Rondreis Noordwest USA

Rondreis Noordwest USA

 • Noord-Amerika specialist
 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Een rondreis langs bijzondere, niet altijd voor de hand liggende plekken door het midden en noordwesten van de Verenigde Staten. Bezoek indrukwekkende monumenten als de Devils Tower en Mount Rushmore, maar ook bekende Nationale Parken als Yellowstone National Park, de Grand Tetons en Glacier National Park.

Deze rondreis brengt je dwars door indrukwekkende natuur en naar het ruige noorden van de VS. Zoals bij elke rondreis in de VS leg je aardig wat afstand af tijdens je roadtrip, maar je zult merken dat het rondreizen met een SUV door de VS een heel andere rijbeleving geeft. Daarnaast variëren we voldoende met de reistijd per dag.

Je rondreis start en eindigt in Denver, de hoofdstad van Colorado. Je bezoekt Rocky Mountain National Park, Mount Rushmore, de Black Hills in South Dakota en natuurlijk het altijd indrukwekkende Yellowstone National Park. Vergeet ook het bijzonder mooie Glacier National Park en het Grand Teton National Park niet. 

Dit is een ideale rondreis als je de mega touristische plekken van de Verenigde Staten wil vermijden, maar juist graag meer wil ontdekken van de prachtige natuur, de nationale parken en plekken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Als je al een keer eerder in de Verenigde Staten bent geweest zal je tijdens deze rondreis ontdekken hoe de Verenigde Staten er ook uit zien in juist de dunbevolkte gebieden. Deze rondreis is het beste te doen tussen mei en oktober, waarbij met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober door het vallen van de bladeren en het verkleuren van het landschap extra indrukwekkend zijn. 

Interesse in deze mooie rondreis? Vraag dan eenvoudig een prijsvoorstel aan. Binnen 48 uur zal je deze van ons ontvangen. Het prijsvoorstel is inclusief overnachtingen, de retourvlucht en de huurauto. Via je persoonlijke reisaccount kun je naar wens activiteiten en excursies toevoegen. Je ontvangt daarnaast na het boeken een roadbook met tips voor onderweg. Ook bij individuele rondreizen heb je overigens de voordelen van een pakketreis, zoals dekking van de SGR en hulp en bijstand.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 001,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Mount Rushmore 
 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Bezoek de Rocky Mountains
 • Devil's tower

Dag 1 - Amsterdam - Denver

Vandaag neem je het vliegtuig naar de Verenigde Staten. We vliegen naar Denver (meestal met een overstap). De vluchtduur ligt tussen de 11 en 14 uur gemiddeld, afhankelijk van de vluchtroute en de eventuele overstap. Hier aangekomen kun je gelijk de huurauto ophalen waarmee je de rondreis gaat maken. Houd er rekening mee dat dit soms even kan duren. Nadat je bij de balie bent geweest mag je zelf een auto kiezen uit een lane en vervolgens naar het hotel rijden.

We raden je zeker aan om in het vliegtuig voldoende te slapen en om bij aankomst wat te gaan eten om een eventuele jetleg te beperken. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je vandaag nog even de tijd om de stad Denver te verkennen. Probeer daarna zo snel mogelijk je aan te passen naar de lokale tijden. 

Van Eager2Travel ontvang je alvorens je reis een handig roadbook met tips voor onderweg. We raden je zeker aan deze goed door te nemen en eventueel aan te vullen met eigen bevindingen alvorens de reis. Zodoende weet je dat je alles uit deze mooie individuele rondreis Natuur VS gaat halen! Uiteraard staat hier ook een duidelijke uitleg in over het ophalen en inleveren van de huurauto.

Overnachting: in Denver, Colorado

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

De individuele rondreis Natuur VS kan vandaag na een goede nacht slaap direct van start gaan. We rijden vandaag naar Rocky Mountains National Park, een van de meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. 

Je maakt door het bezoek aan dit park direct kennis met de fijne wildernis van the States. In dit park kun je fantastische meren en uitzichtpunten vinden. Ook zijn er veel outdoormogelijkheden in het park. Door een zuidelijke route te nemen door het park, de Trail Ridge Road via Grand Lake, bezoek je de mooiste plekken en pak je direct de mooiste uitzichten mee. Deze weg is 77 kilometer lang en brengt je naar een bijzondere hoogte van 3600 meter. 

