Rondreis Noordwest USA

Rondreis Noordwest USA

 • Rondreizen Amerika en Canada
 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Een rondreis langs bijzondere, niet altijd voor de hand liggende plekken door het midden en noordwesten van de Verenigde Staten. Bezoek indrukwekkende monumenten als de Devils Tower en Mount Rushmore, maar ook bekende Nationale Parken als Yellowstone National Park, de Grand Tetons en Glacier National Park.

Deze rondreis brengt je dwars door indrukwekkende natuur en naar het ruige noorden van de VS. Zoals bij elke rondreis in de VS leg je aardig wat afstand af tijdens je road trip, maar je zult merken dat het rondreizen met een SUV door de VS een heel andere rijbeleving geeft. Daarnaast variëren we voldoende met de reistijd per dag.

Je rondreis start en eindigt in Denver, de hoofdstad van Colorado. Je bezoekt Rocky Mountain National Park, Mount Rushmore, de Black Hills in South Dakota en natuurlijk het altijd indrukwekkende Yellowstone National Park. Vergeet ook het bijzonder mooie Glacier National Park en het Grand Teton National Park niet. 

Dit is een ideale rondreis als je de mega toeristische plekken van de Verenigde Staten wil vermijden, maar juist graag meer wil ontdekken van de prachtige natuur, de nationale parken en plekken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Als je al een keer eerder in de Verenigde Staten bent geweest zal je tijdens deze rondreis ontdekken hoe de Verenigde Staten er ook uit zien in juist de dunbevolkte gebieden. Deze rondreis is het beste te doen tussen mei en oktober, waarbij met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober door het vallen van de bladeren en het verkleuren van het landschap extra indrukwekkend zijn. 

Interesse in deze mooie rondreis? Vraag dan eenvoudig een prijsvoorstel aan. Binnen 48 uur zal je deze van ons ontvangen. Het prijsvoorstel is inclusief overnachtingen, de retourvlucht en de huurauto. Via je persoonlijke reisaccount kun je naar wens activiteiten en excursies toevoegen. Je ontvangt daarnaast na het boeken een roadbook met tips voor onderweg. Ook bij individuele rondreizen heb je overigens de voordelen van een pakketreis, zoals dekking van de SGR en hulp en bijstand.

 • 98% van onze reizen gaat door

Highlights:

 • Mount Rushmore 
 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Bezoek de Rocky Mountains
 • Black Hills National Forest
 • Flathead National Forest
 • Devil's tower
 • Mooie steden

Dag 1 - Amsterdam - Denver

Vandaag neem je het vliegtuig naar de Verenigde Staten. We vliegen naar Denver (meestal met een overstap). De vluchtduur ligt tussen de 11 en 14 uur gemiddeld, afhankelijk van de vluchtroute en de eventuele overstap. Hier aangekomen kun je gelijk de huurauto ophalen waarmee je de rondreis gaat maken. Houd er rekening mee dat dit soms even kan duren. Nadat je bij de balie bent geweest mag je zelf een auto kiezen uit een lane en vervolgens naar het hotel rijden.

We raden je zeker aan om in het vliegtuig voldoende te slapen en om bij aankomst wat te gaan eten om een eventuele jetlag te beperken. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je vandaag nog even de tijd om de stad Denver te verkennen. Probeer daarna zo snel mogelijk je aan te passen naar de lokale tijden. 

Van Eager2Travel ontvang je alvorens je reis een handig roadbook met tips voor onderweg. We raden je zeker aan deze goed door te nemen en eventueel aan te vullen met eigen bevindingen alvorens de reis. Zodoende weet je dat je alles uit deze mooie individuele rondreis Natuur VS gaat halen! Uiteraard staat hier ook een duidelijke uitleg in over het ophalen en inleveren van de huurauto.

Overnachting: in Denver, Colorado

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

De individuele rondreis Natuur VS kan vandaag na een goede nacht slaap direct van start gaan. We rijden vandaag naar Rocky Mountains National Park, een van de meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. 

Je maakt door het bezoek aan dit park direct kennis met de fijne wildernis van the States. In dit park kun je fantastische meren en uitzichtpunten vinden. Ook zijn er veel outdoormogelijkheden in het park. Door een zuidelijke route te nemen door het park, de Trail Ridge Road via Grand Lake, bezoek je de mooiste plekken en pak je direct de mooiste uitzichten mee. Deze weg is 77 kilometer lang en brengt je naar een bijzondere hoogte van 3600 meter. 

Doordat je onderweg voldoende parkeerhaventjes tegenkomt heb je voldoende mogelijkheden om mooie foto's te maken, een stukje te wandelen of om even te pauzeren. Indien je vroeg vertrekt (door de jetlag ben je waarschijnlijk toch vroeg wakker) heb je de kans om wilde dieren te spotten. Ook hierover staan tips in je roadbook.

Overnachting: in Estes Park, Colorado
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops 

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

Nadat we gisteren al een heel mooi stuk natuur hebben ontdekt heb je de ochtend de tijd om iets te ondernemen alvorens je weer op pad gaat. Als je de behoefte hebt om even goed bij te slapen is dat mogelijk. Ook kun je in de omgeving van Estes Park een mooie hiketocht of een outdooractiviteit ondernemen. Voorbeelden van activiteiten zijn raften en paardrijden. 

