Gezinsreis rondreis Californië

Gezinsreis rondreis Californië

 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Californië is in veel opzichten dé perfecte vakantiebestemming. Lekker weer, prachtige stranden, veel vermaak, maar ook indrukwekkende natuur en adembenemende uitzichten. Een rondreis Californië geeft je een perfecte kennismaking met de Verenigde Staten die naar meer smaakt!

Tijdens deze gezinsrondreis bezoeken we grote steden als Los Angeles, San Francisco en Sacramento. Daarnaast bezoeken we idyllische plekken als South Lake Tahoe en kleine stadjes als Bridgeport. Behalve de grote steden en leuke stadjes is natuur een belangrijk onderdeel van deze rondreis door Californië. We bezoeken het imposante Yosemite National Park en lopen door de gigantische Sequoia's van het Sequoia National Park. De omgeving rond South Lake Tahoe is weer heel anders, met naaldbossen en diepe meren. 

Natuurlijk rijden we over Highway 1 langs de kust en komen langs bekende plekken als Malibu en Ventura op de weg naar Los Angeles. 

Deze rondreis geeft je de kans om zeer uiteenlopende dingen te zien en doen en zorgt ervoor dat je zeker met onvergetelijke herinneringen naar huis gaat.

We bieden deze gezinsreis aan als autorondreis in groepsverband met vaste vertrekdata of individueel (dus zonder groep) op data die jou het best uitkomen. 

 • 98% van onze reizen gaat door

Highlights van deze rondreis

 • Golden Gate Bridge
 • Bruisend San Francisco
 • Sequoia National Park
 • Yosemite National Park
 • Highway 1
 • Los Angeles

Dag 1 - Amsterdam - Los Angeles

We verzamelen in de ochtend op Schiphol en vliegen naar Los Angeles met maximaal 1 overstap. Aangekomen in Los Angeles wacht onze reisleider je op. Na het wachten op de bagage en het ophalen van de huurauto's (met navigatie) rijden we naar ons hotel voor de nacht. We verblijven op ongeveer een half uurtje vanaf het vliegveld. 

Omdat veel mensen de eerste nacht toch aardig last hebben van een jetlag, vertrekken we de volgende dag al op tijd om zoveel mogelijk van Californië te kunnen zien. 

Overnachting: net buiten de stad Los Angeles

Rij-afstand: +/- 30 minuten

Info: 

 • We reizen met meerdere gezinnen samen, maar je kunt je eigen planning verder aanhouden. Natuurlijk is het gezellig als je gezamenlijk ergens wat gaat eten, zeker de eerste dagen, maar je hoeft echt niet dag-in-dag-uit met de hele groep te zijn. 
 • Hoewel de rijroute vast ligt, staat het je vrij om alles in je eigen tempo te doen. Inchecken kan bij de meeste hotels vanaf 15:00. Je kunt dus zelf bepalen of je lekker vroeg in het hotel bent of het rustig aan doet. Wij adviseren om uiterlijk rond 19:00 in het hotel te zijn, zodat je ook weer uitgerust aan de volgende dag kunt beginnen.  

Dag 2 - Los Angeles - Three Rivers

Na het ontbijt vertrekken we richting het eerste hoogtepunt van de rondreis: Sequoia National Park. We moeten in totaal ongeveer 3,5 uur rijden om bij het hotel voor de nacht te komen. Onderweg maken we een tussenstop bij een supermarkt om alvast de belangrijkste inkopen voor onderweg te doen. 

In de middag komen we vervolgens aan bij ons hotel. Je hebt nu nog de tijd om het Sequoia National Park in te gaan en alvast een voorproefje te krijgen van de indrukwekkende gigantische Sequoia's die je hier kunt vinden. Je doet dit op eigen gelegenheid, maar de reisleider zal 's ochtends de nodige tips geven. 

We verblijven deze nacht in het plaatsje Three Rivers. Door de grote populariteit van de Nationale Parken in de VS is het praktischer om buiten het nationale park te verblijven, daarnaast is het ook in de kosten vaak een stuk gunstiger. 

