Ohio

Ohio

Ohio ligt in het midwesten van de VS, naast West-Virginia en Pennsylvania, Kentucky, Indiana en Michigan. De hoofstad is de stad Columbus. De beroemde gebroeders Wright komen uit de staat Ohio. 

Wat bijzonder is aan Ohio is dat ongeveer een kwart van de bevolking van Duitse oorsprong is. Dit zie je ook terug in verschillende gebruiken. In Ohio vind je verschillende grote steden zoals Cincinnati, Colbumbus en Cleveland. 

Informatie Ohio

  • Vooral bekend vanwege de grote rol in de landbouw
  • De grootste koekoeksklok ter wereld vind je in Surgarcreek Ohio.
  • 24 astronauten zijn afkomstig uit Ohio
  • Er wonen ongeveer 11,5 miljoen mensen in Ohio

Bezienswaardigheden en things to do Ohio

Cuyahoga Valley National Park

Ohio komt niet vaak voor op lijstjes van mensen die een rondreis maken door de VS. Dat komt deels door het landschap en het gebrek aan grote en bekende nationale parken. Ohio heeft slechts 1 nationaal park en dat is nog een kleine ook relatief. Het Cuyahoga Valley National Park beschermt het stroomgebied van de Cuyahoga river. Het towpath trail is een populaire route voor zowel fietsers als wandelaars. 

American Sign museum

In Cincinnati vind je het sign museum met de meest uiteenlopende neonverlichting en neonreclame. Als je in de buurt bent, zeker even bezoeken!

Hocking Hills state park

Staat vooral bekend om grotten en watervallen en is een prachtige manier om even te ontsnappen aan de drukte van de steden in Ohio.

The Cincinnati subway

Een nooit afgemaakte metrolijn loopt onder de stad. Helaas is het sinds 2016 verboden om nog tours uit te voeren in de verlaten tunnels wegens instortingsgevaar.

Cedar Point pretpark

Voor liefhebbers van achtbanen is Cedar Point een bekende plek en het is 1 van de meest voorkomende redenen voor toeristen om Ohio te bezoeken. Met waterpark, verschillende extreme achtbanen en wat mildere acthbanen is Cedar Point 1 van de populairste pretparken in de VS. 

Rock and Roll Hall of Fame - Cleveland

In Cleveland vind je de Rock and Roll hall of fame. Met artietsten als Simon & Garfunkel, B.B. King en nog vele anderen dompel je je onder in de geschiedenis van de grootste rocksterren ter wereld, van moderne hedendaagse bands en artiesten tot de oorsprong van de rock and roll. Jaarlijks worden nieuwe artiesten genomineerd voor een plekje in deze Hall of Fame. 

National Museum of the US Air Force

In Dayton Ohio vind je het US air force museum. Voor iedereen met interesse in Amerikaanse geschiedenis en met name de militaire geschiedenis is dit een prima plek om je te vermaken. Het is trouwens gratis!

Ohio als onderdeel van je rondreis? 

Elke staat in de Verenigde Staten heeft een eigen identiteit en cultuur. Om het echte Amerika te zien zou je eigenlijk verschillende staten voor langere tijd moeten bezoeken en vooral veel moeten ondernemen aan lokale activiteiten.

Veel steden in Ohio kennen een druk zomerseizoen met festivals, concerten, lekker eten en evenementen. Toch zal Ohio bij de meeste mensen niet voorkomen op het lijstje van te bezoeken staten.

Zeker als je niet eerder in de VS geweest bent zijn er staten die meer natuurschoon te bieden hebben en waar je op kortere afstand van elkaar de belangrijkste attracties hebt. 

Wij zouden Ohio vooral aanraden als je een doorgewinterde Amerika-reiziger bent die elk plekje van de Verenigde Staten wil leren kennen. 

Rondreizen VS

Kentucky

West Virginia