Gezinsreis Nationale Parken VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

 • 17 dagen
 • Eenvoudig

Met deze gezinsrondreis boek je een groepsreis langs de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. We starten en eindigen tijdens deze gezinsreis in het bruisende Las Vegas, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. 

Onze gezinsrondreis brengt je langs verschillende bijzondere nationale parken en plekken. Met behulp van ons roadbook krijg je onderweg de belangrijkste tips om van de rondreis een onvergetelijke ervaring te maken. 

Je reist tijdens deze gezinsreis samen met andere gezinnen. We raden deze rondreis aan voor gezinnen met kinderen van minimaal 8 jaar en ouder. 

Deze groepsreis maken we in SUV's. Je kunt bij het boeken selecteren of je een grotere of kleinere SUV wilt huren. Overdag volg je je eigen planning, 's avonds kom je elkaar (als je wilt) weer tegen in het hotel om bijvoorbeeld samen te eten of nog wat te drinken en de avonturen van de dag met elkaar te delen. 

Deze gezinsreis vertrekt op vaste reisdata. Wil je in een andere periode reizen? Dan is het mogelijk deze reis te boeken als individuele gezinsreis. 

Tijdens deze rondreis heb je de vrijheid om je eigen vakantie in te vullen, maar kom je de andere gezinnen 's avonds weer tegen. In de praktijk zie je dat gezinnen ongeveer 50/50 doen: deels een eigen planning, maar toch ook veel samen omdat het wel gezellig is. Vaak zien we dat kinderen/pubers ook een dag meereizen met een ander gezin bijvoorbeeld en zo meer aanspraak hebben. 

 • 98% van onze reizen gaat door

Highlights van deze rondreis

 • Geniet van voordelen georganiseerde rondreis
 • Ontdek de hoogtepunten van het westen van de VS
 • Ontdek zeven nationale parken
 • Ontdek Las Vegas en Los Angeles

Dag 1 - Amsterdam - Las Vegas

We vliegen vandaag met maximaal 1 overstap naar het bruisende Las Vegas. Na aankomst halen we allereerst onze SUV's op. Het eigen risico voor de autohuur en de benodigde verzekeringen zijn afgekocht, je kunt dus zorgeloos op pad. 

Na het ophalen van de auto's rijden we over de imposante Las Vegas Strip naar ons hotel voor de nacht. Omdat na een lange vlucht iedereen moe is houden we het deze avond verder eenvoudig. We verblijven in een hotel buiten de stad, zodat iedereen op adem kan komen. We bezoeken Las Vegas natuurlijk aan het einde van onze rondreis nogmaals, maar dan uitgebreid! 

Wil je toch nog op pad deze avond? We raden je aan de Uber of Lyft app te installeren, dat is een goedkope en makkelijke manier om je te verplaatsen binnen de grote steden en net zo duur als parkeren vaak. 

Verblijf: Sunset Station Casino Hotel of vergelijkbaar. 

Rij-afstand: ongeveer een kwartier vanaf het vliegveld. Met rit over de strip ongeveer een uur. 

Dag 2 - Las Vegas - Zion National Park - Kanab

We reizen vandaag naar Zion National Park (ongeveer twee uur rijden vanaf Las Vegas). We maken een tussenstop in het stadje Mesquite. Hier zal de reisbegeleider een eerste inhoudelijk briefing doen en is er gelegenheid om boodschappen te doen voor onderweg. We raden aan altijd voldoende water en snacks mee te nemen. 

Vervolgens rijd je op eigen gelegenheid verder naar Zion. Je bepaalt zelf of je met andere gezinnen optrekt vandaag of zelf de dag invult. 

Zion National Park is direct 1 van de hoogtepunten van je bezoek aan de Verenigde Staten. De indrukwekkende rode rotsen en de prachtige route door het nationaal park zorgen ervoor dat je direct in de vakantiestemming bent. Indien je van plan bent een hike te maken raden we je aan dit aan het einde van de middag te doen als het enigszins afgekoeld is.

Houd er rekening mee dat Zion NP in de zomerperiode erg druk kan zijn. Er is een gratis shuttlebus-systeem waarmee je op mooie plekken in het park kunt komen. De Nationale Park-pas is inbegrepen bij de reissom en krijg je van ons bij aanvang van de rondreis. 