Overnachting: Three Rivers

Rij-afstand: +/- 3,5 uur zonder stops

Dag 3 - Three Rivers - Oakhurst/Mariposa

Vandaag staat volledig in het kader van de gigantische Sequoia bomen en het Sequoia en Kings Canyon National Park. Je rijdt dwars door het nationaal park (inbegrepen). Onderweg komen we langs tunnel log, de gigantische General Sherman tree en kun je op verschillende plekken prachtige wandelingen maken. Ook Moro Rock is een veelbezochte locatie. 

Binnen het nationaal park kun je gratis gebruik maken van shuttlebussen die regelmatig gaan. Het is wel aan te raden op tijd in de ochtend te vertrekken. Met name in de zomermaanden, maar steeds vaker ook daarbuiten is het heel erg druk. Met name als je je dag echt vol wilt benutten is het raadzaam vroeg te vertrekken. 

We overnachten in Oakhurst of Mariposa deze avond, gelegen tussen Sequoia en Yosemite National Park. 

Overnachting: Oakhurst of Mariposa

Rij-afstand: +/- 4 tot 4,5 uur zonder stops

Dag 4 - Yosemite National Park

We overnachten opnieuw in Mariposa of Oakhurst deze avond. Je hebt de hele dag de tijd om de prachtige omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan Yosemite National Park. Zeker als je ook van plan bent een mooie hike te maken is het raadzaam vroeg te vertrekken, zodat je ruim de tijd hebt om alles te zien en doen. 

Ook in Yosemite is er sprake van een shuttlebus-systeem. Neem wel voldoende water en wat te snacken mee. Houd er daarnaast rekening mee dat je in een gebied bent waar beren voor kunnen komen. 

In je roadbook en via de reisleider krijg je de nodige tips om er een mooie gevulde dag van te maken. Yosemite staat vooral bekend om de immense granieten rotsen en uitgesleten vallei met waterval. Het is een plek die je absoluut eens gezien moet hebben. In de zomermaanden kan het goed druk zijn, maar zoals bij alle toeristische attracties geldt: zodra je een beetje weg bent van de meest bekende plekken wordt het al snel weer rustig. 

Overnachting: Oakhurst of Mariposa

Rij-afstand: +/- 1 uur en 15 minuten zonder stops naar visitor center Yellowstone 

Dag 5 - Yosemite - Tioga Road - Bridgeport

De Tioga Pass of Tioga road is slechts enkele maanden per jaar geopend, afhankelijk van sneeuwval en het ruimen van de sneeuw die metershoog op de pas ligt. Normaalgesproken is de weg tussen mei/juni en oktober/november vrij van sneeuw, maar de data wisselen elk jaar een beetje. 

Mocht de Tioga Road tijdens jouw rondreis nog gesloten zijn, dan volgen we een andere, alternatieve maar ook erg mooie route langs plekken die tijdens de Goldrush eind 19e eeuw van groot belang waren. 

Trek de hele dag maar uit voor deze route, want je zult onderweg vaak willen stoppen. Daarnaast is de kans op het zien van beren zeker aanwezig en heb je als groot voordeel dat 90% van de toeristen uitsluitend Yosemite Valley bezoekt en de lange weg door de bergen niet neemt. 

Het hoogste punt van de Tioga Road is meer dan 3000 meter hoog. Neem dus een jas of trui mee als je van plan bent regelmatig te stoppen! 

Langs de route vind je verschillende mogelijkheden om een korte of langere hike te maken, die je allemaal terug kunt vinden in je roadbook. 

Overnachting: we overnachten in de Silver Maple Inn in Bridgeport. Als je tijd over hebt raden we je aan zeker ook nog even de hot springs te bezoeken in de omgeving! 

Ook raden we je aan een kort bezoek te brengen aan de zoutpilaren bij Mono Lake om je dag helemaal goed af te sluiten! 

Rij-afstand: +/- 3 tot 3,5 uur zonder stops

Dag 6 - Bridgeport - South Lake Tahoe

De afstand is vandaag met slechts een kleine 2 uur rijden niet al te lang. South Lake Tahoe is een populaire toeristische bestemming met name voor mensen vanuit Californië zelf. Zowel in de zomer als de winter is er genoeg te beleven. Het centrum is compact en heeft winkels en restaurants. 

