Beste reistijd Californië

Beste reistijd Californië

Bezoek je de staat Californië tijdens je rondreis? Wat is de beste reistijd voor een rondreis in Californië? Welke reisperiode is het best geschikt en in welke reisperiode krijg je de beste deal voor een rondreis? Daar geven we op deze pagina antwoord op.

Beste reistijd: delen van Californië

Vanwege de omvang van de staat kunnen de temperaturen van plek tot plek verschillen. Het landschap van Californië varieert op korte afstanden, waardoor de temperaturen in de staat niet constant zijn. De temperatuur langs de kust is dagelijks gemiddeld rond de 21 graden, vriestemperaturen zijn hier zeldzaam. Het weer in het binnenland volgt een meer typische seizoenscyclus met koude winters en droge zomers. Hieronder richten we ons op de gebieden die het meest bezocht worden door reizigers in Californië.

San Francisco

Van de grote steden in Californië ligt de stad San Francisco het meest noordelijk. San Francisco heeft van de steden het meest variërende klimaat, de temperaturen kunnen in de loop van de dag ook erg van elkaar verschillen. Het klimaat van San Francisco is koel en gematigd met koude tot milde winters en matig warme, winderige zomers. De Golden Gate Bridge is, vooral in de zomermaanden, vaak gehuld in mist. Het is in San Francisco ook winderig vanwege koude zeestromingen. Hoewel San Francisco het hele jaar door goed te bezoeken is, zijn de beste reismaanden van september tot november. De herfstmaanden bieden enkele van de warmste temperaturen van de stad gedurende het jaar. Andere goede reismaanden zijn maart en april. In deze maanden is het minder druk in San Francisco en zijn de temperaturen aangenaam. Het regenseizoen loopt van eind november tot en met april, in de maanden mei en juni is het vaak mistig.

Fietsen over Golden Gate Bridge

Los Angeles

Los Angeles verschilt qua klimaat erg van San Francisco, Los Angeles heeft namelijk een mediterraan klimaat. De stad heeft milde en droge winters en hete tot zeer hete zomers. Ook tijdens de wintermaanden kunnen erg warme dagen voorkomen, vanwege de woestijnwinden. Neerslag komt niet veel voor in Los Angeles. De beste reismaanden voor Los Angeles zijn oktober, mei en juni. Deze maanden vermijden de hitte in de stad.

griffith park

Lake Tahoe

De zomers in het gebied rondom Lake Tahoe zijn koel. Het klimaat in de zomer is ideaal voor het maken van wandelingen en andere outdoor activiteiten. Veel van de bewoners uit de hetere delen van Californië brengen dan ook graag een bezoek aan Lake Tahoe in de zomer. Van eind november tot begin april valt er sneeuw in Lake Tahoe en de omgeving, dit maakt het gebied een ideale locatie voor wintersport. De koele zomertemperaturen en de sneeuwval in de winter maken dit ook gelijk de twee drukste seizoenen in Lake Tahoe. De beste reistijd voor Lake Tahoe is de lente, wanneer de temperaturen beginnen te stijgen en de bloemen in bloei komen te staan. De herfst is ook een goede reistijd, het gebladerte rond het meer prachtig krijgt dan prachtige kleuren en het is minder druk.

Chillen bij Lake Tahoe

Napa Valley en Sonoma Wine Country

Het wijnoogstseizoen in Napa Valley loopt van augustus tot en met oktober, Napa Valley staat bekend om de fantastische wijnen. De beste maanden om de de wijnregio's van Californië te bezoeken zijn oktober en november. In oktober is het weer aangenaam en oktober is het einde van het wijnoogstseizoen. Hoewel november al het begin van het laagseizoen is, zijn de temperaturen milder en zal het rustiger en goedkoper zijn om de wijngaarden te bezoeken.

Californië woestijngebied

Achter de bergen die Los Angeles afschermen, in oostelijke richting, ligt het woestijngebied van Californië. Hier vind je onder andere de stad Palm Springs en Joshua Tree National Park. De temperaturen in de zomer zijn hier zeer hoog. In het noorden van dit woestijngebied ligt Death Valley, op de grens met Nevada. Death Valley is een van 's werelds heetste plekken, in juli bijvoorbeeld kunnen de temperaturen hier oplopen tot wel 47 graden. De winters in het woestijngebied zijn warm en aangenaam, daarom zijn de wintermaanden de beste tijd om bijvoorbeeld Palm Springs te bezoeken. 

Death Valley

Beste reistijd seizoenen

De staat Californië heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. Vanwege de omvang van de staat kunnen de temperaturen van plek tot plek verschillen. De temperatuur langs de kust is dagelijks gemiddeld rond de 21 graden, vriestemperaturen zijn hier zeldzaam. Het weer in het binnenland volgt een meer typische seizoenscyclus met koude winters en droge zomers.

Lente: maart - mei

De lente is een van de mooiste tijden van het jaar in Californië. De temperaturen in een groot deel van de staat zijn in de lente aangenaam en fris, op grotere hoogten kan het nog koud zijn. Tijdens de lente zal het ook nog minder druk zijn en goedkoper om te reizen. Houd er wel rekening mee dat veel toeristische attracties nog niet helemaal open zijn. De temperaturen liggen in de lente over het algemeen rond de 10-15 graden.