Doordat je onderweg voldoende parkeerhaventjes tegenkomt heb je voldoende mogelijkheden om mooie foto's te maken, een stukje te wandelen of om even te pauzeren. Indien je vroeg vertrekt (door de jetlag ben je waarschijnlijk toch vroeg wakker) heb je de kans om wilde dieren te spotten. Ook hierover staan tips in je roadbook.

Overnachting: in Estes Park, Colorado
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops 

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

Nadat we gisteren al een heel mooi stuk natuur hebben ontdekt heb je de ochtend de tijd om iets te ondernemen alvorens je weer op pad gaat. Als je de behoefte hebt om even goed bij te slapen is dat mogelijk. Ook kun je in de omgeving van Estes Park een mooie hiketocht of een outdooractiviteit ondernemen. Voorbeelden van activiteiten zijn raften en paardrijden. 

Na de vrije ochtend is het weer tijd om iets nieuws te ontdekken. Je vertrekt naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Het leuke aan deze stad is dat het een van de dunbevolktste steden is van de Verenigde Staten (+/- 64.000 inwoners). Je krijgt hier dus wel een stadsgevoel, maar ook niet het gevoel dat je moet ontsnappen uit de drukte. 

Tips zijn Downtown Cheyenne met haar leuke wild west themawinkels, de Terry Bison Ranch, het Cheyenne Frontier Days Old West Museum of het Wyoming State Capitol. Ook de Union Pacific Depot kan interessant zijn, aangezien hier in 1867 een tentenkamp is opgezet voor mensen die aan de Union Pacific Railroad werkten. Indien je eind juli Cheyenne bezoekt raden we aan om even te kijken of dan de Cheyenne Frontier Days plaatsvinden, de grootste openluchtrodeo ter wereld.

Overnachting: in Cheyenne, Wyoming
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten zonder stops 

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

Vandaag staat een van de hoogtepunten van deze mooie individuele rondreis natuur VS op het programma, namelijk een bezoek aan het bekende Mount Rushmore in de staat South Dakota. Om dit en de nabijgelegen mooie plekken te kunnen bezoeken hebben we vandaag een langere rijdag op het programma. De uitgehakte portretten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn maar liefst 18 meter hoog. 

Na het bezoek aan Mount Rushmore kun je doorrijden naar het Crazy Horse Monument. Dit beeld, dat nog steeds wordt uitgehouwen, kun je vinden in de Black Hills. Als het beeld af is, zal deze 195 meter lang zijn en 172 meter hoog. Vervolgens kom je langs Custer State Park. Dit is het grootste staatspark van South Dakota. Je kunt hier heerlijk over een kronkelige weg door de natuur rijden. Om de reistijd te beperken overnacht je vandaag in de omgeving van Mount Rushmore.

Overnachting: dichtbij Mount Rushmore, South Dakota
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's Tower

Nadat je gisteren een lange rij-dag achter de rug hebt, hebben we voor vandaag de reistijd beperkt en een vrije ochtend gepland. Je hebt de tijd om even uit te rusten maar kunt de tijd ook gebruiken voor het ontdekken van het een en ander. We kunnen je zeker aanraden om een mooie hike te ondernemen in de omgeving. Ook een leuke suggestie is het rijden over the Needles Highway, waarbij je de Needles Eye Tunnel en de Needles Highway Scenic Overlook zal tegenkomen.

In de middag bezoeken we het eerste nationale monument van de Verenigde Staten, the Devil's Tower. Het bijzondere aan deze rotsformatie is dat deze boven het platte landschap uitsteekt, waardoor er nog steeds verschillende theorieën te ronde gaan over het ontstaan hiervan. Onderweg rijden we door het Black Hills National Forest, opnieuw een prachtig stuk natuur om doorheen te rijden. Goudzoekers en de oorspronkelijke bewoners van Amerika hebben hier gescheidenis geschreven.

Leuke aanraders onderweg zijn het plaatsje Deadwood (fijne wilde westen sferen), Spearfish Canyon, het South Dakota Air & Space Museum en Bear Country (safaripark). Deze dag is ook ontzettend leuk voor kinderen door de rijke geschiedenis.