Een klein stukje verderop vind je Stateline, dat grenst aan de staat Nevada. Hier vind je dan ook een groot aantal casino's. 

Het grote Lake Tahoe is daarnaast een ideale plek voor een zomers dagje strand. Je kunt op verschillende plekken een Stand up Paddle board huren, kajaks en andere watersporten beoefenen. Ideaal na een best intensieve route met vooral veel sightseeing. We raden je dan ook zeker aan om Lake Tahoe als een rustpuntje te zien tijdens je rondreis en echt te genieten van de omgeving en de sfeer. 

Overnachting: South Lake Tahoe

Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops

Dag 7 - Sacramento

Wat veel mensen niet weten is dat niet Los Angeles of San Francisco de hoofdstad van Californië is, maar Sacramento. Vandaag is het slechts twee uurtjes rijden naar Sacramento. Vlak voor Sacramento vind je bij Folsom nog een groot outlet shopping center dat na een week volop in de natuur een leuke uitstap kan zijn.

Bezoek in Sacramento zeker het State Capitol (gratis) en bezoek het oude centrum van de stad. Hoewel Sacramento niet de bekendheid heeft van de andere grote steden in Californië is het zeker de moeite van het stoppen waard.

In onze reisinformatie ontvang je van ons de nodige tips met dingen die je kunt doen tijdens je verblijf in Sacramento. 

Overnachting: Sacramento

Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops

Dag 8 - Sacramento - San Francisco

We rijden vanuit Sacramento over de Golden Gate Bridge naar San Francisco (let op: automatische tolkosten). De iconische Golden Gate bridge is hèt symbool van San Francisco, maar de stad heeft nog veel meer te bieden.

We raden je aan zeker een tour naar Alcatraz te boeken tijdens je verblijf in San Francisco. Voor Europeanen is San Francisco vaak een hoogtepunt van de reis, omdat de stad erg Europees aan doet. 

Aan het einde van de middag staan je fietsen klaar en maak je een prachtige fietstocht over de Golden Gate brug. Je komt langs een aantal ontzettend mooie plekjes en kunt op je gemak de omgeving verkennen. De fietshuur is inbegrepen bij de reissom. 

Overnachting: we boeken een motel in de buurt van Lombard street, op loopafstand van de meest belangrijke attracties.

Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops

Dag 9 - San Francisco

Vandaag heb je de hele dag de tijd om San Francisco verder te ontdekken. Bezoek 1 van de vele parken, rijd mee op de beroemde kabeltram, bezoek Fisherman's Wharf of maak een boottocht naar de Golden Gate Bridge.

Een aanrader is een bezoek aan Alcatraz. Deze zul je wel maanden voor vertrek al moeten boeken om kans te maken op een plekje. Mocht dit niet gelukt zijn, dan kun je door in de rij aan te sluiten 's ochtends nog geluk hebben en plekjes bemachtigen voor deze populaire attractie. 

Neem ook zeker een kijkje bij het steile straatje Lombard street

Overnachtingen: we boeken een motel in de buurt van Lombard street, op loopafstand van de meest belangrijke attracties. San Francisco is 1 van de duurste steden ter wereld. We hebben voor locatie gekozen, maar dit betekent dat de kwaliteit van het hotel in San Francisco relatief minder goed is dan op andere plekken. 

Dag 10 - Highway 1 - Santa Cruz

Vandaag staat opnieuw een prachtig onderdeel van onze rondreis op het programma. We verlaten de drukke stad en rijden langs de kust naar Santa Cruz. Slechts anderhalf uur rijden, maar een heel ander soort omgeving weer. In Santa Cruz snuif je het echter Californische strandleven op. Bezoek zeker het pretpark aan het strand en de beroemde pier. 

Santa Cruz is een geliefde strandbestemming en surfspot. Een ideale dag om te genieten van zon, zee en strand na een paar intensieve dagen in San Francisco. Boven Santa Cruz vind je een aantal state parks waar je prima kunt picknicken op weg naar de eindbestemming. 