Verblijf: Holiday Inn Express of Parry Lodge in Kanab

Rij-afstand: ongeveer 4 uur rijden zonder tussenstops. We zijn dus de hele dag wel echt onderweg vandaag!

Dag 3 - Kanab - Grand Canyon North Rim

Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de North Rim als de South Rim van de Grand Canyon. De North Rim trekt veel minder bezoekers vanwege de ligging en is groener dan de South Rim. 

De North Rim is alleen geopend tussen ongeveer 15 mei en 15 oktober, afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw die is gevallen. 

Behalve een bezoek aan de North Rim kun je verschillende dingen doen in de omgeving. Als je bijvoorbeeld de beroemde Angels Landing Hike wilt lopen ben je vanuit Kanab in een ruim uur weer in Zion NP. Wil je een bijzondere canyon zien met een gids, zandbuggy rijden, sandboarden of een ATV-tour doen? Het is allemaal mogelijk rondom Kanab.

Een aanrader is ook om eens te gaan schieten op de plaatselijke schietbaan. Er is 1 aanbieder in Kanab die de mogelijkheid aanbiedt. Je krijgt op die manier een minder toeristische ervaring dan wanneer je dit in bijvoorbeeld Las Vegas doet. 

Rij-afstand: anderhalf uur heen, anderhalf uur terug. 

Dag 4 - Cowboy cookout en overnachten

Je hebt vandaag de kans om de omgeving nog eens uitgebreid te verkennen. Maak een mooie hike in de omgeving, rijd nog eens door Zion National Park of bezoek bijvoorbeeld prachtige Hoodoo's in de omgeving van Kanab. Een andere goede optie is om een bezoek te brengen aan Antelope Canyon (bij te boeken via je account) of, als je een meer exclusieve ervaring zoekt kun je een andere zogeheten Slot Canyon bezoeken met een gids. 

Aan het einde van de middag staat onze lokale gids ons op te wachten voor een bijzondere overnachting. Onze spullen laten we grotendeels achter in het hotel. We pakken alleen onze spullen voor de nacht en overnachten in de natuur van de Coral Pink Sand Dunes. Toiletten zijn aanwezig, maar verder is het echt even terug naar de basis. Een perfecte plek om sterren te kijken. We overnachten in tentjes in het Coral Pink Sand Dunes park, waar we een wandeling door de zandduinen maken. Vervolgens volgt een cowboy-cookout met lekker eten en een kampvuurtje. 

Deze avond gaat je ongetwijfeld nog lang bijblijven! Indien je liever toch in het hotel slaapt deze nacht dien je dit vooraf aan te geven. Het slapen in een tent is niet geschikt voor mensen met rugklachten. 

Rij-afstand: nauwelijks, tenzij je Antelope Canyon bezoekt

Overnachting: op een fantastische plek midden in de natuur, met kampvuur en avondeten inbegrepen! 

Dag 5 - Bryce Canyon

De indrukwekkende Bryce Canyon staat bij veel Nederlanders hoog op het lijstje van bezienswaardigheden in de VS. Volkomen terecht, want het is een prachtige plek! 

Bryce Canyon staat bekend om de vele bijzondere rotsformaties. Er zijn in de canyon verschillende mooie korte en langere hikes te maken. Het hoogste punt van de canyon is 2775 meter hoog, het laagste punt is 720 meter hoog. 

Binnen Bryce Canyon kun je zowel met de auto als met de shuttlebus reizen. We hebben de hele dag de tijd om dit bijzondere nationale park te verkennen. 

 

Rij-afstand: anderhalf uur naar Bryce Canyon, daarna maximaal 1 uur naar het hotel voor de nacht.

Overnachting: in 1 van de kleine stadjes tussen Bryce Canyon en Moab 

Dag 6 - Moab

Moab is 1 van de populairste toeristische bestemmingen in Utah. Het is het centrum van een groot aantal outdoor-activiteiten en met zowel Canyonlands National Park als Arches National Park. Moab is een gezellig stadje met veel restaurants en cafeetjes en bestaat feitelijk uit nauwelijks meer dan 1 straat. 

Doordat Moab zo ontzettend populair is zijn overnachtingen niet goedkoop. We overnachten twee nachten in Moab, maar houd er rekening mee dat kwalitatief het hotel net iets minder zal zijn dan op de minder toeristische plekken waar we ook verblijven. 

