Theodore Roosevelt National Park

Over Theodore Roosevelt NP

Het Theodore Roosevelt National Park gelegen in het zuidwesten van North Dakota omvat drie gescheiden gebieden van badlands. Badlands zijn gebieden met geologische formaties gevormd door erosie zoals canyons, ravijnen en hoodoos. De drie gebieden zijn de North Unit, de South Unit en de Elkhorn Ranch Unit. Het nationale park werd opgericht ter ere van de invloed dat het landschap had op de voormalige president Theodore Roosevelt. Theodore Roosevelt jaagde in dit gebied op bizons. In de jaren daarna investeerde hij in en ontwikkelde hij verschillende veeboerderijen in de hele regio. 

Hikes Theodore Roosevelt NP

Wind Canyon Trail

De 0,6 km lange Wind Canyon Trail leidt je langs een door de wind uitgehouwen kloof terwijl je een klim maakt naar het beste uitzicht op de Little Missouri River. Bij zonsondergang heb je ook prachtige uitzichten vanaf deze trail.

Painted Canyon Nature Trail

De 1,4 km lange Painted Canyon Nature Trail leidt je naar het hart van de Painted Canyon. Bekijk de lagen en de kleuren van de canyon van dichtbij. Om bij de canyon te komen dien je iets af te dalen en op de terugweg te klimmen.

Petrified Forest Loop

De 16,6 km lange Petrified Forest Loop neemt je mee door de oude versteende bossen en de wildernis van de badlands. De trail combineert de North en South Petrified Forest Trails en de Maah Daah Hey Trail. Vanaf de trail zul je ook prachtig uitzicht op de canyon hebben en je hebt de kans op bizons te spotten. Indien 16,6 km te lang voor je is, kun je ervoor kiezen om halverwege de trail terug te keren. 

Buck Hill Trail

De korte, maar steile Buck Hill Trail leidt je over een 300 meter lang pad naar het hoogste punt in het nationale park. Het uitzicht vanaf de top is prachtig, je hebt vanaf hier 360 graden uitzicht over de badlands en de wilde paarden en bizons. 

Buckhorn Trail

Hike over de 18,3 km lange Buckhorn Trail door de leefgebieden van de prairiehond, diepe canyons en open prairies. Bewonder onderweg de diversiteit in planten en dieren of spot wildsporen van bizons en herten. Voor een kortere trail kun je ook alleen de 2,4 km lange Prairie Dog Town Trail volgen om de prairiehonden te bekijken. 

Caprock Coulee Trail

De 6,9 km lange Caprock Coulee Trail volgt de eerste 1,2 km de Caprock Coulee Nature Trail, daarna wordt het pad zwaarder nadat het naar de top van de butte klimt. Een butte is een heuvel met steile wanden en een vrijwel vlakke top. Vaanf de top heb je een spectaculair uitzicht.

Bezienswaardigheden Theodore Roosevelt NP

Elkhorn Ranch

De Elkhorn Ranch ligt in het parkgebied Elkhorn Ranch Unit. De Elkhorn Ranch heeft Theodore Roosevelt in 1884 uitgekozen als "thuisranch" na de dood van zijn vrouw en moeder op dezelfde dag. Een gemaaid pad van 1,1 km leidt naar de parkeerplaats van de Elkhorn Ranch, de ranch ligt in een afgelegen gebied in het park. Tegenwoordig zijn alleen de funderingsstenen van de ranch over. Bij de Elkhorn Ranch kun je exposities bekijken die passages bevatten die door Theodore Roosevelt geschreven zijn over zijn ervaring op deze ranch.

Maltese Cross Cabin

De Maltese Cross Cabin werd in 1883 gebouwd door Theodore Roosevelt in de Dokota Badlands en bevindt zich nu bij de ingang van het nationale park achter het South Unit Visitor Centre. De hut wred meerdere keren verplaatst en werd bijvoorbeeld aangekocht voor de Wereldtentoonstelling in St. Louis, Missouri. De hut werd in 1959 weer overgeplaatst naar het nationale park. De hut werd gebouwd van ponderosa-dennenhout en bestond uit drie aparte kamers, op de zolder werd een slaapplek gecreëerd voor de hulpen op de ranch. In de hut zijn enkele replica's van de eigendommen van de voormalige president te zien en ander antiek dat geen eigendom van hem was.

Petrified Forest

Het Petrified Forest ligt in de South Unit van het nationale park en omvat oude versteende bossen en prairies. Je kunt verschillende trails volgen door het Petrified Forest.

Painted Canyon

De Painted Canyon ligt in de South Unit van Theodore Roosevelt NP. Bewonder de kleurrijke contouren van de Painted Canyon vanaf het uitkijkpunt bij het Painted Canyon Visitor Center of volg een trail naar het hart van de Painted Canyon. In dit deel van het park komen vaak ook bizons voor.

Activiteiten Theodore Roosevelt NP

Scenic Drive North Unit

Rijdt over de Scenic Drive in North Unit en verken dit deel van het nationale park. De weg begint bij het Nort Unit Visitor Center en is in totaal 45 km lang. De weg loopt eerst door de badlands langs onder andere Caprock Coulee, waarna de weg halverwege vanuit de canyon stijgt naar het prachtige uitkijkpunt River Bend Overlook. Vanaf daar loopt de weg verder via andere uitkijkpunten naar het uitkijkpunt Oxbow Overlook aan het einde van de weg. De Scenic Drive in North Unit is vrijwel geheel geasfalteerd, een deel bestaat uit grind.

Scenic Loop Drive South Unit

De 58 km lange Scenic Drive in South Unit leiden je door de badlands en de prachtige landschappen. De weg start bij het Medora Visitor Center. Onderweg zijn er meerdere uitkijkpunten en trails aanwezig. Zo kom je onder andere langs Medora Overlook, een Prairie Dog Town, Scoria Overlook Point en de North Dakota Badlands Overlook.

Dieren spotten

In Theodore Roosevelt NP heb je een grote kans om bizons en wilde paarden te spotten. Daarnaast komen er ook andere dieren voor zoals dikhoornschapen, wapiti's (hertachtigen), muildierherten en poema's. Bij het rijden over de Scenic Loop Drive in South Unit heb je een zeer grote kans om bizons te spotten. 

Fietsen

In Theodore Roosevelt NP is het alleen toegestaan om te fietsen over de wegen. Fietsen zijn niet toegestaan op de trails. Fietsers delen dezelfde weg als de auto's, pas dus goed op onderweg.

Kajakken

Kajakken over de Little Missouri River is een ideale manier om het nationale park te verkennen. Het duurt ongeveer vijf dagen om over de rivier tussen Medora en Long X Bridge te kanoën. Mei en juni zijn doorgaans de beste maanden om het nationale park vanaf het water te verkennen. 

Accommodatie Theodore Roosevelt NP

Er bevinden zich geen hotels in het nationale park. In South Unit bevindt zich wel de Cottonwood Campground en in North Unit de Juniper Campground. Nabij het nationale park zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in Medora, Belfield, Beach, Dickinson en Watford City.

Eten en drinken Theodore Roosevelt NP

In het nationale park zijn geen voorzieningen om eten en drinken te kopen. Bij een bezoek aan Theodore Roosevelt NP is het dus van belang om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen. Faciliteiten voor eten en drinken zijn wel aanwezig in de plaatsen Watford City, Medora, Belfield, Beach en Dickison nabij de parkgrenzen.

Rondreizen VS

North Dakota