Overnachting: Santa Cruz

Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops

Dag 11 - Highway 1 - San Simeon

We reizen langs de indrukwekkende kust van de Stille Oceaan. Onderweg kun je op verschillende plekken stoppen, bijvoorbeeld voor een picknick. Onderweg kom je langs verschillende bijzondere stranden, maar ook langs ruige kliffen. 

We raden je zeker aan een tussenstop te maken bij de zeeleeuwen die dagelijks liggen te relaxen op het strand. Je overnacht deze nacht in het rustige San Simeon, waar je 's middags nog tijd hebt om lekker op het strand te liggen. 

De totale rij-afstand vandaag is slechts drie uurtjes, dus doe vooral rustig aan. In ons roadbook krijg je tips voor onderweg mee. We raden je aan voor vertrek nog even de auto vol te tanken en de nodige boodschappen te doen voor onderweg. 

Overnachting: San Simeon

Rij-afstand: +/- 2 uur en 45 minuten zonder stops

Dag 12 - Santa Barbara

Opnieuw een korte dagtocht waarbij we deels langs de kust rijden. We komen langs het stadje Santa Maria en eindigen de dag in het mooie Santa Barbara. Je kunt hier onder ander een Franciscaans klooster bekijken, een bezoek brengen aan de pier (wij raden eten bij Moby Dick's op de pier zeker aan!). 

Er zijn verschillende musea, maar het is ook leuk om de Lil' Toot watertaxi te nemen naar de pier. Genieten van het strand is natuurlijk altijd een optie. Voor wie reist met kinderen van boven de 12 raden we je aan ook eens te kijken naar surflessen (bij te boeken). 

Tussen mei en november is de kust voor Santa Barbara ook 1 van de beste plekken om een walvissafari te boeken.

Overnachting: Santa Barbara

Rij-afstand: +/- 2,5 uur zonder stops

Dag 13 - Santa Barbara - Los Angeles (Anaheim)

De laatste twee dagen van ons verblijf in de Verenigde Staten brengen we door in Anaheim net onder Los Angeles. Van hieruit kun je eenvoudig Los Angeles zelf ontdekken. Bezoek Rodeo Drive, Santa Monica Boulevard, de pier van Santa Monica en meer. Rijd door Beverly Hills, loop over het strand bij Venice beach en bezoek de Hollywood Hall of Fame

Los Angeles is een enorm uitgestrekte stad die eigenlijk uit meerdere gebieden bestaat. Rijd je met een gezin? Dan kun je vrijwel overal gebruikmaken van de carpool lanes, wat best veel tijd kan schelen bij het verplaatsen van plek naar plek. 

Een grote stad als L.A. kent natuurlijk ook zijn problemen. Je zult op sommige plekken regelmatig ook zwervers zien en er zijn verschillende gebieden waar je als toerist niet veel te zoeken hebt. We raden je dan ook aan om je te beperken tot de meest toeristische gebieden tijdens je verblijf. 

Bij Anaheim vind je natuurlijk Disney en Universal Studios. Voor kleinere kinderen (tot een jaar of 14) raden we aan om ook Knott's Berry Farm te overwegen. Minder bekend, maar drie keer zo goedkoop als Disney en met top achtbanen en attracties. 

Rondreis: boek je deze gezinsreis? Dan ontvang je van ons een roadbook met mogelijkheden voor een dag Los Angeles, in de juiste volgorde. Je verblijft in een hotel in Anaheim tijdens je dagen in LA. Van hieruit kun je eenvoudig naar het strand van bijvoorbeeld Huntington Beach. 

Rij-afstand: +/- 2 uur en 15 minuten zonder stops

Dag 14 - Los Angeles

De laatste volle dag van de vakantie en de perfecte dag om je bezoek aan Californië af te sluiten met een bezoek aan Disneyland, Universal of bijvoorbeeld Six Flags voor de achtbaan-liefhebbers.

Je kunt er ook voor kiezen om deze laatste dag nog te shoppen in 1 van de outletcentra of om nog een dag sightseeing in LA te doen. Een laatste bezoek en diner aan het strand is natuurlijk ook een aanrader.