Vanuit Moab zijn zowel Arches National Park als Canyonlands National Park makkelijk bereikbaar. Daarnaast kun je er veel activiteiten doen, variërend van skydiven tot gezellige familie-activiteiten op de rivier of bijvoorbeeld met een hummer. 

Rijafstand: ongeveer 2,5 uur
Overnachting: in Moab, motel of hotel  

Dag 7 - Moab

Deze dag verblijven we opnieuw in Moab. Als je een mooie hike wilt maken in Arches National Park raden we je aan dit vroeg of laat op de dag te doen in verband met zowel de hitte als de mogelijke drukte. 

We raden je ook zeker aan om Mill's Canyon te bezoeken. Behalve de dinosaur tracks die je kunt bekijken, kun je met een stukje rijden over een zacht zandpad ook het Dinosaur Bone Trail volgen. Deze korte wandeling leidt je langs verschillende plekken waar fossielen van dinosaurusbotten nog in de rotswand zitten. Voor iedereen met een beetje interesse in geschiedenis een echte aanrader.

Veel reizigers bezoeken vandaag ook Canyonlands National Park. Hoewel Canyonlands nauwelijks toeristisch ontwikkeld is zijn er enkele plekken en uitzichtspunten die je een goede indruk geven van deze verlaten woestijn. Wandelen in de zomer wordt hier afgeraden op de meeste plekken trouwens. 

Rij-afstand: nauwelijks
Hotel/Motel:
eenvoudig motel of hotel in Moab 

Dag 8 - Monument Valley en Horseshoe Bend

We reizen vandaag door naar het volgende hoogtepunt van deze gezinsreis: Monument Valley en de Horsehoe Bend, via the Valley of the Gods. Een prachtige en indrukwekkende route. De entreekosten voor Monument Valley en eventuele parkeerkosten bij Horseshoe Bend zijn niet inbegrepen bij de reissom (Monument Valley staat op Navajo-indianengebied en valt niet onder de nationale parken). 

Monument Valley is het decor van talloze films en westerns. De iconische rotsen herken je direct. Natuurlijk maken we verschillende tussenstops ook vandaag. De Valley of the Gods is een prachtige korte omweg die door slechts weinig toeristen gereden wordt en die daardoor steevast tot de onverwachte hoogtepunten van de rondreizen behoren. 

We overnachten in het toeristische stadje Page, Arizona. 

Overnachting: Page, Arizona, eenvoudig motel
Rij-afstand: 4,5 uur zonder tussenstops 
Entree Monument Valley: $20 per auto
Parkeerkosten Horseshoe Bend: 10$ per auto 

Dag 9 - Grand Canyon

Dat dit een onvergetelijke gezinsreis gaat worden mag je inmiddels wel duidelijk zijn. Vandaag vertrekken we naar ons volgende hoogtepunt tijdens onze rondreis, de Grand Canyon South Rim. Deze zijde van de Grand Canyon is enorm diep en stukken toeristischer dan de noordelijke kant die we eerder gezien hebben. 

In het Grand Canyon National Park kun je genieten van immense uitzichten en prachtige rotsen. Met het shuttle-bus systeem kom je makkelijk van plek naar plek en kom je alle belangrijke hoogtepunten tegen. Met de auto kun je daarnaast de Cape Royal Road rijden, waar de shuttle bussen niet komen (en het vaak ook rustiger is). 

We overnachten net buiten het Grand Canyon National Park. 

Geplande overnachting: Red Feather Lodge
Rij-afstand: 3,5 uur zonder tussenstops. 

Dag 10 - Grand Canyon - Las Vegas

We rijden terug naar het beginpunt van onze groepsreis, maar gelukkig is de vakantie daarmee nog zeker niet voorbij! We willen vooral voorkomen dat dagafstanden te groot zijn, waardoor je hele dagen uitsluitend in de auto doorbrengt. Om die reden overnachten we opnieuw in de buurt van Las Vegas (Henderson). 

In de middag, voor je naar het hotel gaat raden we je aan om Red Rock Canyon net buiten de stad te bezoeken. Een tweede populaire optie is om naar the Vally of Fire te rijden. Heb je zin in wat mensen om je heen? Dan is dit een ideale middag om bijvoorbeeld Fremont Street of the Strip te bezoeken. 