Overnachting: in de buurt van the Devil's Tower, Wyoming
Reistijd: +/- 2 uur en 15 minuten zonder stops 

Dag 6 - Devil's Tower - Billings

Vandaag een medium lange reisdag, maar opnieuw gaat het rijden het zeker waard zijn. We raden aan vandaag tijdig te vertrekken om voldoende stops te kunnen maken. De eerste stop is Little Bighorn Battlefield. Hier heeft vroeger een belangrijke slag plaatsgevonden tussen het leger van de Verenigde Staten en de diverse stammen. Bezoek vooral ook het bijzondere Little Bighorn Monument.

Daarna rijden we door naar Billings, waar we vannacht ook zullen overnachten. Oorspronkelijk was dit tot 1980 een mijnstadje. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste stad van de staat Montana. Door het aantal inwoners te weten, 109.550, kun je je bedenken dat de staat niet erg dichtbevolkt is. Je kunt in Billings prima lekker relaxen, maar ook voldoende restaurantjes vinden of een van de verschillende musea bezoeken. Plekken die we kunnen aanraden om te bezoeken zijn het Billings Depot (een knus treindepot) en de bijbehorende distilleerderij, het Western Heritage Center en het Yellowstone Art Museum.

Overnachting: in Billings, Montana
Reistijd: 4,5 uur zonder stops 

Dag 7 - Billings - Glacier NP

We reizen vandaag af naar East Glacier National Park, zodat we morgen de hele dag kunnen besteden in het prachtige Glacier National Park. We dienen daarvoor vandaag een wat langer stuk te reizen, en, heel eerlijk, ook een wat 'saaier' stuk dan je gewend bent van de eerste dagen. We reizen door een dunbevolkt gebied en zien het 'rural America'. Hier zijn rodeo's en echte cowboys geen uitzonderingen.

We overnachten vanavond dichtbij de Oostenlijke ingang van Glacier National Park, zodat je morgen echt alle tijd hebt om dit prachtige stuk natuur te ontdekken.

We raden je aan iedere ochtend tijdens de Natuur VS individuele rondreis even een bezoek te brengen aan een supermarkt. Het is altijd fijn om wat broodjes, voldoende water en wat snacks bij je te hebben, zeker tijdens langere rijdagen. Onderweg kom je niet altijd wat tegen om nog wat te kopen.

Overnachting: in de buurt van East Entrance Glacier NP, Montana
Reistijd: +/0 5 uur en 45 minuten zonder stops 

Dag 8 - Glacier National Park

Dat we gisteren een stuk hebben afgelegd zorgt ervoor dat je vandaag de hele dag de tijd hebt om Glacier National Park te ontdekken. Dit wordt door onze reizigers absoluut als een van de hoogtepunten beschouwd van deze individuele rondreis Natuur VS. Door van oost naar west over de Going to the Sun Road te rijden, maak je vandaag absoluut een spectaculaire rit mee met wel hele bijzondere uitzichten. We bereiken hoogtes van maar liefst 2000 meter.

Stops die we aanraden is de Rising Sun Picnic Area bij Saint Mary Lake, Jackson Glacier Overlook, Lake McDonald en het Apgar Amfitheater bij Lake McDonald. Daarnaast kom je onderweg ook diverse andere mogelijkheden tegen om te stoppen.

Let op: de Going to the Sun Road is slechts enkele maanden per jaar geopend vanwege de grote hoogte en de enorme hoeveelheid sneeuw die hier valt (lees: 24 meter sneeuw op de Logan Pass). Infomeer daarom gerust even bij ons of het naar inschatting mogelijk is om deze route te rijden tijdens de maand dat je de Verenigde Staten wil bezoeken. Helaas kunnen we dit nooit garanderen. Indien de Going to the Sun Road gesloten is, is er een heel mooi alternatief beschikbaar. 

Overnachting: in Kalispell of Whitefish, Montana
Reistijd: +/- 3 uur zonder stops (Going to the Sun Road) 

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

We laten Glacier National Park achter ons en reizen door naar Bozeman in Montana. Opnieuw een langere rij-dag, maar morgen hoeven we slechts een uurtje te reizen. Je zult zien dat het rijden door the States absoluut geen straf is. We reizen dwars door Flathead National Forest en langs Flathead Lake. Als je in de ochtend wat lekkers haalt bij een supermarkt kun je hier in de mooie natuur lekker picknicken. Ook is het mogelijk om via Missoula te rijden om de grote Walmart supermarkt te bezoeken.