Het hotel waar je deze twee nachten verblijft heeft een zwembad, dus lekker zwemmen en rustig inpakken kan natuurlijk ook. 

Na twee weken met verschillende gezinnen opgetrokken te hebben zullen we op deze laatste avond gezamenlijk uit eten gaan bij Bucca Di Beppo's, waar Italiaans eten geserveerd wordt uitsluitend in porties om te delen met elkaar. Een goede afsluiter van een heerlijke vakantie in zonnig Californië. 

Overnachting: een hotel in Anaheim

Dag 15 - Naar huis!

Aan alles komt een eind, zo ook aan onze gezinsrondreis Californië. Vandaag vlieg je terug naar huis, lever je de huurauto in en ga je terug naar Nederland met ongetwijfeld een hele hoop nieuwe herinneringen en een goed gevoel!

De vluchten die vanaf Los Angeles terug gaan naar Nederland komen daar de volgende ochtend aan in verband met het tijdsverschil. 

Let op: vluchten worden normaal gesproken ongeveer 11 maanden voor vertrek bekendgemaakt. Bij vluchten geldt over het algemeen dat hoe vroeger ze geboekt worden, hoe lager de prijs is. Het is dus aan te raden om tijdig te boeken. Ben je flexibel met aantal tussenstops en lengte van je vlucht, dan zijn er vaak meer mogelijkheden. 

Dag 16 - Aankomst Nederland

Vandaag landen we weer op Schiphol. Na een intensieve rondreis door het prachtige Californië is de vakantie nu echt afgelopen. Het is mogelijk de reis te verlengen met bijvoorbeeld San Diego en Las Vegas er nog bij. Dit wordt echter niet meer in groepsverband gedaan, maar kun je met het eigen gezin doen. 

We hebben bewust gekozen voor een rondreis van 16 dagen in totaal. Je bent op pad met andere mensen en hoewel je in je eigen huurauto rondreist, weten we uit ervaring dat 16 dagen een ideale reisduur is. 

Indien je de gezinsreis wilt boeken met verlenging raden we je aan even contact met ons op te nemen voor de prijs en de mogelijkheden. Doe dit voordat je de reis boekt, om te voorkomen dat de vluchten al vastgelegd zijn. 

 • We proberen natuurlijk alles aan te bieden zoals het op de website staat aangegeven. Helaas kan het door omstandigheden soms voorkomen dat er wijzigingen aangebracht dienen te worden in de overnachtingslocatie, het programma o.i.d., bijvoorbeeld door bosbranden. Dit komt bijna nooit voor.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Los Angeles met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor alle nationale parken die we bezoeken
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20/30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per dag per auto.
 • Evt. parkeerkosten (vaak enkel in San Francisco en Los Angeles)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14 p.p.)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

De prijzen zijn berekend op basis van 4 personen. Het aantal personen in je reisgezelschap bepaalt wat de reissom zal worden. Voor een juiste prijsberekening vragen we om geboortedata.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt met minimaal 4 gezinnen uitgevoerd. Maximaal reizen er 8 gezinnen mee met de groep. De leeftijden van de kinderen ligt normaalgesproken tussen de 10 en 20 jaar. Dit komt mede door de relatief lange dagafstanden. Informeer gerust naar de samenstelling voor je boekt. 

Vluchttijden en vliegen

De retourvlucht is inbegrepen bij de reissom. Maximaal reizen we met 1 overstap. 

Onder het tabje data/prijzen kunnen, indien al bekend, de vluchttijden gevonden worden. Deze kun je inzien door op het vliegtuig icoon te klikken bij de gewenste vertrekdatum. luchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. 

Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort. Let op dat je altijd de achternaam opgeeft die op je paspoort staat (meisjesnaam bijvoorbeeld). Je paspoortgegevens kun je aan ons doorgeven via je persoonlijke reisaccount.

Indien je een samengesteld gezin hebt, controleer dan of je toestemming nodig hebt om met kinderen naar het buitenland te reizen. Dit wordt met name in Nederland regelmatig gecontroleerd. 