We komen nog 1 keer terug in Las Vegas en overnachten dan op de Las Vegas Strip. 

Rij-afstand: 4,5 uur zonder tussenstops
Overnachting: Sunset Station Casino of soortgelijk 

Dag 11 - Anaheim / Huntington Beach

We rijden vanuit Las Vegas naar Huntington Beach, net onder Los Angeles en Anaheim (waar ook Disneyland te vinden is). We verblijven in Anaheim, maar rijden je zeker aan om even naar het strand bij Huntington Beach te rijden voor een goede indruk van het echte Californische strandleven. 

De middag kun je gebruiken om lekker aan het strand te liggen of een bezoek te brengen aan de verschillende hoogtepunten van Los Angeles. Houd in Los Angeles rekening met grote verkeersdrukte op alle momenten van de dag, dus plan ruim. 

Ook hier ontvang je van ons weer een aantal tips voor bijvoorbeeld een bezoek aan Malibu, Beverly Hills, het Hollywood Sign en de walk of fame. 

Rij-afstand: 4,5 uur zonder stops en zonder file. Je mag indien je met meerdere mensen in de auto zit wel bijna altijd gebruik maken van de carpoolstrook trouwens, dat een hoop scheelt!

Overnachting: hotel in Anaheim ten zuiden van LA. 

Dag 12 - Anaheim

Wil je Disney bezoeken of Universal Studio's? Dan is dit je kans. Er zijn verschillende mogelijkheden om de parken te bezoeken, helemaal afhankelijk van voorkeuren en vooral ook budget. Reis je met kleinere kinderen, dan raden we je aan naar Knott's Berry Farm te gaan als je een budgetvriendelijker optie zoekt. 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dag sightseeing in Los Angeles. Doe de hike naar het hollywood-sign met uitzicht over de stad, loop rond op Venice Beach of Santa Monica Pier, kijk of je beroemdheden kunt spotten op Rodeo Drive of bezoek het Griffith Observatory. 

Meer zin om naar het strand te gaan? Bezoek Laguna Beach of Huntington Beach en geniet van een relaxte dag aan het strand. Loop ook zeker een stuk langs het strand om te genieten van de vele buitenactiviteiten die er door mensen worden beoefend. 

Dag 13 - 29 Palms - Joshua Tree NP

We rijden vandaag de woestijn in en maken een tussenstop in het stadje Palm Springs om het stadje te bekijken. Vervolgens rijden we door naar Joshua Tree National Park.

Dit nationale park staat vooral bekend om de Joshua Tree, en soort cactus-boom. Joshua Tree heeft daarnaast mooie rotsen, een echt woestijnlandschap en is de moeite van het bezoeken zeker waard.

Het park bestaat uit meerdere woestijnlandschappen: de Colorado Desert en de Mojave Desert. De heuvels en rotsen bestaan uit massief gesteente dat in grote rotsblokken door het landschap verspreid liggen. Houd er rekening mee dat er geen eten en drinken wordt verkocht in het nationaal park. 

Rij-afstand: ongeveer 2,5 uur
Overnachting: Yucca Valley of 29-palms, eenvoudig hotel

Dag 14 - Las Vegas

We reizen vandaag terug naar Las Vegas waar we de laatste twee nachten van deze rondreis zullen doorbrengen. We verblijven beide nachten in een hotel op de "Strip" waar alle grote hotels en casino's zich bevinden.

Las Vegas is een bruisende stad met alle mogelijk vormen van vertier en vermaak. Loop door de gigantische casino's, soms met achtbaan (New York, New York) en verbaas je over de immense casino's. Shoppen kun je op verschillende plekken, maar we raden zeker aan de outlet shops ten noorden van Las Vegas te bezoeken (er is er ook 1 aan de zuidkant, maar die heeft minder aanbod). 

Deze dagen kun je zo gek maken als je zelf wilt. Schieten met een machinegeweer, naar de kermis op het dak van de Stratosphere tower, maar ook relaxed zwemmend in het hotelzwembad is natuurlijk een optie. 

Toch liever de natuur in? De Valley of Fire, Lake Mead of Red Rock Canyon zijn aanraders. Ook de grote Hooverdam bereik je eenvoudig vanuit Las Vegas. Een helikoptervlucht raden we je zeker aan. Deze kun je bijboeken via je account. 