Na de vrije ochtend is het weer tijd om iets nieuws te ontdekken. Je vertrekt naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Het leuke aan deze stad is dat het een van de dunbevolktste steden is van de Verenigde Staten (+/- 64.000 inwoners). Je krijgt hier dus wel een stadsgevoel, maar ook niet het gevoel dat je moet ontsnappen uit de drukte. 

Tips zijn Downtown Cheyenne met haar leuke wild west themawinkels, de Terry Bison Ranch, het Cheyenne Frontier Days Old West Museum of het Wyoming State Capitol. Ook de Union Pacific Depot kan interessant zijn, aangezien hier in 1867 een tentenkamp is opgezet voor mensen die aan de Union Pacific Railroad werkten. Indien je eind juli Cheyenne bezoekt raden we aan om even te kijken of dan de Cheyenne Frontier Days plaatsvinden, de grootste openluchtrodeo ter wereld.

Overnachting: in Cheyenne, Wyoming
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten zonder stops 

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

Vandaag staat een van de hoogtepunten van deze mooie individuele rondreis natuur VS op het programma, namelijk een bezoek aan het bekende Mount Rushmore in de staat South Dakota. Om dit en de nabijgelegen mooie plekken te kunnen bezoeken hebben we vandaag een langere rijdag op het programma. De uitgehakte portretten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn maar liefst 18 meter hoog. 

Na het bezoek aan Mount Rushmore kun je doorrijden naar het Crazy Horse Monument. Dit beeld, dat nog steeds wordt uitgehouwen, kun je vinden in de Black Hills. Als het beeld af is, zal deze 195 meter lang zijn en 172 meter hoog. Vervolgens kom je langs Custer State Park. Dit is het grootste staatspark van South Dakota. Je kunt hier heerlijk over een kronkelige weg door de natuur rijden. Om de reistijd te beperken overnacht je vandaag in de omgeving van Mount Rushmore.

Overnachting: dichtbij Mount Rushmore, South Dakota
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's Tower

Nadat je gisteren een lange rijdag achter de rug hebt, hebben we voor vandaag de reistijd beperkt en een vrije ochtend gepland. Je hebt de tijd om even uit te rusten maar kunt de tijd ook gebruiken voor het ontdekken van het een en ander. We kunnen je zeker aanraden om een mooie hike te ondernemen in de omgeving. Ook een leuke suggestie is het rijden over the Needles Highway, waarbij je de Needles Eye Tunnel en de Needles Highway Scenic Overlook zal tegenkomen.

In de middag bezoeken we het eerste nationale monument van de Verenigde Staten, the Devil's Tower. Het bijzondere aan deze rotsformatie is dat deze boven het platte landschap uitsteekt, waardoor er nog steeds verschillende theorieën te ronde gaan over het ontstaan hiervan. Onderweg rijden we door het Black Hills National Forest, opnieuw een prachtig stuk natuur om doorheen te rijden. Goudzoekers en de oorspronkelijke bewoners van Amerika hebben hier geschiedenis geschreven.

Leuke aanraders onderweg zijn het plaatsje Deadwood (fijne wilde westen sferen), Spearfish Canyon, het South Dakota Air & Space Museum en Bear Country (safaripark). Deze dag is ook ontzettend leuk voor kinderen door de rijke geschiedenis.

Overnachting: in de buurt van the Devil's Tower, Wyoming
Reistijd: +/- 2 uur en 15 minuten zonder stops 

Dag 6 - Devil's Tower - Billings

Vandaag een medium lange reisdag, maar opnieuw gaat het rijden het zeker waard zijn. We raden aan vandaag tijdig te vertrekken om voldoende stops te kunnen maken. De eerste stop is Little Bighorn Battlefield. Hier heeft vroeger een belangrijke slag plaatsgevonden tussen het leger van de Verenigde Staten en de diverse stammen. Bezoek vooral ook het bijzondere Little Bighorn Monument.

Daarna rijden we door naar Billings, waar je vannacht ook zal overnachten. Oorspronkelijk was dit tot 1980 een mijnstadje. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste stad van de staat Montana. Door het aantal inwoners te weten, 109.550, kun je je bedenken dat de staat niet erg dichtbevolkt is. Je kunt in Billings prima lekker relaxen, maar ook voldoende restaurantjes vinden of een van de verschillende musea bezoeken. Plekken die we kunnen aanraden om te bezoeken zijn het Billings Depot (een knus treindepot) en de bijbehorende distilleerderij, het Western Heritage Center en het Yellowstone Art Museum.

Overnachting: in Billings, Montana
Reistijd: 4,5 uur zonder stops 

Dag 7 - Billings - Glacier NP

We reizen vandaag af naar East Glacier National Park, zodat we morgen de hele dag kunnen besteden in het prachtige Glacier National Park. We dienen daarvoor vandaag een wat langer stuk te reizen, en, heel eerlijk, ook een wat 'saaier' stuk dan je gewend bent van de eerste dagen. We reizen door een dunbevolkt gebied en zien het 'rural America'. Hier zijn rodeo's en echte cowboys geen uitzonderingen.

We overnachten vanavond dichtbij de oostelijke ingang van Glacier National Park, zodat je morgen echt alle tijd hebt om dit prachtige stuk natuur te ontdekken.

We raden je aan iedere ochtend tijdens de Natuur VS individuele rondreis even een bezoek te brengen aan een supermarkt. Het is altijd fijn om wat broodjes, voldoende water en wat snacks bij je te hebben, zeker tijdens langere rijdagen. Onderweg kom je niet altijd wat tegen om nog wat te kopen.

