Gezinsreizen

Gezinsreizen USA en Canada

Reis met Eager2Travel door de Verenigde Staten en Canada. De gezinsreizen die we aanbieden zijn zorgvuldig samengesteld en boek je samen met andere gezinnen op een vaste vertrekdatum. Je ervaart zo de meerwaarde van het samen ontdekken van de bijzondere plekken in de VS en Canada. 

Overdag reis je rond met je eigen huurauto, 's avonds ontmoet je andere gezinnen in het hotel voor de nacht. Je kunt zelf onderling bepalen hoeveel je met elkaar optrekt gedurende de rondreizen. In de praktijk zien we dat gezinnen regelmatig samen ergens een hapje eten of samen naar het hotelzwembad gaan en overdag de plannen enigszins op elkaar afstemmen. 

Voor de meereizende kinderen is het samenreizen met andere gezinnen een perfecte manier om op te trekken met andere kinderen en aanspraak te hebben tijdens de rondreis. Er wordt veelvuldig van auto gewisseld door de kinderen. Het overgrote deel van de meereizende kinderen is tussen de 8 en 18 jaar, maar informeer gerust naar de samenstelling. 

Rondreizen met huurauto's

Hoewel zowel de VS als Canada bekend staan als landen waar je ook met een camper goed kunt rondreizen, hebben we bij Eager2Travel gekozen voor de grote huurauto's als belangrijkste vervoersmiddel. Daarvoor hebben we een aantal redenen:

 • Een camper is minder wendbaar en langzamer
 • Je kunt niet overal stoppen waar je wilt en moet altijd plannen
 • Niet alle plekken zijn met een camper goed bereikbaar
 • Een camper lijkt vaak goedkoop, maar verbruikt enorm veel brandstof 
 • Met een camper ben je gebonden aan kampeerplaatsen die vaak vroeg gereserveerd moeten worden
 • Hotels hebben veel comfort en vaak een zwembad, wat vooral in de hetere staten een plus is

Met een goede huurauto in de VS en Canada kun je vrijwel overal komen. Doordat auto's een stuk groter zijn kun je comfortabel reizen, zelfs met alle spullen. Daarnaast kun je eenvoudig nadat je in het hotel aangekomen bent nog even de auto pakken om iets te bezichtigen of een hike te maken zonder dat je de camper weer moet inpakken. Een goede manier om flexibel te reizen dus!

Rondreizen USA

Samen met andere gezinnen

Het samen ontdekken van een land heeft veel voordelen. Tijdens onze gezinsreizen kun je het zo intensief maken als je zelf wilt. Je reist samen met een aantal andere gezinnen dezelfde route, maar elk in een eigen SUV. Hierdoor kun je overdag helemaal je eigen plan trekken, maar ook samen optrekken als je dat leuk vindt. De meeste gezinnen maken een combinatie van een eigen programma en een programma samen. 

Wil je liever je eigen plan trekken? Dan raden we je aan onze individuele rondreizen te bekijken. Hierbij reis je uitsluitend met je eigen gezelschap op de eigen geplande vertrekdata. 

Voordelen van gezinsreizen:

 • Meer aanspraak
 • Onderling uitwisselen van de kinderen zorgt vooral ook voor de kinderen voor een nog leukere vakantie
 • Samen ontdekken en samen optrekken zoveel of zo weinig als je wilt
 • 's Avonds kun je samen een hapje eten of ergens wat gaan drinken
 • Er is altijd wel een gezin dat ook iets wil ondernemen
 • Samen mooie hikes maken en napraten over de dag
 • Weinig gedoe en weinig zelf te regelen
 • Hotels in zeker 50% van de gevallen met zwembad

gezinsvakanties

Gezinsreizen VS en Canada

Bij Eager kies je uit een aantal verschillende vooraf samengestelde rondreizen. Bij elke gezinsreis geven we aan wat we aanraden. De ene reis is beter geschikt om met kleine kinderen te doen dan de andere bijvoorbeeld.

Doordat je tijdens een rondreis door de VS eigenlijk altijd lange afstanden aflegt is het van belang dat afstanden goed afgestemd zijn. Helemaal voorkomen dat er tijd doorgebracht wordt in de auto is niet mogelijk maar een goede opbouw helpt altijd. 

De route is vooraf bepaald, maar de invulling bepaal je grotendeels zelf. Zo reis je wel samen met andere gezinnen maar bepaal je zelf in hoeverre je echt met elkaar optrekt. Vaak zien we dat sommige dagen als gehele groep worden gedaan terwijl andere dagen meer individueel uitgevoerd worden. Ook het uitlenen van de kinderen aan een andere auto gebeurt regelmatig. 

Op deze manier ontdek je samen het land, maar is er altijd voldoende aanspraak voor meereizende kinderen/pubers. 

Welke leeftijden hebben de kinderen?

"Kinderen" is nogal een ruim begrip natuurlijk. We clusteren de leeftijden van meereizende kinderen zoveel mogelijk. 100% is nooit mogelijk, omdat in sommige gezinnen de leeftijdsverschillen groot zijn.

We proberen ervoor te zorgen dat elke vertrekkende gezinsreis vooral wat meereizende kinderen betreft zo goed als mogelijk verdeeld is. Je kunt uiteraard vooraf informeren naar de samenstelling. 

Meereizende kinderen variëren van heel jong tot jongvolwassen. Informeer gerust vooraf naar de samenstelling van deze gezinsreizen. Per vertrekdatum kan de samenstelling verschillen. Voor ouders met jonge kinderen raden we aan een rondreis te boeken waarin dagafstanden relatief beperkt zijn, zoals de rondreizen Californië of Nationale Parken gezinsreis

ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Eager2 is onderdeel van Simi Reizen. Eager2 is lid van SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Als aanbieder van pakketreizen is op al onze rondreizen de richtlijn pakketreizen van toepassing. Hierin worden taken en verantwoordelijkheden van reisbedrijven op Europees niveau uitgewerkt.

SGR garandeert alle vooruitbetaalde reissommen. ANVR is de branche-vereniging die zich bezighoudt met het zo strak mogelijk organiseren van de reisbranche en het opstellen van consumentenvoorwaarden in samenwerking met onder andere de consumentenbond. 

Het calamiteitenfonds komt in beweging op het moment dat je tijdens je reis onverwacht te maken krijgt met natuurelementen of lokale onlusten. Concrete voorbeelden zijn een aardbeving of bosbrand in het gebied waar je doorheen zou reizen. Het calamiteitenfonds verzorgt indien nodig repatriëring (in samenwerking met de organisatie) en vergoedt niet-genoten vakantiedagen achteraf. 

Rondreizen VS

Douaneregels Verenigde Staten

Regelen voor vertrek singlereizen USA en Canada

Waarin wijken verkeersregels Verenigde Staten af?