezoeken van de verschillende State Parks aan te raden. 

Waterparken

Er zijn een aantal waterparken in Minnesota. Cascade Bay Water Park is er 1 van. Reis je met kinderen? Dan is een overnachting in de Great Wolf Lodge ook een goede optie, met een gigantisch waterpark binnen. 

Als onderdeel van je rondreis?

Minnesota heeft verrassend veel te bieden. Zowel qua steden als qua natuur kun je hier je hart ophalen. Hoewel Minnesota niet direct als eerste staat bezocht zal worden is een rondreis langs de grote meren aan zowel de Canadese als de Amerikaanse kant een uitstekende optie voor mensen die vaker in de VS zijn geweest. 

Rondreizen VS

Chicago

Michigan

North Dakota

South Dakota