Overnachting: in de buurt van East Entrance Glacier NP, Montana
Reistijd: +/0 5 uur en 45 minuten zonder stops 

Dag 8 - Glacier National Park

Dat we gisteren een stuk hebben afgelegd zorgt ervoor dat je vandaag de hele dag de tijd hebt om Glacier National Park te ontdekken. Dit wordt door onze reizigers absoluut als een van de hoogtepunten beschouwd van deze individuele rondreis Natuur VS. Door van oost naar west over de Going to the Sun Road te rijden, maak je vandaag absoluut een spectaculaire rit mee met wel hele bijzondere uitzichten. We bereiken hoogtes van maar liefst 2000 meter.

Stops die we aanraden is de Rising Sun Picnic Area bij Saint Mary Lake, Jackson Glacier Overlook, Lake McDonald en het Apgar Amfitheater bij Lake McDonald. Daarnaast kom je onderweg ook diverse andere mogelijkheden tegen om te stoppen.

Let op: de Going to the Sun Road is slechts enkele maanden per jaar geopend vanwege de grote hoogte en de enorme hoeveelheid sneeuw die hier valt (lees: 24 meter sneeuw op de Logan Pass). Informeer daarom gerust even bij ons of het naar inschatting mogelijk is om deze route te rijden tijdens de maand dat je de Verenigde Staten wil bezoeken. Helaas kunnen we dit nooit garanderen. Indien de Going to the Sun Road gesloten is, is er een heel mooi alternatief beschikbaar. 

Overnachting: in Kalispell of Whitefish, Montana
Reistijd: +/- 3 uur zonder stops (Going to the Sun Road) 

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

We laten Glacier National Park achter ons en reizen door naar Bozeman in Montana. Opnieuw een langere rijdag, maar morgen hoeven we slechts een uurtje te reizen. Je zult zien dat het rijden door the States absoluut geen straf is. We reizen dwars door Flathead National Forest en langs Flathead Lake. Als je in de ochtend wat lekkers haalt bij een supermarkt kun je hier in de mooie natuur lekker picknicken. Ook is het mogelijk om via Missoula te rijden om de grote Walmart supermarkt te bezoeken.

Bozeman is een klein stadje waar veel studenten leven, die studeren aan de Montana State University. Het centrum is klein maar levendig. Je kunt je in Bozeman Downtown in de avond goed vermaken in een van de vele pubs. Ook zijn er leuke boetiekjes te vinden als je even wil winkelen en staat Bozeman bekend om de vele brouwerijen. Aanraders als je tijdig aankomt zijn ook het Museum of the Rockies (in Bozeman) en de Bozeman Hot Springs (13 kilometer rijden). 

Overnachting: in Bozeman, Montana
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

Na een aantal wat intensievere rijdagen hoef je vandaag maar een uurtje te rijden. We reizen van Bozeman naar Big Sky, het outdoor center van de staat Montana. Indien je fan bent van outdoor sporten kunnen we het aanraden om te gaan ziplinen, raften, mountainbiken of paardrijden. 

Altijd al een keer een shooting range willen bezoeken? Dan kun je doorrijden naar West Yellowstone en bij "Big Gun Fun" leren schieten. De instructeur geeft je uitleg over het schieten en daarna kun je aan de gang. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten.

Natuurlijk kun je vandaag ook gebruiken om even bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen voordat je morgen een bezoek brengt aan het prachtige Yellowstone National Park.

Overnachting: in Big Sky, Montana
Reistijd: +/- 1 uur 

Dag 11 - Yellowstone National Park

Vandaag bezoek je het fantastische Yellowstone National Park, een ontzettend groot park waar ontzettend veel te zien valt. Daarom hebben we hier twee dagen voor ingepland. Jaarlijks wordt dit park bezocht door miljoenen mensen. Gelukkig kun je je met de huurauto gemakkelijk verplaatsen. In dit park zijn meer dan 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers te vinden. Bezoek vooral Old Faithfull, de bekendste geiser in het park die gemiddeld elke 92 minuten water 45 meter omhoog spuit.

Andere plekken die je ook zeker niet kan missen zijn de Grand Prismatic Spring met haar vele kleuren, de Upper Geyser Basin, de Moring Glory Pool, de Lamar Vallei (bizons en wellicht ook andere dieren spotten), Artist Point met uitzicht over de canyon en de Mammoth Hot Springs. Aangezien er ruim 1400 kilometer aan trails is aangelegd in het park, kun je hier goed wandelen door het park heen. Ook zijn er activiteiten mogelijk zoals kajakken, raften en diverse wildlife tours.

Overnachting: Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho
Reistijd: afhankelijk van planning in het park 

Dag 12 - Yellowstone National Park

Ook deze dag heb je nog de hele dag de tijd om Yellowstone National Park te ontdekken. Je zult zien dat je ook deze dag echt nodig gaat hebben om het park verder te ontdekken. 

Een leuke tip is om na gisteren de highlights van het park te hebben gezien, een mooie hike te maken. Belangrijk is wel dat je op de paden blijft, daar vanaf gaan is geen pretje met geisers, dunne bodems en andere geothermische plekken. Voorbeelden van mooie hikes zijn de Storm Point trail loop, de Trout Lake trail, de Elephant Back Mountain trail en de Lone Star Geiser trail. Je hebt keus uit voldoende korte, maar ook langere hikes.