Rij-afstand: 3 uur
Hotel: Excalibur, MGM of New York New York, of Luxor
 

Dag 15 - Las Vegas

De laatste dag van deze rondreis alweer. Overdag heb je de tijd om de laatste souvenirs in te kopen, de activiteiten te ondernemen die je nog echt wilt doen of om natuurlijk lekker bij het zwembad en de poolbar te genieten van een rustig dagje. Als je in de gelegenheid bent raden we je zeker aan een show te bezoeken als je in de stad bent. Er zijn honderden verschillende voorstellingen elke dag, variërend van kleine en wat goedkopere producties tot indrukwekkende spektakels op wereldniveau. 

Met alle gezinnen hebben we deze avond een plekje gereserveerd in restaurant Bucca di Beppo, waar Italiaans eten in grote porties om te delen wordt geserveerd. 

We sluiten de rondreis af met een gezellig etentje (inbegrepen bij de reissom, drankjes voor eigen rekening). 

Dag 16 - Naar huis

Aan alle goede dingen komt een eind. Na een intensieve rondreis langs een aantal van de meest bijzondere plekken in de Verenigde Staten is het tijd om afscheid te nemen en de koffers weer in te pakken. 

Nog een paar belangrijke dingen omtrent deze gezinsreis:

 • Bij de autohuur zit de afkoop eigen risico plus verhoging van het bedrag voor aansprakelijkheid standaard inbegrepen
 • Standaard boeken we een midsize SUV. Deze is ruim genoeg voor 4 personen plus bagage. Reis je met meer dan 4 personen? Dan raden we je aan een upgrade van de huurauto te doen. Dit kun je aangeven bij boeking. 
 • We maken gebruik van vooraf vastgelegde retourvluchten. Upgraden naar economy plus of business class is beperkt mogelijk. 
 • Reken op ongeveer 30-40$ per persoon aan uitgaven voor eten en drinken. 
 • Reken op ongeveer 25$ per dag aan brandstof (kan goedkoper uitvallen)

Dag 17 - Aankomst

Na een indrukwekkende reis landen we vandaag weer op Schiphol. Je kijkt ongetwijfeld terug op een onvergetelijke rondreis door een aantal van de mooiste nationale parken en meest bijzondere steden van de Verenigde Staten. 

Normaalgesproken landen we in de ochtend weer op Schiphol. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Las Vegas met maximaal 1 overstap
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $30-40 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per dag per auto.
 • Evt. parkeerkosten (vaak enkel in Los Angeles en Las Vegas)
 • Resort fee Las Vegas (+/- EUR 10/15 p.p.p.n.)
 • Entreekosten die niet binnen de nationale parkenpas "America the Beautiful" vallen
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14 p.p.)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

De prijzen zijn berekend op basis van 4 personen. Het aantal personen in je reisgezelschap bepaalt wat de reissom zal worden. Voor een juiste prijsberekening vragen we om geboortedata.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Rijroute rondreis

Vluchttijden

Geplande vluchttijden kun je vinden onder het kopje data/prijzen. Houd er rekening mee dat vluchten altijd onder voorbehoud van wijzigingen worden weergegeven. Helaas komt het voor dat vluchten of vluchttijden gewijzigd worden. Is dit het geval, dan hoor je dat van ons. In je Eager2Travel account vind je altijd de actuele gegevens. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Eager. Let op dat de naam overeenkomt met het paspoort, dus op meisjesnaam indien nodig. 

Belangrijk om te weten

Met deze gezinsreis boek je een flexibele rondreis. Je bepaalt onderling zelf in hoeverre je met elkaar optrekt. Onze reisbegeleider verzorgt informatie, checkins in hotels en is aanspreekpunt bij problemen of vragen. 

Alle gezinnen overnachten in hetzelfde hotel. Standaard is een kamer geschikt voor 4 personen. Het is mogelijk om een tweede kamer bij te boeken indien gewenst. Overdag volgen gezinnen de eigen planning, maar het staat jullie natuurlijk meer dan vrij om elkaar op te zoeken. Het kan ontzettend leuk zijn om samen een hike te doen, dingen te bekijken, een picknick te plannen en natuurlijk uit eten te gaan. 