Bozeman is een klein stadje waar veel studenten leven, die studeren aan de Montana State University. Het centrum is klein maar levendig. Je kunt je in Bozeman Downtown in de avond goed vermaken in een van de vele pubs. Ook zijn er leuke boetiekjes te vinden als je even wil winkelen en staat Bozeman bekend om de vele brouwerijen. Aanraders als je tijdig aankomt zijn ook het Museum of the Rockies (in Bozeman) en de Bozeman Hot Springs (13 kilometer rijden). 

Overnachting: in Bozeman, Montana
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

Na een aantal wat intensievere rij-dagen hoef je vandaag maar een uurtje te rijden. We reizen van Bozeman naar Big Sky, het outdoor center van de staat Montana. Indien je fan bent van outdoor sporten kunnen we het aanraden om te gaan ziplinen, raften, mountainbiken of paardrijden. 

Altijd al een keer een shooting range willen bezoeken? Dan kun je doorrijden naar West Yellowstone en bij "Big Gun Fun" leren schieten. De instructeur geeft je uitleg over het schieten en daarna kun je aan de gang. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten.

Natuurlijk kun je vandaag ook gebruiken om even bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen voordat je morgen een bezoek brengt aan het prachtige Yellowstone National Park.

Overnachting: in Big Sky, Montana
Reistijd: +/- 1 uur 

Dag 11 - Yellowstone National Park

Vandaag bezoek je het fantastische Yellowstone National Park, een onzettend groot park waar ontzettend veel te zien valt. Daarom hebben we hier twee dagen voor ingepland. Jaarlijks wordt dit park bezocht door miljoenen mensen. Gelukkig kun je je met de huurauto gemakkelijk verplaatsen. In dit park zijn meer dan 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers te vinden. Bezoek vooral Old Faithfull, de bekendste geiser in het park die gemiddeld elke 92 minuten water 45 meter omhoog spuit.

Andere plekken die je ook zeker niet kan missen zijn de Grand Prismatic Spring met haar vele kleuren, de Upper Geyser Basin, de Moring Glory Pool, de Lamar Vallei (bizons en wellicht ook andere dieren spotten), Artist Point met uitzicht over de canyon en de Mammoth Hot Springs. Aangezien er ruim 1400 kilometer aan trails is aangelegd in het park, kun je hier goed wandelen door het park heen. Ook zijn er activiteiten mogelijk zoals kajakken, raften en diverse wildlife tours.

Overnachting: Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho
Reistijd: afhankelijk van planning in het park 

Dag 12 - Yellowstone National Park

Ook deze dag heb je nog de hele dag de tijd om Yellowstone National Park te ontdekken. Je zult zien dat je ook deze dag echt nodig gaat hebben om het park verder te ontdekken. 

Een leuke tip is om na gisteren de highlights van het park te hebben gezien, een mooie hike te maken. Belangrijk is wel dat je op de paden blijft, daarvanaf gaan is geen pretje met geisers, dunne bodems en andere geothermische plekken. Voorbeelden van mooie hikes zijn de Storm Point trail loop, de Trout Lake trail, de Elephant Back Mountain trail en de Lone Star Geiser trail. Je hebt keus uit voldoende korte, maar ook langere hikes.

Ook een wildlife tour die we op de vorige dag hebben aanbevolen is zeker een leuke optie. Natuurlijk kun je ook zelf op pad gaan en proberen het een en ander te spotten. Onze reizigers hebben vooral elanden en herten gezien, maar soms ook beren. We verblijven deze dagen in een plaatsje in de buurt van Yellowstone National Park. In Yellowstone NP zelf zijn maar weinig accommodaties en deze zijn naast erg prijzig, ook nog eens ontzettend populair. 