Zomer: juni - augustus

De zomers in Californië zijn heet en zonnig. In de grotere steden komen de temperaturen vaak boven de 30 graden. Een bezoek aan het strand is dus zeker aan te raden in de zomer. San Francisco en Lake Tahoe zijn aangenamer voor reizigers die graag de hitte willen vermijden. Houd er rekening mee dat de zomer ook het hoogseizoen is in Californië en dat er veel toeristen zullen zijn.

Palmbomen Los Angeles Californie

Herfst: september - november

De herfst in Californië is mild. De herfst is een uitstekende periode voor een bezoek aan de wijnregio's, de druivenoogst vindt dan namelijk plaats. In de meeste gebieden is het tussen de 20-25 graden in de herfstmaanden. De temperaturen in de ochtenden en avonden zijn wel koeler. September en oktober zijn twee van de beste maanden om Californië te bezoeken. In de maand november koelen de temperaturen al erg af.

Winter: december - februari

In de wintermaanden is het over het algemeen in heel Californië een stuk koeler, dagtemperaturen kunnen dalen tot 10 graden. Het is zelden echt koud in Californië, maar de winter kan veel regen en koude nachten brengen. In het zuiden van Californië is het aangenamer in de winter. In de winter ligt er in het Noord-Californië en de bergen sneeuw.

Beste reistijd nationale parken

De beste reistijd om de nationale parken in Californië te bezoeken zijn de lente en de herfst. Hieronder lichten we de beste reistijd uit voor de meest populaire parken in de staat.

Yosemite National Park

De beste reismaanden voor Yosemite National Park zijn mei en september. In deze maanden is het minder druk in het park dan in de zomer en zijn de temperaturen mild. De lente is het perfecte seizoen voor het bekijken van de watervallen in het park. In de lente stromen de watervallen het hardst, vanwege het smelten van de sneeuw. Houd er rekening mee dat de Tioga Road en veel van de trails vaak vanwege sneeuwval pas eind mei of juni heropenen en weer worden afgesloten in oktober of november. 

yosemite uitzicht

Joshua Tree National Park

De beste reistijd voor Joshua Tree National Park is in de lente van maart tot en met mei en in de herfst van oktober tot en met november. In deze maanden is de temperatuur aangenaam. In de maanden maart tot en met mei staan de wilde bloemen prachtig in bloei. Houd er wel rekening mee dat de lente een populaire periode is voor een bezoek aan het nationale park.

Joshua tree

Sequoia National Park

De beste reistijd voor Sequoia National Park is van juni tot en met september, het weer is in deze maanden het meest stabiel en alle wegen in het park zijn geopend. Indien je de drukte wil vermijden kun je het park ook nog in de maanden mei en oktober bezoeken. In de winter zijn veel wegen gesloten vanwege sneeuwval.

sherman

Beste reistijd themaparken

In Los Angeles vind je een aantal bekende themaparken waaronder Disneyland, Universal Studios en Knott's Berry Farm. De beste periode om deze themaparken te bezoeken is van midden september tot en met midden november, in deze tijd wordt het park minder drukbezocht. De periode van midden januari tot en met midden maart is een andere periode waarin het over het algemeen minder druk is in de themaparken. Houd er wel rekening mee dat in deze maanden sommige attracties gesloten kunnen zijn voor renovatie en onderhoud en dat er minder entertainment beschikbaar is. 

Beste reistijd stranden

De beste reistijd om de stranden in Californië te bezoeken is september en oktober. De meeste toeristen bezoeken de stranden van Californië in de zomer, het is dan meestal erg druk, heet weer en aan het begin van de zomer is de Stille Oceaan vaak nog ijskoud. In september en oktober zal het een stuk rustiger zijn op de stranden, zijn de temperaturen aangenamer en is de watertemperatuur van de oceaan opgewarmd.

stranden los angeles

Beste reistijd prijs 

Over het algemeen is het nooit echt goedkoop om Californië te bezoeken. Om geld te besparen tijdens je vakantie naar Californië is het belangrijk om het hoogseizoen van juni tot augustus en feestdagen zoals Memorial Day, Labor Days en Thanksgiving te vermijden. De accommodatieprijzen kunnen tijdens het hoogseizoen en tijdens feestdagen gemiddeld met 50 tot 100 procent stijgen. Een bezoek aan Californië is goedkoper in de maanden april, mei, september en oktober. In het winterseizoen (november tot maart) zullen de prijzen langs de kust nog verder dalen, maar de temperatuur is in die reisperiode een stuk koeler.

Conclusie beste reistijd

Door de omvang van Californië en de variërende temperaturen, is het erg lastig om een eenduidig antwoord te geven op wat de beste reistijd is voor Californië. Maar over het algemeen is de beste reisperiode tussen april en oktober, vooral de vier maanden april, mei, september en oktober. In deze vier maanden is het niet zo druk als in de zomer en zijn de temperaturen aangenaam en niet te heet. Dit is ook een ideale reistijd voor outdoor activiteiten. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden erg heet kan worden in het woestijngebied van Californië.

Rondreizen VS

Gezinsreis rondreis Californië

Groepsreis Californië 18-39 jaar

Rondreis Californië

Californie

Los Angeles

San Francisco