Ook een wildlife tour die we op de vorige dag hebben aanbevolen is zeker een leuke optie. Natuurlijk kun je ook zelf op pad gaan en proberen het een en ander te spotten. Onze reizigers hebben vooral elanden en herten gezien, maar soms ook beren. We verblijven deze dagen in een plaatsje in de buurt van Yellowstone National Park. In Yellowstone NP zelf zijn maar weinig accommodaties en deze zijn naast erg prijzig, ook nog eens ontzettend populair. 

Overnachting: Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho
Reistijd: afhankelijk van planning in het park 

Dag 13 - Yellowstone NP - Grand Teton National Park

Dichtbij Yellowstone National Park kun je Grand Teton National Park vinden. Dit park wordt een stuk minder bezocht dan Yellowstone NP, maar mag ook zeker niet ontbreken tijdens deze rondreis.  Onderweg ernaartoe steken markante bergtoppen van de Tetons boven het landschap uit. Onderweg is het leuk om goed te kijken naar de valleien. Hier grazen namelijk bizons, wapiti's en worden ook vaak coyotes gespot. Als je geluk hebt zie je zelfs elanden, beren, herten, otters of bevers.

De hoogste top in Grand Teton NP is van de Grand Teton berg, met een hoogte van 4200 meter. In het park kun je zo'n 320 kilometer aan wandelpaden vinden, deels ook langs de snake river die door de vallei stroomt. Ook zijn er opnieuw leuke activiteiten mogelijk zoals paardrijden, mild raften, wildlife tours, moutainbiken, fly-fishing en zelfs paragliden. We raden je zeker aan te voet of met een mountainbike de plekken te bezoeken waar je met de auto niet kan komen.

Als je zin hebt in een bezoek aan een stadje raden we je Jackson Hole aan, vanuit waar ook de activiteiten worden georganiseerd. Indien je tussen 4 juni en 31 augustus in Cody bent, dan is ook de Cody Night Rodeo inbegrepen bij de totaalsom (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Overnachting: in Cody, Wyoming (oostzijde nationale park)
Reistijd: +/- 4 uur en 50 minuten zonder stops 

Dag 14 - Cody - Casper

Na gisteren een mooie dag beleefd te hebben is het weer tijd om door te reizen. We laten Cody achter ons en reizen naar Casper. Als je ooit gehoord hebt van de Oregon Trail, dan is dit een interessante plek om te bezoeken. De Oregon Trail was tijdens de gold rush periode een handels- en migratieroute voor mensen die op zoek waren naar een beter leven. Deze route loopt van Missouri tot aan Oregon. Casper was een belangrijke tussenstop.

Casper is een stad met ongeveer 52.000 inwoners. Je kunt in de omgeving hele mooie wandelingen maken bij Casper Mountain of omhoog rijden voor een mooi uitzicht. In Cody zelf is het een aanrader om de Backwards Wodka Distilling Company te bezoeken. Daarnaast kun je bij het nabijgelegen Alcavo Lake zwemmen of waterskiën. In Downtown Casper kun je leuke souvenirs scoren maar ook goed shoppen. Of bezoek de Garden Creek waterval in Rotary Park met haar bijzonder heldere water. Je kunt deze dag dus zo relaxt of actief maken als je zelf wenst.

Overnachting: in Casper, Wyoming
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops

Dag 15 - Casper - Denver

De laatste dag van de individuele rondreis Natuur VS is alweer aangebroken. Vandaag rijden we vanuit Casper weer terug naar Denver. Bij de luchthaven kun je de huurauto weer inleveren. Dit is zeer eenvoudig. Je kunt de auto parkeren in een lane en vervolgens wordt deze snel gecontroleerd en kun je daarna gaan inchecken. Uiteraard volgt hier een uitleg over in je roadbook. Door het tijdsverschil zal je morgen weer aankomen in Nederland.

Let op: Indien de vlucht vroeg vertrekt kan het zijn dat je op de dag hiervoor al een stuk langer moet doorreizen naar Denver, zodat je zonder haast de vlucht kunt halen. Dan kun je wel de reis mooi afsluiten in de stad Denver.

Reistijd: +/-4 uur zonder stops

Dag 16 - Thuis

Door het tijdsverschil zal je vandaag landen op Schiphol Airport. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Het voordeel van een individuele rondreis is dat wij alles al voor je hebben uitgestippeld. Je hoeft enkel nog excursies en activiteiten toe te voegen indien gewenst (gemakkelijk via je reisaccount).
 • Reis je met kinderen? Zorg dan voor voldoende vermaak en snacks voor onderweg. Per dag verschilt het of we een langere of een kortere rijdag hebben.
 • Lees ook de andere tabjes goed door. Hier kun je onder andere reisinformatie vinden en informatie over de bestemming.
 • Bij de autohuur is er altijd sprake van een gratis extra bestuurder. Houd er rekening mee dat als je onder de 25 bent, je een under age fee dient te betalen.