De reisbegeleider is in de meeste gevallen al ter plaatse en vangt jullie op op de luchthaven. Vervolgens hebt de reisbegeleider ook met het ophalen van de huurauto's en het inchecken bij het hotel. 

Belangrijk om te weten

Reisbegeleider

In de VS is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. De reisbegeleider is geen gids, maar zorgt ervoor dat alles in goede banen verloopt en geen suggesties voor iedere reisdag. Ook is de reisbegeleider het aanspreekpunt tijdens je rondreis. Vaak zal de reisbegeleider al vooruit reizen om het inchecken soepel te laten verlopen. In overleg kun je de reisbegeleider al aangeven wat je die avond zou willen eten zodat een tafel gereserveerd kan worden. Eten jullie met de hele groep samen (wel ontzettend leuk om te doen!), dan zal de reisbegeleider een restaurant reserveren en de tijd doorgeven. 

Binnen de nationale parken mag de reisbegeleider niet gidsen vanwege de wetgeving in de Verenigde Staten.

Voorbereiden op een flexibele rondreis

Je boekt bij Eager2Travel een hele flexibele rondreis. De accommodaties en de reisroute liggen vast, maar de dagindeling mag je helemaal zelf bepalen. Uiteraard geeft de reisbegeleider de nodige tips iedere ochtend, maar we kunnen zeker aanraden om ook zelf thuis vast te bekijken wat jullie erg graag willen zien. Zodoende maak je optimaal gebruik van de vrijheden en weet je zeker dat je alles uit je reis haalt. Ook ontvang je van ons een handig road book met tips.

Visum aanvraag

Voor reizen naar de VS dien je een ESTA formulier in te vullen. Dit doe je online via de officiële website. Voor iedere reiziger, dus ook voor de kinderen, dient een individueel formulier ingevuld te worden.

De kosten bedragen 14 dollar per visum. Je kunt dit betalen met een credit card, die niet perse op eigen naam hoeft te staan. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat de reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen.

Overnachten

We overnachten in nette en schone accommodaties. Bij ongeveer de helft van de accommodaties is een eenvoudig ontbijt inbegrepen. Op sommige plekken overnacht je in wat luxere accommodaties dan op andere plekken, omdat we ook kijken naar een fijne locatie om te overnachten. Accommodaties dienen we soms al meer dan een jaar van tevoren te boeken, omdat ze anders vol zitten.

Samen met andere gezinnen reizen

Tijdens deze gezinsreis Californië reis je samen met andere gezinnen door de Verenigde Staten. Ieder gezin heeft een eigen huurauto, waardoor jullie heel flexibel zelf kunnen bepalen of je een dagje enkel met je eigen gezin wilt reizen of dit gezamenlijk met andere gezinnen wilt doet. In de avond zien jullie elkaar sowieso weer bij de accommodatie en hebben jullie de gelegenheid om samen een hapje te eten. Elk gezin ontvangt van Eager2Travel een handig road book met tips en suggesties voor onderweg. 

De voordelen van het reizen met andere gezinnen is dat je samen het avontuur aan gaat, je kunt afwisselen met oppassen, de kinderen samen kunnen spelen (bijvoorbeeld wanneer de volwassenen even graag een drankje samen willen doen) en dat je ook eenvoudig soms van samenstelling kunt wijzigen van de auto's. 

Toelichting autohuur

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor bestuurders die jonger zijn geldt een toeslag (minimaal 21 jaar). 
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven na afloop van de reis. 
 • Je kunt meerder bestuurders hebben in 1 auto, dit is standaard door ons geregeld.
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht. 
 • Deze rondreis moet je alleen doen als je het niet vervelend vind om veel onderweg te zijn. Bij rondreizen door de VS horen lange afstanden.
 • Benzinekosten zijn niet inbegrepen bij de reissom. 

Voordelen boeken pakketreis

Bij een pakketreis (bestaande uit meerder onderdelen, in dit geval vlucht + accommodaties + autohuur) valt de boeking automatisch onder de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee ben je als consument altijd beschermd tegen een faillissement van de reisaanbieder. Daarnaast heeft de reisorganisator de verantwoordelijkheid voor het helpen bij calamiteiten en het eventueel repatriëren van mensen. 