In overleg met de gezinnen reserveert de reisbegeleider een restaurant. Natuurlijk hoef je niet dag in dag uit met alle gezinnen samen te eten. Mocht je eigen plannen hebben, laat het dan even weten aan de reisbegeleider. 

Woestijn

Tijdens deze rondreis breng je veel tijd door in de woestijn. Dat betekent dat temperaturen op kunnen lopen tot boven de 40 graden. We proberen het heetste moment van de dag zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk als we tegelijk ook alles willen zien. Voldoende water, regelmatig insmeren, het dragen van een pet en het niet al te veel inspannen op de heetste momenten zorgen ervoor dat je kunt genieten van de woestijn. 

Afstanden

Afstanden in de VS zijn altijd groot. Soms is er tijdens onze rondreis 150 kilometer geen tankstation te vinden, laat staan een stadje of dorp. Dat betekent dat we altijd tijdig tanken, zorgen dat je altijd water bij je hebt en iets te snacken. 

Reizen met auto's

Tijdens deze rondreis reizen we in SUV's. Deze zijn groot genoeg om bagage en personen mee te nemen, maar houd er rekening mee dat het praktisch is om geen gigantische koffers mee te slepen. 

Voor elke auto is het mogelijk 1 of 2 bestuurders in te schrijven die met de auto mogen rijden. Een upgrade van de auto is ook mogelijk. 

Overnachtingen:

Hotels waar we verblijven zijn ofwel onafhankelijke hotels, met name in de kleinere stadjes. Daarnaast verblijven we regelmatig in hotels van bijvoorbeeld Super8, Best Western of Holiday Inn. Alle hotels die we boeken zijn schoon en netjes. Houd er wel rekening mee dat op populaire plekken een afweging gemaakt moet worden tussen kwaliteit en locatie. Soms betekent dat dat we iets buiten het Nationaal Park overnachten bijvoorbeeld, of dichterbij maar in een kwalitatief minder hotel. 

In de hotels zit bij ongeveer 50% van de overnachtingen het ontbijt inbegrepen. Een deel van de hotels heeft een buitenzwembad. 

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor bestuurders tussen de 21 en 25 geldt een toeslag. 
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht
 • Afstanden in de VS kunnen groot zijn, maar zodra je de stad uit bent is er op de meeste plekken (met uitzondering van LA en Las Vegas) vrijwel geen verkeer te bekennen. Dat maakt rijden in de VS relaxed!
 • Schade aan ruiten, banden en dak is meeverzekerd
 • Indien nodig wordt het wegslepen ook vergoed. Je reisbegeleider zal bij aankomst de nodige gegevens doorgeven en uitleggen wat te doen in geval van nood of problemen. 

Visa

Voor reizen naar de VS is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiële websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van een ESTA (visum) is verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt uitgevoerd met minimaal 4 gezinnen. Maximaal kunnen er 8 gezinnen mee reizen. De leeftijden van de meereizende kinderen ligt gemiddeld tussen de 10 en 18 jaar. 

Optionele activiteiten

Je kunt ervoor kiezen om optionele activiteiten bij te boeken. Deze zijn bij te boeken in je Simi Account.

 • Helikoptervlucht met limo Las Vegas: In Las Vegas kun je een helikoptervlucht maken boven de Strip. Je wordt opgehaald bij het hotel door een limo, maakt een champagne toast en daarna is het tijd om de helikopter in te stappen! In 12-15 minuten tijd vlieg je over de Strip heen en zie je de diverse hoogtepunten.
 • Helikoptervlucht Grand Canyon: Hoe kun je beter de Grand Canyon ontdekken dan door het van bovenaf te bekijken? Je kunt een helikoptervlucht maken boven de Grand Canyon met een vlucht van 40-50 minuten.
 • Skydive Grand Canyon: Vlieg langs de Grand Canyon en maak een skydive sprong vanuit het vliegtuig! Je maakt een tandemsprong met instructeur en land op een vliegveld.
 • Rijd je eigen supercar Las Vegas: Je kunt in Las Vegas op een circuit in een snelle auto naar keuze rijden!

De prijzen van en meer details over deze optionele activiteiten zijn te vinden in je Eager2Travel Account. Ook staat erbij tot wanneer deze activiteiten zijn bij te boeken.