Inbegrepen bij je reissom:

 • Retourvlucht Amsterdam - Denver met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we overnachten
 • Entreekosten voor de nationale parken die op het programma staan
 • Cody Night Rodeo (onder voorbehoud van beschikbaarheid, enkel bij bezoek Cody tussen 4 juni en 31 augustus)
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Niet inbegrepen

 • Maaltijden. Reken op $20/30 dollar per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per dag per auto.
 • Evt. parkeerkosten
 • Evt. toeslagen bij accommodaties
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14 p.p.)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • Evt. upgrade huurauto
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Rondreis route

Accommodaties

Alle accommodaties waarin je gaat overnachten zijn schoon, netjes en comfortabel. We boeken altijd accommodaties die niet te duur zijn, maar wel aan de eerder genoemde voorwaarden voldoen, om zodoende de totaalsom laag te houden. Hierbij letten we op een goede review-score of boeken we op basis van eerdere ervaringen met de accommodaties. Alle accommodaties hebben gratis wifi. Wil je graag overnachten in luxere accommodaties? Dan kun je dit aangeven bij het aanvragen van je offerte. Houd er rekening mee dat op sommige locaties de accommodaties erg populair zijn en deze niet altijd enkele maanden van tevoren nog beschikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat bij sommige accommodaties een bedrag wordt vastgezet op je creditcard of hiervan wordt afgeschreven als borg. Deze wordt vanzelf binnen enkele dagen teruggestort of weer in orde gemaakt als je alles netjes hebt achtergelaten.

Vluchtinformatie

Je retourvlucht is inbegrepen bij de totaalsom. Houd er rekening mee dat vluchtschema's altijd kunnen wijzigen en we hierbij afhankelijk zijn van de airline. 

Autohuur informatie

De autohuur is tijdens deze individuele rondreis Noordwest USA inbegrepen bij de totaalsom. We boeken standaard een huurauto in de klasse IFAR. Deze heeft als type intermediate, heeft SUV grootte en is een automaat (groot genoeg voor vier volwassenen en vier normale koffers). Mocht je een upgrade of downgrade willen van de auto, is dit optioneel tegen bijbetaling mogelijk via je persoonlijke reisaccount. Handig om te weten voorwaarden voor het huren van een auto:

 • Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Controleer wel even de verloopdatum van je rijbewijs.
 • Voor het huren van de auto heb je een creditcard nodig op je eigen naam (let op: geen debitcard of prepaird creditcard).
 • Je dient je rijbewijs minimaal 1 jaar in bezit te hebben.
 • Je dient 25 jaar of ouder te zijn. Indien je tussen de 21 en 25 jaar oud bent en aan bovenstaande voorwaarden voldoet, betaal je een under age fee van ongeveer 25 tot 30 euro per dag (niet inbegrepen bij totaalsom). Onder de 21 jaar is het niet mogelijk om een auto te huren.

Ook handig om te weten:

 • De huurauto is volledig verzekerd voor schade aan het dak, de ruiten en de banden.
 • Standaard zijn alle inzittenden van de huurauto verzekering.
 • Ook het eventuele afslepen van de huurauto is verzekerd.
 • Het eigen risico voor de huurauto is afgekocht. Deze zal eerst worden ingehouden van je persoonlijke creditcard, maar kan in orde worden gemaakt met Eager2Travel.
 • Op het vliegveld staan alle auto's in lanes opgesteld op basis van categorie. Je kunt zelf een auto uitkiezen uit de lane van de juiste categorie.

Zelf regelen

Als je via Eager2Travel een individuele rondreis boekt, is heel veel voor je uitgestippeld en geboekt. Er zijn een aantal dingen die je zelf nog dient te regelen of controleren voorafgaand de reis:

 • Het aanvragen van de ESTA. Je kunt online dit formulier invullen, dit formulier moet minimaal 72 uur voor vertrek ingevuld zijn. Zonder goedgekeurde ESTA krijg je geen toegang tot het vliegtuig. Een ESTA moet apart aangevraagd worden voor ieder individu in je reisgezelschap. Wij raden aan uitsluitend via de officiële website je ESTA aan te vragen. Heb je echter meer hulp nodig bij het invullen? Dan zijn er verschillende bedrijven die voor jou je ESTA kunnen invullen en controleren. De ESTA kost 14$ per persoon en is twee jaar geldig. Betaling moet gebeuren per creditcard, maar deze hoeft niet op je eigen naam te staan (in tegenstelling tot bij de autohuur). 
 • Controleer de geldigheid van je paspoort, je creditcard en je rijbewijs. Je paspoort dient bij terugkomst nog zes maanden geldig te zijn. Let op: Elke reiziger (ook kleine kinderen) moet een eigen paspoort hebben om naar de VS te mogen reizen. Hoewel de route van je rondreis vast staat bepaal je natuurlijk zelf wat je onderweg doet. 
 • Indien je met een samengesteld gezin reist: toestemmingsformulier van de andere ouder. 
 • We raden je aan om je te verdiepen in de rondreis. Ondanks onze vele tips in het roadbook haal je natuurlijk het meeste uit je rondreis als je vast een beetje weet welke activiteiten en gebieden het beste bij je passen. 

Services tijdens de reis

Tijdens je reis is Eager2Travel 24/7 bereikbaar, onder kantoortijden via de reguliere communicatiemiddelen en buiten kantoortijden via ons noodnummer.

Roadbook en reisinformatie

Je ontvangt van ons een handig roadbook met tips en adviezen voor onderweg. Uiteraard staat hier ook een uitleg in m.b.t. de huurauto ophalen en inleveren en tips voor je reisprogramma.

Voorafgaand de reis ontvang je van ons de inloggegevens van je persoonlijke reisaccount. Hierin kun je handige vertrekinformatie vinden zoals een suggestie paklijst en je vluchtgegevens. Ook kun je via je persoonlijke reisaccount beveiligd je paspoortgegevens aan ons doorgeven en eventuele excursies en activiteiten bijboeken.