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Californië bestemmingsinformatie

Californië is 1 van de grootste staten van de VS en ideaal voor een roadtrip langs zowel indrukwekkende nationale parken als het bezoeken van beroemde steden als San Francisco en Los Angeles. We hebben ervoor gekozen de dagafstanden redelijk beperkt te houden en er niet nog allerlei parken aan vast te plakken. Hierdoor hebben we meer tijd om ook echt te zien wat er te zien is.

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is. Californië staat bekend als een vooruitstrevende staat waar veel studenten en hoogopgeleide mensen wonen. Niet voor niets vind je Silicon Valley in het hart van Californië, het bruisende hart waar grote bedrijven als AirBnB, Apple, Google, Facebook en alle grote IT-bedrijven hun kantoren hebben.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel.

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Californië

Iedereen kent San Francisco en Los Angeles van televisie. Hollywood, de grote Disney-parken en Universal studio's, maar ook Venice Beach, Beverly Hills en the walk of fame zijn natuurlijk bij de meeste mensen bekend.

Californië is een verrassend veelzijdige staat. Van de drukte en de drukke snelwegen rondom downtown LA tot de ruige natuur van bijvoorbeeld Yosemite park, een groter verschil is bijna niet denkbaar. Toch liggen deze plekken niet eens zo ver van elkaar af. Tijdens deze rondreis kom je dan ook zowel in de natuur terecht als in grote moderne steden.

Daarnaast kun je een echte Amerika-ervaring verwachten met Starbucks, MacDonald's en allerlei andere fastfoodketens waar mensen hun ontbijtje, tussendoortje, lunch of nog een tussendoortje halen. Vaak in de vorm van een drive-through.

Wist je trouwens dat je in Amerika bij een rood verkeerslicht rechtsaf mag slaan? Alleen als er expliciet staat dat het niet mag is het verboden. Wist je daarnaast dat als er een stop-bord staat, het ook de bedoeling is dat je stopt. Het gaat daarbij niet om verkeer van rechts dat voorrang krijgt, maar de eerstvolgende die stil staat krijgt voorrang.

Highway 1

We rijden tijdens het laatste deel van onze rondreis over Highway 1. Deze weg ligt direct aan de oceaan en is ontzettend mooi. We maken regelmatig tussenstops en komen onderweg waarschijnlijk zeeleeuwen tegen, nog afgezien van mooie uitzichten!

Sequoia National Park

De mega grote bomen van het Sequoia National Park zullen een grote indruk op je maken. Dit grote bos met gigantische bomen is de moeite van het bezoeken zeker waard.

Yosemite National Park

Dit nationale park heeft alles. Beren en andere wilde dieren, imposante bossen en indrukwekkende rotsformaties en bergen. Yosemite NP is onder klimmers bekend als the place to be als je grote steile rotswanden wilt beklimmen.

South Lake Tahoe

In South Lake Tahoe bevind je je op de grens tussen Nevada en Californië. Nevada is de staat waar ook Las Vegas ligt en waar casino's dus legaal zijn. Je vind in South Lake Tahoe dan ook een aantal grote casino's, maar ook veel leuke winkels, cafeetjes en restaurants.

San Francisco

Een stad met bekende plekken als Lombard street (waar we niet zo ver vanaf zitten), Fisherman's Wharf, de bekende cable car, Union Square en natuurlijk de Golden Gate Bridge. San Francisco is een stad die vooral overdag hartstikke mooi is. 's Avonds zul je merken dat op sommige gebieden veel zwervers zijn en hoewel die je niet zullen aanspreken kan het zijn dat je je wat ongemakkelijk voelt.

Los Angeles

De stad die iedereen kent van de vele tv-series. Hollywood, Venice Beach, Long Beach, Santa Monica en Beverly Hills zijn zo maar een paar van de namen die je waarschijnlijk wel eens gehoord hebt. Los Angeles heeft daarnaast een groot aantal pretparken waar je wel weken kunt rondlopen als je zou willen. Disneyland, Sixflags, Universal Studio's en een heleboel kleinere pretparken kun je hier dan ook vinden.

