--

Michigan

Michigan informatie

Michigan ligt helemaal in het noorden van de Verenigde Staten, linksboven New York en nog dichterbij Toronto in Canada. Michigan staat bekend als centrum van de Amerikaanse auto-industrie. De drie grootste autobedrijven in de VS vind je hier. Daarnaast is het grote Lake Michigan en de stad Detroit bij veel mensen bekend. 

Hoewel er veel water te vinden is en Michigan noordelijk ligt zijn er weinig bergen te vinden. Het hoogste punt van de staat is slechts 603 meter hoog. In Michigan vind je veel Nederlandse emigranten. Hoewel Detroit het grootst en meest bekend is, is de hoofdstad van Michigan Lansing. 

Michigan informatie

  • Ongeveer 10 miljoen inwoners
  • Grootste stad is Detroit
  • Michigan ligt bij de Great Lakes, een groot merengebied
  • Thuisbasis van drie grote autofabrikanten in de VS
  • De enige plek ter wereld met een drijvend postkantoor
  • Meer dan 4800 kilometer kustlijn aan de meren
  • In Michigan vind je uitgestrekte bossen en grote meren

Bezienswaardigheden Michigan

Mackinac island

Op dit eiland kun je uitsluitend met paard en wagen of te voet verplaatsen. Bezoek het Fort op het eiland, dat voor een groot deel State Park is. Al sinds 1898 zijn auto's hier verboden. Je komt er eenvoudig met de veerboot en kunt ervoor kiezen op het eiland te overnachten of dezelfde dag weer terug te gaan. De overtocht met de veerboot duurt slechts een kwartiertje. De veerboten vertrekken van Mackinaw City of St. Ignace. 

Isle Royale National Park

Het Isle Royale National Park bestaat uit bossen, meertjes en beekjes en is gevormd in de ijstijd door gletsjers. Het eiland kan alleen per boot of watervliegtuig worden bereikt maar is ideaal voor wie zoekt naar afgelegen wildernis. 

Pictures Rocks National Seashore

De kustlijn aan Lake Superior is een prachtige gebied om te wandelen en van mooie uitzichten te genieten. Het Grand Island national recreation area is in de buurt voor een mooie picknick in de natuur.

Michigan State Capitol

Het State Capitol vind je in Lansing, de hoofdstad van Michigan. Zoals elke staat heeft ook Michigan een State Capitol dat doordeweeks gratis te bezoeken is. 

Outdoor Discovery Center

Deze vind je in het plaatsje Holland, waar een groot deel van de bevolking overigens ook Nederlandse roots heeft. Voor wie interesse heeft in ecosystemen en natuur is het een prachtig plekje om te bezoeken als je in de buurt bent. 

Ook Windmill Island vind je in het stadje Holland. Voor wie de tulpen en de molens mist! De klassieke Nederlandse windmolen dateert terug naar de 18e eeuw en doet nog steeds dienst als molen voor het produceren van bloem. 

Michigan Central Station

Het centraal station van Detroit is een prachtig symbool van de opkomst en neergang van de stad Detroit. Aan het begin van de 20e eeuw gebouwd en inmiddels vervallen en bedekt met graffiti is het een iconisch gebouw. De kans bestaat dat het gebouw vernietigd wordt in de toekomst.

Ford Rouge fabriek

Ook in Detroit vind je de oude ford-fabriek. Wees hier op tijd bij, zeker in de zomermaanden zijn tours door de oude fabriek en assemblagelijnen snel volgeboekt. 

Activiteiten en things to do Michigan

Michigan's Adventure Park

Met achtbanen en waterpark is dit voor pretparkliefhebbers een aanrader. Je kunt het pretpark vinden net buiten Muskegon. 

Outdooractiviteiten

Michigan heeft veel natuur en bossen. Van kajakken tot vistochten, ATV tochten, klimparken en ziplines, je kunt alle kanten op. Michigan is als staat vooral de moeite waard voor natuurliefhebbers. Er is een groot aanbod aan afwisselende activiteiten. 

Detroit

Er is een hoop geschreven over Detroit de laatste jaren. Als stad is het een bijzondere plek, niet alleen vanwege Eminem die uit Detroit afkomstig is, maar vooral ook omdat Detroit grote verschillen kent tussen goede en minder goede tijden. Door de gigantische auto-industrie in Michigan beweegt ook de stad mee met de economie. De laatste jaren is er veel werk verzet om Detroit weer aantrekkelijker te maken nadat mensen massaal de stad verlieten.

Houd er rekening mee dat Detroit een grote stad is en behalve goede dingen ook een stad met de nodige problemen is. Hoewel de plekken waar toeristen samenkomen vaak veilig zijn (ook omdat er veel politie aanwezig is) en de echte problemen zich vooral in de buitenwijken voordoen, kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Als je het noordoosten van de VS bezoekt en grote steden als Chicago en Detroit wilt ontdekken zouden we je zeker aanraden een paar extra dagen uit te trekken voor de mooie natuur en bezienswaardigheden. 

Rondreizen VS

Ohio