Afstanden in de VS

Eager2Travel probeert je bij alle rondreizen in de VS zoveel mogelijk te laten zien van een bepaalde regio in korte tijd. Helaas heeft elke rondreis beperkt de tijd, het is hierdoor niet haalbaar om alles te zien wat er te zien is op een bepaalde plek. In het roadbook dat je van ons ontvangt proberen we je zoveel mogelijk tips en informatie te geven, op deze manier kun je optimaal genieten van je rondreis. Het is belangrijk dat je realiseert dat het karakter van een rondreis altijd betekent dat je relatief kort op een bepaalde locatie bent.

Vrijwel dagelijks zul je tijdens deze rondreis door het noordwesten van de VS enkele uren in de auto zitten. Gelukkig zijn de SUV's goed uitgerust en voorzien van een goede airco. Bovendien voegt het rijden absoluut waarde toe aan het road-trip gevoel dat we proberen te verwezenlijken tijdens onze reizen in de VS.

Voordelen van een pakketreis

Het gaat altijd om een pakketreis als je een reis bij Eager2Travel boekt. Van een pakketreis is sprake wanneer zowel de accommodatie als het vervoer bij de reis inbegrepen zijn. Bij het boeken van een pakketreis wordt automatisch jouw reissom gegarandeerd door de SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. Er zijn meerdere voordelen gebonden aan het boeken van een pakketreis. Eager2Travel is bijvoorbeeld verplicht om de reizigers hulp en bijstand te verlenen waar nodig en Eager2Travel is verantwoordelijk voor een eventuele repatriëring, bijvoorbeeld bij een plotselinge wijziging in het reisadvies. 

Eager2Travel is tevens aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit fonds voorziet in het geval van een natuurramp of plotselinge calamiteit in vergoeding.

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Het noordwesten van de VS als reisbestemming

De rondreis door het noordwesten van de VS leidt je langs bijzondere, niet altijd voor de hand liggende bestemmingen dwars door de indrukwekkende natuur naar het ruige noorden van de Verenigde Staten. Ondanks dat je ook zeker plekken bezoekt die veel bezoekers trekken, zoals Yellowstone National Park, Glacier National Park, Cheyenne en Denver, is het gebied waar je doorheen reist absoluut een stuk minder toeristisch. Je reist door "rural America" en ontdekt de dun bevolkte gebieden van the States. Minder bijzondere stukken onderweg (die houd je altijd) wisselen zich af met adembenemende stukken. Doordat Eager2Travel de route al voor je heeft uitgestippeld, kom je te weten welke van de routeopties het meeste te bieden hebben en welke parken en bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen.

Meer inlezen over de staten, bezienswaardigheden, steden en nationale parken?

Tijdens de individuele rondreis Noordwest Amerika reis je door de staten ColoradoIdahoMontanaSouth Dakota en Wyoming. Door op een van deze linkjes te klikken kun je meer informatie vinden over deze staten. Benieuwd naar meer informatie over de nationale parken die je gaat bezoeken tijdens deze individuele rondreis? Bezoek dan onze pagina's over Glacier National ParkGrand Teton National ParkRocky Mountains National Park en Yellowstone National Park. De steden die we bezoeken zijn BillingsBozemanCheyenne en Denver. Tot slot kun je op de website van Eager2Travel ook informatie vinden over Devil's Tower en Mount Rushmore.

Colorado

Je rondreis door het noordwesten van de VS begint en eindigt in Denver, de hoofdstad van de staat Colorado. Colorado is wat betreft natuur één van de mooiste staten in de VS. De staat beschikt over een diverse geografie met hoge bergen, vlaktes, diepe canyons en woestijnen met hoge zandduinen. In de staat Denver bezoek je tijdens rondreis de stad Denver, Rocky Mountain National Park en de stad Estes Park.

Denver

Denver is de hoofdstad en grootste stad van Colorado en ligt ten oosten van Rocky Mountain National Park. Denver is van oorsprong een stad van goudzoekers en heeft door regelmatig gebruik in Hollywood films een imago van het wilde westen. 

Rocky Mountain National Park

De Rocky Mountains is het belangrijkste gebergte van de VS. Het gebergte strekt zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska. Het nationale park beschikt over een diverse natuur met meer dan 100 enorme bergtoppen, uitgestrekte bossen, meren en rivieren. 

Estes Park

Het bergdorp Estes Park wordt omgeven door de prachtige natuur van Rocky Mountain National Park en Roosevelt National Forest. Estes Park is een perfect uitvalsbasis voor een bezoek aan de Rocky Mountains en biedt veel mogelijkheden tot outdooractiviteiten. 

Wyoming

Wyoming is één van de minst bevolkte staten in de VS en staat ook wel bekend als "The Cowboy State". Wyoming beschikt over een ongerept landschap met bergen en bestaat voor een groot deel uit de Rocky Mountains. In de staat Wyoming bezoek je tijdens je rondreis de steden Cheyenne en Casper, het monument Devils Tower en de nationale parken Yellowstone NP en Grand Teton NP. 

Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad en grootste stad van Wyoming en ligt in het zuidoosten van de staat. De stad Cheyenne roept beelden op van rodeo's, cowboys en treinen. Cheyenne werd opgericht als spoorwegstad in 1867, dit is op veel plekken nog terug te zien.