Eventuele andere activiteiten kun je bijboeken ter plaatse bij een lokale aanbieder. Overleg je plannen even met de reisbegeleider zodat je weet of dit gaat lukken met het reisprogramma. Optionele activiteiten ter plaatse lopen niet via Simi Reizen en zijn op basis van eigen risico.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Eager2Travel een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Tijdens deze rondreis zijn we eigenlijk altijd op plekken waar de zon schijnt. Regen is zeldzaam in de periode waarin we reizen en de temperatuur ligt tussen de 30 en 40 graden ongeveer. We bezoeken tijdens deze rondreis een groot aantal plekken. 

Las Vegas

Het startpunt en eindpunt van onze reis. Iedereen heeft wel een mening of idee bij de stad, maar ons advies: laat het over je heen komen, geniet van alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft, plan vooraf al of je een show wilt gaan bekijken en geniet van een heerlijke tijd boordevol entertainment, 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Zion National Park

De rode rotsen waar Zion bekend om staat, de prachtige landschappen en de bijzondere weg die je door het park heen leidt zijn absoluut een hoogtepunt tijdens deze rondreis. De emerald pool, Angels landing, Checkerboard Mesa en de Zion Narrows zijn hoogtepunten van het park. Zion ligt 2 tot 3 uur rijden vanaf Las Vegas. 

Kanab, Utah

Kanab is een klein stadje in Utah. Het is er minder toeristisch dan in bijvoorbeeld Page dat anderhalf uur verderop ligt en heeft gezellige cafeetjes, goede cocktails en prima restaurants. Vanuit Kanab kun je eenvoudig verschillende nationale parken en Antelope canyon bereiken. 

Ook is er in Kanab dagelijks de "lottery" voor The Wave (google maar eens op "the wave Utah"). Dagelijks worden slechts enkele mensen toegelaten op deze bijzondere plek. Zeker in de zomermaanden is de kans zeer beperkt dat het lukt, maar we raden je zeker aan het te proberen.

Er zijn twee manieren om je op te geven voor de loterij: online vanaf vier maanden voor vertrek of via het lokale toeristenbureau, waar dagelijks 10 permits worden uitgegeven. 

Dus: reken er niet op dat het lukt, maar probeer het zeker voor een bijzonder unieke kans! 

Grand canyon

Iedereen kent de Grand Canyon. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de North Rim (minder druk bezocht) en de South Rim. Van beide plekken heb je unieke uitzichten over de indrukwekkende canyon waar de Colorado River doorheen loopt. Eventueel kun je vanuit Las Vegas ook een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard!

Los Angeles

Iedereen kan een paar dingen opnoemen uit Los Angeles. Hollywood, Disneyland, Universal Studios, Venice Beach, Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, etc. Nu wordt het tijd om dit alles zelf te ontdekken tijdens je verblijf in de stad. Los Angeles is een mega grote stad met enorm veel mogelijkheden, van relaxen op het strand tot het ontdekken van luxe nachtclubs. 

Hieronder vind je antwoord op veel van de regelmatig gestelde vragen voor onze rondreizen door Amerika. Heb je nog vragen, aarzel dan vooral niet en neem contact met ons op. 

Wat is de samenstelling van deze gezinsreis?

Je kunt altijd informeren naar de huidige samenstelling. Neem daarvoor contact met ons op. 

Hoe snel zitten jullie gezinsreizen vol?

De gezinsreizen worden overwegend tussen september en januari geboekt. Dat is dan ook de periode waarin het geen kwaad kan om even goed te kijken naar de verschillende reizen. Op het moment dat een gezinsreis bijna vol dreigt te raken komt er een geel of oranje bolletje bij de vertrekdatum te staan. Bij geel is de reis voor meer dan de helft vol, bij oranje gaat het echt om de laatste plekken. 

Voor welke leeftijden raden jullie deze rondreis aan?

Veel is afhankelijk van hoe gewend de kinderen zijn om langere tijd in de auto te zitten, sommige dagen rijden we langere afstanden en sommige dagen rijden we korte afstanden. We raden over het algemeen aan om te reizen met kinderen die minimaal een jaar of 8 zijn. Gemiddeld zijn kinderen tussen de 11 en 18 jaar oud tijdens een rondreis Nationale Parken. Informeer gerust naar de samenstelling voor je een boeking maakt.

Hoe zit het precies met de vliegtickets?