Overnachting: Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho
Reistijd: afhankelijk van planning in het park 

Dag 13 - Yellowstone NP - Grand Teton National Park

Dichtbij Yellowstone National Park kun je Grand Teton National Park vinden. Dit park wordt een stuk minder bezocht dan Yellowstone NP, maar mag ook zeker niet onbreken tijdens deze rondreis.  Onderweg ernaartoe steken markante bergtoppen van de Tetons boven het landschap uit. Onderweg is het leuk om goed te kijken naar de valleien. Hier grazen namelijk bizons, wapiti's en worden ook vaak coyotes gespot. Als je geluk hebt zie je zelfs elanden, beren, herten, otters of bevers.

De hoogste top in Grand Teton National Park is van de Grand Teton berg, met een hoogte van 4200 meter. In het park kun je zo'n 320 kilometer aan wandelpaden vinden, deels ook langs de snake river die door de vallei stroomt. Ook zijn er opnieuw leuke activiteiten mogelijk zoals paardrijden, mild raften, wildlife tours, moutainbiken, fly-fishing en zelfs paragliden. We raden je zeker aan te voet of met een mountainbike de plekken te bezoeken waar je met de auto niet kan komen.

Als je zin hebt in een bezoek aan een stadje raden we je Jackson Hole aan, vanuit waar ook de activiteiten worden georganiseerd. Indien je tussen 4 juni en 31 augustus in Cody bent, dan is ook de Cody Night Rodeo inbegrepen bij de totaalsom (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Overnachting: in Cody, Wyoming (oostzijde nationale park)
Reistijd: +/- 4 uur en 50 minuten zonder stops 

Dag 14 - Cody - Casper

Na gisteren een mooie dag beleefd te hebben is het weer tijd om door te reizen. We laten Cody achter ons en reizen naar Casper. Als je ooit gehoord hebt van de Oregon Trail, dan is dit een interessante plek om te bezoeken. De Oregon Trail was tijdens de gold rush periode een handels- en migratieroute voor mensen die op zoek waren naar een beter leven. Deze route loopt van Missouri tot aan Oregon. Casper was een belangrijke tussenstop.

Casper is een stad met ongeveer 52.000 inwoners. Je kunt in de omgeving hele mooie wandelingen maken bij Casper Mountain of omhoog rijden voor een mooi uitzicht. In Cody zelf is het een aanrader om de Backwards Wodka Distilling Company te bezoeken. Daarnaast kun je bij het nabijgelegen Alcavo Lake zwemmen of waterskiën. In Downtown Casper kun je leuke souvenirs scoren maar ook goed shoppen. Of bezoek de Garden Creek waterval in Rotary Park met haar bijzonder heldere water. Je kunt deze dag dus zo relaxt of actief maken als je zelf wenst.

Overnachting: in Casper, Wyoming
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops

Dag 15 - Casper - Denver

De laatste dag van de individuele rondreis Natuur VS is alweer aangebroken. Vandaag rijden we vanuit Casper weer terug naar Denver. Bij de luchthaven kun je de huurauto weer inleveren. Dit is zeer eenvoudig. Je kunt de auto parkeren in een lane en vervolgens wordt deze snel gecontroleerd en kun je daarna gaan inchecken. Uiteraard volgt hier een uitleg over in je roadbook. Door het tijdsverschil zal je morgen weer aankomen in Nederland.

Let op: Indien de vlucht vroeg vertrekt kan het zijn dat je op de dag hiervoor al een stuk langer moet doorreizen naar Denver, zodat je zonder haast de vlucht kunt halen. Dan kun je wel de reis mooi afsluiten in de stad Denver.

Reistijd: +/-4 uur zonder stops

Dag 16 - Thuis

Door het tijdsverschil zal je vandaag landen op Schiphol Airport. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Het voordeel van een individuele rondreis is dat wij alles al voor je hebben uitgestippeld. Je hoeft enkel nog excursies en activiteiten toe te voegen indien gewenst (gemakkelijk via je reisaccount).
 • Reis je met kinderen? Zorg dan voor voldoende vermaak en snacks voor onderweg. Per dag verschilt het of we een langere of een kortere rij-dag hebben.
 • Lees ook de andere tabjes goed door. Hier kun je onder andere reisinformatie vinden en informatie over de bestemming.
 • Bij de autohuur is er altijd sprake van een gratis extra bestuurder. Houd er rekening mee dat als je onder de 25 bent, je een under age fee dient te betalen.

d

d

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

d

d