Cody

De stad Cody wordt ook wel "Rodeo Capital of the World" genoemd. Cody is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Yellowstone National Park op 1 uur afstand van de oostelijke ingang. Tegenwoordig kun je nog steeds bizons en echte cowboys spotten in Cody. Van juni tot en met augustus wordt elke avond de Cody Nite Rodeo georganiseerd.

Devils Tower

Devils Tower is een 386 meter hoge monoliet en ligt in het noordoosten van Wyoming. Devils Tower is een heilige plek voor indianenstammen uit de omgeving. 

Yellowstone National Park

Yellowstone NP is het oudste nationale park van de VS en staat bekend om de geisers, warmwaterbronnen en bizons. Het park ligt in vulkanisch gebied.

Grand Teton National Park

Grand Teton NP omvat het Teton gebergte dat onderdeel is van de Rocky Mountains. De hoogste berg in het nationale park is Grand Teton met een hoogte van 4197 meter.

South Dakota

South Dakota ligt in het noorden van de VS en kent een interessante geschiedenis. South Dakota is 1 van de staten waarin nog veel indianenstammen grond bezitten. De bekendste bezienswaardigheid in de staat is Mount Rushmore, deze plek bezoek je ook tijdens je rondreis. Onderweg rijdt je door Black Hills National Forest. Het is ook mogelijk om het Crazy Horse Monument en Custer State Park te bezoeken tijdens je rondreis.

Mount Rushmore

Mount Rushmore is een monument waarbij vier hoofden van voormalige presidenten in een rotswand van de Black Hills zijn uitgehakt. De hoofden van de volgende presidenten zijn uitgehakt: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het monument herdenkt de geboorte en ontwikkeling van de VS.

Black Hills

De Black Hills is een klein gebergte dat boven de vlaktes uittorent. De bergen zijn begroeid met bomen en gras en lijken daardoor vanaf een afstand zwart, hier dankt het gebergte zijn naam aan.

Montana

De staat Montana ligt in het noorden van de Verenigde Staten en grenst in het noorden aan Canada. Het landschap van de staat bestaat uit een groot vlak gebied in het oosten en in het westen uit gebergte. Tijdens je rondreis bezoek je de steden Billings, Bozeman en Big Sky. Naast deze steden bezoek je Little Bighorn Battlefield en Glacier National Park.

Billings

Billings is de grootste stad van Montana en ligt aan de oevers van de Yellowstone River. De stad ligt vlakbij zandstenen rotsformaties, genaamd de Rimrocks. Billings is een perfecte locatie voor outdoorliefhebbers met veel parken en natuurgebieden in de omgeving. 

Bozeman

Het stadje Bozeman wordt omringd door een ruige natuur en biedt daardoor een groot aanbod avontuurlijke en outdoor activiteiten. 

Big Sky

Het stadje Big Sky heeft ongeveer 1.200 inwoners. De stad wordt omringd door bergen en biedt zowel in de zomer als de winter een groot aanbod aan outdoor activiteiten. In de zomer worden onder andere muziekfestivallen, rodeo's en markten georganiseerd in de stad. 

Little Bighorn Battlefield

Little Bighorn Battlefield was de locatie voor de slag tussen de indianen en de blanke gelukzoekers. Bij het bezoekerscentrum en het monument leer je meer over deze slag en kun je enkele items vinden uit deze periode.

Glacier National Park

Glacier National Park beschikt over een prachtige natuur met hoge bergtoppen, watervallen en mooie meren. De beste manier om het park te ontdekken is via de Going-to-the-Sun Road. Je hebt kans om beren te spotten in dit nationale park.

Hoeveel moet ik rijden tijdens deze rondreis?

Bij het dag tot dag-programma kun je per dag een inschatting vinden van het aantal kilometers en uren. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van welke route je neemt en of je nog eventuele andere dingen wil zien die dag. Voordeel is dat je gratis een tweede bestuurder kunt toevoegen bij de huurauto. Zodoende kun je het rijden afwisselen. Rondreizen in Amerika betekent standaard ook veel rijden, maar je zult zien dat dit hartstikke leuk is en de beste manier om the States te ontdekken. In totaal zal je bijna 4000 kilometer rijden. 

Waar kan ik het beste geld wisselen?

Wij raden aan geen geld te wisselen, maar ter plaatse via je pinpas op te nemen. Hiervoor moet je pas geschikt zijn gemaakt voor geldopnamen in Noord-Amerika. Dit kun je via je internetbankieren eenvoudig regelen. Geld wisselen of vooraf ophalen bij de bank is niet nodig en een stuk duurder dan ter plekke pinnen. De meeste geldautomaten bieden je de mogelijkheid dagelijks een bedrag te pinnen. Houd er rekening mee dat je slechts 1 keer per dag geld op kan nemen. Regulier pinnen kan wel vaker. 

Als ik geld opneem, waar moet ik dan op letten?

Het belangrijkste is dat je zowel bij hotels als in winkels als bij geldautomaten kiest voor de optie: "continue without conversion". Dit is de goedkoopste manier om geld op te nemen. Je gebruikt dan de wisselkoers en de koersopslag van jouw eigen bank. Die is altijd gunstiger. Niet zelden scheelt het 15 tot 20%. 

Waar moet ik op letten bij het ophalen van de auto?

Je boekt een volledig verzekerde auto. Het is dus NIET nodig om ter plekke nog extra verzekeringen af te sluiten. Afhankelijk van wie je treft kan het zijn dat er aangedrongen wordt op extra verzekeringen, maar deze hoef je niet af te nemen. Controleer voor je de bevestiging tekent goed of er geen extra diensten worden vermeld. Gaat meestal goed, maar het kan geen kwaad goed op te letten. 