Hoeveel rijden we tijdens deze vakantie?

De totale afstand die we tijdens deze rondreis afleggen is ruim 2000 kilometer. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat Amerika een echte auto-bestemming is en ook plekken onderling ver van elkaar kunnen liggen. Je zult dus regelmatig met de auto gaan, ook als we al ergens zijn.

In wat voor accommodaties verblijven we?

We verblijven in motels of hotels. Dit zijn altijd degelijke, nette motels of hotels op goede plekken. 

In sommige motels wordt een eenvoudig ontbijt geserveerd (gratis). Op andere plekken moeten we buiten de deur ontbijten. Dit kunnen we ofwel ergens doen waar we langs komen, maar vaak is een stop langs een supermarkt ook voldoende, gecombineerd met een bezoek aan de Starbucks.

Voor welke leeftijden raden jullie deze rondreis aan? 

Deze rondreis door Californië is de meest compacte rondreis die we aanbieden. Veel is afhankelijk van hoe gewend de kinderen zijn om langere tijd in de auto te zitten. Over het algemeen zouden we zeggen dat kinderen minimaal een jaar of 6 zijn. Gemiddeld zijn de kinderen tijdens een rondreis Californië tussen de 11 en 18 jaar oud. Informeer gerust naar de samenstelling voor je boekt. 

Waarom juist deze groepsreis?

Californië spreekt tot de verbeelding. Wat deze groepsreis extra prettig maakt is de beperkte afstand in vergelijking met veel andere reizen. Californië is relatief toeristisch en vrij dichtbevolkt, maar ook hier rijden we vaak op plekken waar in 100 kilometer geen tankstation te vinden is. De imponerende landschappen zorgen voor een enorm afwisselende rondreis waarbij we zowel grote steden als prachtige natuur zien.

Hoeveel bagage mag ik mee?

Standaard mag je 23 kilo bagage inchecken. Daarnaast mag je handbagage meenemen. Wij raden je echter aan zo licht mogelijk te reizen. Omdat we elke dag op een andere plek slapen ongeveer is het prettig als je niet met zware koffers hoeft te sjouwen.

Bosbranden. komen die vaak voor?

Afhankelijk van de droogte kunnen bosbranden voorkomen. Onze reisbegeleider informeert ter plaatse altijd naar eventuele bosbranden. Over het algemeen zijn deze goed te ontwijken en zullen we de route altijd aanpassen als het nodig is. 

Reizen we tijdens deze groepsreis ook echt samen?

Doordat elk gezin met een eigen auto onderweg is, is het niet noodzakelijk om dag in dag uit met elkaar op pad te zijn. Je kunt afhankelijk van de plannen van de andere gezinnen afstemmen of je samen gaat en of er bijvoorbeeld kinderen met een ander meerijden een dag. Je komt elkaar weer tegen in het hotel. 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle accommodaties is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via Skype of WhatsApp te doen.

Hoe kom ik meer te weten over de groepssamenstelling?

Je mag altijd contact met ons opnemen over de huidige groepssamenstelling van de gezinsreis.

Hoe werkt het reizen met een groepsvliegticket?

Bij een groepsticket is de vlucht vooraf al door Eager2Travel vastgelegd. Normaliter zitten de verschillende gezinnen door het groepsticket dichtbij elkaar in het vliegtuig. Hiervoor hoef je enkel nog je paspoortgegevens door te geven via je persoonlijke reisaccount. Let erop dat je van iedereen uit het gezin bij het boeken de eerste officiële voornaam doorgeeft en de volledige achternaam.

Vooraf inchecken is niet nodig. Alle vluchtinformatie ontvang je via je persoonlijke reisaccount. Je ontvangt geen fysiek vliegticket, maar kunt gewoon inchecken met de boekingscode die we communiceren.

Minimumleeftijden

Om auto te mogen rijden in een huurauto dien je minimaal 25 te zijn en je rijbewijs minimaal een jaar te hebben. Daarnaast moet je een creditcard (geen debitcard!!) op je eigen naam hebben staan. Reizigers tussen de 21 en 25 betalen een toeslag op de autohuur. 

Verzekeringen

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.