We reizen op een groepsticket. Dat betekent dat de vlucht vooraf vastligt, maar ook dat je normaalgesproken bij elkaar in de buurt in het vliegtuig zit. 

Een ander belangrijk punt is dat je voor je vlucht geen fysiek vliegticket krijgt. Ongeveer 14 dagen voor vertrek zie je in je Eager2Travel account je boekingscode verschijnen. Deze kun je vervolgens gebruiken om in te checken. Inchecken is niet verplicht vooraf, maar kan ook op het vliegveld.

We raden je aan om nadat je door de beveiliging gegaan bent nog even iets te eten/drinken mee te nemen voor in het vliegtuig. Hoewel je in het vliegtuig goed verzorgd wordt, kan het geen kwaad om iets te snacken mee te nemen zodat je fit aankomt. 

Standaard mag je 23 kilo ruimbagage meenemen en daarnaast afhankelijk van de maatschappij 10 of 12 kilo handbagage.

Is het mogelijk langer te blijven of de reis te combineren met een andere rondreis?

Indien je voorafgaand of na afloop van je rondreis langer wilt blijven of eerder wilt aankomen is dit beperkt mogelijk. Neem hiervoor even contact op. 

In wat voor accommodaties verblijven we?

Tijdens de rondreis verblijven we altijd in degelijke, nette hotels of motels op goede locaties. De accommodaties selecteren we op basis van kwaliteit, netheid, prijs en ligging. Daarnaast selecteren we hotels op basis van goede reviews en goede ervaringen van eerdere reizigers. We slapen in middenklasse hotels, de een kan wat oubollig zijn en de ander weer wat moderner. 

In ongeveer 50% van de accommodaties is een eenvoudig ontbijt inbegrepen. Bij andere accommodaties moeten we buiten de deur ontbijt. Voor het ontbijt kunnen we een stop bij een supermarkt en/of Starbucks maken of ontbijt bij een plekje waar we langs komen. 

Hoeveel extra kosten ben ik tijdens deze rondreis nog kwijt? 

Behalve brandstofkosten (25/30$ per dag gemiddeld per auto) zijn de maaltijden de grootste kostenpost. Bij veel van onze gezinsreizen maken we 's ochtends een tussenstop bij een supermarkt om inkopen voor ontbijt en lunch te doen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Voor het avondeten is het een beetje afhankelijk van de eigen wensen. Gemiddeld eet je voor ongeveer 20$ per persoon. Voor kinderen tot een jaar of 10 is het voldoende om een extra bord te bestellen in veel gevallen en zijn uitgebreide goedkopere menu's beschikbaar op de meeste plekken. 

Hoeveel ruimte is er in de auto's?

Auto's zijn in de VS over het algemeen een stuk groter dan wij gewend zijn. We reizen met grote auto's, maar indien je met 4 personen reist zit de auto wel vol. Een beetje conservatief inpakken is dus wel handig.

Hoeveel zitten we in de auto?

Houd er rekening mee dat reizen door Amerika per definitie betekent dat je soms best lange afstanden aflegt. Met een muziekje erbij en het altijd wisselende landschap gaat de tijd echter snel en de ervaring leert ons dat vrijwel iedereen het rijden in de VS prettiger vindt dan bij ons. De totale afstand die we tijdens deze rondreis afleggen is ruim 3000 kilometer.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig als ik ga rijden?

Nee, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Waarom juist deze rondreis?

Bij deze groepsreis reis je langs de mooiste parken van de Verenigde Staten zoals Grand Canyon en Zion National Park en bruisende steden zoals Las Vegas en Los Angeles. Hoewel we ook voor een groot deel door woestijngebieden reizen, is de diversiteit enorm. De prachtige landschappen zorgen voor een zeer afwisselende rondreis, we zijn hierbij zowel indrukwekkende natuur als wereldsteden.

Reizen we tijdens deze groepsreis ook echt samen?

Elk gezin is met een eigen auto onderweg tijdens de rondreis, hierdoor is het noodzakelijk om dag in dag uit met elkaar op pad te zijn. Je kunt afhankelijk van de plannen van de andere gezinnen afstemmen of je samen reist en of er bijvoorbeeld een dag kinderen met een ander meerijden. Je komt elkaar 's avonds weer tegen bij de accommodatie.

Verzekeringen

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.