Controleer de auto die je krijgt voor vertrek op beschadigingen. Indien je deze ziet: direct melden bij de verhuurder en aan laten tekenen op je bevestiging. Bij twijfel: stuur ons een berichtje op het noodnummer of een WhatsApp. Telefoonkosten naar het noodnummer worden niet door ons vergoed. 

Hoeveel ben ik kwijt aan brandstof?

Brandstof is in de VS aanzienlijk goedkoper. Per gallon betaal je ergens tussen de 2 en 3,5$. Een gallon is ongeveer 4 liter. De meeste Amerikaanse auto's zijn wel minder zuinig. Gemiddeld rekenen we op ongeveer 30$ per dag aan brandstof. Dat kan iets meer of minder zijn afhankelijk van de route en gekozen auto. 

Wat voor hotels kan ik verwachten?

Tijdens je rondreis zal je verblijven in hotels, motels en inns. De accommodaties zijn geselecteerd op zowel ligging en prijs als kwaliteit en netheid. Het kan voorkomen dat er voor sommige bestemmingen wordt gekozen voor een beter hotel dat net iets verder van het centrum ligt, terwijl op sommige bestemmingen de plek zelf juist van groot belang is. De accommodaties die door ons worden geboekt zijn altijd netjes en schoon. Het kan zo zijn dat er een keer een accommodatie tussen zit die wat oubollig is, op deze manier kunnen wij de prijzen betaalbaar houden.

Ontbijt zal bij ongeveer 50% van de accommodaties inbegrepen zijn. Het onbijt is over het algemeen een eenvoudig "continental breakfast". Gratis wifi is bij alle accommodaties aanwezig.

Weet je vooraf in welke hotels je zal verblijven?

Je ontvangt van Eager2Travel altijd een overzicht met de geplande hotels bij het boeken van een rondreis. Soms worden hotels door omstandigheden gewijzigd. Als een hotel wordt gewijzigd dan informeren we je hier tijdig over en zoeken we altijd een vergelijkbare accommodatie. 

Hoeveel ben ik kwijt aan eten/drinken?

We rekenen met een bedrag van 30 tot 40$ per persoon per dag. Met kleine kinderen ben je goedkoper uit. Veel hangt ook af van je eigen stijl. Ga je elke ochtend, middag en avond uit eten, dan ben je automatisch duurder uit. Wij raden aan om ontbijt en lunch zoveel mogelijk zelf te regelen (in een supermarkt). Ontbijt is regelmatig al inbegrepen, maar is vaak een simpel ontbijt. Voor het avondeten kun je kiezen voor relatief goedkoop bij bijvoorbeeld een Denny's of een Applebee's, maar ook uitgebreid dineren natuurlijk. 

Heb ik bereik met mijn telefoon in de VS?

Het bereik in de Verenigde Staten is voor mensen buiten de States zeer slecht te noemen. Houd er rekening mee dat je meestal enkel bereik hebt in de steden. Maak daarom vooral gebruik van de wifi in de accommodatie of in een restaurant. Je hebt een GPS in de auto (inbegrepen), maar we kunnen ook aanraden om via Google Maps offline kaarten te downloaden zodat je nog specifieker kunt navigeren.

Wat als we beren tegenkomen?

Tijdens de Natuur VS rondreis is het tegenkomen van één of meerdere beren aanwezig. Zowel zwarte beren als grizzly beren worden in dit gebied gespot. Als je ze graag wil zien heb je de meeste kans als je vroeg in de ochtend vertrekt. Let op: Beren zijn wilde dieren. Blijf bij voorkeur in de auto, lok de beren niet en zorg dat je op minimaal 100 meter afstand blijft. Ga je wandelen? Neem dan bearspray mee voor de zekerheid.

We reizen met kinderen. Vanaf welke leeftijd raden jullie deze rondreis aan?

Deze rondreis is over het algemeen leuk voor kinderen vanaf een jaar of 10, hoewel elke reiziger natuurlijk anders is. Natuurlijk kun je de rondreis ook prima afstemmen op kinderen jonger dan 10 jaar. Vrijwel op elke locatie zijn activiteiten te doen die ook leuk zijn voor jongere kinderen, op veel plekken zijn ook speeltuinen aanwezig. We zouden aanraden om te reizen met kinderen vanaf een jaar of 10 voor een optimale beleving van de reis.

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht als je een rondreis boekt via EagerTravel. Je kunt zelf elders een kortlopende of langlopende reisverzekering afsluiten maar het is ook mogelijk om een kortlopende reisverzekering via Eager2Travel af te sluiten. Dit kan nog kort voor vertrek gedaan worden. Daarnaast is het mogelijk om via Eager2Travel een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten (of elders). Deze is niet verplicht. Controleer het dekkingsoverzicht om te kijken of je deze graag af wil sluiten. Let op: dit is via Eager2Travel enkel mogelijk binnen 7 dagen na het maken van de definitieve boeking. 

Kunnen we ook langer blijven?

Het is mogelijk om op verzoek een aantal dagen voor of na de reis er bij aan te plakken. Op sommige locaties zelf zal het niet mogelijk zijn om de reis te verlengen. Eager2Travel stelt de rondreizen samen op basis van eigen ervaringen en ervaringen van reizigers. Op deze manier haal je het maximale uit je rondreis door de VS.